Hamileyim, kaynanam bana sürekli anneliği beceremeyeceğimi söylüyor. Ne yapacağım?

Burada önemli olan eşinin sana destek olup olmadığı önemli. Onun dışında mesafeni koymalısın. Kimse kimsenin kadınlığına anneliğine laf edemez. Hele ki bunu yapsn yine bir kadın ne kadar acı. Madem oğluna layık bulmuyordu bir varil alıp oğlunun turşusunu kursaydı. Sınırlarınızı çizin. Yoksa ihlal edenlere yapabileceğiniz tek şey sessiz kalmak ve ağlamak olur.
Kaldı ki yakında anne olacaksın. Bunlarla mı uğraşacaksın anneliğine ve çocuğuna mı odaklanacaksın buna karar ver. Eşinle konuş sınırlarını belirle. Yoksa haddini bilmeyen herkes sana böyle had bildirir. Kendine saygın varsa bunu yap. Eşin destekçin değilse emin ol bi yerde patlak verir. Hep derim herkesle evlilik yapılmaz. Bakın buradı çok önemli ;)
Hamileymissin, kocanin arada olmasina üzüldüğünü yazmişsin..
Senin kocani düşündüğün kadar birazda kocan seni düşünseymiş.
Canim benim, suç kaynanada değil
Oğlunda..
O insan varlığı dediğimiz şey bunları rahat söylüyorsa müsade verilmiş
Oğlu sus pusmu kalıyor kaynana rahat rahat bunları sana söylerken.
Birinçisi;
Çocuk kendi evinde olmalı bir başkasının evinde degil. Bir kere burada kendi rahatını ve lüksünü düşünüyorlar.
Yardımada ihtiyacın olacaktır
Madem sana yardıma ihtiyaçlarının olduklarını düşünüyorlar. Onların yardımına hıtıyacın yok
Sana onlar en iyisi bakmaz, sana en iyi bakan kendi annen kendi yakınların kendi sevdıklerımindır.
Kocanın ailesi gelse birde o logusallık halınle seni yer bitirirler
Herşeye maydonoz olurlar
Sütün herkes gibi gelmeye bilir 3-4 gün
Ona laf yaparlar şuna buna
Senin huzura hitiyaçın olacak
Vallah bir yakının gelemezse
Yanlız ol, yorgun bıtkın ol bundan iyi.
Allah sana hayırlı doğumlar nasıp etsin
O kocan için dediklerimide bir düşün:)
Ben buradakiler kadar ılımlı ve kibar yaklaşamıcam. Kaynanan hasta ruhlu biri ve seni çılgınlar gibi kıskanıyor. Belaltı vurmaya çalışmasından anla bu bir. Canının istediğini söylesin sen asla duyma duvara söylüyomuş gibi hissetsin cunku tepkilerin onu daha da eglendiriyor asla duyma bu da iki. Ve bu çocugu nerde nasıl büyüteceğin de sadece seni ilgilendirir anneni kendine getiremiyorsan kaynanana da gitme evinde otur buda üç. Kocaman kadınsın kararlarını uygulayacak yaştasın ben evimde mutluyum çocuğuma kendi evimde bakıcam de kararlı görün o sana yeter. Kaynanan cahil ve kıskanç bi kadın onu sakın ola sevindirme kocana anlatıpta durma aranızın açilmasina sebep olur o annesinin ne oldugunu senden daha iyi biliyo yüzleme bence ne güzel bebişiniz geliyormuş onun mutluluğuna odaklanın
Evet söylediklerinin hepsine katılıyorum. Bizim kendimize ait evimiz imkanlarımız var. Bu çocuğu ben dünyaya getirme konusunda yılarca düşündüm yatırım yaptım. Cahil birinden akıl almaya ihtiyacım yok. Sadece bu süreçte kocamın arada kalmasını istemedim kırmamak için onlara gitmeyi kabul ettim
Madem kabul ettin kaynanani duymucaksin kocanada sikayet etmiceksin canim edersen daha cok arada kalir ne kadarligina gidiyosun
1 ona ne
2 sen doğuracaksın o değil
3 eşin niye annesine uyarı vermiyor anne yeter diye
4 senin annen ne güne duruyor senin annen dururken
5 o zaman eşin senin annenin evine götürsün oda orada dursun
6 eşin annesi ile senin arana ciddi olmasa bile belli bir ara durmasını sağlamalı
7 evliliğe her iki tarafta karışırsa o evlilik sürmez
8 çiftler aileleri arasındaki geçen konuları asla ve asla evliliklerine sokmamalı
9 aileler ikide bir zırt pırt evli çiftlerin arasına girmemeli
10 iki aile çiftlerin arasına evlilikte olan ciddi problem ve büyük konularda taraf olmalı
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Saçmalamış yani bunu demek istemiyorum ama ona mı kalmış
Burada önemli olan eşinin seni desteklemesi kimse kusura bakmasın önce insanın kendisine saygısı olması seni tamamlayan ne bir koca ne de bir çocuk kimsenin lafını çekmek zorunda değilsin hayır demeyi bilmelisin ağlaman hamileliğin verdiği hormon dengesizliğinden kaynaklı o yüzden gayet normal anlatmak istediğim ise şu insanların sana ne yapman gerektiğini hakaret düzeyinde söylüyorsa ağzının payını ver de ki sanane kaynana ya da görümce sanane inan sanane kelimesini söylemek bu kadar zor olmamalı o nasıl koca ki hamile karısını kendisi dışında başkasına emanet ediyor istediği kadar annesi olsun kardeşi olsun az kendinize gelin allah aşkına biraz muhakeme yapın gözünüzü seveyim başkaları kırılmasın üzülmesin diye kendimizi görünmez ettik sanane arkadaşım çocuk benim afedersin * benim doğururum çokta güzel bakarım kimseye ihtiyacım yok eğer o koca işe yaramaz asalağın tekiyse boşarım da ki yaptım da aslanlar gibiyim o yüzden herkes her şey geçici bir kere zorluğu tek başına atlattın mı kimseye ihtiyacın olmuyor sadece cesaret edip bir yerden başlaman lazım iyi akşamlar
Haklısın canım. Ben kimseye muhtaç değilim. Eğitimliyim, güzel bir işim var. Sadece eşimin arada kalmasını istemedim bunca zaman hep bu yüzden sustum. Ama artık tepkimi gösteriyorum çekinmeden. Çünkü ben de bir insanım üstelik can taşıyorum. Bu düşüncesizliklere katlanmak zorunda değilim.
Tabi ki öyle sorunları beraber aşamayacaksak neden yol arkadaşım deriz yanlış mıyım inşallah hakkınızda hayırılısı olur sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınsınız hoşça kalın :)
Hayatta yeni yeni idrak ettiğim bişi bu benim. Hemen seninle de paylaşayım. Kendi Anne baban dahi olsa , sana zararı dokunan, iyi gelmeyen insanlardan uzak durmak zorundasın. Özel alan sınırlarını belirleyip kimsenin sınır ihlali yapmasına izin vermemelisin. Bunu aynı çevrede oturduğun ailene, akrabana vs. uygulayamiyorsan, yaşam olanını onlardan uzağa taşımalısın. Görüşmelerini seyreklestirmelisin hatta gerekmedikce görüşmemelisin. Tabi bunların hepsini saygından taviz vermeden yapmalısın. Sen kendine sınır tayini yapmadikça , kimse senin adına sana sınır çizmez.
Yani demem o ki; kimseyi degistiremezsin. Sen kendini degistiriceksin. Onlar yavaş yavas had bilmeye başlarlar.
Benim kaynana da lafini esirgemiyor. Allahtan benim memleketime tasindik eşimle cok şükür yoksa sinir hastası olurdum o kadinin yannda şu an küsüm konuşmuyoruz konuşmayı istiyor ama ben istemiyorum... Hamilelikten şüpheliyim test yaptrcam pozitif çıkarsa ailene söyleme diye tembih ettim eşime. Her şeyi bilmek zorunda degiller
Bi ara onlarla yaşarken eşime kendi dillerinde tvde gördüğü kizi begenim ahh oglum şöyle kiz bulamadin kendine ne kdr guzel şu kiz demişti... Beni canım zannediyor dillerini anlamıyorum sanıyor ama eşimi çektim köşeye sen annene sus diyip susturdun iyi yaptin ama ben cok kırgınım ona dedim... Zaten dananin kuyruğu orada koptu... Herkes işine baksın carpik bacak kendine bakmadan bana laf ediyordu
Aşırı geniş ya şu kızı sana alsaydık ne aman sakın muhattap olma o fesatla. Belli ki kayınbaban onu beğenmemişse o da böyle sana haset besliyor. Biliiriz öyle kadınları.
Eşinin tutumu çok önemli bu durumda. Gerçekten hamile bir insana eziyetten başka bir şey değil. Böyle kaynanalar çoğaldı sanki, kız kardeşimden biliyorum çok çekmişti, ona hep “kulaklarını tıka, duyma” derdim. Çokta güzel anne oldu, bebeğim benim. Ayrıca gördüğüm kadarıyla her ne kadar kaynanada olsa o da senin bir “Annen” ama bu konuda sınıfta kalmış. Önce kendini eleştirsin. Doğuma bu psikolojiyle gireceğin için üzüldüm, bebeğini sağ salim kucağına Alman dileği ile 🙏 yaparsın, başarırsın, kulaklarını tıka..
Bundan rahatsız olduğunu eşine söyleyebilirsin bence , eşinde onların dolduruşuna gelip söylüyordur gidelim diye ama gitmek istemediğini şöyle sonuçta herkes ilk çocuğunda zorlanır ama öğrenir ne yapması gerektiğini bunları beraber öğreneceksiniz ve kaynanada güzel bir cevap verebilirsini, sizi ilgilendirmez gibisinden saygisizlik olmuş oluyor belki ama hakedene de hakettiği şey söylenmeli.
Kusura bakma ama kaynanan çok saçma sapan bir kadın nerden bilecek senin anneliğini hadi onu geçtim ona mı düştü senin anneliğini sorgulamak kendini hangi aynada görüyor bu kadın Allah aşkına kendisi anasının karnından anne olarak mı çıkmış acaba gündüz gündüz sinir bastı resmen sana destek vereceği yerde sana bunları demesi onun seviyesizliğini ve kalitesizliğini gösterir.
Ay ne çirkef kayınvaliden varmış hamile halinle sana dediklerine bak düşmana denmez hiç kendini üzme onun yanına da gitme bence böyle şey mi olur eşinin de tutumu önemli hala annesini savunuyorsa eş konusunda sıkıntı yapmışsın demektir sen çok güzel bir anne olursun bence kimseyi dinleme kimse de annelik öğretme haddinde bulunmasın moralini bozma canım
Trajikomik olan durum şu ki anneliği öğrettiği kişi yani ben bir öğretmenim çocuk nasıl yetiştirilir biliyorum mesleğim gereği ve o annelik duygusu zaten bebeğimi içimde hissettiğim ilk andan beri de var. Eşime pek fazla anlatmıyordum ama açık açık her şeyi konuşunca o da annesi adına utandı
Şimdi senin hal hareketlerini bilmiyoruz. Karşı tarafında... Bu konuda bir şey demek bence bize düşmez. tanımıyoruz da... Sana göre öyledir ama dışardan bir izleyici olayı farklı yorumlayabilir. 🤷♀️ Gereksiz inatçılık da yapıyor olabilirsin... Karşı taraf bencilce sırf berbaraf etmek için saldırıyor olabilir 🤷♀️
Ben gerçekten hayret ediyorum, şaşırıyorum ve şok oluyorum burada böyle şeyler okudukça..
enteresan şeyler bunlar ya..
Konuşmayın ve muhattap olmayın. Ben olsam iletişimimi keserdim.
Çok büyük ahlaksızlık ve terbiyesizlik..
Kendiliksiz insanlar. Şaşırıyorum gerçekten ya.. abim de nişanlı, 2 ay sonra düğünü var. Bizim aile yengemin gözünün içine bakıyor ya, mutlu olsunlar diye geçim olsun aralarında diye dua ediyorum hep. Bunlar nasıl insan böyle, terbiyesizlik ve ahlaksızlık.. Allah sabırlar versin size.
Bu ne iğrenç bir üslup yok. O kaynana sana yaşattığını ve senin değerini anlamadan ölmez hiç merak etme. Eşinin bu durumda tepkisi tam olarak ne oluyor? Bir an önce annesine susması gerektiğini söylesin. Bir de kadın olacak gerçekten çok sinirlendim
atılacak çok laf var yeter ki ağzın laf yapsın minyonlar daha geç yaşlanır o kadın buruşmuş ölü derisiyle laf atmasın onlarında hamile zamanlarını görüyoruz su bidonu gibi genelde de eşleri aldatıyor zaten
Sen becerdiysen ben hayli hayli beceririm diyeceksin. Kalpsizsin ve bu kalpsizlikleyi bir evlat bana koca verdiysen ben sevgilimle çocuğumu iyi ederim diyeceksin. Annelik iç güdüsel bir şey herkes olabiliyor bende çocuğumu besler ve korurum diyeceksin. Elbette canının sıkılmasında haklısın ama ezdirme kendini bu kadar. Gerekirse mesafe koy.
Kusura bakma ama bukadarida fazla. Kendine bu sekilde konusulmasina izin verme. Tavrini net ortaya koy yerinde olsam mesafemide saygimida korurdum. Cok sükür elin ayagim tutuyor yardima ihtiyacin varsada bu sekilde konusan insanlardan yardim almani tavsiye etmem sanada dolayisiylada cocugunada zarar
Eşin bunları bildiği halde sana destek çıkmıyorsa ben o adamın şarap çanağına sçayım.
Bu söylenenleri bildiği halde seni annesinin yanına götürmeye çalışıyorsa ben o adamın kalıbına sçayım.
Herkes çocuğu büyüterek anneliği öğrenir yanlız sana gelsin annesi yardımcı olsun banyo falan yaparken zorlanirsin veya kendi annen yardımcı olsun. Bnn annem yardımcı oldu gerçekten korkuyor insan ilk kez bebek büyütmekten. Banyo yaptığın gün gelsinler yardımcı olsunlar o kadar.
Düşman başına bu ne allah aşkına eşin hiç mi ağzını açıp iki kelime edemiyor! sen takılma bir kulağından girsin söyledikleri diğerinden çıksın eminim çok tatlı ve becerikli bir anne olacaksın🍀😍
dinlemeyeceksin. cocugun doğduğunda da annelik nasıl yapılır göstereceksin. çok iyi bir anne olacağına inanıyorum
O nasıl bir söylem yahu! Kendi kızı aynı muameleyi gördüğünde de susup oturacak mı acaba, işin bu senin deyip insanların önüne köle gibi atacak mı?
Allah akıl fikir versin inşallah. Ailen bilmiyor mu durumu? Doğum için onların yanına git
Bence eşinde suç var bunların hepsini duymuyor mu seni neden ezdiriyor kaynanı eve cağır kahvesine siyanür at kurtul ondan
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş