bir bölümü çok istiyorsunuz. .. ve istediği puandan daha yüksek bir puan aldınız... tek tercih yapar mısınız ben başka iş yapmam diyip ? çok mu tehlikeli sizce üni tercihlerinde bu
Cevabın nedir?
+1 yılistersen tam puan al eğer gönlünde doktorluk değil de,arkeolog olmak varsa,gönlünden geçeni seç.Yüksek puanlı ama senin istemediğin bölümün havasını1 sene atarsın veya eğitimin boyunca ailende ballandıra ballandıra anlatır seni belki.Ama eğitim hayatın boyunca gördüğün dersler senin hiç ilgini çekmez ve mezun olduğunda kendini bir boşlukta hissedersin.Puan olayı sadece işin başındayken eğlencelidir ve fark yaratır ondan sonrası kişinin kendi beceri ve kaygıları ile alakalı.Bence istediğin bölümden başka yere kayma tabi iyice araştırp kendini dinledikten sonra.
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın. bende öyle düşünüyorum...
+1 yılhedefin pesinden gitmen en dogrusu eger puanin tutmazsa seneye girdiginde okuldan gelen puan duser tabi senn tercihin bnce girememe gibi bir ihtimal varsa seneye gir
00 Yorumla
çok riskli ama başka bir ünv.de okumak istemiyorsan, başka mesleği yapmam diyorsan riskli olduğu kadar mantıklıda bir seçim olur bence..meslek seçimi gerçekten çok önemli..istemediğin bir mesleği yapma çünkü ağırlığı altında ezilirsin, mutlu olamazsın..her şey para kazanmak değil, istemekte önemli.
00 Yorumla
+1 yıl2 defa tercih yapma hakkın yok mu zaten. hani 1.tercihte tutmazsa 2. bir tercih daha yapabilirsin ama tabi 2.tercihte seçebileceğin bölümler daha sınırlı olur
04 Yorumla
Soran+1 yılsınırlı olur derken kaç tane yazacağımız mı?
- +1 yıl
hayır o zaman da 24 ama hangi bölümlerin kontenjanında boşluk varsa o bölümlere tercih yapabilirsin açıkçası ben başta 3 tercih yaptım sonra değiştirdim 3. yü sildim çünkü ikincinin gelme olasılığı çok yüksek birincisi çok az ihtimal ve hatta bu yüzden ilk tercihimi de silip 2. yi başa koyup tek tercih yapacağım istediğim yer 490k ben 369k yaptım mesela bu yüzden
- 2 ay
@Rojinayol ay kızlarsoruyor hesabım olduğunu unutmuşum kusuruma bakma o bölüm geldi hatta ben o bölümden başka bir bölüme yatay geçiş yapıp başka bir bölüme dahi geçtimmm ahaha
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
5Cevap
bilmem ben tek tercih yapmıştım 2009 yılında ve gayette sıkıntı olmamıştı:) puanın ve sıralaman istediğin bölümün puanından yüksekse sıkıntı olmaz rahatına bak.
10 Yorumlabir tane mi istediğin bölüm bir ünide mi var sadece ne yani bütün seneni çöpe atma
03 Yorumla
Soran+1 yılşöyle birşey, evet bir tek iki üniversitede olan bir bölüm. ve yeni açıldı. başka yer yok .. başka meslekte bana uymuyor.
Soran+1 yılseyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği. birincisi çanakkalede ikincisi adıyaman
nasıl tek tercih? istediğin bölüm başka ünilerde yok mu?
02 Yorumla
Soran+1 yılyok iki yerde var yalnızca. biri doğuda. ondan yazmaya niyetim yok :S
+1 yılriske atma ilk tercihe istediğin bölümü yaz bikaç tanede daha yaz istediğin yer olmazsa diğerlernden biri gelsin
00 YorumlaBölümün puanından daha yüksek aldıysan ve sende o bölümü istiyosan yaz bence tutar büyük ihtimal :)
10 Yorumlabence en cok hangisini istiyosan onu yaz
00 Yorumlaben 2 tane yapmıştım :D
02 Yorumla
Soran+1 yılsonuç
risk al bence bazı seyler risk sonucunda olusur
20 Yorumlaİstediğim bölümü secerim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen 13 tane tercih yapmıstım. 3.sü gelmişti.
02 Yorumla
Soran+1 yılya duyuyorum mesela 30 tercih hakkkımı var yazıyor 30 yer. en istemediği son sıradaya son sıradaki geliyor.. e ben böyle şansı :S
Cevap sahibi+1 yılYok yüzdelik dilime göre tutuyor sen ona gore ayarlayacaksın. En iyisi istediklerini yazmak ve bu istediklerinden 60 bin yukarsını ve asagısını yazmak. Oynuyor cunku benim girdigim sene 20bin oynamıstı mesela.
+1 yılhangi bölüm bu ya?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım