Selam
insanlar acı çektikçe mi olgunlaşır acılar insanı güçlü mü yapar?

Selam
insanlar acı çektikçe mi olgunlaşır acılar insanı güçlü mü yapar?

Yaşadığım hiçbir acı beni güçlendirmedi. Aksine gitgide zayıf yönlere çekti. Acılar, sadece acıdır. İlla ki olumlu bir etki yaratıyorsa o da o acıya/duyguya karşı tecrübe edinmiş olmaktır. Gerekli mi peki? Değil. Bir şeyleri tecrübe edineceğim diye hayatımı tatsız şeyler yaşayarak geçirmeyi istemem.
Kişinin karekterine yaşadığı acıya karşı yaklaşımına göre güçlü yapar. Kimi yaşadığı acı karşısında daha da ezilir, çaresiz kalır, çıkış yolu bulamaz ve pes eder. Kimisi de yaşadığı acıyı ders olarak görür, olumlu tarafı ile düşünmeye çalışır, kendinde bu acıyı atlatabilecek bir çaba, güç görür ve yaşadığı acı deneyim olarak aldığı için gelecekte karşısına çıktığı başka acı derslere karşı daha güçlü olur.
Hayatta yaşadığımız tüm olumsuzluklar zorlayıcı etkileri olsa da uzun süreçte insanı güçlü kılan derslerdir. Ama yine de kişinin karekteri de oldukça önemli. Kişinin karekteri olumsuzluklar ile kaplıysa yaşadığı acıyı ders, olgunlaşma gibi görmek yerine etrafına da acı verici deneyimler sağlamak için kullanabilir. Olumlu düşünmekte her daim önemli bence.
Olgunlaşmayı şey sananlar var. Sürekli asık böyle hayattan bezmiş tavırlarla karşısındaki kişiye yaşadığı olumsuzlukları anlatan vs. Asıl güçlenmek böyle bir şey değil, güç olaylara pozitif bakabilmektir, sevgidir, gülmektir, başkasının hayatına güzel dokunuşlar yapabilmektir
Selam gadası 🙃
Hep öyle derler. Ama ben daha acısı olan insanlar güçlü olduklarını görmedim.
Cevap
44Cevap
evet tabi ki insanın zaman içinde yaşadığı acılar insanı güçlendiriyor. bununla birlikte her acı insana yeni bir ders veriyor. bir daha o hataları yapmamak için. insan yeteri kadar acı çektiğinde artık hiç bir şey etkilemiyor o insanı.
Herkes bunun altından kalkamıyor. Psikolojik olarak güçlü kalabilenler acılarını silaha dönüştürebilir.
İnsanı güçlendirip olgunlaştıran yaşadığı acılardır.
Acılar hayat ile yüzleşmenizi sağlar. Sorgularsınız, derin derin düşünürsünüz ve çogu zaman hakikate ulaşırsınız. Yüzleştikçe algı değişmeye başlar ve bu algı değişimi tavır ve davranışlarınızıda değiştirir. Daha korkusuz ve daha güçlü hale gelirsiniz
İnsanı güçlü yapmasına yapar evet.
Bu gerçekten İstenilen bir şey mi , yoksa acı dan zevk almak mı buna karar vermek daha önemli.
Herkesin ağzına sakız olmuş aşk sevgi mutluluk sadakat.
Sadece gülüyorum içten dolu dolu bir kahkaha.
Nedense yapılanlarla alakası yok.
Beni sevmesede olur ben seviyim yeter mantığı sonra tekmegi yiyince hüsran hayata küsme.
Sevilme ihtimali yok sayılıyor.
Klasik cümle bütün erkekler aynı.
Acıyla güçlü olsan nereye kadar.
İnsan acı çektikçe karakteri yerine oturur. Olgunlaşır. Acılar insanı olması gerektiği gibi dönüştürür. Önemli olan yaşadığın her acıya nasıl tepki verdiğindir. Kaba üslüp mü, saldırganlık mı? Yaşadığı acılar bunları hep gösterir. Kim olduğunu gösterir.
Evet. Önemli olan diz çökmemek. Acı hayatın her alanında. Bundan kaçış yok. Bir gün mutlaka karşımıza çıkacaktır. Önemli olan ise bunlardan ders alabilmektir.
Başımıza gelen her şey bizi dahada çok güçlendiriyor en azından benim öyle olmuştu çok haksızlığa uğradım ağlaya ağlaya dera çalıştığımı ben biliyorum beni üzen insanlara karşı güçlü kalıp tıp fakultesini kazandım. eğer ki onlara yenik düşüp depresyona gitseydim olan sadece bana olurdu o yüzden olay ne olursa olsun elinden tut ve ayağa kaldir kendini 💙 yenilirsen kaybedersin
Güçlü olmak için acı çekmez kimse.
Olumlu olumsuz tüm yaşananlar tecrübe olarak döner insana. Tecrübeli olmak güçlü olmak demek değildir.
Aksi halde çilekeşlerin hepsi güçlü olurdu.
Evet. İnsanlar kırıldıkça, acı çektikçe güçlenir. Çünkü öldürmeyen şey insana direnç kazandırır. Böylece benzer bir olayla karşılaştığında ayakta kalmayı bilir ve kolay kolay devrilmez ¢
Acılar insanı zayıflaştırır sonra bu zayıflığı gören bünye artık öyle olmak istemez ve cesur davranmaya çalışır. Acı çekmek değil, acıya rağmen mutlu kalabilmektir güçlü kılan.
Acılar, kimimiz de yara bırakır kimimizi de güçlü tutar. Bu birazda insanın karakterine kalmış bir duygu. Bana göre insanı güçlü tutan geçmişe takılı kalmayan ve daima önüne bakan.
Evet bu söze katılıyorum ama acılar her insanda aynı etkiyi yaratmıyor. Hatasından, yanlışlarından, başına gelenlerden ders çıkarmayanlar yerinde saymaya devam ediyor maalesef:/
Acılar elbette insanı her zaman güçlü yapmaz. ancak ben acılar yığını altında ezildiğim vakit güçleniyorum. o acılar bir yığın olmalı tıpkı bir çığ gibi
Acılar insanı güçlü mü yapar o da insanın kendisine bağlı 3 krsluk acılar için kendi perişan insanlar da biliyorum ben o yüzden acı eşiğinde yüksek olacak biraz bence
Acılar ile başa çıkmayı öğrenen, tecrübe alan kişiler güçlü olur. Tabi güçlü duruşlarının arkasında bir yorgunluk içten içe yatar bence.
Güçlendirir elbette, beterin beterini gördükçe beter o kadarda beter gelmemeye başlar😂 bağışıklık kazanırız
Acılar değil acıların üstesinden gelmek güçlü yapar. Acıları görünce antidepresana sarılan güçlü olamaz.
Güçlü mü yapar bilmeme ama hissizleştirir. Zaman geçtikçe yaşanılan etki bırakmaz belki de acı alıştırır olabilecek olanlara.
Kesinlikle daha güçlü yapıyor bundan sonraki gördüğün acılarda en azından daha önce de görmüştüm diyerek fazla yıkılmıyorsun
Kisiden kişiye degisir bazen trawmaya sebep olur piskolojik rahatsizliklara sebebiyet verir bazen de dedigin gibi olur insani olgunlastirir evet
Bazen güçlü bazen daha kırılgan. Kişiye göre değişir.
Acılar insanı güçlü yapar yaşadıklarıni geleceginde tecrübe olarak değerlendirirsen
Evet
Herkesin hayatını * kadar güçlü yapar
Lakin senin elinde başkalarına zarar vermemek
Kırılgan hassassa istediği kadar acı çeksin değişen bir şey olmaz bence
Yaşama kafa tutmak anlamında evet lakin bedenen insanı yıpratır
Yeri geldiğinde evet ta ki mücadele etmeyi bilene kadar
Evet hayatta her şey tecrübe katar deneyim ve güç kazandırır
Acı içinde düşmek korkaklara göre değildir. Tabii ki kendimle yarışıyorum. Geliştiriyor..
Evet. Bizzat yaşadım deneyimledim şimdi çok güçlüyüm.
Kendin den canavar yaratmayı başaran kişi insan olmanın acısın dan kurtulurmuş
İnsanlar olgunlaşmaz olgunca tutum ve davranış sergilemeyi tercih ederler
Düşünen insan acı çeker. Düşünmeyen insan acı çekmez. Düşünerek bazı şeylerin farkına varırsın bu farkındalıkların sayesinde de değişirsin güçlenirsin.
Acılar insanı olgunlaştırır
Feleğin çemberi, kaderin tekeri, talihin çarkı...
Güçlü olamayanı süründürür.
Evet güçlü yapar
Güçlü yapar.. olgunlaştırır..
Ya güçlü ya unursamaz ya da yıkık yapar
Hayır güçlü yapmaz sadece acı verir
acılardan ders alırsan güçlü yapar
Kesinlikle öyle
Merhametsizde yaparız sevimsizde kişiye bağlı
Beni güçlendirmedi hiç.
Evet öldürürmeyen her darbe güç verir
Evet yaşanılan acılar olgunlaştırır
evet + duygusuz acımasız merhametsiz yapar