Kimse tarafından sevilmeyecek ve bırakın dokuz köyü, her gittiği köyden kovulacaktır. En kolay kalp kırabilen insandır.
Sürekli açık ve net konuştuğunun arkasına sığınarak üzerine vazife olmayan konularda da ileri geri konuşuyorsa ağzına kürekle vurulması gerekendir. Şayet bir şey kendisine dokunmadığı için konu hakkında açık ve (kendisine göre) net konuşmak adı altında hakaret etmeyi hak saymak çok da makul değildir.
Kendisiyle ilgili de açık ve net olabildiği sürece, çevresi tarafından ne düşündüğüne ciddi bir önem atfedilen insandır. Sözleri çoğu zaman hoşa gitmese de, kandırılmaktansa can sıkıcı da olsa gerçeği duymayı yeğleyen olgunluğa erişmiş adamın yakın dostudur.
Açık ve net konuşan insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
açık ve net konuşmak iyidir ama bunun bir miktarı vardır ki çok önemli aklından geçen her şeyi düşünmeden söylemek hastalıktır bence ama hani doğru ve net olmakla yalan söyleyip durumu kurtarmak arasında gidip gelen ve sonunda doğruyu ne pahasına olursa olsun seçenler işte onlar candır arkadaşım :)
Zaten son söylenecek sözü önce söyleyen insandan korkmamak lazım içinde hiç bir şey saklamaz kinde tutmaz.. O nedenle doğruları net söyleyebilen insan güvenilir insandır.
Kendilerine karşı da açık sözlü olunmasına hazırlarsa sorun yoktur. Ama ben çok tanıdım böyle açık sözlüyüm diyip; karşındakine ağzına geleni saydıktan sonra kendisine tek bir laf ettirmeyen insanları. Patavatsızlıkla karıştırmamak gerekir yani.
Açık sözlü biriyim lakin neyi nerde nasıl denmesi gerektiğini iyi bilirim karşımda ki insanı üzmek incitmek istemem sözlerimle kibarca yaklaşırım. Şunu kullanan insanlar var ben açik sözlüyüm içimdeki tutamıyorum deyip bilerek kalp kıran.
İnsanlar la konuşup muhabbet ederken dusunmek lazım. Kırılır mı incinir mi. Bunlar önemli şeyler. Açıklık ve netlik her zaman pozitif tepki olarak algılanmaz.
Pek de iyi düşünmüyolar, fakat bu benim pek de umrumda olmuyor:) evet açık ve net konuşurum, aksi gibi davranmak elimde değil. Açık ve net konuşan insanlardan da pek haz etmem.
Üzerine vazife olmayan meseleler hakkında ileri geri konuşuyorsa bırak küreği, tuvalet terliği ile vurulması gerekiyor 😂 Bunun dışında kalan dobra insanları severim, hatta takdir ederim.
En İyi Cevaplar