Empati kurmayı beceremiyorum... Kendimi düşünmeden yaşayan biriyim. İnsan ya yapamadığı veya sonunu düşünmeden yaptığı şeyleri çok düşünür. Mesela bir erkek aldatmadığı halde aldattın damgası yer ise karısından/eşinden/sevgilisinden bunu kafaya takar "ula ne yaptım" "ula neden böyle düşünüyor" diye kafayı yer.
Ben her türlü suçladığım için bunları yaşıyorum.
Birini düşünmek değil, bir olayın için onun olası ve onunda senin hakkında yaptığı veya düşündüğünü şeyleri kafaya takarsın.
Birini düşünmek onu hayal etmek onun hakkında bilgi edinmek analiz etmektir.
Birini takıntı haline getirmek ikiye ayrılır; biri aşırı bağlı olmak, diğeri aşırı şüpheci yaklaşmak. Aşırı bağlı olmak güven ve beklenti doruklarda olur. Aşırı şüpheci ise herşeyin altında neden arayan suçlamaktadır ve ithamları hiç bitmektedir.
Gerçeği aşırı şüpheci insanlar kendi beklentilerinin reel dünyada %100 karşılanması için uğraşır.
Düşünmek yardım etmek ve memnun etmek anlamında kullanılıyor ise, görüşüm: Evet memnun etmeye çalışıyorum ama her insana yaranmak zor hele demin dediğim birini düşünme kafaya takan kişilere yaranmak zordur. Ben de artık bu sistemden bıktım ve sistemin dışında yine konseyi kendimi düşünmemeye çalışıyorum.
@collector2410 Duygusal olarak bilinen her yöntemi denedigim icin.. Bilimsel yaklasimlara merak sardim.. Ama onda da olmayinca demek ki olmicak demektir :/
@collector2410 Birini seversem zaten dedigini yaparim.. Ünlem isareti biraz asiriya kacti sanirim :/ Basarisiz bir insan degilim mevzu bu da degil.. Beklentiler farkli :/
@collector2410 İnsanlar kendi kendine bazen beklenti kurarlar.. Misalen dersin ki hayatimda ki insan hersey olabilmeli.. Ama simdi ki insanlar sadece herseyi yüzeysel yasiyor.. Derinlere inmiyor.. Yüzmekten korkmuyorlar bogulmaktan korkuyorlar.. :/
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Başkalarını düşünmekten kendini unutanlardanız! Peki siz; başkalarını mı yoksa kendinizi mi daha çok düşünürsünüz?
En İyi Cevaplar