Söylediğiniz sözler zaten sizin düşüncelerinizi ifade ediyor. Bir de "bence" diyerek belirtmeye gerek yok. Bunu yaptığınızda karşıdaki kişi için, bilginin doğruluğundan şüphe hissi uyanıyor. Aynı zamanda kendiniz için özgüven eksikliği belirtisi sayılabilir. Konuşurken sıklıkla "bence" sözünü kullanıyor musunuz?
Konuşurken sürekli "bence" diye eklemek özgüven eksikliğini ifade ediyor! Konuşmalarınızda "bence" lafını kullanıyor musunuz?
Bir çok saçma, tutarsız genelleme duydum ama bu gerçekten iyiydi. Yani saçmalıkta zirve yapmış bir tespit bu. Aksine sürekli birinci tekil şahıs öznesi kullanan kişilerin kendine güveni yüksek olur, biraz da egoist olurlar. Bu şey gibi olmuş; bence sürekli bence diye konuşanların özgüveni düşük olur yani bence :) diyor
Bana göre diyerek başlayabilirim bazen... bu düşüncelerimin genel manâda değilde, sadece banna ait olan kısmını belirtmek isterim... özgüven eksikliğim olsa zaten fikrimi beyan etmem...
Bazen kullanırım. Her insanın düşünceleri aynı olmaz, her düşüncenin bir doğrusu yanlışı da olmaz. Doğruluğu kime göre neye göre?
Bensesi sencesi olmayan meseleler de var o ayrı. Her durumda kullanılacak bir kelime değil tabi. Ama yeri geldiğinde söylenmişse özgüven eksikliğiyle ilişkilendirmek saçma.
Hayır, Kullanmıyorum aslında pek kullanmıyorum (!) daha çok senin gibi düşünmüyorum vs diyorum ancak " bence" kelimesini kullanmak güven eksikliğini ifade eder mi? Tartışılır, ben bazen tartışma esnasında " bence" kullanırım , ortamı yatıştırmak için...
Sürekli kullanmasam da alışkanlık gibi bende, bazen ekleme gereği duyuyorum veya bilinçsizce kullanıyorum. O an özgüven eksikliği yaşadığımdan değil, içimden öyle konuşmak geldiği için. Mesela "çok güzel olur" gibi basit bir cümlede bile "bence çok güzel olur" diyebiliyorum.
Sıklıkla değil, karşımdaki insan bazen söylediklerimin benim fikrim olduğunu anlamıyor ise, ya da kendimi daha iyi ifade etmek için "Bence" kelimesini kullanırım Özgüvenimde gayet yerinde 😎
Sürekli eklerim ve özgüven eksikliğim yok. Sadece emin olmadığım konularda kendi fikrim olduğunu belli etmek amacıyla "bence" diyorum. Yani bir kelimeyle nasıl özgüven eksikliğine bağlayabildiniz, sahiden şaşırtıcı ve bir o kadar da inandırıcı değil.
Beni biraz tanıyan ya da şakalardan anlayan bir insan orada ki görüşümün şaka amaçlı olduğunu anlardı ama tanımayan sen ve senin gibi birkaç üye tarafından yanlış anlaşılarak eksilendim :) Neyse tamam.
Böyle anlamsız bir çıkarımı nasıl da yaparsınız. "Bence" kelimesini kullanmak bireyin kendi ve şahsi fikrini beyan etmesidir ve bu bireyin "ben" dilini daha yoğun kullanması tam tersine özgüvenin daha yüksek olduğunu gösterir ve kimseyi zan altın da bırakmayacak bir şekildir.
Evet kullanırım çünkü fikir paylaşırken bence dersin. Bana göre öyle ama sana göre öyle olmayabilir anlamını taşır. Sonuçta gidipte "dünya yuvarlak değil bence" demiyoruz.
bence kelimeisi biraz egoistmişçe geliyor bence.. ben bilrim... bana göre vs... ben fikrimceyi tercih ederim onun yerine.. benim fikrim bu sneinde fikrin vardır dinlemek isterim manasında
Kendi düşüncelerimizi nasıl ifade edicez bence demezsen te egoist oluruz iyisi mi kendimiz olalım zaten herkesi memnun etme çaban yoksa bu ayrıntılara girmezsin 😂
Bence bir birey olarak bence demek özgüven göstergesidir tam tersine sonuçta bence o iyi biri demek senden suphelendirmez tam tersine o iyi dediğin kişiden suphelendirir sonuçta bir kişi herkesce iyi değildir ama o senin düşüncendir :) Mesela ben desem bence bu site çok zaman harcıyor buna katılmazsın ama bunun benim şahsi görüşüm olduğunu bişeyler dayandırarak söylediğimi bilirsin ama ben sana desem ki bu site çok zaman harcar desem kayitsiz şartsız bişey olur yani buna katılmayan biri bence değil der ne dicek başka. Bence kelimesi şahsi görüş bildirmek içindir. Bu da benim şahsi düşüncem :D
Aynı şey değil. Sen normal hayatta konuşurken konuştuğun şeyler zaten senin bencen. Bunu belirtmesen bile. Burada da yazıların ismi bence, sen belirtmesen de. Yani kendisi öyle yazması lazım 😄
Çünkü dediğim gibi araştırma olsa belirtiyorum. Ama araştırma değil. Araştırma kişiler üzerinde denenir. Birilerinin fikri veya benim fikrim araştırma değildir
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Konuşurken sürekli "bence" diye eklemek özgüven eksikliğini ifade ediyor! Konuşmalarınızda "bence" lafını kullanıyor musunuz?
En İyi Cevaplar