Arkadaşlar hicbisey sormayın nolur yargılamayın düşündükçe utanıyorum intihar etmek istiyorum. Ya ruh hastası bir sevgilim var ve sırf ondan ayrılmayayim diye beni taciz etti demeye çok utanıyorum ama bakireligimi aldı zorla. Benden çok güçlü karşı koyamadım ellerimi kilitledi hicbisey yapamadım o şerefsize. Suç sendeymis guvenmeseydin falan diye yargılamayin kendime çok büyük baskılar kuruyorum ölmek istiyorum. Beni ilerde kim kabul eder kim inanır böyle bişeye işin kötü kısmı ailem de öğrense eğitim hayatımı bitirir. Korkuyorum işte çok korkuyorum. Onu hukuksal yollarla halledersem herkes duyar ben bununla yaşayamam. Ya bildiğiniz iyi bir psikolog söyleyin ankarada nolur güçlü durmaya çalışıyorum. Aşırı duygusal düşünüyorum şu an birine söylesem bana kızar döver diye de korkuyorum. bir çıkış yolu arıyorum sadece kendimı düzeltmem gerek. Ve bir de son olarak Türkiye'de bu saatten sonra durumu anlatsam bile biri beni nasıl kabul eder kaldı ki çok utanırım ben diyemem de. Ölmek istemiyorum ama sanki bu saatten sonra yaşayamam gibi. Sebeplerim var nolur illa adalete teslim et demeyin arkadaşlarıma dahi bişey demeye utanıyorum. Bunun dışında aklınıza bişey geliyorsa diyin ve en önemlisi de bu saatten sonra bana pis gözüyle bakıp benimle evlenmez mi ilerde eşim? Türkiye de bu bakiyelik konusu önemli. Kaldı ki ben zevk için falan da yapmadım. Psikolojik olarak şu an berbatim sanki herkes beni yargılayacak gibi. Yine de Allaha sığınıp güç diliyorum Akıl akıldan üstündür bana bir tavsiye verin. Bide bu siteyi ilk kullanısim yorumlara cevap falan yazılıyor mu bilmiyorum. Buna göre yanlis biyere basarsam da kusura bakmayın
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılKüçüksün galiba bu yüzden düşünemiyorsun benim sana tavsiyem ilk önce diyeyim bu acın asla geçmeyecek ömür boyu sürecek biraz kendine değer verir misin lütfen yaşadığın acıya bak düşündüğün şeye bak seni sırf bakiresin diye isteyen evlenen biriyle ne kadar yapabilirsin bunu kendine sor ve biri beni "kabullenir mi" ister mi gibi sözcüklerden vazgeç kabullenilecek veya edilemeyecek bişeyin yok aksine daha güçlü bir kadınsın inan bana. Diktirme sen sevdiğin insana bu durumu anlatırken bile ne zorluk çekeceksin onun bunu öğrendiğindeki acı hiçbişey senin acınla kıyaslanınca asla yalan deme ama herkesede güvenme bundan sonraki hayatın daha zor olacak tek ihtiyacın olan Allah ibadet edersen kendini daha iyi hissedersin psikoloğa git biliyorum polise diyemezsin anlıyorum seni inşallah bundan sonra mutlu olursun
17 Yorumla
Soran+1 yılşu yorumlar içinde en iyi anlayan sizsiniz beni çok teşekkür ederim okurken gerçekten çok haklı olduğunuzu anladım. Guclu durmaya çalışıyorum kimseye bişey diyemesem de. Bu siteye girene kadar intihar etmeyi bile düşündüm ve biraz olsun sağlıklı düşünebiliyorum. Tesekkur ederim yorumunuz için
Cevap sahibi+1 yılNe demek ayrılma siteden fazla içinde dolacak acılarını gel burada anlat ben bazen öyle yapıyorum bizim acılarımız dilsiz oluyor kimse sana bir teselli vermez ama belki yol gösterir intihar korkaklar içindir sen korkak değilsin dünyada milyonlarca kadın bu acıya maruz kalıyor benim gibi dayananlar var buna ben bu sitede neler gördüm küçüklükten fuhuşa zorlanıp kürtaj yaptırılıp, işkence görüp adamların elinden kurtulup yeni bir hayata başlayabilir miyim e kadar gördüm ilerdeki birgün uyanınca sevdiğin adamla ve çocuğunla uyanırsın inşallah psikolağa git belki canlı birine anlatmak daha iyi olur ben gidemedim anlatamadığımdan ama sen dene bakalım
Soran+1 yılburda olduğu gibi kolay anlatılmıyor. Sanirim sizinde buna benzer bir durumunuz oldu. Sorup işinize karışmak canınızı sıkmak istemem. Bende anlatamam herhalde anlatılması zor bişey psikoloğa gitmek. Insallah dediğiniz gibi olur. Bana değer veren beni cinsel obje olarak görmeyen birini bulurum. Sizinde umarım istediğiniz şeyler gönlünüzce olur
Cevap sahibi+1 yılİnşallah öyle olur ben ellerimden 5 6 dakika geçici felç oldum daha da ağlasam belki tüm felç olurdum psikolojim berbat halada öyle ama daha sakin günlerimdeyim sen buna dikkat et ağlarken yavaş nefes almaya çalış bide senden bişey rica edeceğim bir kız veya oğlun ılduğunda 3 4 yaşlarından itibaren ona cinsel bölgelerini ve buraya ebeveyn dışında kimsenin dokunamayacağını anlatın küçüktür deyip inanmamazlık yapmayın lütfen olur mu?
Soran+1 yılOlur tabiki bunu ilerde başka çocuklar da yaşamasın diye elimden geleni yapacağım
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim iyi geceler.
Soran+1 yıliyi geceler.
En İyi Cevaplar
Olan olmus allah onu bildigi gibi yapsin üzülme allah kadina zulmedenleri daha agir ateslere atacak. üzulme canin cok yandimi 😥😥😥😥 bir yerinde bisey varsa doktora git. ama once bir kontrol ettir kan tahilili bir hastalik kapma ihtimaline karsin.
Sonra yapman gerekenler birine söyleme diyecem ama tek basina zor kaldrman biri sana senin yannda olan biri testek versin. en guvendigin biri yok mu. ister kiz ama annene soyle ne olursa olsun anne hep en yayagara yapan insandir ama anne hep kizinn yannda olur011 Yorumla
Soran+1 yılanlatmaya çok korkuyorum. Yasamak için de bir neden bulamıyorum. bir kaç kişi diktir diyor bu da ne işime yarar ki şu saatten sonra insan kandırmaktan başka bişey değil gibi. 18 yaşındayım yaşıtlarımdan birine dahi desem ne kadar yakın da olsam beni yargılarlar. Cunku böyle bişey aşmak için biraz büyük olmak gerek. Bu yüzden burda benden büyük bana akıl verecek insanlar vardır diye anlattım durumumu. Ki çok utangaç biriyim. Hayatta anneme böyle söyleyemem ki :(
- +1 yıl
Bak canisi ben senden 2 yas buyugum ben anliyorsam mutlak birileride anlar hem sen nasil arkdslar sectinki seni anlamak yerine yargiliyolar benim arkadsim a da nerdeyse aynisi oldu sevgilisi baskasiyla yatcm diynce oda yatmasin diye kabul etti ama ailesi ogrennce cok kizdilar kizmazlarmi bide sende zorlamis hayvan herif yani korkunu anliyorum bak sana yemin edrmki ama sen soylemssen baska sekilde ogrenirlerse daha kotu olur senden duysnlar yarin annene soyle al karsina anltmaya basla zaten bir sure sonra annen goz yaslarini gorunce az da olsa yumusar ha agzina sicar bağırır cagirir o anki dusunceyle ama az duruldumu dusunmeye baslar kizimin cani yandimi diye seni dusunmeye baslar ki zaten olay anne de baslar
- +1 yıl
Bak benimde bu yasimda odum kopuyodu annem sigara iciyorum ogrnse öldürür beni diye ne oldu bagrdi cagrdi kizdi dovdude ama biraz hatta i kac gunmu ne sonra bana surekli birak demesinn ardindan bende bagrdim bana icme diyip duruyosun ama neden iciyomusun diye sordunmu dedim. oda afalladi. anlayacgin hisslerini anlat canisi icini bu dunyada seni karsiliksiz seven bitek kisi yani annen Anlar sen sen ol annenlerin en buyuk destekci oldugunu untma
Soran+1 yılpeki cesaretimi toplayınca annemle konuşmayı deneyeceğim çok teşekkür ederim verdiğin destek ve yorumun için
Soran+1 yılgüçlü olacağım peki
- +1 yıl
Bana istedgim an yazabilrsin. konusmak istersen. hersey üstüne gelrde bir cikis yolu bulamassn yaz bana beraber kafa patlatiriz ve yorumlari okudum hepsi bir nevi testk amai yazmslar dogruda zaten ama sen once bir kafani topla kimse senin duygularini anlayamaz azicik toparlan sonra. Ne yapmak istedigine karar ver bir kac gun musade et kendine. Cok kötü davranma hayat bu her basimiza gelen seyde hemen vazgececeksek...
Soran+1 yılkendimi suçlamamam gerek ve gercegi anlatirsam ilerde beni böyle de kabul eden biri olabilirmiş bunlari duymak ve kendimi buna inandirmak bile iyi geldi burdaki çoğu insan yardımcı oldu bana. Herhangi bir yere yazmasaydım neler olurdu bilmiyorum. Icimde yine de çok büyük bir boşluk var. Sizden de Allah razı olsun bana destekleyici konuşmanız bile beni biraz olsun hafifletti
Soran+1 yılinşallah cümlemize
Bak bizim için konuşmak kolay ama şöyle düşün gidip adalete teslim etmezsen bir sürü çıkış yolu arayacaksın şimdi burada olduğun gibi ama hiç biri çözüm olmayacak hep üzülüp hayatı erteleyeceksin içinde bu olay büyüyüp gidecek. Bak diyorsun ki ilerde biri benim bu dediklerime inanıp evlenir mi, işte inanmasını sağlayacak elindeki tek kanıt mahkemeye verdiğin dava olacak çıkarıp bak bana birisi tecavüz etti bende mahkemeye verdim bu yüzden kaybettim diyeceksin. Ama şimdi bunu saklarsan kendi ailen bile gün gelir inanmaz sana fırsatın varken bak git bir defa üzül yıkıl ama ver şu pisliği mahkemeye bu olayı şimdi hemen bitir
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılİlerisi için düşünme derim gerçek seven bunu sorun etmez çünkü insan aşık olmadan kişinin geçmişini öğrenmiyor aşık olduktan sonra öğrenilyor bence kabulenir bir gerekçen var tabi Avrupa'da yaşadığım için geniş düşünüyorum Türkiye'de de benim gibi düşünenler vardır diye düşünüyorum bu alçaklığı yapan kişiye gelince hiç kimsenin baskısı altında kalmadan kimseden çekinmeden kim duyarsa duysun o şerefsiz gidip çezasını çeksin sen onun yerine kendini çezalandıryorsun bir ömür boyu bu yük Sende kalıcak bence yapma o bir ömür sürünsün
02 Yorumla
Soran+1 yılinşallah ilerde böyle düşünen biri çıkar karşıma. Tesekkur ederim yorumunuz için
- +1 yıl
İnş rica ederim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
19Cevap
Allah yardımcınız olsun sakin olun mutlaka psikolojik destek alın. geçmişte yaptıgınız hatalarla Şu an için yüzlesmeyin. kendinizi o sekilde kötülemeyin elbette sizinle hayatını bırlestirecek birileri çıkacaktır yeterki siz güçlü olun ayakta durun. umarım hersey en kısa zamanda duzelır. pozitif düşünmeye çalısın
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah dediğiniz gibi olur
Ailene açıkla bu durumu il önce psikologdan yardım al srni bunun için cesaretlendirsin. Emin ol hiç bişey düşündüğün kadar ağır geçmeyecek. Sen onların evladısın. O şokla seslerini yükseltseler bile sakinliğini koru. Dua et. Allah elbet bir çıkar yol gösterir. O pisliği de şikayet etmeni tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılKendini yargılama ve asla kim beni kabul eder tarzı bir soru sorma. Seni gerçekten seven bir insan çıkacak ve şu an üzüldüğünle kalacaksın. Kendine güven ve başına gelen bu üzücü olayı yardım alarak hafifletmeye çalış.
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah dediğiniz gibi olur zor da olsa bir ihtimal:( teşekkür ederim yorumunuz için en azından şu an biraz olsun sağlıklı düşünebiliyorum
- Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir konuda ailenden korkman en büyük hatan olur mahkeme yoluna başvur ilerde seveceğin kişiye inandırabileceğin mahkeme dosyan olur ailen destek verecektir, sırf keyfi zevklerin için birlikte olmadıysan hiç birşeyden korkma
01 Yorumla
Soran+1 yılaileme bunu açacak cesareti bulamıyorum. Anlattım diyelim ya babam daha kötü şeyler yaparsa
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlan olmuş bu ülkede tecavuzun cezası zaten yok kaldı ki sevgilinmis zaten en iyisi Para bul diktir kimseye de açıklama yapmak zorunda kalmazsin ama yaşın önemli 18 den büyük musun kucuksen şikayetçi ol derim ama işte çoğunluk istemez tek care diktirmek şimdi burda sana fasa fiso yapcaklar tecavüz falan diye kabul ederim gibisinden ama pek sanmıyorum 10 talibine varsa bu sayı 3e düşer öyle dusun
03 Yorumla
Soran+1 yıldiktirsem anlaşılır mı ileride benimle evlenen kisinin yuzune nasil bakarim bu konuda cidden hiçbir fikrim yok ama teşekkür ederim ben burdaki insanların da bana tavırlı konuşacağını düşünmüştüm
Cevap sahibi+1 yılDiktirmedim bilmiyorum ama anlasilsa millet diktirir mi doktor kontrolünde anlaşılır başka türlü anlaşılmaz diye duymuştum araştır bak netten
Soran+1 yılpeki araştıracağım
+1 yılSen bunları yaşarken onun rahat nefes almasını mi izliceksin. Şikayetçi ol alsın cezasını hem ailende arkanda durur ilerde evlenecegin insanada anlatmak konusunda cekinmezsn. Emin ol doğru olan bu
02 Yorumla
Soran+1 yılcesaretimi toplayıp konuşamıyorum evet en mantıklısı bu ama inanın bu durumda çok zor aileyi geçtim kendine bile anlatamıyorsun öyle oluyor
- +1 yıl
anlayabiliyorum. Biraz sabret o cezasını çekince sen huzur bulacaksın böyle olmaz.
Sikayet et korkma bu senin hatan degil. Böyle birini sikayet etmezsen daha cok kisilrre aynisini yapar merak etme devlet seni korur sen hakkini savun. Lütfen korkma hemen bildir bu durum. Lütfen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSakin ol herkes başina farklı olaylar geliyor ya hakkın aricaksin cezasin çekecek ya da içinde o acıyı bitirmek gerekcek herşeyin en güzeli seni bulur çok insan var her şey bakirelik demek degil
00 Yorumla
+1 yılsakına sakın kendini eksik görme kardeşim..
sen bir adam sevdin ve o şerefsiz çıktı..
sen kendinden birşey kaybetmedin..
bundan sonra da Allah'a sığınarak yaşamaya devam et..00 Yorumla
+1 yılSerefsiz işte ne bekliyorsun.. Polise git sikayet et savcılıga falan basvur hapis yatsın pust.. !!!
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlerde eşine olanları anlat sana güveniyorsa inanır zaten sana. diktirmeyle falan uğraşma bu olanlar senin suçun değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende diktirmek gibi bişey düşünmüyorum bu karşı tarafa da ilerde çok büyük ayıp olur evet suçum değil ama panik ataklarla yaşıyorum. Insanlar kızlar bile benimle tokalassin dokunsun istemiyorum 😢 inşallah dediğiniz gibi olur ilerde biri beni böyle kabul eder teşekkürler yorumunuz icin
Gizli Üye(36-45)+1 yılPiskolojik olarak rahatlamak istiiosan yardimci olayim sana. Hikayen beni cok sarsti ve bu konulara cok takildim bu aralar gecmiss olsn
04 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim buraya bile elim titreye titreye zar zor yazdım kaldı ki daha fazla konuşmak hatta bu hayatta yaşamak dahi istemiyorum sadece napabilirim o yüzden yazdim
Cevap sahibi+1 yılCok gcmis olsun.. amalesef tecavuz denen haddisei yasamissin... her ne olursa olsun ailenin biricigisin.. en buyuk hatan erkek arkadas edinmen olmus.. faturada kotu donmus 1. si zorla oldugh icin rahatlayabilirsin.. en onemlisi trawmayi atlatman lazim buda butunuzle kendini bosaltmani gerektirir.. istersen yardmci olrm
Soran+1 yılçok sağolun ama yok bu konuyu konuşmaya bile korkuyorum en yakın zamanda bir psikoloğa gitmem gerek farkındayım
Cevap sahibi+1 yılTevbe edin durumunuzuduzeltin alla yonlin en byk tawsiem bu
Ölmesi gereken sana bunu yapan başını dik tut o egsin bence sen dik dur
02 Yorumla
Soran+1 yılpeki güçlü olmaya çalışacağım 😔
Vallah hayatım ya evlen onunla ya da öl
05 Yorumla
Soran+1 yılYa evlen ya ol diyorsun da zorla benimle beraber olmuş birinin yüzüne nasıl bakayım? Bu nefretle onunla nasıl yasayim ben. Yaptığı iğrenç bişey ve ben o şerefsizle aynı çatı altında bulunamam ki
Soran+1 yılseviyen mesaj atmak için yeterli değil yazıyor. İlk kez bugün girdim siteye
Saçmalama ne ölmesi yaz bana.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİliskiden sonra birakti mi serefsiz?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılşikayetçi ol hemen korkma
00 Yorumla
+1 yılkızlık zarı ameliyatı ol
00 Yorumlabana mesaj at hemen lütfen
01 Yorumla
Soran+1 yılşimdi gördüm istek attım
değer mi ki iyi düşün
00 YorumlaNe denebilirki..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGit diktir bebeğim ya üzülme bas tekmeyi buna
04 Yorumla
Soran+1 yıldiktirmek ilerde karşıma çıkan insana çok büyük ayıp olur ama son çare deneyebilirim öneriniz için teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılSenelerce seks yapıp kürtaj olup diktirenler var bu bildiğin tecavüz etmiş sana Allah belasını versin o yüzden kurtul bundan diktir samimi söylüyorım he karşın bakir biri çıkarsa bile vicdanının sızlamasına gerek yok dediğim gibi isteyerek yapmamışsın ama çıkmazsads rahat rahst evlenirsin
Soran+1 yılpeki yakınlarda iyi bir doktor var mı diye araştırırım
Cevap sahibi+1 yılİnternette bakarsın ya yorumlarıda var halledersin bir şekilde ne diye suçun olmamasına rağmen milletin ağız kokusunu çekesin diktir işini garantiye al gerçi bakire olmayanlarda evleniyor hemde rahat istersen birileriyle ilişkiye girmeye devam et güzelliğin varsa okuyorsanda rahatça birisini bulabilirsin ama belliki öylede bir kız değilsin o yüzden diktir dedim
Polise gitmelisin.
00 YorumlaÖl kurtul.
01 Yorumla
Soran+1 yıl👍peki
Çok yazık sana ölme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPolise şikayet et
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSacmaliyosun
06 Yorumla
Soran+1 yılne konuda?
Cevap sahibi+1 yılBunun icin ölmek vs
Soran+1 yılsana zorla bişey yaptılar mi hiç acaba? Hiç geceleri uyuyamadığın ağlama ve panik ataklarla uyandığın sürekli biri seni takip ediyo gibi düşündüğün ellerine ne zaman baksan seni boğmaya çalışan seni zorla sahiplenmeye çalışan birinin olduğu her seferinde aklına geldi mi? lütfen anlayın azıcık. kaldı ki herkesin bakirelige inancı farklı
Cevap sahibi+1 yılOlmadi tabiki. o psikolojiyi bilemem. ama olan olmus. yapacak bisey yok Şu an . su saatten sonra olanlari bir sekildd unutmak gerek
Soran+1 yılÇok kötü etkilendim aşmam gerek evet farkındayım
Cevap sahibi+1 yılDoktora gitsen?
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih