İnsanlarla ilişkimi nasıl düzeltirim?

32 yıldır insanlara karşı hep kaygılıyım, kimseyle doğru düzgün ilişki kuramadım. Arada bir samimi olduğum içten konuşabildiğim zamanlar oldu ama çok nadir. Şunu fark ettim ki beni yargılayacak kimsenin olmadığı bir yerde bulunduğum zaman kendimle gayet akıcı ve rahat bir şekilde konuşabiliyorum, konuşmalarım için tüm hafızamdaki bilgilere ulaşabiliyorum. Ama insan insana olunca karşımda bir insan olunca bu en yakınım bile olsa önce bir ses tonun iyice zayıflıyor, güvensiz hale giriyorum, adeta karşımdaki bana zarar verecek mi, benim yetersiz olduğumu kendimi öyle hissettiğimi anlayıp kişiliğime saldıracak mı diye tetikte geziyorum. Bir şey olunca da kendimi savunamıyorum çünkü hep konuşmaktan ve gülünç duruma düşmekten korktum, bu da koca bir ömre mal oldu.

Doğal olamıyorum işin özü bu.
Güncellemeler
+1 yıl
Herkesin bir doğal konuşma sesi vardır, benim sesim kaygılı olunca kendimi güvende hissetmeyince gidiyor, hemen anlaşılıyor anksiyeteli olduğum lütfen bu durumdan kurtulmam için bana bir şey söyleyin... artık bende çalışmak birey gibi yaşamak istiyorum
Güncellemeler
+1 yıl
Bak yine yargılamalar görüyorum yorumlarda. Unutmuşum ki burdakiler de insan ve komik duruma düşebilir mişim... keşke bugünleri hiç görmeseydim
İnsanlarla ilişkimi nasıl düzeltirim?