Helene cixousnun muzdarip olduğu durum. "birisi benden düşüncelerimi teoriye dökmemi istediğinde, kendimi kelimelerin tuzağına düşmüş hissediyorum" buyurmuştur. - Peki, siz kendinizi ifade ederken zorluk çekiyor musunuz? #Mireya#Konuşmak#KendiniİfadeEtmek
Arada oluyor evettt. gıcık bir durum.. önceden olsa çok takılırdım da şimdi yaş ilerledikçe.. ben anlatmak için nie yoruluyorum ki.. anlamak isteyen biraz çaba göstersin diyorum 😉😏
Hiç çekmem, baya bir sosyalim ve her yaştan arkadaşım var. Her tipten, yani bu alkoliginden tut kitap yazanına kadar. Buyutuyorlar insanı bazen zorla da olsa
ne zaman kendimi ifade edemeyecegim aklima gelsin o zaman edemiyorum iste. ama yavas konusurum zaten ve el kol hareketi cok kullanirim kendimi ifade ederken bu kolaylastiriyor
İnsan her zaman ana dilinde kendini en iyi şekilde ifade edemeyebiliyor. Mesela ben Türkçe konuştuğumda anlatmak istediğimin hepsini anlatabildiğimi düşünmüyorum.
benim beynimden gecenlerle dilim ayni değil agzim beynime yetisemiyor nasil anlatsamki ben 😂 bilemedim ortamlarda olsun biseyler anlatirken olsun dilime vuramiyorum yogun bir kitap okuma kisisel gelisim kitaplari mesela okusam faydasini gorurmuyum ve saglik problemim olabilirmi ki
Konuşurken rahat olacaksın.. Sahneye çıkmışsın 500 kişi birden sana bakıyor senin söylediklerini dinliyor kafasında olma.. O an aklından geçeni söylemen yeterlidir.. kitap o an aklından geçeni farklı bir şekilde anlatmanı sağlar.. Konuşmada hiçbir sıkıntı çekmezsin çünkü kelime haznen geniştir yerinde en uygun kelimeyi söylersin.. kitap bunun için çok faydalı.
En İyi Cevaplar