Kişinin karakteri ve kişiliği ile ilgilidir. Umudunu kaybettiğinde destek olan insanların, tekrar eski güvenini yakaladığında kişinin kendi değerini anlaması ve buna destek veren insanları elinin tersi itmemesi; tam tersine vicdan muhakemesini yapmasının gerekli olduğuna inanıyorum. Kalktığı zaman kişiliğini kaybetmemeli; tam tersine o koşullara iten etmenleri düşünmeli, insanın nereden geldiğini bilmesi gerekir. Elinin tersi ile ittiğiniz kişiler tekrar size faydası dokunabilir. Ama kırıldıkları için insanlar ikinci kere aynı desteği verebilir mi? düşünmesi gerekir. Aksi takdirde insanlar dostluğun, arkadaşlığın değerini bilemez.
Atiyi karanlık görüp, azmi bırakmak, alçak bir ölüm varsa budur ancak. Mehmet Akif Ersoy Umutsuz insan ayağa kalkarmı şüpheliyim. Diyelimki birisi tuttu kaldırdı, umud etmeyi öğrenmezse, başkasından beklemeyi öğrenir. Hayatı için hep başkasından bekleyen, karşılığını karekteriyle öder.
Kesinlikle hayır. Çok kere düştüm hayatta ve kalktığımda da ha hırslı daha azimli oldum. Diyebilirızkı hayatıma ve kişiliğime bir şeyler kattım. Düşürenlere karşı itenlere karşı olan hırsımdan da ha güçlendim.
BU tamamen düşüşlere bağlı.. İstemeden şanssızlık veya bir kalleşlik sonucu düşülmüş ise kişilik kaybolmaz aksine güçlenir.. Ancak bile bile lades yaparak kendimizi hayatta düşürürsek işte o zaman kişilik kaybı da yaşayabiliriz.. Unutmayamacağız tek şey ''Fazla tamah ziyan getirir.''sözüdür.. Kişiliklerimiz her zaman o fazla tamah yüzünden kaybolur.. Namusu ile bir normal arabaya binmek yerine tamah ederek hırsızlıkla Mercedes binmek kişilik kaybıdır.
En İyi Cevaplar