Japonya'nın önde gelen bilim insanlarından olan Dr. Ken Mogi, ünlü bir kozmetik firmasıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırmasıyla çok ilginç bir tartışmanın fitilini ateşledi.Bilimsel araştırmalara göre makyajsız halini gördüğünde bununla baş edebilen kadınların beyni kesinlikle daha farklı açılımlar yapıyor. Saruwatari'ye göre; "İş olsun, spor olsun herhangi bir alanda rakibiniz makyaj yapmayan bir kadınsa bilin ki o hedefine kilitlenmiş bir kaplan gibidir. Bir anlamda özgür kalmıştır. Beyninin büyük bölümü kendisiyle ilgili kaygılardan arınmış olduğundan çok farklı açılımlar yapabilir" diyor.
Siz bu teze katılıyor musunuz?
Bilim 'Makyaj yapmayı bırakan kadından korkun' diyor! Makyajsız kadınların daha güçlü rakipler olduğu tezine katılıyor musunuz?
Makyaj yapıp yapmamak yetiştirilme tarzı ve alışkanlıkla alakalı. Dini anlayışta makyaj hoş karşılanmıyor, o yüzden makyaj yapmayan pek çok kadın var Türkiye'de. Ama bu onların korkulacak insanlar oldukları anlamına gelmiyor. Ülkemizdeki kadınların durumu malum. Ben hep kadınların makyaj yapınca daha kibirli olduklarını düşünmüşümdür çünkü kendilerini daha güzel hissediyorlar. Bir de Türkiye'de süslenen kadınların canım ve erkek delisi, eğlenilecek kız olduğu, makyaj yapmayanın da zeki uysal aklı başında ve evlenilecek kız olduğu gibi saçma bir kanı var. Ve bir de belki o dediğin kadınlar dış görünüş anlamında baştan kaybetmiş, ve bunu olduğu gibi kabullenmiş, o yüzden bu alanda çaba sarfetmeyi gereksiz bulan, yaptığı işteki kalite ve uzmanlığıyla öne çıkmaya karar vermiş, başka bir şansının olmadığının bilincinde olan kadınlar da olabilir.
Ben katilmiyorum buna. Bir sure makyaj yapan kadin eger makyaj yapmayi birakmissa onu makyajdan sogutmak icin cok onemli bir nedeni vardir. Yani kim neden aynaya bakinca kendini guzel bulmaktan sogumak ister ki?
Kesinlikle katılıyorum ama makyaj yapmama nedeni hedefinin zor ve makyaj yapmanın hedefine gitme ulaşma konusunda bir hayli gereksiz ve boşa zaman harcama olarak görmesi olması gerekir yoksa hiçbir hedefi amacı olmayan insan makyaj yapmasa ne olur ondaku kafa boştu hala boş olucak
Bir kere kendine güveni var, makyaj ile kapatacağı kusuru yok. Herkes biliyor kadınların neden makyaj yaptığını. 😏Özgüven patlaması tehlikeli yapabilir kadınları.
Makyajla falan alakası yok bir kadının tehlikeli olmasının. Bazı kadınlar her türlü tehlikelidir rahat olsunlar. He ama şuna katılıyorum ki makyaj yapmayan kadın daha özgüvenli olabilir. E tabi birde makyaj yapmaya harcanan o cânım saatlerin değerlendirildiğini düşünürsek aslında haklı olabilirler. Lakin bu demek değildir ki makyaj yapan kadın özgüvensiz ve başarısızdır. Bu kişilik ve prensip meselesidir.
Sen degil, arastirma yaptik bakin boyle boyle diye sacmalayan salliyor zaten.
Bir insanin makyaj yapmama sebebi bin farkli seye dayanabilir.
Bizim is yerindeki hatunlardan biri ise dogru duzgun makyaj yapmadan gelir, ama aksam gezilecekse mesaisinden sonra eve gidip bir araba hazirlanir mesela.
Hiç şüphesiz kadının erken yaşlarda yıpranmasına neden olan en önemli etken, kullandıkları ve vazgeçemedikleri o kimyasal bileşiklerden oluşan kozmetiklerdir. Kendine güveni olan bir kadın asla makyaja ihtiyacı yoktur. Dolayısıyla bu tez, çok sağlam dayanaklara sahip.
şimdi makyaj yapanlar bu bilimsel çalışmayı kesinlikle desteklemeyecek😄 onun dışında makyaj kullanmayanlar olarak belki kendi ile barışık olması ve hedefine kendinden daha çok odaklanan biri ise kazanabilmesi daha yüksek olanak sağladığı için bu yönden gerçekleşen bir araştırma olabilir
Makyajsız özgüven konusu denilen bu badana denilecek derecede iyice abartanlar oluyor. Makyajsız çirkinim düşüncesi oluyor onlarda ama aslında makyajla daha kötü görünüyorlar. Bazıları da evrim geçirebiliyor makyajla. Onlar çok takıntılı olmuyor benim gibi sivilce çıktıkça makyaj yapanlar yani gerçekten kusur kapatmak için yapanlar, canı sıkıldıkça yapanlar var. Özgüven konusu sadece makyaj yapmaya çalışıp yapamayanlarda var bence
Uzun uzadıya çevremde eskiden çok makyaj yapan lakin artık buna tenezzül bile etmeyen kadınları düşündüm. Yavaş yavaş hepimizin gözü alışıyor. Hatta makyaj yaptıkları zaman bu kim ve arkadaşım nereye kayboldu bile dediklerim var. :) Fakat ben bu teze katılıyorum. Makyaj yapmayı bırakan kadın kendisi ile çoktan barışmıştır. Kimisi makyajlı haline alışmışken onlar artık bu hallerini benimsemişlerdir. Makyaj yapmadan güzel olan hatun net güzeldir bence :)
Kozmetik firmasıyla anlaşmalı yapmış zaten. Ne bekleyebilirsin ki. Yaş biraz ilerleyince makyaj yapılacak yüz kalmıyor makyaj yapanlarda. O yüz bir kereden buruş buruş oluyor. Bunlar hep o makyaj malzemelerindeki kimyasallardan kaynaklanıyor. Elbette makyaj kadını daha güzel daha çekici yapıyor ama ileriyi de düşünmek gerekiyor diyorum.
Valla bencede makyaj yapmayan kadından korkun.. baksanıza her kadının günün en az birkaç saatini verdiği bir işi diğer bu kadın vermiyor onun yerine napiyor insanlığı ele geçirmek için hain olanlar yapıyor. .. Sksksjsnsnsbjjs.. Şaka şaka size ne abi milletin makyajindan!
Makyajdan nefret ediyorum. Hem çok terliyorum hem cildim nefes almıyor gibi hissediyorum. Ama aşırı takıntılı biriyim. Göz altlarımı kapatmak için bayağı para harcamışımdır. Ama bıraktım o çabayı bile.
bilim sporcu kadinlarin sifir makyajla rakiplerinin karsisina ciktigindan bihaber mi hacit? siz hic makyajli sporcu gördünüz mü? takma kirpik full makyajli bir yüzücü hayal ettim bir an 😂😂😂😂 bilim bizimle egleniy 😢
o değilde yüzünde gözünde bir ton baya ile nasıl rahatsız olmadan duruyorlar ben olsam afakanlar basar kadınları hiç anlamadım halada anlıyamıyorum :D.
Kesinlikle katılıyorum.. kadınlar çoğu zaman güzellerini silah olarak kullanıyorlar, öne çıkma aracı olarak kullanıyorlar. makyaj da bu işe hile hurda karıştırıyor :)
Makyaj ya kendini tatmin etmek için ya da dışarıdakilere hoş gözükmek için yapmaz mı. Başka bişey varsa bilmiyorum. Tamam sade makyaj iyidir olsun nolcak ama yüzünü boya badanaya çevirmek ne demek. Yaşasın doğallık.
ben bunu zaten daha önce düşünmüştüm.😀 bence de öyle. en azından kadinlarin makyajsiz da sınava markete şehirlerarası yolculuğa kuaföre doktora gidebilecegine inanıyorum. helal olsun kaplanlara 👏👏👏
makyaj zaten kusurlarimizi kapatmak icin icat edilen birsey ya da cogu kisinin deyimine gore ozguvensiz olanlar makyaj yapar ne kadar dogru tartisilir. Ama soylede birsey var bazi insanlar eglence amacli makyaj yapar yani binevi hobi gibi kisacasi makyajli ve makyajsiz kadin arasinda cok bir fark goremiyorum azimli olan basarili olur.
Söyledikleri mantıklı ancak bunlar hep geçerli deiil. Ben başkaları beğensin diye değil aynaya baktığımda mutlu olmak için makyaj yapıyorum. Özgüveni artırdığını düşünüyorum makyajın.
Ben hiç kullanmadım, merakım bile olmadı, küçükken sadece annemin ojelerini alıp etrafı boyardım oda onları sanırsam boya olarak gördüğümden dolayıydı pastel boya falan.
son zamanlarda tamamen bıraktım makyajı sadece rimel sürüyorum nadir olarak, kendimle az çok barıştığımın göstergesi bu ve kendisiyle barışık olan insan herşeyi başarabilir bence çok doğru bir tez
Haklı bencede öyle kadın bir kere kendi doğal güzelliğine güveniyor yani kendine güveni tam her ortam için ayrı bir makyaj önerisi yok aklında yapıcağı ise baslamadan önce böyle bir makyaj bunun için uygun olur derdi yok uğraşı boşa düşüncesi vesaire yokda yok ben Dr. Ken Mogi ye katılıyorum 👏🏻
şimdi makyaj yapmanın bir adabı var makyajın amacı kötü yerleri kapatmak bizim ülkede abartmak normal olduğu için makyajsız kızlar %2 - 3 filandır onlarda genelde kezban 😅
Evet dogru olabilir... karsi cinse guzel gorunmek degil asil hedefi isinde en iyi olmaktir... ama su var ki bence guzellikte bir silahtir ve de en etkililerinde hele de bu yuzyilda
Makyaj yapmamamın tek sebebi kendimi kandırmak istemiyor olmam..
Başka bir yüzü görmeye alışmak istemiyorum, o boyaları çıkardığımda altından çıkan görüntü beni hayal kırıklığına uğratıyorsa bu uzun vadede psikoloji için sıkıntı olmaz mı?
Kesinlikle katılıyorum ama o kadar kolay değil şu zamanda öyle bir kadın herkes özgüvensin makyaj değişde sürmemi rujumu sürmeden çıkmam bile diyolar sanki o makyaj olmuyormuş gibi 😂 😂
Cogu kadın arkadaslarimiz beni elestireceklerdir ama dogal hali guzel olmayanlar cekici olmak icin makyaji da fazla abartmadan yapmalilar diye dusunuyorum :) Tesekkur ederim :)
Bu makale çok uzun. Bilimsel her şeyi kırpmış. 😄 olay şu makyaj yapan kadınlar da dopamin etkisi daha az oluyor yani kendilerini beğenmek için uğraşıyorlar işte akılları yalnızca bunu tatmin etmek üzerine. Makyaj yapmayan kadınların dopamini yüksek ve bunu tatmin etmeye uğraşmıyorlar
-Olabilir -Makyaj yapmıyorum ve denilenler doğru *Gecen bol olsun.*
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben canim istedigi zaman makyaj yapiyorum. Makyajsiz halimlede gayet memnunum ve cekinmeden oyle disari cikiyorum cogu zaman ama bazende yeni makyajlar denemek hosuma gidiyor yapiyorum yani
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bilim 'Makyaj yapmayı bırakan kadından korkun' diyor! Makyajsız kadınların daha güçlü rakipler olduğu tezine katılıyor musunuz?
En İyi Cevaplar