Umut hepimize gerekli, güven hepimize gerekli, yürek hepimize gerekli, sevgi hepimize gerekli ve mutluluk hepimize gerekli. Bu hasletleri kaybettirecek servet ve nam eksik kalsın.

Çok hoş yazmışsın güzel insan... çok doğru... "İnsan"da tüm var olan herşey gibi "Öz"ünde "Sevgi"nin güçlü bağını taşır... yüreğinin yeşermesi için "Sevgi" su gibidir... zamanımızın zedeli sistem'i ve kurucuları okadar uzaklaştırdılarki "İnsan"ı "Öz"ünden okadar kararmış bir sistem'e hapsetti ki... "İnsan"lar düşünmez, bilmez, sorgulamaz, göremez oldu "Öz"ünde olan zihninde olan yaşamında olan tüm değerleri yitirdi güzel insan... kim'e sorarsam yaşamdan hiçbir "Umut"u yok genelde sorduklarımın büyük yüzdesini tam tanımam bilmem ancak görürümki "Mutsuz"lar sistem onları mahfetmiş, çünki "Güç"süz oldularına çok inanmışlar güzel insan... halbuki etrafındaki tüm herşey bir mucize "İnsan"ın kendi başlı başına bir mucize... farkına varamadılar güzel insan... "İnsan"ın anahtarlarına ulaşamadılar nedemediler, kör oldular... karanlığı yenip gözlerini açabilmek mümkün ancak çabalamadılar bile güzel insan... yaşamımca birçok insan'a güzel olanları söyledim farkına varamadıklarının farkına varması için gayret eder dururum... hep mutlu ve pozitif olmaya özen gösteririm... "İnsan"ı "İnsan" yapan değerleri benimser "Öz"ümde olan "Saf"lığı asla kirletmem kirletmeye çalışanlarla savaşırım, kirlenmiş olan "Öz"lere çağrı yaparım farkına varmaları için kaybedilmiş olan tüm değerleri hatırlamaları için... lütfen hep pozitif ve mutlu ol güzel insan, bol sorgula bilinenide, bilinmeyenide... "AŞK"ın sonsuzluğunu anla "Hayat"ın olgusunu tanı "Sevgi"nin bağını benimse herzaman... yaşamınca mutlu ol ve mutlu et güzel insan... ve hep söylerim ki "Sen sen ol ki, seni sen olduğun için sevsinler" güzel insan... hiçbir zaman "Saf" olan kişiliğin için tereddüt etme "İnsan"lar sana fazla yaklaşmasa bile "Neden?" böyleyim diyerek kendinde arama sorunları, araman gerekenleride kendinde aramaktan uzak kalma... unutmaki en önemli şeylerden biri "Kendin" bilmektir güzel insan... olman gereken kişi ol "Neden?"lerin bol olsun güzel insan...
Teşekkür ederim çok ama çok güzel yazmışsınız dedikleriniz okadar doğruki.
Ben benim olduğum gibiyim yapmacık değilim olamm da dediklerini yapıyorum ve birtek mutlu olmak da sorun var. Oda hayatım da sürekli yaşadığım zorluklar ama yinede her halime şükrediyorum beterin beteri var diyorum kendime sende güzel insan mutlu olmayı hiç bırakma zamn çok hızlı akıp gidiyor...😊
Önemli değil güzel insan... "zaman akıp gidiyor..." bukadar kısa bir zaman olgusunda ne yaşar ne biliriz ne öğreniriz bizim için bir artıdır.. kısa yaşamımızda kalbimizi kırıp, sorunlarla yüreğimizi karartırsak,"İnsan" kırarsak... hangi "Saf" olgu bizi kabul eder ki güzel insan... önemli olan çok bariz güzellikler dururken şukadarcık zamanda onca yanlış'a imza atmaya ne gerek var... zaten sonunda bedenimizi bırakmayacakmıyız toprağa, kırmak niye, hırs niye, acılar niye güzel insan... "İnsan" bir gün cennetini kuracak yeryüzünde, birgün kararmış olan herşeyden arınacak hep inandım inanıyorum inanacağım güzel insan... lütfen bunları göz önünde tutmayı unutma yaşamın boyunca... mutlu olmak senin elinde, gözlerini aç güzel insan... hem iki duyu organın olan gözlerini.. hem taşı, toprağı, can'ı, mucize olan'a kapı açan gözlerini aç zihninin gözlerini aç güzel insan... çook mutlu olmanı ve "Saf" yüreğinin hiç kırılmaması dileğiyle güzel insan...
insanı yaşadıarı olgunlaştırıyor ve göreceğim çok şeyler var bu hayatta. Mutlu olmayı herkes istiyor bende istiyorum beni mutlu eden şeyler var o mutluluğa değişemiceğim şeyler de var.. Bir sorun hayatım da bir sorun beni üzen oda olmuyor düzelmiyor çünki benden kaynaklanan bir şey değil. Hayatı siz güzel yaşıyorsunuz mutluluğun herşeyin formulunu bulmuşsunuz.
Şimdi yanlışınız şu zenginliği, param olsun arabam olsun evlerim olsun gibi düşünürseniz o zenginlik sizi üzer, yanlız bir adam yapar. Zenginliği öyle bir kullanın ki siz zengin oldunuz diye başkaları mutlu olsun attığınız her adım topluluk içinde mutlulukla karşılansın ve bilgiyle beraber zengin olun. Hesaplarınızın şişmesi güzel bir zenginlik değildir.
Güzel düşüncen için teşekkür ederim burda anlattığınız gibi olan varsa okursa vaydası olur inşallah sizin gibi düşünen insanlar hep faydası olan insanlar..
O ufukla alakalı, hayat amacıyla alakalı. öyle insanlar var ki hayatlarının amacını bilmeden yaşıyorlar. Benim amacım Türkiye'yi muhasır medeniyetler seviyesine Gerçekten taşımak. Bunun için siyasilere falan ihtiyacım yok. Sadece ne iş yapıyorsam mükemmel, kaliteli ve güvenli yapmaya ihtiyacım var.
Ne güzel doğru yazıyorsun bunun üstüne diceğim birşey olamaz..
Sağolun ufak firmamda 5 aydır ceo'yum sürekli bu düşünceleri kendime aşılamaya çalışıyorum. :) Yoksa kazandığım her kuruşu bmw bayisine yatırmaya eğilimim var :) Biliyorum kendimi alsam 1-2 sene sonra sıkılacağım harcadığım parada boşa gidecek :) Onun yerine beton santrali kurmayı hedefliyorum :D
Hayırlısı olsun😊
Evet herseyi geride bırakıp ya da elinin tersiyle itsen de bilirsin ki swviliyosun! ! ve herdaim bir umut vardır ne için olduğunu bilmesen de... bu yetiyor insana..
Evet
Valla bu dunya kimin olursa olsun allah ahirette iyilik mutluluk huzur versin
Amin inşallah..
Cevap
18Cevap
Koskoca Dünya! Az mı? Bence adil bir alış veriş olurdu. Ruhunu bir hiç uğruna kaybedenler olduğunu düşünürsen...
Evet öyle insanalr da var. şavaşmak yerine vazgeçiyorlar hep kötü taravdan bakıyorlar..
Sen ağır bunalımdasın knk adres ver çikolata yolliyim neyli seviyodun bitter mi
Bunalım da değilim normal bir soru sordum kendimi anlatmıyorum burda. Kanka sen yiyebilirsin o çikolatalrı. Bu soruyu bir daha oku kendimden birşey katsam böylemi sorarım..
Ne dedim birde dişlerini sıkma gülmeni tercih ederim..
Geçici zevkler ortaya çıkar, ve saygısızlık. Ruhunu kaybeden benliğini yitirir çünkü.
Güzel bir yorum😊
Bence geçmişiyle yaşayan insan ruhunu kaybetmiş insandır.
Ruhum yok, o yüzden sorun da yok.
ruhun var senin ruhun olmasa buraya nasıl yazabilirsin ki düşüne biliyorsun ve bu soruya cvp verdin..
Sana nedersem deyim değişmicek şunu diye bilirim tek sana. Giden geri gelmiyor tadını çıkar herşeyin...
😊:
Cok dogru ve güzel olmuş
😊teşekkürler
insanlığını kaybeden yaşasa ne olur yaşamasa ne
Evet. Onlar hep karanlık da yaşarlar içleri kararmış ve taşlaşmışdır..
Sen yuregını mavi tut !!!
Ben yüreğimi Beyaz tuyuyorum.. Maviyi de tutarım.
Boh da çıkabilir tabi
Yalan dünya
Dünya bir gün yok olacak kıyamet kopacak ama ben yaşadıģım muhtetce gerçek. Ben insanları buluyorum yalan olarak bir insanın tek yüzü yok kaçtane yüzü var ama Allahım tek yüzlü insanlarla karşılaşdırsın onları da ıslah etsin...
Amin.
Guzel soz
Yani beni kastetmissiniz
Ruhsuzmusn?
Kötülük ten değil sevgisizlikten hiç bilmediğim sevgisizlikten belki de...
Bilmediģin için öyle hissediyorsun bu seni ruhsuz yapmaz sadece kalbin de bir yara açmışdır okadar orada dolması gerekiyor gerçek sevgiyle..
Evet ama nasıl bni karşılıksız sevecek kimse yok kızlar ilgiyle ilgi istoyor. Bn bu ilgiyi vetemem ki çünkü bilmiyorum
Bunu karşındaki kıza söyliceksin sende zamnla yaparsın ilgiden kasttın bir kıza şeker bile alsan mutlu olan oluyor. Sen söyle ben buyum de
Sanmıyorum bn umidimi tamamiyle kaybettim galba
Umudun kaybetmiş olabilirsin ama nekadar kaybolsada bir kırıntı vardır mühim olan onu yeşeterte bilmekde.. Bence artık yeniden dene bir kez olsun ne kaybedersin ki.
Bosverin gitsin bosverdm bn
sizin hayatınız evet ben sadece fikrimi söyledim. Güzel yaşamanızı isterdim hayatını..
Fikriniz için teşekkür ederim. Buradan kurtulursam mucize olur benim için o yüzden bosverdm
Bur sitededen mi
ne bu sıteden mı?
Buradan kurtulursam mucize olur. yazmışsınız bende bu siteden mi diye sordum.😊
Yok. İçinde bulundugum, yaşadığım buhrandan kurtulursam mucize olur demek istedm
inşallah kurtulursun😊
Amin insAllah
Aynen
bir bok çıkmaz
Hiçbişey
Eed knk
Hayırlısı...
hiçbirşey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar