Bir konu hakkında tartışırken kendi bildiğin doğruları mı savunursun? Konu ne olursa olsun sen doğrularının mı hükmü geçerlidir?

Gerçekten uzmanı olduğum, eğitim aldığım konularda tabi ki kendimi haklı görürüm. Ama uzmanı olmadığım konularda uzmanla tartışmam. Örneğin, bir doktorla tıbbi konularda, bir avukatla hukuk konusunda tartışmam. Ama benim uzmanlığım olan elektronik ve matematik konularında tartışabilirim.
her konuda karşımdakini dinlerim önce sonra da karşılıklı fikir alışverişi yaparım
Çoğu zaman evet zira bilmediğim konularda konuşmam, haddimi bilirim, bir konuda konuşuyorsam ve savunuyorsam elimde sağlam veriler vardır ve gözlem yeteneğime, sezgilerime güvenirim, verileri süzgeçten geçirdikten sonra tartışmaya girerim.
Detayına kadar bilmediğim bir konuda hak iddia etmem. Ama eğer o konu ile ilgendiysem ve benim araştırdıgim noktalardan habersiz ise, ozaman yinede dinlerim ama haklı bulmam.
Cevap
4Cevap
Bazen insan hatalarının farkına varmalı ki hatalarını düzeltebilsin. Her zaman haklı olduğumu düşünmüyorum, her zaman haklı olmak çokça haksız olmak demektir çünkü.
Cogu zaman %99 hakliyimdir cunku bir seyi yaparken dogru oldugunu dusunmuyorsam yapmam. Ama bazen dogru sandigim sey yanlis olabilir buda %1.
Hakliysam hakliyim haksizsam haksizim insaniz sonucda dogrusuyls yanisiyla
Dogruyu yanlisi Kabulenmemek cahilliktir
Tartışma içindeysek her zaman haklı görürüm kendimi o haklı bile olsa ona inat sinirim geçtikden sonra ona katılırım.
Kısmen haklı buluyorum zaten haksız olduğum bir konuda haklıyım deyip yağ gibi üste çıkmam.
Karşıda ki haklıysa bir susar düşünürüm, sonuna kadar haklı olacak hali yok , olsa ben neyi savunuyorum. Yine haklısın der sonra da ama ları sayarim.
Bu cahilce olur, bildiğim doğruyu savunurken dinlerim de belki doğrubildiğim yanlıştır?
kendimi her zaman haklı görmem. haksızsam haksız olduğumu bilirim.
ne kadar haklı olsamda karşımdaki incinmesin diye kendimi hep haksız görürüm
Kimse dört dörtlük değil O yüzden haksız olduğum durumlar olabilir
Tabi ki her zaman haklı değilim fakat ben haklıyım diyorsam gerçekten hakliyimdir😊
Toplum cahil artık cahillerle tartışmak istemiyorum
neredeyse her zaman hakliyimdir
Bircok konuda evet. Lanet olasi bir öz sevgim var
Evet çünkü herzaman dogruyu soylerim
Evet hep ben haklıyım
Hayir ama bazende hakli olmak istemiyorum
hakliysam haklı haksizsam haksız goruurm
Bilimsel kanıtlı bir konuda tartışılıyorsa
Evet
Evet aynen öyle
Çoğunlukla
Hayır