Hepinize görüşleri için teşekkür ediyorum 🙏
İyi ya da güçlü insanlar acıyı hep çocukken yaşamış insanlar mıdır?
Hepinize görüşleri için teşekkür ediyorum 🙏
Bir de babası onu çok küçükken terk etmiş bir arkadaşım var, hayatımda gördüğüm en güçlü insanlardan biri. Kötü görünmeye çalışıyor ama aslında çok iyi biri.Çektiği acıdan ders alıp, kararlı bir şekilde o acıya dayanan azimli biriyse çektiği her acı o kişiyi daha da güçlendirir. Ayrıca çektiği acılar onu üzmez, aksine bu onun gelişmesine yardımcı olduğu için sevinir. Başına gelen küçük bir şey için bile ahlayıp vahlayan ve kendini harap eden zayıf birisi için ise aynı şey söylenemez. Kendini sigaraya, alkole vb. alışkanlıklara vurur, acısını bu şekilde dindirmeye çalışır. Acıdan kıvranıyorlar, kollarına jilet atıyorlar bunlar sıkıntı yani... Kısacası kişinin karakterine bağlı biraz.
@Yiddish Anlatmak istediğim şuydu: Bir insan güçlenmek için acı çekmez, fakat çektiği her acıda güçlenebilir. Zaten acı çekmek kavramından bahsediyorsak, yaşandığı ilk an için o kişi için de kötü bir şeydir. Mühim olan bunu gereksiz yere uzatıp kişinin kendini harap etmemesidir, diye düşünüyorum şahsen :)
anneannemle büyüdüm ben ailemi geç tanıdım güçlüyüm öncelikle bana kimse kitap okumak büyürken ben okurdum anneanneme, erkenden uyurduk tv bile bana çok uzaktı ama güzeldi herşey, para konusunda da abartı şanslıydım, yinede güçlü oluyorsun her işi kendin yapınca
Yaşadıklarından nasl bir ders aldigına baglı kimi yaşamaması gerekn şeyleri erken yaşta yaşar bu onu kötü bir insanda yapa bilir iyi bir insanda kimi herkese kin tutar intikam almak ister bana zamanında böyle yaptılar bnde öyle yapıcam der kimi ben bunları yaşadım ama ben böyle olmicam der. Yani hayattan ne aldıgına baglı.
dediğin kötü çocukluğu olan biri olarak arkadaşlarının kendi içinde ne kadar çok zayıf olduğunu söyleyebilirim. sadece güçlü görünmek zorundalar. bu kendilerini de inandırdıkları koca bir yalan. Genelleme yapmak istemem ama çoğunlukla bu insanlar en zayıf insanlardır.
Belkide. Ama benim gözlemlediğim kadarıyla gerçekten güçlü. İkimizde bir sorun ile karşılaştığımızda ilk pes eden hep ben olurum. Bir sürü sağlık problemi var ama bunu kesinlikle dert etmiyor hep gülümsüyor. İçten bir şekilde gülümsüyor hemde. Bir insan ne kadar rol yapabilir ki?
Herkes kafasini yastiga koydugu andan itibaren yalnizdir. Acaba orda da guluyor mudur bilemezsin ki. Zaten hep guluyor olmasindan belli acilari oldugunun. Bu zayiflik bana gore pes etmemekle degil yaptigi hatalarla ortaya cikar. Ne bileyim belki de henuz yilmamistir. Dilerim soyledigin gibi kalir. Ama yalnizca gordugunden ibaret sanma. Gormediklerinde sakli onun zayifligi.
Haklısın. Dilerim.
Cevap
8Cevap
Güçlü olmak bazen sanıldığı kadar iyi değil. Çünkü hep ağzına sıçılır ortada kalırsın. Güçlü insanında kendisini anlayan insanlara ihtiyacı vardır. Haa ben bazen olmasada olur diyorum ama bazen öyle şeyler oluyorki neden olmuyor diyorum. Hayat hep bir yerden sınar.
Bende kolay bir yerden çıkmadım gittiğim okullarda herkes son telefonları ile derste takılırken ben çıkaramazdım arkadaşlarım gezerken kız arkadaşlarıyla takılırken ortam yaparken ben çalışırdım ama diğerlerine göre daha güçlüyüm yaz tatillerinde ve hafta sonlarında çalışırım zorluk bilirim ama diğer arkadaşlarım bir zorluk gördüğünde bırakır erteler veya yapamaz ve ben takılamadığım için bilerek onlara kötü davranırım çünkü artık böyle bir durumda olduğumu söylemem kimseye.
Evet kesinlikle. Zorluğu gördüğü için küçük yaştan itibaren daha güçlü oluyor insan. Artık kötü olaylarla nasıl başedilmesi gerektiğini o yaşlardan itibaren öğreniyor.
İllam çocuklukta değil kaç yaşında olursan ol seni derinden sarsan bir olaydan sonra artık kendini güçlü göstermeye başlıyosun
bir yazi okumustum bende böyle cocuklukta yasadiklarin seni bugün güclü yapiyor diye.
Yani dogru olabilir yasadiklarin insani o kisiyi yapar
acı insanı büyütür olgunlaştırır derler. Acısı olan derdi olan insan onu düşünmekten başka şeylere odaklanamaz ilerde de huy olur bence
Genellikle cocukluga dayanir. Psikiyatrilerde oyuzden cocuklugumuza iner
Doğrudur insan badireler , fırtınalar atlattikca gerçek gücünün farkına varıyor
Sınıftan bir çocuk vardı babası terketmiş hayatımda gördüğüm en sessiz insandı hiç konuşmuyordu ve yalnızdı güçlü görünmüyordu içini bilemem tabi
Bilmiyorum belkide.. Hep demek çokta doğru sayılmaz
küçük yaşta gerçekleşen kayıplar gerçekten olgunlaştırır insanı :(
ilki aynı benim kafadanmış yani evet bu insanlara güvenebilirsin
Bence bazıları yaşar bazilariysa Mizaç olarak öyledir
ben hala çekiyorum acı. nolacak şimdi ben hercules mi olucam 24ümden sonra.
evet hayata dik olmak için önce eğilmeyi bileceksin
Kimi sinide acılar güçsüz lestirir bende onlardan ım
Evet öyle. Annem de çok acılar çekmiş ama asla pes etmemiş
genelde evet ama istisnalar da var tabi
Mesela, bir örnek verebilir misin?
ben mesela hxjsv guclu degilim
Anladım. Güçlüden kastım hiç acı çekmeyen değil, yere düştükçe ayağı kalkabilen insan. Hem belki sen kendini öyle görüyorsundur :)
belkide ama guclu olduğumu dusunmuyorum baktım bisey olmuyor vazgeciyorum hemen artik yiprandim
Yıprandığından kaynaklıdır, bir süre ortamından uzaklaşabilirsin bence. İyi gelecektir belki.
zaten artik oyle yaptim soyutluyorum cogu seyden kendimi iyi mi yapiyorum hayir ama biraz da boyle olsun :)
Peki :) sana hayatta başarılar dostum. Her şey dilediğin gibi olur umarım.
insallah cumlemizin herkesin gönlündeki olur insallah :)
Ben küçüklukten beri hep acı çekiyorum
Hala acı çekmeye devam ediyorsan bu acıyı kaldırabilecek güçlü bir ruhun olduğu anlamına gelmez mi?
Evet gelir güçlü ruh olmasa benim gibi biri olsa intihar eder
Genelde oyledir buyuk bir oranda yani..😊
evet acı çekmek olgunlaştırıyor insanı.
iyimidir bilmem de çok güçlüdür ve yalnızdır...
Insan acı çektikçe güçlenir, bence evet.
En iyi insan en ķotülerden cikar
Kötü iyiyse iyiler mi kötü?
Kötü ler acı çektikleri için kötü oldularsa onlara iyi mi denir?
O zaman dünya da kötü insan yok?
@Çiçekçikız2 ben kotu biriydim eskiden simdi degiştim
Hayır
Neden?
Evet öyle.
Aynen öyle aynen.
Evet
Belkide...
Herkes ayni degil
aynen öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar