Bilinmez bir karanlığa çekiliyorum fazla telefona bakar oldum gözlerim ağrıyo başım çatlıyo ağlamak geliyo içimden oysa arkadaşlarım neden herşeye gülüyorsun diyorlar ne kadar da gerçekçi bir sahtelik taşıyorum amacım yok gibi bu notlarımı diplere çekiyor beni berbat bir hale sokuyor neden nasıl kurtulurum psikolojik tedavide görüyorum ama yararı pek yok sanki?
Cevabın nedir?
Kişilik & Karakter konusunda 398 cevap paylaştı. Biz hangi günahın tohumuyuz? Hangi karanlık sanatın en cılız büyüsü? Hangi küfrün kalbi en kıran kelimesi?
Yaşamak; üçüncü sınıf pavyon şairlerinin sınıfı belirsiz kadınlara yazdığı şiirler gibi iğreti duruyor üzerimde. 6 numaralı kapıdan çıkıp, koridorun üzerinde günbatımına doğru yönelen bir tren yolu gibi döşenmiş kırmızı çizgiyi takip ediyorum. Sanki bütün kabileler bu rayların üzerinde idam edilmiş gibi. Islak ve sıcak. Ve kırmızı. Tanrı buraya uğramış gibi bırakılan devasa ayak izleri. Koridorun sonundan yayılan cızırtılı bir ses bütün odaları dolduruyor; “Don’t Cry.” Kafamın üzerinde dönen ama hiç de esinti yaratmayan pervaneye bakıp şarkıya eşlik ederken, Ayrılık ne renk? Diye düşünüyorum sessizce. Kırmızı çizgiye çarpan turuncu huzme, koyuluğu biraz daha saydamlaştırırken can çekişen alyuvarları görüyor gibiydim, çığlıklarını duyuyor gibiydim. Biraz da deli gibiydim…
Telefon çalıyor…
Telefon çalıyor, eskitme mobilyalarımı deler gibi bir çınlama ile. Sigaramdan bir nefes daha alıp, kahkaha atarken çıkartıyorum dumanı. İçeri sızan ışıkla birleştiğinde bu duman ve kahkaha da olduğunda bir an için korku filminden bir kareyi andırıyor bana. Telefon çalıyor. Bir parça kan damlıyor annemin en sevdiği halısına kesik bileklerimden. Utanıyorum. Telefon çalıyor. Ellerimdeki demir kokulu sıvıyı aceleyle üzerime silip ahizeyi kaldırıyorum; -Neden geç açtın? –Duş alıyordum anne, kan ile… Telefon kapanıyor. Annem her zaman yaptığım ölüm şakalarından biri zannedip küfür gibi kapatıyor telefonu. Acıyla gülümsüyorum çünkü kırıldım. Annemin intihar dâhil benim hiçbir işi beceremeyeceğimi düşünmesi, beni üzüyor. Beni üzdü. Beni şair yaptı. Beni yalnız bir adam yaptı. Ah, anne! Cehennemine odun olacağım sanırım. Ben istemedim bunu, tanrı öyle diyor gibi.1392 Yorumla- +1 yıl
Kapı çalıyor… Birileri kapıyı öfkeyle yumrukluyor. Kafamı masanın üzerine usulca koyup, geride bırakacağım sevgilimi düşünüyorum. En çok özleyeceğim şey masmavi bir çift göz olması, hayatımı yeterince iyi yaşayamadığımı gösterir gibi duruyor fakat ben bundan rahatsız değilim. Gözlerimin kapanmasına engel olamıyorum. Dudaklarımdan kendimin bile duyamadığı bir fısıltı, hafif bir tebessümle karışıp orkestraya karışıyor. Müzik daha bir derin geliyor. Daha anlamlı. Koridora vuran güneş daha bir koyulaştı gibi. Ben hala geride bırakacağım sevgilimi düşünüyorum. Güzel günlerimiz olabilirdi eğer insanlık jileti yaratmasaydı. Gözlerim biraz daha kısılıyor, biraz daha donuk bakmaya başlıyorum. Haftalardır tezgâhta duran bir orkinos gibi ölü bakıyorum. Yüzüm iyice kireçleşiyor. Biri kapıyı daha da öfkeyle yumrukluyor. Sanki savaş davulları çalıyor gibi. Gözlerimin önünden minik bir kan nehri geçip burnuma değiyor.
- +1 yıl
Kapı daha bir şiddetle vuruluyor. Ve kırıldı…
İçeri birkaç adam giriyor tanımadığım ya da gözlerim fazla flu gördüğü için tanıyamadığım. Üzerime doğru koşarlarken artık veda vaktinin geldiğini anlayıp hafif bir tebessüm ile gözlerimi kapatıyorum. Sanki beni kovalıyorlardı da ben kapıyı yüzlerine çarptım gibi. Gözlerimi kapatırken en çok bir çift mavi gözü özleyeceğim aklıma geliyor. Gözlerim kapanıyor.
Gerisi?
Anlatılamayacak kadar karanlık…
Soran+1 yılAlıntı mı? Yoksa şu an nükseden bir yazarlık kesiti mi?
- +1 yıl
Alıntı. Hislerimin aynası gibi bir şeydi bu yazı. bende senin o yazdıklarını görünce aklıma geldiği için bunu görmeni istedim. Yangına körükle gitmek deniyor bu yaptığıma. Zaten ne yazdığımın ya da ne yazmadığımın bir önemi yok. Sana çözümde bulamam ya da daha da dibe batmana da neden olamam. Çünkü her şey sende bitiyor. Sadece hoşuma gidiyor bu yazı. Seslendirilmiş hali daha da güzel. Sadece bunalımda gibisin. Değişime ihtiyacın var gibi. Monotonluktan kurtulmayı dene. Farklı bir şehire git mesela akrabalarını ziyarete gibi. Kuralları yık. Yalnız dışarı çıkma mı diyorlar yalnız çık, habersiz çıkma mı diyorlar habersiz çık, erkek arkadaşın başka erkeklerle konuşma mı diyor git konuş. Öğretmenlerin mi var onların yanlışlarını yüzüne vur. Arkadaşların çok mu sıkıcı değiştir. Ne bileyim manavdan et iste kasaptan meyve sebze iste gibi. Dediğim gibi sadece yazmak istedim. Bunların senin için bir işe yarayacağını sanmıyorum. Sadece içimde kalmasını istemedim.
Soran+1 yılTeşekkürler iyi yaptın. Alıntı aldığın kitabın ismini veriiirsen okumak isterim. İçinde kalmasın yap. Bu arada değiştirebilecek bir sevgilim monton arkadaşlarım beni sıkan bir ailem yok
Soran+1 yılTeşekkürler kitabı okuyacağım. Sorunum galiba kendimim. Ailevi sorunlar herkeste olduğu gibi bende de var. Ama ben annemle babamla anlaşıyorum sadece aldatılma olayı oldu galiba. Duygularımı içine gömmüş biriyim. Ama hoşlandığım çocuk bunu harekete geçirebilen tek kişi. Onuda reddettim daha sonra o da güven problemi yüzünden istemedi. Sevgilisi var şu an . İkinci biriyle denedim onu sevemedim kırmadım reddettim. Sonra o da başka birine gitti. Bu iki kişi çıkma manasında onun dışında bir çok erkekden ilgi gördüm ama reddettim. Birsürü arkadaşım var. Her dakika bir başkası mesaj atıyo ama nafile kendimi boşlukta, yalnız hissediyorum. Galiba sorunum bu kendimim.
Soran+1 yılBende bilmiyorum en garibi bu :) umarım herkes mutlu olur.
Soran+1 yılOlabilir peki ne zaman nasıl geçiyor?
- +1 yıl
Benim için kış sıkıcı. Sıkılıyorum vakit geçiremiyorum. Ama yazın daha keyifli. Denize gidiyorum gelen turistlerle takılıyorum. bir sürü arkadaşm oluyor halı saha maçı vs bir sürü şey oluyor. Yazın bir şekilde zaman geçiyor fakat kışın geçmek bilmiyor. Hava soğuk pek fazla arkadaşım kalmıyor olanlarda kafa dengi değil. turist yok. hayat ölüyor gibi geliyor bana. Bende kışın online oyun oynuyorum öyle zaman geçiriyorum. sende kendine göre bir çözüm bulmalısın.
Soran+1 yılPeki teşekkürler
Soran+1 yılHer zaman zamana bırakıyorum ama şimdi ise hiçbişey yapmıycam olursa olur olmazsa oldururum galiba
Soran+1 yıl:) bu kesin
Soran+1 yılAnkara sen?
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=py5UcfxjNQs
Seslendirilmiş hali :D
Soran+1 yılEvet belkide öyle ama kar yağmadı hâlâ yağsada istemiyorum çok güzel böyle bir başkasının içtenlikle okuması
Soran+1 yılPrki dinlerim sağol :) insanların canını fazla yakıyorum bu sıralar
- +1 yıl
Bana pek öyle gelmedi gayet iyisin. Hatta çok güzel sohbet kurduk. Birbirimiz hakkında pek bir şey bilmiyor olmamıza rağmen. İnsanların canını yakma konusunda yanılıyorda olabilirim bazen görüntü aldatıcı olabiliyor tabi. Bende çünkü aşırı can yakıyorum. köşeye sıkışınca saldırganlaşan hayvanlar gibi. Şu an ailemin yanındayım 1 haftadır fakat annemin babamın gözlerine baktıkça bana karşı duydukları kızgınlıkları görüyorum fakat bir şey de diyemiyorlar. Çünkü benimle konuşmaya başladıklarında sonu kavgayla birbirimizin kalplerini kırıyoruz o yüzden kimse bir şey demiyor. Haklılar sonuna kadar haklılar ve bende köşeye sıkıştıkça hırçınlaşıyorum. Kızgın kırgın geri dönersem yine çok uzun bir süre geri dönmem biliyorlar. Her neyse. Ne derdin var hala bilmiyorum senin fakat inan bana herkeste saçma ya da saçma olmayan dert var. Kimi bakıldığında saçma geliyor ama o insan için dünyanın sonu gibi görünebiliyor. Yarın iznimin son günü ve geri dönüyorum. Berbat bir duygu inan bana.
Soran+1 yılDinlerim konuşma kapasitemi görmek istemezsin ama konuştuğumda herşeyi mahvederim bir kere en sevmediğim şey bir insanın sempatisini kazanmak yani sevilmeyi sevmeyen yapım vardır ben pek susmam konuşurum gülerim hep sınırsızca her saniye ama inan gerçek beni ben bile tanımıyorum palyaçolardan nefret etmeme rağmen o herkesi güldüren ama kendi mutluluğu bulamayan palyaço hikayesinde gibiyim
- +1 yıl
O da tuhaf insanları mutlu edip kendine sıra gelince yapamamak. Nedeni başkasına mutlu olacağı şeyleri söyleyip ama aslında bunun yalandan ibaret olduğunu bilmek yani aynı yalanın kendinde işe yaramaması mı? Örnek verecek olursak yarın daha iyi bir gün olacak falan gibi ama biliyorsun öyle bir şey olmayacak fakat karşındakinin duymak istediği söz ise daha iyi olacağını başkasından duymak. Bence tabi. Benimse yıllardır içimden atamadığım gelecek endişesi, böyle nereye kadar ve başarısız olma korkusu.
Soran+1 yılMükemmeliyetçilik bozukluğu takıntılar sinir hastalığı daha niceleri iyi oluruz inşallah
- +1 yıl
Umarım. Herkes gibi benimde hayalim var. Peki gerçekleşir mi pek ümitli değilim o konuda. Şansın bana deli gibi gülmesi lazım belki o zaman yanlışlıkla istediklerimi gerçekleştirebilirim. Mesela az önce annem sordu kız arkadaşın var mı diye bende düşündüm kendi kendime sonra gülsem mi ağlasam mı duruma bilemedim. Yok dedim. Ne olacak böyle gibi bir şeyler dedi biz bakalım mı burdan sana kız dedi yine gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Mesele eş bulmak değil ki mesele sonrası. Yuva kurmak bana göre mi bilmiyorum. Zor hayat şartları malum. Maddi ve manevi yönden hazır değilim. Ve olabilir miyim bilmiyorum
Soran+1 yılHayalin ne peki? Bir de bence yuva kuracaksan ilk önce hazırlık yap temelini sağlam hazırla
Soran+1 yılNeden kendini küçümsüyorsun
Soran+1 yılKaçma bundan evet bir iş ev lazım ama bu istemekle değil çalışmakla olur yanlış anlama işin varsa şükür sana yetiyorsa da illa evlenmene şart değil belli ki böyle bir gereksinimin yok
Soran+1 yılYoo iyi oldu sadece benim derdim yok sonuçta haklısın az birikim yap sonra eminim çok iyi kalpli bir baba olursun :)
Soran+1 yıl:) konuşmayı severim dinlemeyide öyle okulfalan
Soran+1 yıl:) yansımanı gördüğünü düşünmene sevindim
- +1 yıl
Genelde dertler ortak. Konumlar ve oyuncular farklı oluyor. Nefes almak bile zor olur bazen, adım atacak halin olmaz, tükendiğini düşünürsün, yaşadığın her dakika nefes aldığın her saniye acı verir. Neden ben diye sorarsın. Milyonlarca sperm içinde neden ben? Allaha isyan etmezsin korkarsın ama düzenide hoşuna gitmez. Dünyayı, insanları, hayatı akla gelebilecek her şeyi sorguladığını fark edersin. Kuralların neden ve kim tarafından koyulduğunu düşünürsün, güçlü olan yapınca her şey normaldir toplumca ama sıradan biri yaptığında günah, ayıp, yasaktır. Sonra gitar çalmaya heves edersin, karakalem öğrenmek istersin, kamera önü oyuncu olmak istersin ama bunlara ayıracak ne paran nede zamanın olmadığını fark edersin. Kimi doğuştan şanslıdır belli bir yerdedir zaten kimininde daha başlangıç çizgisine gelebilmesi için bile çok şey feda etmesidir. Şunun gibi kimi özel okullar özel dersler alır kimi ise okuldan arta kalan zamanda çalışır ve herkes ortak sınavda yarışır.
Soran+1 yılÇok haklısın daha dün bu konu için büyük bir tartışma yaşadım adalet yok
Soran+1 yılNasıl birisin derken fiziken mi?
Soran+1 yılYa sende bu evlilik baya etki yaratmış 😊 ben onu ima etmemiştim neyse toplum baskısı diyelim. Oo hayırlı olsun eğitim mi alıcaksın?
- +1 yıl
Yok daha değil. Ben otelde çalışıyordum garson olarak baktım bir geleceği yok dedim genelmüdüre mutfağa geçmek istiyorum diye o da onay verdi geçtim. ordaki ustalardan biride sürekli gel diyordu geçtim. sırada kurs var belge almak için. kursuna da gideceğim. artık kuruş harcarken hesap yapacağım ihtiyac değilse harcamıcam. biriktiricem kardeşimde biriktirsin. bayankuaförü açıcaz inş kardeşimi ikna edersem. ve ilerde vazgeçmezsem mutfakta iyi yerlere gelirsem kendimi geliştirirsem ve belgemi alırsam gemilere başvurucam. hem parası iyi hem geziyorsun hem de herkesten kaçma imkanı.
Soran+1 yılBaya iyi fikir bir tanıdığımda gemide aşçıydı ama kandırmışlardı güvenilir yerlere başvur
Soran+1 yılKesinlikle öyle yap yani parasını vermemişler deniz üzerinde olnca o da bir şey yapamamış
- +1 yıl
hadi ya çok kötü. insanların emeğini çalmak nedir ya. belkide kendi işim konusunda daha iyi düşünmeliyim. daha iyi daha güzel hale getirebilmek için kalmalıyım kardeşime yardım ederim. daha iyi hale getirmek için. neyse bakalım kısmet. Bu arada şey rica etsem ekler misin beni?
Soran+1 yılBöylr gizli kalmam en iyisi :)
Soran+1 yıl:) kesinlikle
- +1 yıl
Şaka maka adını bile bilmediğimi fark ettim :) yorucu bir gün daha bitti. Acaba ne istiyorum? Zoruma giden bir şeyler var. Şükretmeyi bilmediğimi biliyorum. Evet daha kötüsü olabilirdi ama daha iyiside olabilirdi. Nasıl bir düzen bu? Alışamadım gitti. Doğam bunu kabul etmiyor. Acaba dağın birinde ufak bir barakada yaşamımı sürdürsem nasıl olur? Ya da buna benzer örnekler var adam doğada tek başına yaşıyor. ya da balta girmemiş ormanlarda dünyadan habersiz yaşayıp giden kabilelere mi katılsam? Alırlar mı beni? Kabul ederler mi ki aralarına?
Soran+1 yılBazı insanlar seçilmiş gibiler düzene ayak uyduramıyor. Bende normal biri olmadığımı biliyorum. Hepimiz farklı bedenlerde sıkışmış farklı dünyalara ait insanlarız. Yani bu hayata sıkışmış amacını, nedenlerini bilmeden yaşıyıp gidiyoruz. İnsanlar, ailelerimiz istiyor diye boyun eğiyoruz. Belki birgün bu düzene inat bir yaşama başlarız.
- +1 yıl
işte seni bu yüzden de merak ediyorum kendime benzetiyorum. sanki benim dişi halim gibisin. Ya fabrikada işlenirken yanlışlıkla hata sonucu yanlış kolide paketlenmişim yanlış koliye girmiş gibiyim. ya da daha doğrusu yanlış adrese yollanmış gibiyim. potansiyelim olduğuna inanan biriyim fakat patlama yapamıyorum bir şeyler beni engelliyor. harika yüzücüsündür ama sen bunu bilmiyorsundur senin yeteneğindir bu fakat seni ortaasyanın göbeğinde dünyaya getirmişler diyelim deniz yok bir şey yok yüzme öğrenmek için fazla imkanın yok bu nedenle eksik hissediyorsun kendini gibi. mesela harika resim yapabilir miyim bilmiyorum fakat içimde hep bir ukte olarak kaldı karakalem. öğrenemedim gitti. o kadar çok istiyorum ki fırsatlar bir türlü el vermiyor ya zamanım yok ya para. ikisi birden bir türlü olmuyor. eğer oğlum olursa hemen futbol okuluna vereceğim iyi kötü topçu olsun rahat etsin. hayali varsa ne olursa olsun onu yapsın ısrar etmicem şunu yap bunu yap. yeteneğini bulması için yardm edcem
Soran+1 yılKesinlikle bu aslında ailelerimizin etkisi onlar ne isterse o oluyoruz oysa farklı bir benliğimiz olabilir. Bende merak ediyorum asıl amacımı, benliğimi. Belkide bir çok yeteneğim var görüp, keşfedemediğim. Ama merak edip, araştırarak öğrenmeye çalışıcam.
- +1 yıl
Ailemi suçlamak istiyorum ama yapamıyorum imkanlarımız kısıtlıydı. fakat hataları şu oldu bana zorluklar karşısında mücadele etmeyi öğretmediler ne istediysem yapmaya çalıştırlar böyle alıştırdılar. bu yüzden de bu durum biraz böyle. şimdi beni suçluyorlar neden böylesin diye. annemi anlıyorum küçücükken babasız kalmış haliyle çocuklarım benim gibi zorluk çekmesin diye çalıştı çabaladı ama hataydı bu yaptığı. ben bir markete girip bir şey almaya utandığım zamanı hatırlıyorum ya anasını satayım parasıyla değil mi ne utandın.
Soran+1 yılYani bu aslında ailen veya sen değil insanların büyütülürken üzerinde kurulan baskı yüzünden yapılıyor. Yani dinimizce, millet ne der baskısı yüzünden özgür olamıyoruz aslında.
Soran+1 yılİyi geceler
Soran+1 yılMerhaba :) teşekkürler iyitim siz nasılsınız?
- +1 yıl
ve şarkı dinlemeyi sever misin? beğenir misin bilmiyorum ama güzel bir şarkı bence dinlemelisin
https://www.youtube.com/watch?v=vSkb0kDacjs
Soran+1 yılCidden güzel klibi dikkat çekici :) ben gizli kullanıcıyım :)
Soran+1 yılBen sevdim bilmiyorum benim öyle tek bir tarz müzik dinlediğim olmuyor hoşuma giderse dinliyorum ki bunu beğendim :)
Soran+1 yıl:) katılıyorum
Soran+1 yıl☺yok ya bu biraz daha tuhaf bakılcak bir soru
Soran+1 yılİddiayla olucak bir iş değil sanki onlarda para tuzağı
Soran+1 yılİnşallah başarırsın adına bunu isterim :)
Soran+1 yılÇalıştığında başarırsın eminim :) o hırs var sende
- +1 yıl
Kimsin nesin bilmiyorum ama iyi hissetmemi sağladığın için sana minnettarım. Kendin gibi bahtında güzel olsun. Her şey çok zor gerçekten inanılmaz değişken ruh halim var bazen agresif 5 dk sonra daha farklı. Buraya geldiğimden bu yana bu işe başladığımdan beri yani çok değiştim. Boş bir kabuktum resmen. Bakış açım değişti ve hala yeni şeyler öğreniyorum. Hergün daha farklı bakıyorum. Bazen bir ateist gibi davranıyorum bazen imana gelmiş gibi. Bazen bir flozof olup hayatı sorguluyorum bazen başka bir şey. Her şeyde bir hayır vardır diyorum. Ve bunları içine atmak zorunda kalıyorum. Kendi içimde yaşıyorum başkalarının bakışları ile uğraşmak istemiyorum.
Soran+1 yılEn iyisi aslında kendinle barışık olup yaşamak ben teşekkür ederim sende iyi hissettiriyorsun senin gibi iyi bir insanın tüm güzel dileklerinin kabul olması dileklerimle
Soran+1 yılGit bir bak belki orada iş bulursun
Soran+1 yılİnşallah öyle olur beklediğin kişi :) hmm özel bir bayan mı? Ölmek istiyorum ama canıma kıymayacak kadar düşünebilme yetimi kaybetmedim.
Soran+1 yıl:) görüşmeniz dileklerimle belkide iyi olur sana iyi gelir
Soran+1 yılO halde İnşallah birinden biri gelir. Şu sıralar ihtiyacın var sanki.
Soran+1 yılKesinlikle biraz tatil yap dağıt aklını iyi ol :)
Soran+1 yılNe oldu
Soran+1 yılGünaydın :)
Soran+1 yıl:) sorun yok aynı bende ne olsun
- +1 yıl
Kusura bakma lütfen zaman bulamadım yazmak için hayatım şu sıra uyku ve işten ibaret ve bu yüzden bu çabalamam. Böyle bir hayat istemiyorum. En azından çabalıyorsam kendimi parçalıyorsam kendi işim için olmalı. Başkası için değil. Çünkü sabahlara kadar durmadan çalışsam görmezden gelirler ama en ufak bir hatadan yemediğin laf kalmaz. Keşke kitap yazmaktan anlasam iyi bir psikoloji konulu bir şey yazarım. Aslında hayal dünyam iyidir fantastik bir şeyde yazabilirim. Neyse işte ya. Bazen düşünüyorum ks üyeliğini iptal ederse kümle konuşucam böyle diye :) çok sıkıcı bir hayat sıkıcı değil aslında yorucu bunaltıcı istemediğim şeyleri yapmak zorunda kaldığım bir hayat o yüzden sıkıcı geliyor. Adil değil işte bu. Bugün doğum günümdü bu arada :D lanet olsun bugüne. Dünyaya gelmiş olmamdan bir gün bile memnun olmadım. Yaşlanınca ne olacak korkusu bu bendeki. Şimdi sağlıklıyım iyi kötü başımın çaresine bakıyorum peki ya bir şey olursa sağlığımı yitirirsem kim bakacak bana? bir tarafımızı sğlma almk grk
- +1 yıl
Eksik olan bir şey var sanki boğazımda ya da dilimin ucunda. söylemek istediğim ama ifade edemediğim. Bağırmak ister gibi. Ana avrat sövmek ister gibi. Tüm duygularım orada saklı sanki kusmamı bekliyor. Her şeyi anlatacak bir şey fakat adını koyamadım. Ben kimim ve ne istiyorum? İnsanlara gülüyorum çok aptallar. Oturdukları yerden akıl veriyorlar fakat yaşadığımız hayat hakkında hiç bir fikirleri yok. Böyle düşünme iyi düşün daha kötüleri var. Para huzur getirmez. Allab sağlık huzur versin bla bşa bla. Adam gelmiş otele çayına kadar başkası getiriyor sonra konusuyor. Hasta olsam hayır duasına hangi hastane bakacak? Elden ayaktan düşsek kim sahip çıkacak. İyi bir hayat istiyorum ve alcam bunu bir gün.
Soran+1 yılİnşallah gönlünce olur. Bakma ağzı olan konuşuyor. Onlar çekmemişler bilemezler işte. Bu yüzden inanman bile başarmış sayılmanı sağlar. Doğum günün kutlu olsun iyi yürekli adam:) tüm dileklerin kabul olsun. Rabbim hayırlı kapılar açsın sana. Kitap yazmak içini rahatlatıyor insnın bu sıralar benimde yazasım var :)
Soran+1 yılAmotör siteler var bu konuda kitap yazıyorlar sonra okuyucular oluyor yorum yapıyor orada yazılı kitaplar oluyor hatta kitapları basılıyor
Soran+1 yılTamam olur ben de elimden geldiğince yardım ederim :)
- +1 yıl
Aksilik olmazsa 30 31 izinli olucam o zaman sana fikrimden bahsederim. Şuna benzer az bahsetmeyi denicem şahmerandan esinlenmek istiyorum. Onu gören kişi kız olacak. Şahmeran ölmeyecek aslında ya da ölecwk bilmiyorum ve aslında yarı kadın yarı insan Degil. Tamamen kadın ya ya da onu gören ilk kişi diye bir şey olmayacak şahmeranın kozı olacak falan filan işte uydururum daha :)
Soran+1 yılAslında güzel fikir
- +1 yıl
düşün şimdi yıllar önce yıllanların şahı olarak kabul edilen yarı kadın yarı yılan bir şey varmış diyorlar.
neyse şimdi bir şeyler uydurayım aslında bu tamamen bir yılan dünyada ki bütün yılanlardan daha farklı bir yılan ve bu yılanla bir kadın bir kız karşılaşıyor bir şekilde orayı doldururum. zamanın kıralı padişahı her neyse bu karşılaşan kızın babası oluyor aslında ve ne yılana kıyabiliyor ne babasına bir çözüm bulması gerekiyor ve yılan ruhunu kıza aktarıyor falan diyelim ya da öyle tuhaf olur kurt adam tarzında gibi bir şey olabilir özellikleri kıza geçecek şekilde bir şey uydurulur. orada bahsedilen şefkatli kişi aslında kız oluyor. yılan da öyle olsun hade :D neyse babasının hayatını kurtarıyor ama yılan artık onun bir parçası olsun. ve bunu bir sır olarak saklar ve yaşlanır ölür. aradan yüz yıllar geçer ve günümüzde halk arasında bir rivayet söylentidir gezer bu yarı insan yarı yılan.
Soran+1 yılBence dikkat çekici bir efsaneden esinlenerek yazman iyi olur insanların ilgisini çeken bir kurgu yakalayabilirsin
- +1 yıl
aslında sır olarak kalmaz tam olarak. ölmeden önce hayatını anlattığı bir defteri vardır vasiyet olarak bıraktığı ve gerçeği sadece kendi soyu bilir. ve bir gün torunlarından biri onun gibi olacaktır. onun mirasını alacaktır. yılandan kalan şeyler işte. karektere bir kaç özellik vermek gere ne bileyim zehir ve anti zehir gibi işte enerjisini gücünü güneşten alır vs vs
Soran+1 yılBence süper gidiyor :)
- +1 yıl
Buna oturup kafa patlatmak için zamanım yok. Pazar günü başlarım umarım. Ve seninde yardımını isterim tabi uygunsa senin için de. Ne bileyim farklı bir bakış açısı her zaman iyidir tartışılır ve daha iyisi için. Sen daha bilgilisin hem. Ne zaman müsaitsen eğer bir deneyelim tabi senin için uygunsa. Aslında aşırı farklıyım buna inancım tam. Pes etmek bilmeyen sürekli mücadele eden bir ruhum var. Pes ettiğimi düşündüğüm zaman bike farkında olmadan bir çıkış bir güç dayanak arıyorum. Sürekli fikir üretmeye çalışıyorum. Birde kusursuzluk arıyorum. Ah birde kendime zaman ayırabilsem. Üstüme başıma çeki düzen vermem gerek saç sakal falan dağıldı :) neyse pes etmek istemiyorum ölmek istediğim zaman bile korkuyorum. Ne için kim için ölücem? Yenildi yemedi kaçmak için öldü? Yok kalsın. Beni ölüme iteni öldürmek daha iyi bence :) şaka maka ben bu yazma işinde senin yardımına çok ihtiyaç duyucam. Umarım skype falan kullanırsın
Soran+1 yılSkype hiç kullanmadım :) nasıl bir uygulama fikrim yok ben sosyalimdir ama internete vakitim kalmıyor. Yinede sana fikir veririm. Bundan keyif alırım Kesinlikle fikir vermek isterim
- +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=dsVqztpdmXc
Şu dizi gibi müthiş bir şey yazabilsem keşke. Kurtadam efsane yA
Soran+1 yılTeen wolf galiba bu diziyi duymuştum.
Soran+1 yılBoş zamanımda bende izlemek isterim bu diziyi
Soran+1 yılHerşey kötüye gidiyor belkide sonunda mutlu olucaz dayanmalıyız
- +1 yıl
Iyi ola her şey benden uzak.
https://i.hizliresim.com/7MLqjm.jpg
https://i.hizliresim.com/m1D3ny.jpg
Soran+1 yıl😩 hayat adil değil
Soran+1 yıl:) yeni fikirin neymiş
Soran+1 yıl😂😂😂olabilr aslında
Soran+1 yılBu kesinlikle dehşet olmaz mı? Yani süper bence ben şimdiden heyecanlandım
Soran+1 yılOlur yardım etmeye çalışırım :)
Soran+1 yılNe demek hem bende eğlenirim kafam dağılır :)
Soran+1 yılYa ben şöyle söyleyeyim tüm sosyal hesapları kapattım burda da gizli takılıyorum insanlardan soyutluyorum kendimi fazla arkadaşım var ama hiçbiri gerçek değil o yüzden yok
Soran+1 yılİstek var ama vücudun aksini diretiyor sanki biliyorum o hissi
Soran+1 yıl😩😩😩😩
Soran+1 yılBende bazen isyan edecek derrceye geliyorum kusursuz intihar planları beni tamamiyle silip yeniden kazandırcak ölüm biçimleri sonra daha değil ezik değilim hayatla savaşıcam diyorum
- +1 yıl
mitoloji ile ilgili kitaplar aldım bugün türk mitolojisi falan mitoloji sözlüğü gibi bir şey daha aldım ve eski türk mitolojisi 3 kitap. bunları bitirip yenilerini alıcam. merak ediyorum ya okucam bir süre. bakalım neler varmış bu sırada da taslak oluşturmayı öğrenicem ve karekter oluşturmayı. yer mekan zaman falan kalıp olması lazım. içini doldurmak için önce bir kalıp gerek dimi?
Soran+1 yılOo süper okumak güzeldir. Evet ilk bir taslak oluşturmalısın karakter hakkında düşünce bunları not almanda fayda var olayı mekanı zamanı ve bunların mesela kurgu çok güzeldir ama ilerletemeyeceğin bir konudur olmaz devam etmesi için olay hakkında ileriyide planlamalısın
Soran+1 yılKesinlikle dikkat çekmeli ilgi toplamalı sıkmıyacak
Soran+1 yılHmm o halde sen kurgudan bahset birlikte birleştirelim
- +1 yıl
14 yaşında bir genç gecenin bir yarısı tanıştığı bir adam tarafından ısırılıyor. ve genci bir adama yönlendiriyor. ona rehberlik edecek bir kişi. ve bölüm bölüm kendini keşfetmesini ve yeni yaratıkların ortaya çıkmasını istiyorum. Mesela tulpar, abra yutpa, asena, gök sakallı hızır, ulukayın, öksökö, zümrüdü anka, bürküt merküt falan daha bir sürü şey bulunabilir. biraz baktım da türk mitolojisinde yakın doğu ve avrupa mitolojisinde inanılmaz şeyler var. mesela kanatlı at türk mitolojisinde de var. asena dişi kurt mesela vs vs bunları günümüze uyarlamayı düşünüyorum. ama yer mekan olayı sorun. onu tasarlamak. hikaye nasıl gelişecek bilmiyorum ama yazmaya başlayınca geliyor nasıl gelişeceği. mekan yer mekan onu kurgulayamadım
Soran+1 yılMekan ayin yapabileceği özel bir yer olmalı mesela tarihi yerlerin çok olduğu ilgi çekici bir yer olmalı
Soran+1 yılAaa kendin üretsen daha iyi olur geçmiş olsun bu arada
Soran+1 yılBen aynıyım kafam karışık ilişkim hakkında
Soran+1 yılTeşekkürler ama başını şişirmeyim salla gitsin
Soran+1 yılRahatsız olmazsın biliyorum ve teşekkür ederim ama boş bir konu duysan benim suçlu olduğum çok belli yani
Soran+1 yıl:) ne ayıbı ben dinliyorum diye sende dinlemek zorunda değilsin
Soran+1 yılHayır tabiki böyle bişey yok ben seni dinledim diye kendini borçlu hissedip dinlemen gerekmez kendini toparla ilk
Soran+1 yıl:) :)
Soran+1 yılBu süper olmuş çünkü başta böyle bir taslak iş görür vaktin olduğunda ondan esinlenerek tamamlarsın puzzle gibi yavaşça birleşecek
Soran+1 yılAfiyet olsun :)
Soran+1 yıl:) ellerine sağlık kolay gelsin o halde
Soran+1 yılİyi senden naber :) hâlâ yaşıyorum
Soran+1 yıl:) yeni şehir yeni bir iş mükemmel görünüyor ama zorlayıcı bir süreç olacak gibi İnşallah hayırlısı olur ve iş bulursun :)
Soran+1 yılO halde İnşallah olur sualarım seninle
Soran+1 yılDualarım*
Soran+1 yılGönlünce olsun :) bende okulla uğraşıyorum aynı yani
Soran+1 yıl:) bende de aynı sorun oldu hayırlısı artık
Soran+1 yılHayat fazla sınav dolu ve ben daha okuldaki sınavlarda zorlanırken hayatın imtihanına nasıl hazırlanıyım ki
Soran+1 yılHaklısın daha dün gibi herşey oysa yıllar aylar geçti bir biz geçemedik bu dertten
- +1 yıl
hiç bir zaman da geçemicez. bir şeyler yapmak için çabalıcaz durucaz. sonra bir avuç toprağın içine gömülü bulucaz kendimizi. ne elde ettik koskoca bir hiç. ne için geldik bu dünyaya? kim istedi? ne için gidicez bu dünyadan yine kim istedi? geldik ve gidiyoruz sormadılar bize, gidiyoruz bizde sormadık kimseye. neden ve nicin. Söylediler bir şeyler inandık, inanmaya ihtiyaç duyduk. içindeki boşluğu doldurmak istediğin için inandın.
Soran+1 yılBazıları inanmasa da mecbur kıldılar. İnanmazsan ölüme mahkum dışlanmış bir suçlu olurdun. Oysa özgür olmak bambaşkaydı. Sorgulamak, araştırmak bunlar suç değildi.
- +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=1rYey9lEp9I
Bu kadar güzel anlatılır hisler
Soran+1 yılBiliyorum ama flimine hiç bakmadım :) güzel bir flim hayal gücünü zorluyo :)
Soran+1 yılGüzel bir flim hayal gücünü zorlar * olcaktı :)
Soran+1 yılNorm u çok seviyorum yarıdan fazla müziğini dinlerim :)
Soran+1 yılİzliycem :)
Soran+1 yılKafam gitti sen varlığını sorgularken ben flim sandım
Soran+1 yılBu sıralar hiç bişey
Soran+1 yılPeki sen?
- +1 yıl
Her günüm dört mevsim gibi, Uyanırken küfür, sonra özür işte. genel müdürü gördüğümde tüm yaşama isteğim kaçıyor. "aha geldi tipini düdüklediğim" falan. sabahın 5,30da uyanıp akşam 8 gibi işten çıkım nasıl şükretmem gerektiğini düşünüyorum. Bazen oturup düşünüyorum ne için ve neden? Neden bunu yapıyorum? Sonra az daha sabret elbet yapacaklarını yaparsın gün gelince diyorum. 3 yıl tanıdım kendime. 3 yıl. 3 yılda öğrenebildiğim kadar öğreneceğim mutfakta. sonra kazakistana gideceğim sanırım. Şans tanınsa harika şeyler yapabilirim. Şans tanınmıyor ama kendi şansımı kendim yaratıcam. her gün düşünüyorum. her gün farklı şeyler düşünüyorum. Her gün bir adım daha. Eninde sonunda.
Soran+1 yılSöylediğin gibi hayat zor ve her gün daha yeni kararlar alıyor insan bir gün dileklerinin kabul olması dileğiyle eninde sonunda elbet olacak
- +1 yıl
Biliyor musun gulyabani aslında bir kurtadam. çok eski bir kurtadam. her dolunayda ortaya çıkan bir kurtadam. bu sayede yüzyıllar boyu hayatta kalmış. her dolunayda ortaya çıkıyor ve avlanıyor. bu sayede yüzyıllardır hayatta işte. ulukayının bulunduğu bir yerde yaşıyor o da. bebekken ulukayının hayat verdiği bir bebek onu durduracak. ulukayın ona hayat veriyor ve ulukayının bekçilerinden biri olan asenada onu ısırıyor. ve 15 16 yaşına kadar normal hayat yaşıyor sonra kurtadam oluyor o da. ve bulunduğıu yerde her dolunayda insanlar kayboluyor esrarengiz bir şekilde sebebini bilmiyorlar tabi pek meraklı olan arkadaşımız ve tabi olmazsa olmaz rakibi bir avcı ailesinin oğlu da aynı şekilde araştırıyorlar ve masallara efsanelere konu olan gulyabaninin gerçek olduğunu ve hatta bir kurtadam olduğunu öğreniyorlar bu ikisi herkes kendi yöntemleriyle onu alt etmeye çalışıyorlar. ilk sınavı olan gulyabaniyi arkadaşımız alt ediyor ve gerçek bir kurtadam oluyor. neyse işte avcı gencede ailesi efsanevi
Soran+1 yılSüper olmuş bu senin hikayenin taslağı galiba
- +1 yıl
bir kılıç bu. alevli bir kılıç. neyse bu ikisinin kaderi aslında ortak bir çizgide. ilk başlarda bir kaç büyük sınavda rakip olacaklar bir kaç büyük canavarda. gulyabani gibi falan. sonra bu maceralar sırasında gerek isteyerek gerek istemeyerek bir birinin hayatını kurtarmak zorunda kalacaklar ve bazen ortak çalışmaları gerekecek. bu sırada arada kendi aralarında da çatışmaları olacak hatta büyük bir savaş yapacaklar kendi aralarında zamanla arkadaş olacaklar. hatta çok iyi arkadaş. neyse bu avcı kılıçlı olanı anka ile karşılaşacak ve anka onu güçlendirecek. artık sadece kılıcı değil tamamen kendide alevlerlele kaplı olabilecek. neyse kurtadamımızda fırtına kurdu olsun. yıldırım falan. hatta kanatta mı versek. gibi mesela.
Soran+1 yılBayıldım tek kelimeyle hayal gücün harika fikirlerin mesela dehşett verici
- +1 yıl
en güzelide kılıçla pençelerin savaşı olacak. çok süper bir resimler geliyor gözümün önüne. keşke çizebilsem. kelimelerle bile anlatamam. o ikisini dövüştürücem. efsane olacak şekilde. kurtadamın şeklinide şu şekilde buna benzer hayal ediyorum (en altta)
ama tabi teen wolftaki gibi insan şeklinde de olabilecek tamamen biçim değiştirmeyecek. teen wolfta tamamen biçim değiştirdiklerinde kurt oluyorlar. ben 3 safha olarak düşünüyorum insan formundan kurtadam formu yani sivri kulan sivri tırnak parlak göz kıllı yüz sakallı gibi vs vs sonra 2. safha olarak bu yolladığım fotoğraftaki gibi iki ayak üzerinde ya da isterse dört ayak üzerinde yani ellerini ayak gibi kullanabilen safha ilk safhada dört ayak üzerinde gitmek için uygun olamayacak kemik yapısı. 2. de uygun olacak ve son safha normal kurttan 2 3 kat daha büyük şekilde kurt 2 kat yeterli sanırım. tam bir kurt olacak. tabi kurtların olamazsa olmazı sürü. bir sür olmadığını keşfedecek. ve kendi liderlik özelliği baskın olacak sürüden - +1 yıl
sürüye uyum sağlayamayacak. kendi doğrularıyla sürünün doğruları çatışacak. ve kendi liderlik iç güdüleri baskın gelecek. ayrıca karekteri sayesinde duruşu vs vs iyi yönleri sayesinde anka avcıyı ödüllendirirken bunuda ödüllendirecek o sıra ikiside arkadaş olmuş olacaklar anka ikisini bir ödüllendirecek. bunuda alfa yapacak. öyle planlıyorum. kendi sürüsünü kurabilecek artık. avcı alevlere sahip olacak bu da hem alfa olacak hemde yıldırımlara. abartılı mı olur bilmiyorumda öyle şeyler işte.
Soran+1 yılAbartılı değil bu hayal gücünü zorlar insanların mükemmel gidiyor
- +1 yıl
1. gulyabani, 2. avcı çocuk ve kurtadamımız, 3. yecüc ve mecüc. büyük final dövüşleri olarak düşünüyorum. 1. ve 2. ile yer değiştirebilirim. ama ii böyle sanırım sıralama. gulyabani ilk sınavı olur ve tam olarak kurtadam olur ilk sınavında. sanırım iyi dimi. daha bakarım. düşünürüm
Soran+1 yılBence çok iyi
Soran+1 yılBölüm yazmaya başlarsın boşver vakit buldukça
Soran+1 yılHobi olarak zihnini boşaltmak için
Soran+1 yıl:) insan alışıyor yazmaya zaten mutlu insanlar yazmaz ki mutsuzlar sever yazmayı yazdığı, yarattığı dünyada yaşamayı
Soran+1 yıl:) kesinlikle tek huzur ve mutluluk sağlayan yer kendi benliğini yansıtıyo insan
Soran+1 yıl:) mecbur ama sonrasında çok keyifli olacak
Soran+1 yılOlsun bu bir son değil başlangıç olacak bahsettiğim sitede paylaştığında insanlar okuyup yorum yapıyorlar mesela orada da bir çok kurgu var
Soran+1 yılİstifa edersen iş bulabilir misin istersen iş bul öyle istifa et
Soran+1 yılSinir hastası ediyorlar adamı
- +1 yıl
En rahat rapor alabileceğim yer olarak ruh ve sinir hastalıkları geldi. hava değişimi vs verir kolaylıkla. doktor ölüyom ben kafayı yedim doktor derim :D sinirlerim yıprandı vs vs izin alırım sonra iştende atamazlar raporluyum kafa rahat gezer iş ararım bulursam hadi eyvallah derim bulamazsam nasıl olsa yerim var diye rahatta olurum. işten ayrılıp ararsam bulamazsam istediğim gibi bir yer sıkıntı olurdu
Soran+1 yılAynen dediğim gibi bulup ayrılman en mantıklısı
Soran+1 yılŞu kısmet hiç uğramaz ama dene bakalm
Soran+1 yılİnşallah daha iyisini bulursun
Soran+1 yılİnşallah yakın zamanda alırsın
- +1 yıl
Bak ne düşündüm. Kurtadam 3 evrim geçiriyor demiştim ya 3 safha yani. Birde bir şey daha var. Bunların ustalaştığı bölümler var. Her lider yani alfa bir özelliğe sahip olacak. Mesela ateş, elektrik bunları adlandırırım. Karanlık falan falan. Bunlara sadece çok özel olanlar ulaşabilir. Çok güçlü olanlar falan. ya da mesela normal bir kurtadam ateş alfasını öldürürse o zaman hem alfa hemde ateş güçü oluyor. ya da alfa olsun ama ateş gücü nadiren alabilir her alfa özel gğce sahip olmasın. Çık nadir bir durum olsun. Özel yetenekli alfayı öldürdüğünde yeteneğinide alması. Alfa olsun ama yetenek nadiren. 3 çeşit alfa normal özel ve en özeli buda her yeteği olan. Elektrik ateş karanlık vs vs bunları belirlemedim daha
Soran+1 yılKaranlık güzel olabilir yani duyulmamış
Soran+1 yılÇok fazla düşünme yazıya dök gelir devamı
Soran+1 yılOlsun ben beğendim cidden iyi ve ilgi çekici
- +1 yıl
Aslında sana harika bir psikolojik bir şeyler yazabilirim. Kendi hayatımı dünyayı nasıl gördüğümü yani psikolojik sorunlarımı anlatabilirim inanıyorum ağzın açık kalır fakat kelimeler ile aram iyi değil ve bu beni daha iyi yapmayacağı için hatta daha kötü yapacağından düşünmüyorum bile. Pit10 unda dediği gibi katil olmak için güzel bir gün. Al adı bile hazır. Nasıl öldürebilirim diye düşündüğüm insanlar var. Yemeğine çayına zehir mi atsam dediğim. Yaksam mı diye düşündüğüm. Kaçırıp işkwnce mi etsem. Öyle işte. Ailem aklıma gelmese ve ciğeri beş para etmez insanlar için hayatımı mahvetmeye değmez diye düşünmesem yapardım bunları. Bazen bir zavallı gibi hissediyorum kendimi. Sonra psikolojik olarak sorunlarım var diyorum. Tedavi görmem gerek diye düşünüyorum ve pazartesi gidicem işte. Sağlıklı olmayı özledim.
Soran+1 yılBende ölüme aşık bir kızım şükür iyi hayatım var ama hayatımda bir insanı öldürme stratejileri öğrenmek işkence türleri öğrenmeye bayılırım psikopatolojiye ilgim var ve bu hayattan silinmem için kısa bir planım oysa mesele trabzandan kendini bırakmak değil ki. Mesele herşey seni, o köprüden aşağı atmaya zorlarken trabzanlardan sıkı sıkı tutunmak. O yüzden intihar edenlere değil, intihar edemeyenlere üzülün. Umut etmek son nokta. O yüzden acıman doğal ve kendini anlatan bir hikayede yazabilirsin.
Soran+1 yılPeki, şu fantastik kurgu bitsin.
Soran+1 yılİnşallah hallolur
- +1 yıl
https://www.frmtr.com/y/4922368-yme-efsanesi.html
Bak ne bul. Yazdıklarıma düşündüklerime benzer :)
Soran+1 yıl:) cidden benziyor ama senin fikirlerin daha uçuk ve fantastik
Soran+1 yılBu arada sitenin adı wattpad bir göz at derim burada yazılan bir çok kitabı yayın evleri beğenip bastı tabi her kitap basılmasa da tutulursa
Soran+1 yıl:) bende üye olur seni takip ederim
Soran+1 yılNeden ki amatör olarak yazsan insanların görüşleri falan motive eder hem
- +1 yıl
belki. insanların görüşleri bencilce oluyor her zaman. ne kadar iyi olduğumu ya da ne kadar kötü olduğumu söylemelerine ihtiyacım olduğunu sanmıyorum. ne kadar iyi ya da kötü olduğuma kendim karar verebilirim. seninle paylaşırım sadece. iyi ya da kötü olduğu umurumda değil. bana yardımcı olduğun için minnettarım sana. keşke bir şekilde karşılığını ödeyebilsem. eğer bir gün yardıma ihtiyacın olursa ne olursa olsun elimden geliyorsa yaparım. en azından bir şeyler yapmak için deneriöm. her şey için teşekkür ederim.
Soran+1 yılEtme lütfen çünkü bir karşılığı olsun diye bunları yapmıyorum sadece hayattan kopmak istiyorum ve senin dertlerin kitap için fikirlerin benimde empati kurup farklı bir yaşama ortak olmamı sağlıyor asıl ben teşekkür ederim bana yardım ediyorsun farkında olmadan
Soran+1 yılİyi geceler günler çabuk geçiyor :)
- +1 yıl
www.wattpad.com/myworks/64521704-kllar-ve-peneler
bir tane yazdım :)
Soran+1 yılBu anlatıma ilahi bakış açısı deniyordu galiba ben beğendim 4okunma gayet iyi ilk günden bence güzel gitmiş
Soran+1 yılYani seninki ilahi bakış açısı anlatıcı hikayelerde herşeyi biliyor, zaman ve mekan engeli tanımadan herşeyi görüyorsa hakim/tanrısal bakış açısı söz konusudur. Hakim bakış açısı olan anlatıcı, hikayelerde kahramanların psikolojik hallerini, akıllarından geçirdiklerini bil. Okura anlattığı yerin özellikleri ayrıntıl bilgi verebilir. Anlatım, üçüncü kişi "o" ile yapılır. Diye bahsediliyo.
Soran+1 yıl:) waow süper olur
Soran+1 yılAynı
Soran+1 yılSen
Soran+1 yılYanı güçlü merhametlı ınsan yanları dışında sinirli tavırarı olabılır
Soran+1 yıl:) sırdan bı görünümü olmasın bence yani sporla uğraşıyor olabilir
Soran+1 yılBıraz iri ve uzun boylu olsun. üstüne düştüğü bir spor olsun. Saçları kahverengi-sarı karışımı kirli sakalı olsun hafif de bronz tenli olsun Köpek dişleri biraz sivri olsun
Soran+1 yılFutbol cidden hoş geliyor kulağa lise 1 deyse sakalları çıkmaya başlasın gözleri sarı ve yeşil ton arası olsun bakışlarını etkili bulan kızlar olabilir uzun boylu omuzları iri zayıf ama biraz asosyal olabilir yani insanlarla iletişimi fazla kuvvetli olmasın evde beslediği köpeği olabilir aslında :)
Soran+1 yılOlabilir yani bazı insan ötesi yanları olabilir
Soran+1 yılYani göz rengi, fiziksel olarak bazı farklılık olabilir
Soran+1 yılHayal gücün harika
Soran+1 yılOww süpermiş o diziyi izliycem
- +1 yıl
bugün yazıcaktım ama uyuya kalmışım :) yarın yazarım herhalde. ilk önce karakterleri tanıtmak için mi yazayım hani ilkinde ana karakteri ve arkadaşı vardı ayrıntılı bahsetmedim nasıl olduklarını tabi çünkü kafamda belirlemedim 2 ve 3 bölümde de rakibini ve muhtemel kız arkadaşından mı bahsetsem sonrada her birinin hayatından mesela rakibi ve kendisi ölü doğucak ikisinede özel güçler hayat verecek. birine ejder ruhu birine asena falan. sıralamayı yapamıyorum ikinci olarak acaba nasıl doğduğunu mu anlatsam daha mantıklı geliyor sonra 3. de avcı çocuğu tanıtıp 4. de onun nasıl dünyaya geldiğini falan böyle işte
Soran+1 yılAma bunu 30 bölüme en az sığdırman gerek
- +1 yıl
https://projectphoenix.info/media/music/
sevdim bu müzikleri :)
Soran+1 yıl@llEmrysll insanın ruhunu okşuyor bencede güzel müzikler :)
Soran+1 yılÖyle oluyor o yüzden ilaç önermem ben de bir süre kullandım ama 1 hafta dan kısaydı insanlar ağlarken kahkaha atardım ilaçları bıraktıktan aonrada içten hiç ağlayamadım o yüzden önermem sinir için diğer şeyler için herşey için ilaç veriyorlar asla içmiyorum
Soran+1 yılPeki geçmiş olsun
Soran+1 yıl:) daha iyi ol bize lazımsın
Soran+1 yılİnşallah :)
Soran+1 yılİyi gibi sen :) nasılsın neler yaptın
Soran+1 yılBu süoer bir kaç gündür bir çok şey oldu o halde
Soran+1 yılSüper olur bu hem kafan dağılır bir de iş ne oldu
Soran+1 yılHerşeyin yolunda olması güzel
Soran+1 yılŞükür
Soran+1 yılİnanmasan da dikkat çekiyor bende bakıyorum rastladığım da neler çıktı :)
Soran+1 yılYa şansa bak neyse yapılır
Soran+1 yılBu sıralar baya pozitifsin nazar değmesin :)
Soran+1 yıl:) buna sevindim
Soran+1 yılStabil korkunç aynı yani
Soran+1 yılTeşekkürler sende
Soran+1 yılİlaçlar akıl karıştırıyo genelde mutlu yaparlar
Soran+1 yılO halde bu iyi bir şey
Soran+1 yılBen bu yüzden bıraktım o ilaçları açıkçası çünkü crnazelerde bile bomboş hissederdim açıkçası kaybettiğim bir çok şey oldu onlar düzeltirken götürüyor duyguları sanki
Soran+1 yılPeki o halde iatediğin gibi olsun benimle hep duygusuz diye alay ederler kötü bişey hissedememek mesela sevgi nasıl bişey bilmiyorum birini sevsem anlayamam biri ölse üzülmek nasıl kalp acısı bilmiyorum sadece ağlıyorum tuhaf bişey bu hissiz olmak
Soran+1 yılİyi geceler geçmiş olsun
Soran+1 yılGünaydın :) bugün benim de randevum var
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılSağol :)
Soran+1 yılNormal biri değilim sinir krizi geçirdiğim zamanlar oluyo karşımda ki insan kim olursa olsun yaptıklarımıda hatırlamıyorum ayrıca daha bir sürü takıntı sıkıntı öyle
Soran+1 yılUmarım :)
Soran+1 yılEvet, teşekkürler. Burada olaylar bitmiyor. Ölen insanları gördükçe iyi olmak mümkün değil tabi
Soran+1 yılSağol bu sıralar pek gezmiyorum. Keyfimde yok zaten depresyona bağladım yine Allah sonumuzu hayır etsin
Soran+1 yılÇıkılmıyor sanki hayat boktan olmak için zorluyor
Soran+1 yılAllah büyük görücez hepsini
Soran+1 yılAslında bakamıyorum çünkü uzun süredir tek buraya giriyorum biraz sokıntılar çoğaldı ve ben uyuyorum habire halsizim hastayım 2haftadır okula gitmiyorum
- +1 yıl
hadi ya geçmiş olsun. uyudukça uykun gelir eve kapanıp durduğunda uyku yapar değişikliğe ihtiyacın var sanırım. değişik şeyler bul tabi iyileşince. ama iyileşmeni hızlandırmak istiyorsan yatmakla olmaz eve tıkılıp kalmak ruhende hasta yapar. yani biraz iyi olduktan sonra temiz hava falan al arada bir yürüyüş falan yap
Soran+1 yılTeşekkürler denerim
- +1 yıl
@llEmrysll ya bunasıl oluyor bilgisayar bu hesabı açıyor kendisi. Kafayı yemiş benim pc
Soran+1 yıl:) arada oluyor ya benimde tel öyle yapıyo
Soran+1 yıl:) neyse yedekten bişey olmaz
Soran+1 yılHastayım biraz ama iyiyim sen
Soran+1 yılGeçmiş olsun sana da ya bu sıralar herkesi sağlık sorunu sardı
Soran+1 yılİyi geceler :)
Soran+1 yılİyiyim burda dün kar yağdı ama tutmadı teşekkürler sen?
Soran+1 yıl:) Allah iyilik versin
Soran+1 yıl:) :) :)
Soran+1 yılNeden gelmiyor mu içindrn
Soran+1 yılHaklısın vakit çok çabuk geçiyor
Soran+1 yılKolay gelsin çalışmak zor valla
Soran+1 yılMerhaba :)
Soran+1 yılİyi bırktığın gibi :) sen
Soran+1 yılAYnen yaz geld :)
Soran+1 yılBu sıralar rahatsızım onunla uğraşıyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılBende bazen böyle hissediyorum, sonra beni bağlayan şeylerin listesini yapıyorum.
O listeye lahmacun girer mi ya10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
Bunlarda gecer az sabır
16 Yorumla
Soran+1 yılBu sene bana yaramadı her güzelliği de aldı elimden herşeyi sevdiklerimi 😢
Soran+1 yılHaklısınız ama fazla dayandım fazla bence artık herşey herşeye gülüyorum evet ama gel bana sor bir de
Soran+1 yılAh işte bir getirsem
Gizliden cik once ki samimi olduhgun anlasilsin
011 Yorumla
Soran+1 yılÇıkmıyorum bir önemi olduğunu sanmam ben herkesim herkes olabilirim
Soran+1 yıl:) hiç bişey yapma ama bazen düşün oturuyorum evimdeyim şükür dışarda kalan insanlar, aç kalıp ölen çocuklar bunların bilincinde yaşa
Soran+1 yılÖlmek istiyorum ama canıma kıyacak kadar da aciz hissetmiyorum.
Soran+1 yılÇıkmıyorum neden bu kadar merak ediyosun. Sen merak ettikçe gıcık edesim geliyor.
Soran+1 yılOlmasın farklı neysen o ol. Kişiye göre değilde kendine göre davran ;)
Soran+1 yıl:) bak ne güzel mutlu oldum sağolasın
Al abi bir snickers ye
01 Yorumla
Soran+1 yılGüldüremedin
+1 yılÖl sonsuz hayata kavuş ama ecelinle öl arkadaş
10 Yorumla
+1 yılSacmalama :/
00 Yorumlayarar sende
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı