Bir hayalim mi vardı?
Sürekli sorulan soruların bir anlamı olmalı
Sürekli sorulan soruların bir anlamı olmalı...
Düşünmek bile isyana sürekler
Işığında boğulursun doğruların
Yüzüne vurulan acı gerçekler,
Geceleri vicdanın üzerine çöker. ''
Sen yuzu gozu yamuk olan insanların fotograflarını bak sakat dünyaya gelenler... down sendromlular olabilir.. o zaman sukrediceksin böyle yaratıldıgın için. Bende daha düne kadar begenmiyordum kendimi, sınıfımıza down sendromlu bir kiz gelinceye dek. Onunla iyi arkadaş olduk herkes dalga geçiyordu kizla :/. Şaşırcaksın bu dünyada nasıl insanların yaşadığı. Kimisi yuzu normal ama ayakları şiş 1 metre vardır. Vs.. Beni çok etkiledi o fotoğraflar.
Aynı dertten muzdaribim dış görünüşle gram alakalı olan bir durum değil içinde düzeltmen gerek herşeyi psikolojik olarak düzelmelisin ilk olarak :) yoksa çirkin şansı boşuna yok tipsizlikten ölen insanlar özgüveni sayesinde yakışıklı/güzel insanları buluyorlar :)
Denemediğim yok kalmadı. Hala özgüvensizim.
kulaklıklarını tak iç çamaşırınla dışarı çık denize yakın bir yer de olabilir kendini daha iyi hissedersin yürü insanlar sana bakacaklardır aldırma normal dik bir şekilde yürü adımlarını hızlı atmadan yürü olumsuz düşünceleri kafandan at kendini müziğe rüzgara bırak diğer insanların sen orda olduğun için olduklarını düşün başrol sensin keyfini çıkar
Çoğu şey tiple doğru orantılı değildir. Tamam on kadından altısı tipe bakar ama tek başına tip bir şeyleri elde etmeni sağlamaz. Mesela sen "yakışıklı çocukmuş" dersin kadınlar "bu yakışıklı sadık olmaz" diyebilir. Önemli olan orta tip, güven verme ve sahiplenme.
Cevap
12Cevap
Bazisi nasil sinirliyse bazisida ozguvensizdir bu senke alakali. Gercekten kendine guvenseydin yaswmazdin bu sorunu ben buyum de ya. Tipin kotuymus sesin berbatmis bunlara takma ben buyum de gec. Yapabilirim fikan. De
Bunların hepsini denedim zaten. İşe yaramadı. Kendimi bedenimde bir misafir gibi, bir mahkum gibi hissediyorum.
Sorun bedeninde degil kafanda ozaman?
Kafam için psikolojik destek de işe yaramadı.
Ya kalabalik ortamda bunaliyosan tam tersini yap kendini soyutlama ya da sosyal kuluplere git yani boyle dusundukce daha cok kotu olcan. Ben astim kendimi dusun ben psikolojim bozuktu sac koparma hastaligi vardi yendim onu
Ben zaten sosyal ortamlarda bolca bulunuyorum. Kendimi kalabalıkların içinde yalnız hissediyorum. Sesiz doğa ortamlarında da yalnız hissediyorum.
Özgüvenli olsan bile bu kızlar harcarlar özgüvenini. Bunlarla uğraşmayacaksın. Bırak onlar sana teklif etsinler. Etmezlerse anla ki seni hak etmiyorlar.
Ben de aynı durumdayım. Sporu deneyeyim diyordum demek ki spor da işe yaramıyormuş. İnsan içine falan gir dediler bana
Bende öğleyim ya kendimi değistirmeye calisiorum hep cok nadir bazi ortamlarda ne oldumu kim oldumu unutuyorum kapiliyorum hep ogle olsa keske diyorm
Halbu ki şirin bir görünümün var. İlk adımı atsan ölür müsün hem?
Böyle bir yakışıklılığa özgüvensizlik gerçekten tuhaf.
Aynisini yazacaktim
Gerekirse psikolojik destek al. Kendine yazık ediyorsun.
Fazlan var eksiğin yok kardeş.
sende yine tip var biz ne yapalım :D
birine çıkma teklifi et.
İlk önce nickini değiştirmelisin 😄
Saçma. Sadece bir nick.
Şimdi varsa trol olmayan önerini bekliyorum.
Özgüvensizligin nickine bile yansımıs
Yansıdı. Yansımakta haklı mı?
Guzel cocuksun kardesim bosuna izuyorsun kendini.
Kendime yazık ettiğimin farkındayım. Elimden de hiç bir şey gelmiyor.
profil fotonda benim fotom olsa öl derlerdi.
Olabilir bazı insanlar böyle doğar
Ben daha önceden böyle değildim.
Evet.
Konu reddedilmek ya da kabul edilmek değil. Reddedilirken aşağılanmak. Üstüne de daha başka yerlerde dolaylı yollardan çeşitli genellemeler ile aşağılanmak.
Ben onları neden aşağılayayım ki?
Neden onların seviyesine ineyim ki?
İnsanları aşağılamanın pek iyiliğime olacağanı düşünmüyorum.
Böyle yapmaya devam edersek benim gibi aşağılanmaktan özgüvensiz kalan kişi sayısı artmaya devam eder. Yanlış düşünce.
Gerek yok
nickini degistirerek ise basla
Oyle soguttun ki kufredesim geldi sana :D
Diksiyon dersi alarak başla işe faydasını görürsün
Vücut gelişimi falan diyorlar.
Korkma cesaretli ol hiç bir şeyde olmaz.
Su iç
İçtim ve boş çıktı. Başka öneri?
Ortamlara karıs panpa
Fake Soru.
Neresi fake sorması ayıp?
Yakışıklı bir erkek neden özgüvensiz olur ki :/
Şeytanın bacağını bir kez olsun kırmayı denesen?
Yakışıklı çocuksun aslında
Yaşın kaç?
Yirmi üç
Gittim ve hiç bir işe yaramadı.
Geçen yıl
Gerçekten uzun bir süre.
Belki de iyi bir doktor değildir çok var öyle psikolog okuldaki rehberlik hocası ve psikoloji hocası çok uyarıyordu eğer psikoga gidecekseniz şunlara şunlara dikkat edin diye bazı psikologlar bir şeyle geçiş falan yapıp oluyorlarmis psikolog çok hatırlamıyorum keşke yardımcı olabilsem
Korkularınla yüzleş
Seviş.
Özgüvensizim diyorum bayan. Bırakın bir kızla o raddeye gelmeyi ilk adımı bile atamam :D :D
haha. Çok iyi ya.
Yaşam koçu bulsan?
Hayat gelip geçiyor.
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar