@KızlarSoruyor kişilik karakter seçmiştim ben..
Anlık yaşamak mı, planlı yaşamak mı size göre?
@KızlarSoruyor kişilik karakter seçmiştim ben..

Hayatı çok planlı halde yaşamıyorum biraz gelişine yaşıyorum, plan yapıyorum ama çok önemli konularda erteleyip zarar etmeme açısından plan yaparım onun dışında rahat yaşamayı severim. Hayatı tamamen planlı yaşamanın mümkün olmadığını düşünüyorum bizler plan yapsak bile hayat karşımıza öyle şeyler çıkarıyor ki planlar alt üst olabiliyor. Anlık yaşamak anın tadını çıkarmak bence daha güzel çünkü yaşadığımız her an oldukça kıymetli değerini bilmek gerek.
Anlık yaşamak, hayatımın hiçbir evresinde planlı yaşamadım galiba fakat aşırı savrukta yaşadığım söylenemez. Anlık ama kendi çapımda mutlu olmaya odaklı ya da içimden geldiği gibi davranarak günümü bitirmeye yönelik yaşıyorum, ki zaten bugünüm güzelse yarınıma da yansıyor bu. Herhangi bir kural, plan, disiplin ya da belli başlı kalıplara sıkışacak biri değilim. Mutluluğunda, huzurunda anlarda saklı olduğunu farkedeli çok oldu. Tıkır tıkır planlı yaşayan birisi aksine mutsuzluğa da hapis olabiliyor. Aslında dengeli olmak en iyisi fakat benim çok ortam olmadığı için ben böyle de iyiyim.
Plan yaptığım zamanlarda oluyor ama bazen yaşadıklarım spontane gelişiyor.
O zaman akışı bozmuyorum "anı" yaşıyorum.
Zaten biz istediğimiz kadar plan yapalım.
Ne kadar kusursuz bir plan olmuş alsada hayat sadece başımıza gelenlerdir.
Planlı yaşamak istesen de yaşayamıyorsun ki. Aksilikler, talihsizlikler peşini bırakmıyor. Tabiri caizse evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bu yüzden anlık yaşamanın daha doğru olduğunu düşünenlerdenim.
Cevap
18Cevap
Planlı yaşamak bana daha kolay ve güzel geliyor aslında. Ama anı yaşadığım zamanlar da oluyor. Tamamen akışına bırakmayı da seviyorum. Hayattan keyif almak için ikisine de yatkın olmak şart bence.
İşimi planlı yaşamayı seviyorum. Ama sosyal hayatım anlık daha çok güzel.
Sorunun cinsellikle alakasını çözemedim 😂
Planlı yaşarım duruma göre anlık olabilir tabi.
Yaşıyoruz işte fazla düşünmeye gerek yok anı geleceği nasılını😄
İkisininde ortasını yaşamak bence uçlarda olmamak gerek dengede tutmak daha mantıklı bence
Anlık yaşadığım vakit her şey birbirine giriyor ve ipin ucu bir yerde kaçıyor aşırı plankolik olmadan düzen içinde yaşamak önemlidir. Plankolik dediğim dakikası dakikasına yaşayanlar yok şu satte mutlaka bunu yapmak zorundayım değilsin bir olağanüstü duruma bakar.
Hani derler ya hayat siz plan yaparken yaşadıklarınızdır...
İş ve sosyal hayatımda planlı yaşarım her zaman. Kendi hayatımda ise bazen akışa bırakmak iyi geliyor.
Önemli konularda değil, daha çok gündelik ve önemsiz konularda.
Benim haftalık yapacağim her şey pazardan bellidir her ayrıntısına kadar planlarim ve mutlaka yazarım anlik yasamak benim icin anksiyeteye sebep olur 😄
😄😄genelde Aslan erkegi böyle olur kardesimden biliyorum
Anlık yaşamayı daha çok tercih ediyorum. Daha heyecanlı oluyor.
Anlık yaşamanın tadı aslında daha başka ama planlı yaşamanın şöyle bir güzelliği var. Önceden belirleyip karar alındığı için o zamana kadar bunu engelleyecek ya da erteleyecek durumları çözme olanağı sağlar
Anlik yasamak bana gore. Ne gecmise nede gelecege odaklanman istemiyorum ve bunu basardigimi dusunuyorum. Simdiki zaman benim icin cok kiymetli ve tadini cikarmaya calisiyorum ✌🏼
Planlı yaşamak bana göre.. her şeyimi o şekilde ayarlarım çoğunlukla, anlık olması için bana esmeleri lazım.
Bir ara valizi toplayıp plansız programsız şeyler de yaptım çok güzeldii
Bu sorunun cinsellikle ne alakası var cözemedim 😃
Soru genel olarak hayatım ile ilgiliyse hedeflerimin Doğrultusunda planlı yaşarım.
Ama kategoriyi baz alırsak plan yapılmaz o durumda.
Ben kesinlikle plan yapmaya karşıyım.. Beklenti oluşturmak insanları yorar ve gerer.. Ben anlik plansız yaşamayı tercih ediyor ve seviyorum .. tarzım öyle ..
Her şey planladığın hibi gitmez düşüncesine katılmayıp her zaman b c d e f planlarım vardır 😂 sadece a planıyla kalmam sürprizleri ben de sevmiyorum
daha bugüne kadar hiçbir planım tutmadı çok şükür. o yüzden anlık yaşamak en iyisi. ne olacağını çok da hesaplamadan katılmak hayata
Çok kontrolcü biriyim ama kontrolden çıktığı zaman beni çok kötü etkiliyor, uzun zamandır depresyondayım
Anlık yaşamak daha çok bana göre. Tabii, bu her konuda değil. Mesela duygularım konu olunca taktik falan uygulayamam demeyelim de zor uygularım.
Anı yaşamayı çok severim planlı yaşamak çok daha mantıklı gelir.
Bazı zamanlar anda kalmalı insan, gerektiği zamanda plan yapmasını bilmeli.
20 yıl sonrasını bile düşünürüm.. Anın tadını çıkarırım.. Ama ileriye dönük kararlarım plan dahilinde olur.
Hedefleri olan bir insanım o nedenle uzun vadede planlı denilebilir ancak kısa vadede anlık yaşarım hayatı.
Anı yaşamayı, ani kararlar verip hareket etmeyi çok seviyorum ama bazen belli bir plana oturtmazsam da rahat hissedemiyorum
Yani ikisinde de aşırıya kaçmamak lazım. Yeri geldiğinde plan yapacaksın, yeri geldiğinde anı yaşayacaksın. Bende de değişiyor duruma göre.
Planlı yaşamak bana göre, tabii yaşadıklarımız her zaman planladıklarımız gibi olmasa da
Planlar tutmadığında anlık yaşamak. Genel olarak anlık yaşamak.
Aniden planlara ayak uydursamda planlı olmasını tercih ederim.
her koşulda planım vardır
anlık yaşarım ama genelde planlıyımdır
Genellikle planlı yaşarım ama bazen anı yaşamak güzel olabiliyor...
Anlık yaşamak tabiki her şey spontane gelişmeli 😊👍
Ben Ne zaman planlı yaşasam hep aksi çıkıyor o yüzden anlık yaşa heyecanlı yaşa daha iyi yani.
Planlı yaşamak da güzeldir ama bazı şeylerin ansızın gelişmesi de keyifli bir olay olabiliyor.
Çalışan bir kadın olarak planlı yaşamak zorundayım.
Plan program insanıyım. Öyle anlık hareketlere uyum sağlamakta zorlanıyorum.
İleriyi çok düşündüğüm için planlı seviyorum ama bazen anlık oluyorr
Anlık yaşarım. İlerisi için ise isteklerim var. Olursa güzel olmasa da sorun etmem.
Anlık yaşamak bana göre
Hahah 😂
Ben de yaşıyorum bu sorunu.
Anlık yaşarım her şeyi.
Tabii ki anlık yaşamak yarın ölmeyeceğimizin hiçbir garantisi yok.
Anı yaşamalıyız. Plan yapmakta önemli o da gerekiyor ama aksilikler olmazsa tabi..
kesinlikle anlık, planli yaşadığında üzülürsün çünkü bir beklenti içine girersin
Planli yasamak bana göre anlık yasamak dengemi bozuyor
Planlı yaşamak daha benlik.
Planlara göre yaşamak daha iyi
Şu sıralar hayatta kalmak için yaşamak😄
Anlik yasamak daha heyecan verici
İlişkilerimi anlık, iş hayatımı planlı yaşarım.
Planlı yaşamayı seviyorum
Anlık yaşamak bana aşırı uygun
Elbette planlı yaşamak ama değişebiliyor bu durum.
Bazen planlı, bazen anlık. Ne olduğuna bağlı.
Değişiyor bu ama genel olarak planlı
Bazı şeylerde anlık yaşamayı severim
konuya göre değişiyor kesinlikle..
Planlı bir şekilde anı yaşamak
Anlık gelisiyor hersey zaten memnunum 😜
Anlık yaşamak
Dogru insan olmak
anlik
Planlı yaşarım. Arada doğaçlama yaşamak güzeldir
Planlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?