Hangisi sizin yaşam biçiminizi anlatıyor?
Ve neden tercih ediyorsunuz o şekilde yaşamayı?
Ve neden tercih ediyorsunuz o şekilde yaşamayı?
Geleceği planlarken o anı kaybediyoruz :) Anı yaşarkende geleceği planlamayı unutuyoruz.. Geleceği planlama ihtiyacımız içinde yaşadığımız ekonomik sistemin zorunlu bir gereği.. Gelecek kaygısı mantıklı insanlara plan yaptırır.. Eğer ekonomik anlamda gelecek kaygısının olmadığı bir sistemde yaşıyor olsaydık plan yapmaya gerek duymaz ve anı yaşardık..
Geleceğini düşünerek yaşamak kendini kısıtlamaktan ibaret değildir bence. Aslında şöyle bir düşünürsek bugünümüzden deliler gibi fedakarlık etmek zorunda kalmıyoruz bir çoğumuz gelecek için planlar yaparken. Anı yaşayacaksın evet ama hakkını vererek yaşarsan , yapman gerekenleri gerçekten tam anlamıyla yaparsan geleceğini de kurtarırsın.. Ben böyle düşünüyorum.
Geleceğin için anı yaşamak diye birşey yoktur :) Anı yaşamak çoğu zaman geleceğimizi kurtarma çabalarımıza ters düşer.. Örneğin sen üniversite sınavlarına çalışmak zorunda olduğun bir durumda geleceğin için erkek arkadaşın seni bir yerlere davet edip o anı paylaşmak isteyebilir.. Sonuçta geleceğimizi planladığımız kriterler anı yaşamamızla örtüşüyorsa her ikisinide aynı anda yaptığımız için sorun yok ama hayat bu durumu çok çok az önümüze getirir.. Anı yaşamak geleceği umursamamayı gerektirir.
Bir laf vardır ya hani: 'Nereye gittiğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinin bir önemi yok' diye. Gideğin yeri planlamamak sana yanlış yollarda vakit kaybettirmekten başka bir işe yaramayacaktır. İyi geceler.
Planlı yaşamaya çalışmak evet iyi ama abartmadan yani mükemmeliyetçi olmadan yoksa psikolojisi bozuluyor insanın, anı yaşamak ama hovarda bir şekil de değil en beklenmedik anda ki sürprizler için ; link ;)
Güzelmiş.
anlık yaşantı her zaman bir sonu olan insanı hiç bir zaman mutluluğa taşımayan yarını hiç düşünmeden günü gün etmekten başka bir şey olamaz.ama bu günlerinden birazcık fedakarlık yaparak yaşayacağın günlerine imkan verirsen ömür boyu mutlu yaşarsın.hayat bir günlük değil canım.geleceğimizide düşünülem yaşlılığımızıda.
Sadece o an üniversiteli olmanın ne demek olduğunu 'yaşamak' için , geleceğini ve gelecekte o işi yapabilip yapamayacağını düşünmeyen ve yıllar sonra benim asıl yapmam gereken iş şuymuş , ziyan etmişim yıllarımı, yapmam gereken işle alakasız bir eğitim almışım yıllarca diyen var. Zamanında düşünmek zamanı geçtikten sonra düşünmekten her zaman daha iyi sanırım. Dediğim gibi geleceğini planlamak sana yanlış yollarda vakit kaybettirir.Bu yüzden yazdıklarınıza katılıyorum, teşekkür ederim cevap için
bir insanın hayatı bence çok değerli ziyan edilmemeli.ülkemizde bir insan ömrü 70 yaş filan o yaşlarında çok güzel anıları olabiliyor.her zaman diyorum hayat bir günlük değil.bir ömür işte. ay bir anda akıma geldi ağustos böceği.en güzek cevap aslında.taktirin için teşekkür
Şimdi farkettim de da geleceğini planlamak yazmışım, planlamamak olacaktı o :)
Hayat bazen yapılan planlara uygun gitmiyor. Ama bu her konuda plansız davranman gerektiği anlamına gelmiyor.
Bir hayalin varsa mesela; çok iyi bir üniversite de okumak gibi,bunun için planlı çalışmaktır en önemli unsur. Sadece bunun için plan yaparım. Geriye kalan zamanımda anı yaşarım.
Cevap
41Cevap
planlı bir şekilde anı yaşamak daha doğrusu ömrüm boyunca ihtiyacım olacak şeyler için planlı yaşarım eğitim, aile gibi ama onun dışında anı yaşarım.. tercih ediyorum çünkü benim tarzım budur hayat o kadarda kafaya takılacak bir şey değil..
hiç ölmeyecekmiş gibi çalış yarın ölecekmiş gibi yaşa-
aslında plan yapıp uyma planım var ama daha önceki tecrübelerimi anlatayım; plan yapınca uyamıyorum çünkü ben Türk'üm ve çözümlerim son anda gerçekleşir:):):):):)::)
planlı yaşamak . hayatım boyunca bana yapılan kötülüğü ve iyiliği unutmadım dostum ve kimseye eywallahım olmaz anlık olarak. uzun yıllar terör bölgelerinde calısmıs ordudan emeklı albaylar gibi oldu buda :)
Ben anı bile yaşayamıyorum, planlı da yaşayamıyorum plansız da... Benim durumum çok karışık.
an'dan hoşnut değilsen mutlu değilsen ya geçmişi düşünmeye başlarsın ya da geleceği,gelecek sonsuz olduğu için daima belirsizdir.O yüzden daima şu an.
Planlı yaşamak lazım çünkü hayatıma düzgün bir yön vermeliyim planlı yaşamalıyım çünkü sorumluluklarımı göz ardı etmemeliyim planlı yaşamalıyım çünkü kendimi sağlama almalıyım
plan yapılması gereken işlerde planlı yaşamak diğer zamanlarda her anı doya doya yaşamak.
şimdi unut kaç yaşında olduğunu,geçen zamanı
şimdi unut gidenleri,kederleri,kötü günleri
şimdi sadece yaşa doya doya.
7 aydır hayatımın her anı planlı geçiyor ve iğrenç birşey. bir insanın yarın napcağını bilmesi çok can sıkıcı. bence en iyisi anı yaşamak.
iş hayatı planlı ve ıstikrarlı olmayı gerektırır ancak iş dısında herseyde anı yasayabılırsın.
anı yaşamayı seviyorum..düzenli bir insan olmadığım için planlı yaşamak bana pek iyi gelmiyor geriliyorum :)
sadece iş yerinde gerçekleştirilebilen birşey planlı yaşamak... yine de hayatın ne getireceği belli olmuyor. hep anı yaşamak zorunda kalıyoruz ..
her ikisi de. plan program yapılır ana hatlarıyla ancak detaylar anı yaşayarak belirlenir.
genelde hep planlym ama bazı anlar oluyor ki planı görmüyor sadece ani yaşamak istiyorsun
Planlı yaşamak...Keşke dememek ve pişman olmamak için...
Anı yaşamak bence. Plan yapınca hiç eğlenceli olmuyor.
planlı yaşamak ve anlaşmak en iyisidir. Ona göre hareket eder ve bilnçli davranırsın. diğeri ise yüzme bilmeden suya atlamaya benzer. REzil olmakta var, Olmamakta...
Anı yaşamak. "Farkındalık" diye bir olay var. Farkındalık kazanmak falan diye googledan bakabilirsin nasıl yapılabilir ve sana ne faydaları olur. Ama farkındalık kazanmak zor iş bence.
Uzun vadeli planlar yaparım ama anı yaşamaktanda geri kalamam. ^^
planlı yaşamak mantıklı olan..
anı yaşamak ise mutlu eden..
salt birini seçmek yanlış olur. insan planlı yaşamalı ama yeri geldiğinde anı yaşamayı da bilmeli.
Anı yaşadım hayatım s*kildi resmen. Ama iyice sinirlendim bu sefer tam olarak anı yaşıyorum.
kaba bir planım var ama genelde anı yaşıyorum. saldım çayıra mevlam kayıra durumu biraz da :))
hep plan yaparım ama kenara gelince bir bakarım planlı değil anı yaşamışım:)
Planlı yaşarsan, genelde ağlarsın. biz evlenicezzz (şuan ayrılar ve kız ağlıyor)
planlı yaşıyorum herhalde ama anı da yaşamış oluyorum sanırım :D planlayarak anı yaşıyorum o zaman :D süpriz pek az oluyor
Planlı yaşamayı severim, hatta ajanda tutarım. Ama anı yaşamak da güzeldir arada.
Planlı yaşamak bana göre değil anı yaşamayı seviyorum.
Plan yapınca olmuy ya En iyi Akşına bırakmak ..
Su akar yolunu bulur elbet
Gelecek endisesi yuzunden ani yasayamiyoruz.
Dun gecmis yarin belirsiz en iyisi ani yasa.
Anı yaşamak..Planlı yaşamayı sevmiyorum,genelde planladığım gibi gitmiyor..
planlı yaşamak hayatta hep başarıyı getirir çok şükür memnunum :)
aslında plan yapmaya niyetleniyorum ama plansızz yaşıyorum :D
Planlarım var plan yapmaya ama plan yapmaya üşeniyorum planlarımın arasında uyumak var ve ona bile üşeniyorum yani uyuyalım.
Parası Olan Planlı Yaşar Parası Olmayan Anı Yaşar!
Umudunu Kaybetme diye bir film var. Yaşanmış bir olaydan alıntı. İzlemeni tavsiye ederim.
yeni bir güne umutlu başlamaya calıssanda o umudu yitirenler olur elbet ;)
İtirazım yok , bahaneci bir yapın varsa her zaman olur.
yok bu sozu kendım ıcın soylemedım genelleme boyle.
Genel konuştum ben de zaten.
tamam saolasın
Sen sağol arkadaşım.
planlı yaşamakkkk en azında sıkılacak vakitin olmuyooo
Duruma göre her ikiside.
anı yaşamak çünkü tam tembel işi
yerıne göre planlı ama anıda yasamak lazım ;)
Bazen planlı bazen plansız
Gelin ata binmiş ya nasip demiş :)
planlı ve anı yaşamaktır :D
Yakın zamanlı planlar yapmak
Anı yaşamayı tercih ederim planlarım hiç tutmaz
Anı yaşamak.
Hayal kırıklığı olmaması için.
planlı yaşamak neyn ne zaman olacağını belli edyr ama anı yaşamak daha heycanlı
planlanan anı yaşamak
Hayırlısı diyerek yaşamak (:
iş hayatı planlı..özel hayat saldım çayıra sdfsd
geleceğim için planlı-günlük için an
Bu gün yaptıkların yarının teminatı değil midir peki?
Bazen anı yaşamak bazen planlı yasamak
ben yaşıyormuyum ya :S
Ani yasamak daha iyi
Ben anı yaşamayı seviyorum herşey doğaçlama olsun
carpe diem
hic biri ..
planlı yaşayamazsın
Geleceğin ile ilgili planlar kurabilirsin.
Elbette bunlar da ihtimaller dahilinde bir şey için uğraşır didinirsin en sonunda başarır istediğin şeyi elde edersin. Sen uğraşırken sağlığın gider, araba çarpar, kalp krizi geçirirsin vs ama burada bile seçim yapma sansın olabilir ister hayata tutunursun hayata seni bağlayacak şeyler hatta planlar bulursun istersen de kendini bırakırsın. Zaten geleceğinden ümidi olmayanın bugünü de güzel olmuyor emin ol. Tabi ölüm Allah'tan o kadarını da planlayamazsın elbette..
5 sene sonra evlenip evlenmeyeceğimi elbette bilemem ama 5 sene sonra evlenmeye kendimi hazırlayabilirim , eğer bunu gerçekten istiyorsam.
Ekonomik durumunu düzeltirsin evlenmezsen en fazla rahat bir yaşamın olur.
Sağlığına dikkat edersin evlenmezsen en fazla sağlıklı biri olursun.
Güzelliğini korumaya çalışırsın evlenmezsen en fazla güzel bir kızkurusu olursun :)
Kendini geliştirir eş konusunda seçici olabilmek için eğitim durumunu iyileştirmeye çalışırsın eğer evlenmezsen en fazla kendini geliştirmiş donanımlı bir insan olursun
Emin ol ne yıkılırsın ne de psikolojin bozulur arkadaşım.
kızma ama bu yazdıkların bana palavra geliyo :) bu dediklerini her insan ister ama plan yaparak bunlara ulaşamayabilirsin bir şeyini kaybedersin sabahtan akşama kadar arasın bulamazsın aramazken senin karşına çıkar yarın şu saatte şu kişiyle buluşçam dersin ama o saatte başka işin çıkar çok hevesle buluşmak istediğin kişiyi göremezsin ama hislerinde ve telapatik veya telekinetik olarak yaşarsan anlık aklından birisi geçer yolda giderken ona rastlarsın, zihnini serbest bırak,
Bence zihnini serbest bırakmaya ihtiyacı olan sensin arkadaşım :) Aslına bakarsan çok büyük kaygılarım yok rahatım, bugün mutluyum çünkü yarın için elimden geleni yapıyorum. Anı yaşayan da yarın çok kötü birşeyle karşılasınca üzülür, planlı yaşayan da. Sadece planlayan kendini bir anda tamamen savunmasız tabiri caizse don - gömlek bulmaz. Geçmişte yaptıkları bugünü için bir kaç alternatif sunar çünkü ona ya da sunmaz - işte senin elinde olan o alternatifleri oluşturmak veya oluşturmamak.
Bence sen benim anlatmaya çalıştığımı bir düşün. Ya da düşünme :)
İyi geceler.
Söylediklerinden benim anlatmak istediklerimi gerçekten anlayabildiğini hissetseydim sana hak verebilir fikrimi değiştirebilirdim. Sadece inandığım şeyi savunuyorum , tüm farklı düşüncelere ve eleştirilere de açığım :)
tamam bende sana hak veriyorum belki yetiştirilme tarzın disiplinli olabilir veya karakterin böyledir öyleyse planlı yaşa ben senin demek istediklerini anladım ama seni uyarmamın sebebi bende 4 sene önce aynen bu dediğin gibi biriydim çok zararlarını gördüm o yüzden uyardım yani :))
Anlıyorum, teşekkürler cevap için.
Bol bahaneler.. iyi geceler.
anı yaşamak
anı yaşamak
Akışını bIRAK...
her ikiside
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar