İnsan ilişkilerimi nasıl düzeltebilirim?

Kendimden nefret ediyorum. Kilolarımdan davranışlarımdan görünüşümden. Herkesin benim hakkımda kötü düşündüğünü sanıyorum. O yüzden herkesle arama mesafe koyuyorum. Önceden böyle değildim ama iki sene önce diş hekimliği bölümünü bırakıp bir sene boyunca boş boş bölüm değiştirmeyi beklediğim zaman böyle oldum. Simdi mühendislik okuyorum bu bölümü okuduğum için mutluyum ama kaybettiğim seneleri düşündükçe kendimden nefret ediyorum. Kendimi bildim bileli kendimi cesaretsiz ve korkak biri olarak görüyorum ki öyleyimde. Sokakta tek başıma yürüyemiyorum. Sürekli yere bakarak yürüyorum. Kendimi suçlu ve istenmeyen biri gibi görüyorum. mesela derse geç kaldığımda derse gidemiyorum sınıfa girince herkes bana bakıcak diye ya da kalabalık ortamlara giremiyorum. Ya da aynı ortamda yeni tanıştığım biri olduğu zaman benden rahatsız oluyormuş gibi hissediyorum. Kendimi affettirmem gerekiyormuş gibi geliyor. Herkese açıklama yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Yalnız kalmak istiyorum. Çünkü herkesin benim hakkımda kötü düşündüğü düşüncesi aklımdan çıkmıyor. Ve her konuda arkamda olup bana destek olan ailemi mutsuz ettiğimi onlara layık olmadığımı düşünüp kendi kendimi yiyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
İnsan ilişkilerimi nasıl düzeltebilirim?