Dünya Modern Köle Üretiyor, Sadece pek azı bu sistemden çıkmaya cesaret edebiliyor Sizce?

Dünya Modern Köle Üretiyor, Sadece pek azı bu sistemden çıkmaya cesaret edebiliyor Sizce?

Modern Kölelik, insanlığın var oluşundan beri hep oldu. Birileri köle, birileri patron oldu. Köleler, çok çalıştığı zaman patronu daha fazla kazandı.
Sonra patron "bir dakika kölelerime bir sınıf farkı oluşturayım. Kim daha fazla beni zengin ederse , ona seviye atlatayım" dedi. Böylece köleler patronunu zengin etme yarışına girdiler.

İş hayatına can veren eğitim sistemi, insanları bu sisteme dahil etti.
Bazen bir mühendis üretti.
Bazen bir doktor.
Bazen bir avukat
Bazense bir işçi.

Bunca akıllı insan bu sistemin farkına varamadı mı? Doktor olabilecek zekaya sahipken nasıl olurda bu sisteme dahil olabildiler? Zincirleri kıramadılar?
Bunun sebebi gayet basitti. Korktular. Yapabileceklerini düşünseler de harekete geçemediler. Buna cesaret edemediler. Çünkü sisteme ayak uydurmak, sistemden çıkmaktan daha basitti. Kısacası kendi hayatlarını kontrol edebilecek güçleri yoktu.

Peki bu sistemden çıkmak için gereken gücü nasıl bulabiliyorlar?
Üretkenlikleri ve Girişimcilikleriyle. Şöyle düşünün , bir fikir buldunuz bu fikri gerçekleştirebileceğinize inanıyor, bunun için sonuna kadar gidiyorsunuz. Yüksek inançla çalışmaya başladığınızda sistemden yavaş yavaş ayrılmaya başlıyorsunuz. Başardığınız da bu kölelik sisteminden tamamiyle çıkıyorsunuz.

Peki bu sistemden çıkanlar kimler?
şu an ki sistemde var olan tüm patronlar, bu sistemden çıkmıştırlar. Özgür ve zengindirler.
Bir kahve içtiklerinde 10 kişi onun için çalışıyordu. Tüm köleler , patronlarının gözüne girmeye çalışıyorlar.

Komik olan ne mi? Maaşlı işlerde özgür ve zengin olabileceklerini sanıyor insanlar :D Özgür olmak için önce kendi size maaş verenden kurtulun. Kendi sisteminizi oluşturun. Bu sistemde diğer insanlar sayesindede zengin olursunuz. Siz rahatınıza bakarsınız o insanlar sizi daha fazla zengin etme yarışına girer.
Katılıyorum bu yazıya
Katılmıyorum
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
update