Ne zaman dizilerdeki karakterlere özenip benzemeyi bırakıp kendiniz olacaksınız? Erkekler için de kızlar için de geçerli. Kendiniz olun
#BeYourself
#BeYourself
Komple bir millet olarak (Türkü Kürtü Lazı Çerkezi Rumu) karakterimiz oturur ve kitap okumaya başlarsak işte o zaman dizi karakterlerinden kurtuluruz. (Sadece dizi karakterleri değil baskın olan tüm karakterlerden. Kendi karakterimizi oluştururuz yani bilmem anlatabildim mi?)
Sence bu mümkün mü?
Evet
Bilimle değil aşkla ilgilenen bir nesil yetiştiği sürece biraz zor
Ya "aşk" denen şeyi doğru anlamak ve açıklamak lazım önce. Aşk öyle şimdiki gibi saçma sapan şeylerden ibaret değil bence. Hıı eğer illa aşk olmasın diyorsan zaten insanları makineleştirip birer robobilim insanına çevirmek çok acımasızca. Gelelim benim görüşüme; herkese düşünmesini öğreteceksin hacı. Çüküne kukusuna sahip olmayı öğreteceksin. Hayatın dizilerdeki ya da filmlerdeki gibi toz pembe olmadığını öğreteceksin. Zaman kavramını sağlam bir şekilde açıklayacaksın. Para denen şeyin dizilerdeki kadar önemsiz fakat gerçek hayattaki kadar önemli olmadığını öğreteceksin. Politikacıların birer beyin yıkama makinesi olduğunu öğreteceksin herkese. Daha sonra insanlar kendileri düşünmeye başlayacak. Şiirler daha güzel romanlar daha okunaklı mühendisler daha başarılı doktorlar daha çalışkan vs vs vs olacak.
Doğru söylüyorsun
Hıı bir de şu ülkede herkes herşeyin uzmanı ya bir de o bitmeli. Erdoğan gibi herkes anasını satayım. Adam çıkıp tıp alanındaki bir profesöre "onlar dikiş atmasını bilmez" filan der TÜBİTAK'ın başına hayvanat bahçesi müdürünü atarsa ve şu ÖSYM ile YÖk'ün varlığının devam etmesi için elinden geleni yaparsa ülke tabii bu hale gelir. Hıı o adamı bu hale getiren de biziz.
Adam ülkeye 5g gelmeli diye bir konuşma yapmıştı ya 😂
Yav daha neler neler var gece gece aklıma gelmiyor. :D hıı demem o ki Arda Turan Barcelona'ya transfer olduğu zaman günlerce haber yapıldı. İlk maçına çıktığında da yine günlerce haber yapıldı ama Orhan Pamuk Nobel Edebiyat Ödülünü aldı medya da tık yok. Aziz Sancar Nobel Kimya Ödülünü aldı ve herif branşı olmayan bir alanda bir buluşa imza attı. Adam kanser denen hastalığı yenebileceğimizi bize gösterdi. Medyada yine tık yok. Ama Reza Zarrap mı ne zıkkım hapse girdi abooo hâlâ haberlerde herif.
Biraz şişmişim kusura bakma ya :/
Yok ne kusuru doğru söylüyorsun
dizideki karakterler de sokaktaki insanları oynadığı için benzemeyi kötü algılama. ha taklit dersen eyvallah
Özenti abi özenti, şu ünlü saçının yanını kazıttı ben de yapıcam, şu ünlü şu dövmeyi yaptırdı ben de öyle yapıcam, şu ünlü şöyle sakal bıraktı ben de bırakcam havaları
sen taklitten bahsediyorsun. o zaman haklısın. ama şu da var bu bize kapitalizmin dayattığı bir şey. dizideki o gördüğümüz yakışıklı, güzel kusursuz fiziğe sahip oyuncular. trend oluşturup insanları o yöne çkmek gayesindler. yani bu bize bilinçli olarak yapılan bir şey. popüler kültürün birer dayatması. daha fazla tüketmemiz için yapılan işler :)
Türk toplumunda daha fazla var sanki, avrupada görmedim ben böyle birşey
Dizi izlememki
Farketmez ki, dizi izlemek demedim ki, dizilerdeki karakterlere benzemek dedim. Bu marjinal birilerine benzemekle aynı
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar