Kadın olmak ile dişi olmak nedir? Arasındaki fark nedir?
Cevabın nedir?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence kadın olmak cinsiyet, dişi olmak ise bu kadınlığının her alanında farkına varmış, bunu yansıtabilmiş profildir.
Her kadın, kadın olmayı başarabilir. Dişilik farklı bir olgudur, kendi karakterini, kendi kişiliğini, aklını, zekanı, cesaretini, gücünü cinsiyetinle bütünleştirebilmektir.
Bu tıpkı şuna benzer, mesela erkekleri ele alalım. Zayıf, cılız yapılı bir erkek de olabilir, güçlü, iri yapılı bir erkek de olabilir. İkisi arasında şu fark vardır, biri erkekliğini ön planda daha çok gösterir, diğeri ise daha cılız kalır.
Bu aslında, duygusal ve mantıksal olarak kişi veya kişiler üzerinde bırakılan güçlü etkinin göstergesidir. Dişilik budur. Dişilik, kadının gücünü baskın biçimde yansıtabilmesidir.
cut.00 Yorumla
+1 yılkadın olmak doğuştan gelen bir özellik..
dişilik, kadınlığının farkında olmak..00 Yorumla
Biraz karışık olacak ama
Kadın, evli olanlar için kullanılır ( kız - kadın gibi )
Dişi ise cinsiyeti söylerken ( erkek - dişi gibi )
Veya
Kadın deyince sıradan bir hanım
Dişi deyince biraz daha cinselliği ön planda olan akla gelir06 Yorumla
Soran+1 yılErkekleri kendine çekebilen kadınlar dişi diyebilir miyiz?
- +1 yıl
Hala kiz-kadin ayrimi yapiyosunuz ya kadin kadindir asin bunu artik
- +1 yıl
@Mervealkan Çok afedersin ya
Kusura bakma
Kızacağını bilsem yapmadım
Bağışla
Soran+1 yılAtarlı üye :)
+1 yılDişi olmak ile kadın olmak arasında bir fark yok.
Dişi diye tabir ettikleri şey daha çok cinsiyetçi vurgusunu yapma amaçlı söylenir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
22Cevap
Bir sürü fark var. Dişilik sadece eşiyle yatakta olmaktır. Ama kadınlık eşiyle eşiyle, çocuklarıyla vs batakta bile olabilmektir. Yani demem o ki kadınlık anne olmaktır, teyze, hala, görümce, elti, yenge, abla vs olabilmektir. Dokunduğunu çiçek edebilmektir.
10 YorumlaYürüyorum caddede, bir çok kadın görüyorum. Güzel, dekolteli, fiziği hoş. Yalnızca göz zevkimden ibaret.
Sonra daha normal, standart biri geliyor. Tahrik oluyorsun, etkiliyor.
Tavırlarındaki, duruşundaki, bakışındaki, yürüyüşündeki, genel görüşündeki her detay kadınlık kokuyor, dişilik kokuyor. Bunlar ise karakterden yansıyor.
O zaman dişilik ile kadınlık arasındaki farkı anlıyorsun...22 Yorumla
Soran+1 yılO fark nedir peki ? senin zevkin mi kadınlar da?
- +1 yıl
Ağırbaşlılık, olgunluk, kendinden emin bir insan, karakteri oturmuş bir birey. İçindeki yaşanmamış duyguların dışarıya masum bir yansıması.
Yoldaki duruşu ve yürüyüşü dahi dişilik kokuyor bazılarının. Kıvıra kıvıra yürüyen mi dişidir, yoksa sağlam adımlarla yürüyen mi? Gözüne denk geldiyse ayrımı kolayca yapabiliyorsun.
Belki benim zevklerim, belki de başka bir şey bunları düşündürüyor bana. Ancak düşüncemin bu olduğu kesin.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 984 cevap paylaştı. Kadın olmak kadın olmaktır.
Dişi olmak Cinsiyetçi söylem olarak düşünüyorum yuvayi dişi kuş yapar desek de daha cinsellik cagrisimli sanki.12 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım yazmıştı kadın ve dişi farklıdır diye bende bu farkı merak ettim kadınlar arasında
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7b cevap paylaştı. Bence ikisi de aynı şey. Farklı olan kadınsı olmak.. Yani sexapelin olup karşı cinsi çekmek.
10 Yorumla
+1 yılDişi daha çok Seksi anlamda kullanılır. Kadın ise olgunluk anlamında. Bana göre tabij
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 9,2b cevap paylaştı. Kadın gibi kadın olmak, insani yönden, kültür ve kişilik bakımından onun değerini ima etmek ,, Dişilik araya girince erkeğe verebilecekleri ile eş değer faktörler ortaya çıkıyor.
00 YorumlaDişi; doğurgan canlılar,
Kadın; dişinin insandaki karşılığı,
Dişi kadın; çekici, işveli ve şuh kadın.00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 7,2b cevap paylaştı. Kadın üst beyinle erkeğin ömrünü yer, ☺dişi olayı tamamen alt beyin ile ilgili adamın aklını alır😂😃
00 YorumlaDişi kadın olmanın alt kümesidir :) Kadın olmak daha kapsayıcı daha üst seviye birşey. Dişilik bunun küçük bir kısmı ;)
00 YorumlaKadın efendi çekingen ne bileyim hanım hanımcık dişi ise hani daha bir girişken daha rahat yırtıcı yani.. bence arkadaşın böyle düşünmüş olmalı ❗️❗️
00 YorumlaDişi, doğurganlık özelliğine sahip canlılara verilen isimdir.. Kadın, dişi insanlara verilen isimdir..
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,6b cevap paylaştı. her dişi kadındır... ama her kadın dişi değildir... fark budur.
00 Yorumla
+1 yılDişi tüm canlı türleri için kullanılan bir kelime, kadın sadece dişi insanları ifade ediyor.
00 Yorumla
+1 yılDişi demek daha cilveli işveli kadın demek yani öyle düşünüyorum.
Kadın ise daha oturaklı00 Yorumlakadın ile dişi aynıdır işte çokta şey etmemek lazım
00 Yorumla
+1 yılHer kadın dişi değil malesef.. dişilik kadınlığı kullanabilme biçimidir
02 Yorumla
Soran+1 yılKullanmak dediğinizi açar mısınız?
- +1 yıl
Dişiliği mecaz olarak gerçek anlamının dışında kabul ederek cevapladım sorunu. Yani kadınlığını seksapellik anlamında kullanıp karşısındakini etkileyebilen kadın dişidir
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılDişi cinsiyetin genel kavramı.
Kadın dişiliğin insandaki karşılığı.
Felsefi olarak :Her kadın dişi dir ama her dişi kadın değildir.
Dişi genel kavram, kadın has.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadın olmak adam olmak gibidir, her erkek adam değildir, zira her dişi de kadın değildir, bu yoldan çıkarak devam et.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 309 cevap paylaştı. Biri 5 harften oluşuyor diğeri 4. Harflerin farklı olduğunı söylememe gerek yok sanırım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkadın olmak insanlara özgü disi olmak tüm canlılara özgüdür
00 YorumlaBu konuda bilgim yok madam. Affola.🤔
01 Yorumla
Soran+1 yılEstağfurullah.
+1 yılDişi bence daha hoş bir isim :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirey olmak 👍
01 Yorumla
Soran+1 yılKadınlar da hep gizleniyor nedense.
+1 yılDişiler kaşarvaridir
00 YorumlaTavuk la piliç
00 Yorumla
+1 yılAura
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılYoktur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Kadın olmak ile dişi olmak nedir? Arasındaki fark nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat