Annem hayatimi kontrol etmeye calisiyor, ne yapmaliyim?

23 yasinda, son sinif psikoloji ogrencisiyim. Dogma buyume fransaliyim ve buranin kulturuyle buyudum. 8 yillik iliskim var ( cocukluk arkadasim). Aillem annem ve benden bir yas buyuk abimdir ( babam terk etti bizi kucukken ). Aillemden cok farkliyim, bu sene nisanim olacak fakat annem hep puruz cikariyor damat adayini begenmesine ragmen. Evliligi cok cirkin sekilde anlatiyor bana ve hep bana kotu ornek oluyor. Sevgilimle kulturlu insanlariz aillem ise daha yobaz dusunceli. Kadinlar köledir diyor, abin yapar sen yapamazsin diyor vs. Hep sexism hep bir ayrimcilik. Elhmdllh muslumanim, inancliyim ama annem buna bile laf eder sen ateistsin kime benzedin boyle der. Beni hep hor gorur ozguvensiz buyumusumdur onun yuzunden. Artik uzatmanin bir manasi olmadigini dusunup evlenmek istiyoruz sevgilimle. Evlenince kocanin sozunden cikmayacaksin ona kole olacaksin diyor, oysa evlilik anlayisimiz cok farkli annemle. Sevgilim Turkiyede yasiyor, bende oraya yerlesmeyi dusunuyorum ama gel gor ki annem onlara karsi beni hep kucuk dusuruyor ve tum hayatima mudahale ediyor ve cok kotu sekilde beni etkiliyor. Ben simdi ne yapmaliyim? Nasil karsilik vermeliyim? Anlayisli degil ona gore ben burnumun dikine gidiyorum, ben namuslu olmama ragmen namususum vs. Cok bunaldim, ne tavsiye edersiniz ciddi anlamda lutfen?
Güncellemeler
+1 yıl
Herkese cevaplari icin cok tessekur ederim, ayni fikirde olmamiz beni mutlu etti.
Annem hayatimi kontrol etmeye calisiyor, ne yapmaliyim?