Özgüvensizliğimi nasıl çözebilirim?

Kötü bir olay yaşıyorum, iyi bir olay yaşıyorum ne olursa olsun günün sonu ağlamam ile bitiyor. Kendimi çok özgüvensiz hissediyorum ve yaptığım her hareket bana kendimi rezil olmuşum gibi hissettiriyor. Biri beni sevdiğini/benden hoşlandığını söylüyor, inanmıyorum. Beni kandırıyorlar herhalde diye düşünüyorum. Eğer birinin beni sevdiğine inanmışsam da onların yaptığım her davranış ile benden soğuyacaklarını ve sanki artık bana değer vermeyi bırakacaklarını hissediyorum ve bunu o kadar çok kafama takıyorum ki rahat rahat mutlu olamıyorum bile. Günün sonunu hep 'Hepsi soğudu işte benden, beni tuhaf buluyorlar' düşünceleriyle bitiriyorum. Bir grupla takılınca sürekli kendimi oradaki dışlanan kişi gibi hissediyorum. Eve gidince de saatlerce ağlıyorum, sorunun ne olduğunu bile bilmeden. Bazen kimse bana gerçekten değer vermiyor gibi geliyor, sanki herkes beni kullanıyor ve işleri bitince de uzaklaşıyor ve yeni ilişkilerimde de güvensizliğimi karşı tarafa çok fazla yansıtıyorum. 'Acaba benden sıkıldı mı?' 'Neden bu kadar geç döndü benimle konuşmak istemiyor mu?' 'Kesin beni sevmeyi bıraktı, sinir ediyorum artık onu.' gibi cümlelerle saatlerce ağlayıp durduğum oluyor. Değersizlik hissiyatımı çözemiyorum. Ne yapmalıyım çözmek için, ne gibi bir sorunum var onu da bilmiyorum. Özgüven eksikliği diye düşünüyorum ama sadece bir tahmin. Bu şekilde hisseden başka biri daha var mı, yoksa sorun sadece bende mi?
Özgüvensizliğimi nasıl çözebilirim?