Kadınların sıfır beden olması gerektiği algısını yıkmak için başlatılan kampanyalara her gün bir yenisi ekleniyor: En son eklenen ise Mariana Godoy vakası! Brezilyalı fotoğrafçı Godoy, şişman kelimesine yeni fotoğraf çalışması ile savaş açtı. “Empoderate Me” adlı fotoğraf çalışması için 5 farklı kadın kamera karşısına geçti. İç çamaşırlarıyla ve bazen de çıplak poz veren büyük beden kadınlar, beden ölçüsü fark etmeden tüm kadınların güzel olduğunu vurguladılar. Godoy, “Şişman kadınlar da çok seksi ve güzeller. İnsanların şişman kelimesini aşağılayıcı bir ifade olarak değil, bir iltifat olarak görmelerini istiyorum. Şişman olup vücudunuzu sevmeniz gerçekten çok harika bir şey” dedi.
Sizce gittikçe popülerleşen eylemler "Kadınlar zayıf olmalı" algısını yıkabilir mi?
Gittikçe popülerleşen eylemler "kadınlar zayıf olmalı" algısını yıkabilir mi?
Kadınlar sıfır beden olmalı zihniyetine sahip değilim. Ancak, obezite ciddi bir sağlık problemidir ve özellikle yaşlılıkta pek çok soruna neden olabiliyor. Hiç kimse mükemmel görünmek zorunda değil, ama eğer ortada sağlığı olumsuz etkileyecek derecede bir kilo fazlalığı varsa "hiç kilo vermesinler, böyle çok güzeller" diye düşünmem. Eğer sağlık sorunu değilse, bazı şeyleri yapmalarına engel olmuyorsa böyle kalsınlar tabii beni ilgilendirmez. Öte yandan dalga geçme durumu olmadığı sürece kimse kimseyi beğenmek zorunda değil. Çok kilolu ya da çok zayıf insanları eğer beğenilere uymuyorsa rencide etmeden, nazik bir şekilde geri çevirmek doğal bir hak. Tipiniz olmayan birini beğenmeye kendinizi zorlamayın. Bu arada benim sevgilim de 90 kilo. Sağlığını olumsuz etkiliyor ama karışmıyorum hiçbir şekilde. "Kendi" rahatsız olduğu için kilo vermeyi düşünüyor mesela.
@şenapo obezite br hastalik zaten. Aa ne guzel hep kilolu kalsinlar diyemiyorum. Tabii ki hosgorulmeli, hakaret etmek asla dogru degil. Ama kimse obeziteyi guzel veya seksi bulmak zorunda degil
Balik et hafif oldugu surece guzel. Aslinda insana gore degisiyor. Benim sevgilim 1.60 boyunda 90 95 kilo ama ben cok begeniyorum. Normalde zayif sevmeme ragmen 😃
bence kadın illaki zayıf olacak diye bişey yok illa olmayacak diye de bişey yok zevk meselesi. Herkes Kaldırabildiği kadar yükün altına girmeli bence :D
Bence o giyinikken geçerli. Çıplak bir dünyada şişman kadınlar zayıf kadınlardan daha çok dikkat çeker. Giyinik hayatta mide bulandırıcı görünüyorlar. 2. resimdeki kadını giyinik düşün iğrenç
Her bir ağızdan saçma sapan kelimeler şişmanmış zayıfmış balık etliymiş cılızmış bir insanı şişman diye sevmicekseniz sevmeyin arakadaşım sevginin ne demek olduğunu öğreninde öyle yorum yapın yok yemesin yemek boğazını tutsun bilmem ne insanlar sadece yemektenmi şişman oluyor? kusura bakmayın sizde iki iş yapında kasınız olsun göbeğiniz yerine ya göbeklisiniz ya cılız napalım. insanların neler yaşadığını kim bilir belkide kendini öyle güzel buluyor kim bilebilir önemli olan kilosu boyu yüzü gözü değil bir insan önce kendini sevmeli saçını kilosunu bakışını insanın içinde iyilik saflık olmalı güzel yüzlü olmalı doğal olmalı kendi olmalı beğenilmek için değil kendi için güzel olmalı evet işte kusursuz insan böyle olur dış görünüşle değil bir insanında kalbini sevin kilosunu değil.
Ah son olarak buraya elbet kesin bilmem kaç kilo kızın teki yazmıştır bunu diyenler çıkar zahmet etmeyin bey söyliyeyim 1.60 ve 56 kilo bir insanım ve hastalığımdan dolayı kas gelişimim olmadığı için az bir göbeğim var ve ben bununla gurur duyuyorum 100 kiloda olsam gurur duyardım gözlerimin altı mosmor ama gözlerimin içi güldüğü için seviyorum göbeğim var ama benim olduğu için seviyorum beni ben yapan şeyler bunlar olduğu için seviyorum en çokta kalbimi seviyorum fiziksel olarak olmasada ruhsal olarak güzel olduğum için sizde atık İNSANLARIN DIŞ GÖRÜNÜŞÜNÜ DEĞİL İÇİNİ TARTIŞMAYA BAŞLAYIN BENCE ÇÜNKÜ ÇOĞU İNSANIN DIŞI GÜZEL İÇİ PİS.
İnsanlık mutlaka her şeyin b. kunu çıkarmalı yoksa rahat edemez.
Yahu her fit kadın bile seksi değilken kilo problemi yaşayan her kadın nasıl seksi, çekici, güzel olabilir?
Sürekli şişmanlık övülüyor, seksi olduğu iddia ediliyor yetmedi mi artık? Seksi falan değil.
Hem kadınları cinsel obje olarak görmeyin diye kafa ütüleyip hem de şişmanlar da seksidir diye sürekli çığırtkanlık yapmak nedir? Herkesi seksi kalıbına öyle ya da böyle sokma çabası çok gereksiz ve iğrenç. Dünyada hepimizin seksi olmasına gerek yok.
Tamam kilo problemleri yüzünden insanların kalbi kırılmasın, kabalık etmeyelim ama artık şişmanlar, zayıflar, kısalar, uzunlar zorla seksi kalıbına sokulmasın, öyle bir dünya yok.
Bu sefer de her insanın seks bombasına dönüşmesi gerektiği algısı ortaya çıkacak.
Kimi sevimlidir, kimi seksidir. Lütfen artık şişman kadınları rahat bırakın.
Not: Feryadım soru sahibine değil, gereksiz algı yönetimine.
Kadın illaki sıfır beden olmalı algısına karşıyım. Ama şişmanlık iltifat olarak da görülmemeli. Bir hastalıktan kaynaklanıyorsa buna söz söylenemez elbette ama alınan aşırı kilolar, balık etli kadınları kastetmiyorum ayrıca onların ayrı bir güzelliği var, ileride büyük sağlık problemlerine yol açar. Kadın veya erkek ayrım yapmaksızın, fit bir görünüme sahip olunmasa bile ideal bir kiloda bulunmalı insan. Görünüş veya insanların beğenme kaygısı dışında, ileride sağlığımla ilgili nasıl sorunlar ortaya çıkar diye düşünmeli. Ve dilerim 'kadınlar zayıf olmalı' algısı en kısa sürede yıkılır.
Realist olmak ve işin sağlıkla ilgili kısmına değinmek gerekirse, 0 beden bir kadın da en az bu kadınlar kadar sağlıksız. Eminim bu kadınlar zayıflayabilseler zayıf hallerinin çok daha güzel olduğunu düşünürler. Çünkü sarkmış bir göbek, selülitli bacaklar, Çatlamış bir deri güzellik belirtisi değildir. Elbette insanları böyle oldukları için eleştirmek herkese 0 beden olmak zorundaymış gibi davranmak doğru değil keza 0 beden de sağlıklı değil ama bu kadarı da sağlık sorunu. Hastalıkları kabullenmek yerine onlarla mücadele etmeliyiz.
yıkamaz bence. moda-stil programları varken imkansız. sokakta görüyorum kızlar hep ince dal gibi. hepsi bir fabrikadan çıkmış gibi, giyimleri kuşamları.
insan nasıl mutlu ise öyle yaşamalı, sağlık problemleri olmadıkça çok da önemli değil ağırlığı. saçma sapan moda akımları son bulması dileğiyle.
Bu kadınlar her şeyden evvel; '' sağlıksız '' görünüyorlar.
Kimse kusura bakmasın, ben kilolu insanları; onlara emanet edilen bedene ihanet ettiklerini ve kesinlikle kişisel '' öz saygı ''larının olmadığını düşünüyorum. Elbette ortada bir sağlık problemi yoksa...
Keşke bunun için çabalayacağına biraz spor yapsaydı. O zaman şimdiye mankenlere taş çıkartırdı ve sağlıklı fit bir vücuda sahip olurdu.
Bu kampanyaları kesinlikle tasvip etmiyorum zira insanları sağlıksızlığa sürüklüyor. Tabi ki hakaret yapılmamalı bu tip insanlara ama herkes bilmelidir ki şişmanlık en iğrenç şeydir.
Biraz kaba bir tabir olacak sanırsam; bal gibi de yıkabilir!
Yıllarca kilolu, balık etli kadınlara yöneltilenlerin değiştirilmesi, onların da zayıf kızlardan bir farkı olmadığının algısı oluşturulması oldukça kolay!
Bunda bize büyük bir görev düşüyor ki bu görev de kolay; insanları görünüşe değil, kişiliğe göre yargılamak, sınıflandırmak.
Sıfır beden de sevmem şişman da. Düşünemiyorlar mı çok zayıf olmanın da aşırı kilolu olmanın da hem sağlık için bir sorun olduğunu hem de göz zevkimizi bozduğunu? Yaptıkları sıfır beden olma karşıtı eylem değil şişmanlığı destekleyen bir eylem olmuş. Bence yıkamaz. İnsan insan gibi olmalı. Az biraz et biraz da kemik. İdeal olanı bu.
Olmaz, kilo sağlığa zararlıdır. Bu popülerleşen şeylere uyan da, kendini tehlikeye atar; başka hiçbir şey değil yani... Zayıf olun demiyoruz, boyunuz ne ise, ideal kilonuzda olun diyoruz. Yoksa 0 beden değil mevzu. Fazla kilonuz olmayacak, o kadar. Sağlığını düşünmeyen, duba gibi olabilir.
Bence kadinlar zayif olmali diye bir algi yok cunku insan zayif olmali zayif degilse bile sisman olmamali konu burada Bu kadin yerine bir erkek olsaydi yine derdim boyle olmamali ne kadar kotu gozukuyor diye Bu kadinda da erkekde de olmasi gereken bir sey Ve goruntuden cok sagliga o em verilmesi gereken bir sey diye dusunuyorum
ben kadınlar zayıf olmalı diye bir söylem olduğunu sanmıyorum. genelde baktığımızda erkekler biraz etli kadın seviyor genelde. mesela ben zayıf olmak isterdim ama nedeni bir moda tutkusu veya kural değil sadece zayıf insanlara giydiklerini daha çok yakıştırıyorum
Abi zayıf olmak estetik duruyor bunu yıkamazlar hepsini geçtim kilolu olmak sağlık problemi bunu bir güzellik algısı haline dönüştürmeye çalışmak yanlış insanları sağlıklı yaşama yönlendirmeleri gerekirken iyiye yormaya çalışıyorlar. Bence çok yanlış bir algı tamam kendini sev eyvallah ama ben böyle seviyorum deyipte yan gelip yatma yani
0 beden sağlıksız fakat kilolu olmak daha da sağlıksız. Nefes almayı güçleştiriyor, terletiyor, damarlarda ve iç organlarda yağlanma riski artıyor pek çok etkisi var. İnsan sağlıksız sandığını-bildiğini dışlamaya içgüdüsel bir eğilim gösterir. Kaşektik insanlar da sevilmiyor zaten genellikle.
Yikilmali bu alginin cikis noktasi da, estrogen hormonu yuksek olur kilolu insanlardan ve duygusal olurlar alttan alirlar ondan dolayi bir ezilme gibi birsey sozkonusu sisman insanlarda. Halbu ki durum tam tersi, bir yumrugu yapistirsa size gorursunuz o kupkuru bedende anyayi konyayi.
Bakın konu kadın ya da güzellik değil. Konu her şeyden önce sağlık ve fazla kilolar ister kadın olsun ister erkek olsun sağlığı tehdit ediyor, özellikle büyüme evresini fazla kiloyla tamamlayanlar için.
Neden herkes bu konuda inatçı? İdeal vücuda baktığınızda ne zayıf ne de kilolu olduğunu göreceksiniz.. kim kardashian camış vücudu trend olmuş bir modadan bahsediyoruz.. saçmalık ötesi..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ya herkes 36 beden olacak diye bisey elbette yok ama 100 kilo olmakda normal degil yane en azindan saglik acisindan... herkes 50 kilo olmak zorunda degil elbette 75 kilo veya 80 kilo olupta guzel nice kadin var yane bu normal oke olabilir ama sagligini tehdit ettigi an isin rengi degisir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şişmanlık bir hastalık değildir, düzgün yapılan sporla zayıflamayacak insan yoktur, üşengeçlik bir hastalıktır, üşengeç olup kıpırdamadan, yersen kısırları, pastaları, camış olursun panda yavrusu gibi gezersin ortalıkta, balık etliyim ben diye kendini kandırırsın. Bukadar basit, kadın dediğin ince olur.
Yıkamaz, çünkü her şeyden önce sağlık için belli kiloları aşmamak gerekir, ha hafif göbek dersin, toplu dersin ne bileyim tontiş dersin, balık etli dersin bu tamamda, "sağlık" sınırlarını aşmamalı. Bir bacak 2 bacak olmamalı. Kadın erkek farketmez hepımız ıcın geçerlı. Ul. n neden ben böyle makale tadında konuşuyom hep ya :S
Oluşturmak istedikleri algı "her kadın güzeldir" Yani görünümden çok duygulara düşünce yapısına dikkat çekiliyor. Yani burdan zayıf kadınların çirkin şişman kadınların güzel olduğu sonucunu da, bu durumun aksini de çıkaramayız.
Zayıf da olabilir, kilolu da olabilir. Tke sorun şu ki kilolu olup dadar taytlar giyenler, askılı açık saçık kıyafet giyenler var ya inanın ki mide bulandırıyorsunuz. İlla bunu size söyleyip de kalbinizi mi kıralım yani? El insaf yahu...
Zayıf ya da şişman olmak değil mesele... Sağlıklı olmak önemlidir. Bir sürü şeyden kısarak zayıf kalmak. bir sürü şeyi amaaan diyip yemek sağlıklı değüldir. Yüzeysel görüntüleriniz için sağlığınızdan olmayın..
Bilmem kilolu kadınların uydurduğu bir akım gibi geliyor. yanılsam da farketmez saçma değil mi? bir kadın kendini nasıl güzel hissediyorsa öyle kalır. kşmse zorla sıfır beden olmak için zayıflamıyorki. istediği için yapıyor bunu
kadınlar erkeklerden daha şişman bak tc yüzdesine şişman ne erkek nede kız olmalı vücudumuza bakmalıyız buda makyajla vs ile değil sağlıklı beslenme ve hareketle olur
Ben kilolu severim çok zayıf oldu mu çocuk gibi oluyor ne o öyle. Biraz kalça vs belirgin olacak, bcaklar vs kalın olacak, göğüslerde büyük olursa süper.
Şişmanların avuntusu bu işler.. Hem baklava böreği keyfince mideye indir hem de beğenilmeyi , aşık olunmayı bekle.. Bu durumu açıklayacak bence tek kelime var. APTALLIK.
Erkek bazı kadınları bedeni için sever, kusursuz ve güzel kadın onu çok cezbeder. Bazı erkekler ise kadının kendinde bile beğenmediği kusurları sever. Onu her hali ile kabul eder.
Resimlerde ki gibi olmayın.. hayır olayın şu boyutu var, sağlıksız... kalp hastalıkları, tansiyon vs. hastalıkları tetikler... başkası için değil kendiniz için zayıf olun ama sıfır bedende olmayın
bence bir etkisi olmaz hanginiz sisko erkekleri hoş buluyor allah askina feminizm kadın ile erkek esitligi demek ama gunumuzde boku cikti sanki kadin üstünlüğü demek gibi iyice sinir oldum neyse
haklisin kadin erkek esit olmamali zaten simdiki kadinlar nie bu davayi guduo anlamis deilim kanun yonunde esit olalim ama normalde erkek bir adim daha ustundur kurani kerimde gecip zaten
Bence farkındalık yaratmak istedikleri nokta çoğu kızın şişman olması nedeniyle duygularının incitilmesi.. Sağlıksızlarsa bu onların sorunu elbetteki onlar da bunu biliyorlar ama bir şekilde kiloları daha fazla diye ötekileştirilmek kadın veya erkek üzüyordur. Nice kadın var toplumdaki güzellik algısı yüzünden genç yaşta öz güven sorunlarıyla boğuşuyor, kendini yeterli hissedemiyor.
Beğeniler değişir. Ben şişmanlık hastalıktır diyorum ve tedavisi gerekir mutlaka. Ben halimden memnunum sözünü kabul etmiyorum. Balık etli olma meselesi değil kastım, bildiğimiz şişmanlık...
Çok zayıf mankenler nasıl sağlıksızsa bı görsellerdeki kadınlar da o kadar sağlıksız. Önemli olan sağlıklı bir vücut kitle indeksine sahip olmak. İki türlüsünü de desteklemiyorum
Abicim bu hastalık değil değişebilen birşey Ulan sırf nutelladan İskender'den vazgeçmemek için ne yapsak da böyle kalsak diye uğraşıp duruyorsunuz Çok garip
anoreksia hastalığına dikkat çekmek için de yapılmış bir nevi, öyle düşünceler var ki yıkmak için kanal olarak sanat kullanılıyor, bence kadında erkekte fit olmalıdır. bir algı yıkılmaya çalışılıyor, anoreksia adayları için ;)
Bu ne sacma bir akim tamam kimseyi dis görünüsüyle yargilamayalim da bunlar sabahtan aksama kadar güzelim sexim dese nafile görünen köy kilavuz istemez...
bu akım çok saçma genel geçerli kurallar ve zevkler vardır her daim ince kızlar cekicidir uzay boşluğunda bu eylemleri maniple etselerde her zaman 90-60-90 😍😍😍
Hic kimse hic bir seye mecbur degil ancak ne kadar eylem yapilsa da bir seyin oluru vardir obez kadin ya da erkek hoş bir sey degil saglik ve görüntü acisindan ama sıfır beden ya da kasli olmak da sart degil.
En İyi Cevaplar