Haklılığın onuru yaşatır insanı. Susmanın utancı öldürür. O yüzden en sessiz gecelerde ''doğruydu, yaptım"la teselli bulmalı insan.. Feryada komşuların yetişmemesine, soğuk duvar diplerinde sessizce ağlaşmaya alışmalı... Kendiyle hesaplaşmaya çalışmalı... Gece yastıkla ağlaşmaya, sabah aynayla gülüşmeye, kendiyle hüzünlenip, kendiyle keyiflenmeye hazır olmalı... Hep başını alıp gidebilecek kadar cesur, ama hep kalıp savaşacakmış kadar gözüpek olabilmeli... Yalnızlığa alışmalı... ( Can Yücel )
Yalnızlık iyidir kendine kalırsın, kimseyi mutlu etmek için kendini parçalamazsın. İyi kötü düşe kalka yol alırsın, hem kendinin de kusuruna bakmazsın. Bir gün kendini terk etme korkusuyla yaşamazsın, bazen çok istesende kendini zaten bırakamazsın. Bir kuşun olur belki kedin ya da bir köpeğin ve ya hiç gerçekleşmeyeceğini bilsen de annen kadar güzel bir hayalin. Sonra kurduğun dünya da yaşar gidersin. Sevdiğin şarkılar vardır, biriktirdiğin şiirlerin ve düşünsene aşkın sonu kötü bilen bir masal…
Alışkanlık halinr geldi artık bende yalnızlık. Birisi olunca sıkılmaya başlıyorum. Kafamı dinlemek için heryerden, herşeyden uzaklaşıyorum.
Sakin ve sessiz ortam benim ilacım. Kimse olmasın, birtek yalnızlık olsun yanımda. Çünkü ben en iyi onunla anlaşıyorum. Benim dilimden en iyi o anlıyor. Anlatıyorum hiç itiraz bile etmiyor onca şeye.
Aynen resimdeki soz bana ait yani tam beni anlatmis ailemiz bile bazen bizi yalniz birakabilirken kom var diebiliriz ki yanimizda yalniziz iste yalnizim iste yalan mi
Alışıyorsun kardeşim alışıyorsun merak etme en çokta bu koyuyor kimsenin yokluğu ama alışıyorsun gözün hep bir yerlerde birilerini arasa da maalesef alışıyorsun...
insan yalnızlıga alışır.. hemde yalnızlıga çabuk alışır.. Biz degilmiyiz hep yalnızlıga ihanet eden yanımızda birilerini istiyen usulca sessizce bekleyip sonra yine kucaklıyor bizi. yalnızlıgımız
Yalnızlıktan nefret ettiğini söyler önce kendine Sonra istemese de alışmaya başlar Zamanla sahiplenir Çünkü farkına varır özgürlüğünün Belki de kendini kandırır
Alisiyor ve normalmis gibi geliyor, çünkü etrafin insan dolu da olsa insan yalnız hisseder kendini. ama yinede mutlu olur ylnizlik kotu bir sey degil çünkü 🙆🏻
Yalnızlığa alışırda insan, sonra kalabalığı unutur. Yalnız yaşamayı benimseyince, evde her insan fazlalık yaratır. Düğünlere gitmek istemez, toplantılarda sıkılır.. İnsan yalnızlığa alışırda, yalnızlık bağımlılık yaratır (uyuşturucudan fazla)
Yalnızlığı sonradan tatmak çok daha zor olsa gerek ama oldu olası yalnız olanlar beraberliğin tadını bilmediği için onlar diğer türlüsünü bilmezler zaten
Yalnızlığa alışır insan zor da olsa. Sonra o alışkanlıktan kurtulmak için debelenir durur. Hayatına birilerini katmak için uğraş verir ama hep birileri geliiir gider bu daha da mutsuz eder. Kısacası yalnızlığa alismamali insan...
En İyi Cevaplar