Arkadaşlar ben kaygı konusunda gerçekten çok yol kattettim ilk farkettiğimde elimdeki bardaği titrettiğimde anladım sonra insanlar bana baktığında heyecanlandığımda nedensiz panik olduğumda doktora gittim ki aslında insanlardan kaçan biri değilim üniversitede doktora gittim artık insanların içinde yapabildiğim yemek yeme bişeyler içme imza atma gibi aktivitelerde heyecanlanmıyordum ama tanımadığım bir ortama girdiğimde tedirginlik yanlış yapma korkusu ki belirgin olarak yaşamıştım ilaç kullandığım halde herkesin önünde deney yapmam gerektiğinde çok titremiştim o gün yenildiğimi anladım artık kaçınmaya başladım o ortamdan belki inanmıycaksınız ama dışarıdan bunu gizlemeye çalıştığım ve çevrem olduğu için insanlar bana kendini beğenmiş özgüvenli bile diyorlar fiziğim ve yüzümde güzel ancak şunun zaten farkındayım yaptğım heyecanın gereksiz olduğunu biliyorum ama istem dışı titriyorum kalbim çarpıyor. şu an bütün derslerimden geçtim ve öğretmen olmak istiyorum formasyon derslerimide okul derslerimide başarıyla verdim Allahım bana güç versede işimi hakkıyla yapabilsem daha 1 hafta var ama ben nasıl olucak diye düşünüyorum arkadaşlar kendimi çok çaresiz hissettiriyo bu hastalık ve bu mesleğe ihtiyacım var geçinmemiz için şart.
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaslar yasayanlar fikri olan
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Panik bozukluğun yaygın görülen belirtileri arasında nefes almada güçlük, kalp çarpıntısı, terleme, titreme, sıcak ya da soğuk basması, vücutta karıncalanma, dengeyi kaybetme korkusu, bayılma hissi gibi semptomlar görülebilir.
Sizin anlattığınız durum anksiyete bozukluğuna daha çok benzemektedir. Düşünceler, senaryolar zihinden gelir geçer. Olaylara karşı yorumumuz düşünceler, düşüncelerimiz de bizde duygular yaratır. Bu duygu da bizde ya bedensel bir tepki ya da bir davranış ortaya çıkarır.
Zihnimizdeki kötü senaryolar bizde kaygı duygusunu ortaya çıkarır. Bu da bedensel tepki olarak kendisini gösterir (kalp çarpıntısı, nefes almada güçlük, yerinde durmama gibi).
Panik bozukluk ve anksiyete bozuklukları, tedavisi olan hastalıklardır. Psikoterapi uygulanarak tedavi edilebilir. Bazı durumlarda medikal tedavi gerekebilir.
Bu süreçte kliniğe gitmek sizi yoruyorsa online seans yapabilirsiniz psikoloğunuzla. Hem koronavirüsten dolayı daha güvenli olur hem de ilk süreçlerde online görüşmek sizin için daha faydalı olabilir.