kimi görsem herkes çalışan kadın istiyor ..maaşıma kadar soruyolar .. ben evlnince çalışmak istemiyorum ... ev hanımı olmak istiyorum .. sıradan diğer kadınlar gibi .. ev işi yapmak çocuk bakmak ..iş hayatını sevmiyorum ..bunu duyan kaçıyor .. çok mu zor ?
Cevabın nedir?
6 yıl sürekli değişen ekiplerle çalışma geçmişim var. Bunların 80%’i kadındı ve birçoğu zengin birini bulup çalışmayı bırakmak istiyordu. Bana biraz garip gelsede aslında işin özünde ben de yaptığım işi bırakıp sevdiğim şeylere vakit ayırmayı çok istiyordum. Zengin koca bulmak şurda dursun, ilk evliliğimde öyle bir cimriye denk geldim ki bir gün olsun elinde bir ekmekle dahi gelmemiştir. Benim evimde benim faturalarını ve giderlerini karşıladığım bir evliliğimiz oldu. Allah belasını verdi ve beni aldattığına dair bazı fotoğraf ve videolar buldum. Ve 10 gün sonra boşanmıştım ondan. Ama Allah bana güzel bir iş fırsatı daha yarattı. Evi satıp hemen ortak oldum ve artık yapmakta olduğum işi yapmama da gerek kalmayacaktı. Ortağı olduğum işten maaşımın iki katını kazanmaya başladım ilk ay itibariyle. Ve 3. Ay işimi bıraktım. 2. Evimi de sattım. Tüm banka ve kredi kart borçlarımı kapattım. 3 hafta sonra evlilik teklifi aldım. Ve tam 2 ay sonra evliydim. Ortağı olduğum işe gidip gelme gibi bir sıkıntım yoktu. Yattığın yerden para kazanmak buydu. Eşim yabancıydı ve yurtdışına taşındık. Hamile kaldım ve çocuğumuz olduktan 3 ay sonra ortağı olduğum iş yerini kapattık. Ardından da eşim iflas etti ve yurtdışından Türkiye’ye döndük. Devrettiğimiz iş yerinden hala paramı alamadım. Bu arada şu an 3,5 yıldır ev kadınıyım. Kızım 2 yaşında ne benim ne eşimin iş yerlerimiz yok artık. Eşim iş buldu ve çalışıyor. Tek maaşla ve kira da ödeyerek gül gibi geçiyoruz.
Eskiden yaptığım şeyleri şu an yapamıyorum.
( tek seferde 2000 tl lik makyaj malzemesi almak, tek kişilik yemeğe boğazda diye 300-400 tl vermek, çanta ve ayakkabı sayısını abartmak, aldığın hiçbir şeyin etiketine bakmamak ,...)
Ve fakat bunları yaparken bir türlü sahip olamadığım mutluluk ve huzura sahibim. Geçici mutluluklardan ev kadını oldum diye kurtulmadım tabii ki ve kızım 2 yaşına geldiğine göre artık çalışabilirim psikolojisine girdim zaten.
Bu arada eğitim durumum yüksek lisans
Dört dil biliyorum. Üniversiteyi yurtdışında okudum.
Ev kadınlığının bana verdiği en güzel yetki istediğim zaman kitabımı okuyabilmek , istediğim zaman istediğim filmi izleyebilmek , ev ekonomisi bölümü hocalığı yapacak kıvama gelmek, mutfak alışverişi hariç alışveriş yapmamak ve bundan huzur duymak, tüketicilikten üreticiliğe sadece çalışarak geçmiyormuşuz arkadaşlar çok iyi anladım. Ve doğamızda çalışmak yokmuş gerçekten ki beni tanısanız bunu söylediğime inanamazsınız. Kimse de inanmadı 3,5 yıldır da inanamadılar. Titiz biriydim artık değilim, tez canlıydım artık değilim, gergin ve stresli biriydim artık değilim, yorgun ve hasta olmadığım an yoktu artık hastaneye yılda 1-2 kez gitmiyorum bile. 6 yıl kadar yaptığım işim de kabin memurluğu ve iyi de kazandım diyebilirim. Vizyonumu evde saklamak bazen iyi geliyor bazen kötü. Ve çok şükür senin maddi olarak çalışmana ihtiyacımız yok diyen ve her ihtiyacımızı karşılayan bir kocam var :) maşallah;) aman despot sanmayın onu çalışıp çalışmamak tamamen benim kararım. Yalnız ben günümüzdeki kadın , iş , özgürlük, hak,... vs. gibi söylemlerin kadınları çalışmaya ittiğini düşünüyorum. Eğer işiniz yoksa boş biriymişsiniz gibi düşünülmesi çok yersiz. Dopdolu olabiliriz fakat evde vakit geçirmek , hobilerine vakit ayırmak, en önemlisi çocuğunu büyütmek , eşinle yorgunluk , uykusuzluk savaşları yapmak yerine ; kalkıp çay yapmak ve iki yudumdan aldığın tadı daha önce hiç almadığını hatırlamak,... bla bla bla
Neden olmasın. En azından 3-4 yıllık ev kadınlığı tecrübemin ilerideki çalışma hayatıma da katkıları olur ve ekiplerle bu kez aydınlanmalara doymayız.
Neyse belki birileri okursa destek olması niyetiyle. Köstek değil.
Beş parasızım evim , arabam , işim yok.
Aile kurdum olmadı. Bir daha kurdum çok şükür hala kurulu düzende kızımızla devam. Allah hepimizi doğru yolda daim etsin.150 Yorumla
+1 yılneden ki? bence çalışmayı sevmeyi dene,bir kadın olarak sana ne kadar çok şey kazandırdığını,bir çok hakkını kendin elde ettiğini(sigortana,özgüvenine kadar) farket. Türk kadını çalışmaya başladığı zaman bir çok tabuyu yıktı,ülkedeki konumunu değiştirdi.
aileler neden ısrarla kızlarını okutuyor artık?41 Yorumla
Soran+1 yılbende okudum zaten ama sevmiorum yaptığım işi
+1 yılEv hanımı kişiler nedense hiç cazip gelmiyor bana çok vizyonsuz çok sıradan kişiler gibi gözüküyor iş bulamayıp mecburen ev hanımı olanlar müstesna kastettiğim kitle çalışmak istemiyorum diyenler, kaldı ki eşiminde en az benim kadar kazanıyor olması gerekiyor, herkes dengi dengine. Hayat müşterek sonuçta.
Bir de şu var günümüzde çok güzel, çok yetenekli ve becerikli, çalışkan kızlar varken tercih edilen biri olman çok düşük ihtimal. Ev hanımı olarak seni kabul edecek kişilerde alt gelir grubuna ait kişiler olur en fazla, adam akilli biri zaten ben ev hanımı olmak istiyorum çalışmak istemiyorum diyen kişiyle birşeyler düşünmez.247 Yorumla
Soran+1 yılhadi canım ... valla çok önemli kişilerle evli arkadaşlarım var ev hanımı .. senin eğitimin mesleğin ne merak ettim
Soran+1 yılokumuş adam kendi gibi okumuş istiyor zaten ... sen sıkıntı yapma
Soran+1 yılsenin dediğin tipteki kadınlar zaten kendi gibisine bakmıyor ki daha iyisini istiyor
- +1 yıl
yüksek endüstri mühendisiyim, ve de şuan Türkiye'nini en büyük holdinglerinden birinde çalışıyorum :) geçmiş sevgililerime ve şuan ki sevgilimin profiline bakınca dediklerinden çok uzaklar, etrafımdaki kişilerden de hiç ev hanımı isteyen erkek yok, ev hanımı olmak isteyen kadında yok. Herşey okumuş olmak değil. Ona bakarsan herkes üniversite mezunu artık, ama kaçı vasıflı ya da kaçı değer üretebilkiyor ve kaçı gerçekten vatanına milletine faydalı bireyler yetiştirebilecek hayat felsefesine sahip
Soran+1 yılyüksek endüstiri mühendisisin belki ama dar gelirli ailelerin çocukları okuyor bu ülkede .. ee babadan birşey kalmayınca eşim çalışsın rahat yaşayalım diolar hakılar ..babadan kalma birşey olmayınca ... açlıktan nefesiniz kokarken öğrenciyeken yüz verilmior size azcık cep para görüncede işte teanaeler .
Soran+1 yılo holdingin sahibi karısını çalıştırmıor mesela sizin gibilerin karısını çalıştırıyor .. işinede görür adamlar onlarla ohh miss . sizde karım çalışıyor diye böbürleniorsunuz .. patronlar götürüyolar karılarınızı hbaeriniz yok acı ama gerçek ..
- +1 yıl
Kadının istemesinin pek bir önemi olmuyor belirli özelliklere sahipe rkeklerin zaten etrafında onlarlar ilgilenen sayısız kadın oluyor, hem güzel, hem kültürlü, hem eğitimli, hem becerekli hem de yetenekli. Hal böyleyken çok şansı olmuyor bahsettiğin tipteki kadınların. Çünkü bir albeni oluşturmuyor güzel olm ak farklı beklentiler oluşuyor. Farklı meziyetlere sahip olması bekleniyor erkekler tarafından kadınların ve fark yaratabiliyor olması bir eş adayının diğer kadınlardan.
Soran+1 yıloff bu eş adayı olmak ne zormuş ..nedense çevremde hep çirkin tipler evlenior ama haklısın sırf çalışıyor diye iyi para kazanıyor diye bir orangutan bile evlenebilior bu devirde .. neyse kimse almasın kardeş ben böle iyiyim aslında
- +1 yıl
Holdingler zaten büyük ve kurumsal şirketlerse aile bireylerinin aktif rol alması mecburi oluyor dediklerin gerçeklerden çok uzak. İnsanlar çalışmalı, birşeyler üretmeli boş boş oturan kişliden bir hayır beklemek ne kadar mantıklı olur ki? Farklı bakış açıları ama sanma ki hayal ettiğin gibi biriyle evlilik yapacaksın, çünkü hem sınıf farkları oluşuyor zamanla hem de hayal ettiğin kişiler genelde kendi çevrelerindeki kendileri gibi kişilerle evlenmeyi düşünüyorlar ve evleniyorlar.
Soran+1 yılsana göre cazip olmayabilir ama benide cazip görenler mutlaka olucaktır ... herkesin alıcısı vardır ..bende mühendisim zaten ama senin gibi düşünmüorum ..iş dünyasının bütün pisliklerini gördüm yoruldum çalışmak istemiorum isteyen alır istemeyen gider ... param için alıyorsa güle güle .. babamın parası bana eyter çok şükür
Soran+1 yılsen kimi hayal ettiğimi nerden biliorsun ... ben gerçeği sölüorum... kaç tane evli kadının patronuma kapak atmaya çalışrıken gördüm .. adam bile şaşırıyor artık.okadınların gözü hırs bürümüş .. senin gibi maaşlı çalışanı değil en zenginini sitior işte ... buda böel bir hırs
- +1 yıl
Diyorum ya sadece güzel olmak bir kıstas değil diye, farklı beklentiler var. Güzel olsun yeter diyecek kadar vizyonu olmayan bir kişi dediğim gibi alt gelir grubuna hitap eder, eşini ancak cinsel obje, hizmetçi ve köle gibi görmek isteyen kişielre cazip gelir ev hanımı eş. Hayatını bütünleştireceği kişiden insan kendisi gibi olmasın bekliyor.
Soran+1 yılonada sen cazip gelmiorsun işte ..ama çirkin tiplerse mecburen kendi gibi birini bulur evlenir ne yapıcak başka ..
Soran+1 yılişte ama o güzek akıllı meslek sahibi kadın kendi gibi istemior ... en iyisini sitior ... o yüzden sizin gibilere yüz vermior .. sana göre evlenilcek kız aslında farklı hesaplar peşinde ..o yüzden seni yarı yolda bırakıp gidior ... başına gelmemiş olabilir ama ben çok gördüm ... o yüzden bence hayırlısı önemli olan eşm çalış derse çalışırım ki zaten çalışıyorum şu an .. mesleğim var .. ama işte benim demek istediğim farklı ... ablamın eşi cerrah mesela kız çalışmıyor ev hanımı
- +1 yıl
istemekle olmuyor ve de o tip kadınlar kendilerini belli ediyorlar, ne istediğini söylemişsin, hayal ettiklerinde istediklerinle orantılıdır her halde kendi içinde tezat oluşturmayacaksın, yazdıklarını baz alarak ne hayal ettiğini ön görmek hiçte zor değil :)
- +1 yıl
Şuan sevgilime bakıyorum ve kendimi çok şanslı hissediyorum, o da bana bakıonca kendini en az benim kadar şanslı hissediyor, bahsettiğin tip bir para mevzusu söz konusu değil. O tip kadınlarda vardır ama çoğunluk öyle değil. Diyorum ya herkes kendisi gibi birini istiyor birbirlerini tamamlamak uyum sağlamak istiyor eşler ve eş adayları ondan zaten daha farklısı düşünülemez.
Soran+1 yıliyide ben mühendis olsun demedim ki sen çıkardın ... belki bir iş adamı olucak .. öyle adam yok mu .. sen çok zengin bir adamın eşini çalıştırdığını gördün mü ben görmedim valla .. eşim çalışmasın diyen her erkek cahil değil ... biz bualamadık o başka ama çok var ... örnek benim eniştem amerikada okumu beyin cerrahı tvye bile çıkıyor adam o derece önemli bir oktor
Soran+1 yılşanlıysan sorun yok ... senin bileceğin iş tut kaçmasın .. senden iyisini bulamamıştır .. sen kızın düşüncesini nerden biliorsun ..bende mühendisim kendi ayarımda birini istemem ... benden sütün olucak ki erkek diyeyim ona
- +1 yıl
Şuan tüm şirketlerde kadın yöneticilerin sayısı artıyor, ve de kadınların çalışmadaki payı artıyor, benim gördüğüm zengin bir çok kişi çalışıyor, bir çok holdingin büyük şirketin ceo larına cfo cso larına bak hep kadınlar var dünya da da Türkiye de de, o kadınlar paraya ihtiyaç duydukları için çalışmıyorlar ki, ya da eşleri kazanmıyor diye, büyük bir tutkuyla birşeyler üretmenin, değer yaratmanın ve birşeyleri değiştirip iyileştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.
Soran+1 yılben çalışan bir kadınım ... kimin çalışıp kimin çalışmadığını biliorum ..o zengin kadınlar gelip bir görülür sonra göremezsin şirkette ... adamlar iş hayatını iyi bildiği için karısını çalıştırmaz .. ama üretmek isteyen üretir çalışır kimse karışamaz .. ama bana illa karım çalışcak demek sanki pazardan iki kilo armut ver demek gibi birşey .. ama herkes eğitimli birini ister kendi dengine göre .. orası ayrı
- +1 yıl
Kadınları alıp satılan bir mal olarak gören kişiler, kadının bireysel özgürlüğünü ve ekonomik özgürlüğünü sağlamasını istemeyen kişilerden başkası ev hanımı olsun evde otursun karım demez. Bu tip kişiye cahil demek bile iltifat oluyor, herşey okumak demek değil demiştim örneklerle pekiştirdiğin için teşekkürler :) Önemli olan zihniyet. İnsan eş adayını/eşini evde boş boş oturtacak kadar değersiz, sosyal çevreden uzak tutacakj kadar önemsiz görmemeli.
Soran+1 yılvalla karısını prenses gibi bakıyor .. en ufak bir kötü davranışı yok ... ama öte yandan çalışıp ezilen kocasından tek güzel cümle duymayan bir ton kadın var bizim şirkette .. ah bugünnkü kafam olsa bua*almazdım diyen. bizimkiler çok şükür mutlu .. adam üstüne titriyor karısının keşke eniştem gibi biri olsa zaten ... baskıcı bir tutumu yok ki .. isterse çalışır zaten
- +1 yıl
Neden benim bileceğim bir iş tutayım ki kendi hayatı kendi kararları, kendi doğruları nerede çalışacağı beni ilgilendirmez ki kendi seçimi. Bir gün ola ki giderse de kendi tercihi olur. Başka biriyle daha mutlu olacaksa da o kişiyle hayatını sürdürmesi beni mutlu eder :) İnsanlar konuşa kopnuşa anlaşır herşey konuşulur, davranışlar hissetirilir :)
Soran+1 yılya senin gibi erkekler işte bana çekici gelmez .. benim gibi kızlar sana çekici gelmez .. herkes dengini bulur .. ama hayatta bu kadar kesin yargılarla yaşarsan hayal kırıklığına uğrarsın ..onu söyleyeyim ..kadınları pek tanımıyorsun zira .. şimdi ben biliorum diye başlarsın tamam bil kardeşim .. ben o alt sınıftan birini bulurum ne yapayım adam gibi adam olsun yeter .. bmw ye bindirmesin çok mu önemli
Soran+1 yıleşini çalıştırmak istemeyen çok erkek gördüm .. biriside çok önemli biri bu ülke için ... onun kadar kariyerin olduğunu sanmıyorum .. bu işin kariyerle ilgisi yok bu başka birşey .. alt sınıf dediğin insanların altında çalışıyorsun haberin yok ... aile şirketlerinde kıçını yırtsan bir yere gelemezsin maaşlı mühendis olurun anca
- +1 yıl
Hala aynı mantıktasın, bir eşin diğer bir eşi çalıştırmama gibi bir etkisi olamaz. Ozaman kadınalrda iş hayatını biliyor iyi bilmiyor mu, bilmiyorlarsa başta zamanla öğreniyorlar, hal böyleyken ozaman kadınlar kocalarını çalıştırmasın. Mantıklı mı?
- +1 yıl
Ayrıca iş hayatı hiçte sandığın gibi değil, insanları hayvan gibi gören ve hayvan muamelesi yapan bir kaç bin tl veren bir şirkette çalışıyorsan ya da buraları baz alıyorsan çalışmak istememen normal, çok daha rahat koşullarda, çok daha iyi maaşlara çok daha iyi yan haklarla, çok daha pozitif insan ilişkileriyle sevgi saygı çerçevesinde, huzurlu ve keyifli iş ortamlarıda mevcut. İnsanın işine severek gittiği, geçirdiği her andan mutluluk duyduğu, hal böyleyken çalışmak bir eğlenceye dönüşüyor.
Soran+1 yılerkeğin görevi belli kadının belli .. erkek para kazanır kadın ev işlerini çocukla vsvs ilgilenir ... isterse kadın çalışmalı tabi ... ama tercih sebebi olmak için değil ... kendi ayakları üstünde durabilmek için aldığı eğitime göre çalışır ... ben kimse çalışmasın demiorum .. ama benim niyetim buysa saygı duyulmalı .. başından beri benim gibi kadınların çekici olmadığını sölüorsun . sana göre hatta bazılarına göre böle olabilir .. ama çekici gelicek birileride olabilir .. hayat senden ve sınırl
- +1 yıl
Zaten bulabileceğin ondan fazlası olmayacaktır ardından da sonuçta yine çalışman gerekecektir, tek maaşla belirli bir refahın sağlanması çok zor günümüz koşullarında. Ve de günümüzde evliliklerin sonlanmasının ki her yıl yüzbinlerce kişi boşanıyor nednei geçimsizlik alt başlığıda ekonomik sorunlar.
Soran+1 yılçevrenden olşmuyor .senin çalıştığın holding neresi eczacıbaşı falan yada koç .. hiç biride çalışanına zerre değer vermez .. aile dışındaki kimse iyi yerlere gelemez .. anca bir kaç bine çalışırsın kimse kimseyi kandırmasın .. bir mühendisin maaşı bellidir ... adamlar nası zengin oluyor sanıyorsun tabi sana göre iyi gelen para bana az gelebilir ... sınırlı çevrenden dolayı iyi şartlar altında olduğunu düşünüyorsun ...
Soran+1 yılekeonimik sorun değilde farklı sbebplerden dolayı boşanılıyor . aç bak istatsiklere google amcaya sor .. kimi bulup bulamayacağımı nerden biliorsun ki .. senin gibi mühendis tipleri istemem zaten ... üç kuruş maaşınla geçindiremez beni ... ben mühendisim zaten benden sütün olucak ayda hiç olmayacak banane evlenmem çok mu büyük sorun sanki
- +1 yıl
Kurumsal şirketler de heryere gelebiliyorsun çünkü bağımsız denetim kurumlarınca denetleniyor ve de genelde bir çok şirketin ortaklık yapısında o ailenin hatrı sayılır bire hisse oranı olsada yine de belirli bir yönetim kurulna ve diğer ortaklara karşı sorumlulukları oluyor. Apple ı kuran adamın Steve Jobs un kendi kurduğu şirketten işten çıakrıldığını geçmiştre bilmiyormusun en ünlü örneklerden biri bu mesela :) İş hayatındaki kişilerin biyografilerini okumalısın belkide :)
Soran+1 yılhayır bu kadar emin adam sanki beni tanıyor konuşuyor işte .. o mutlu hayatında sürekli netten yaşıyorsun sanırım .. hep senin nickine enk geliorum .. bahsetiiğin gibi mutlu hayatın olsa bu kadar buralarda vakit geçirmezsin .. yeme şimdi burdan kimseyi ...
- +1 yıl
Erkeğin ve kadının belirli görevleri yok işte. Çocuklara bakmak, ev işi yapmak, yemek yapmak, temizlik yapmak, ütü yapmak kadınların görevi değildir. Para kazanmak ve kendi ihtiyaçlarını karşılamak ve kendi işlerini yapmak kadın/erkek herkesin görevidir. Hayat müşterek. Kadın yapacak bu kadının görevi diye birşey yok. İş dağılımıyla sorumluluklar paylaştırılır.
Soran+1 yılsende inandın dimi . şimdi .. valla ya çok cahilsin yada fazla iyi niyetli ... bu ülkenin en kurumsal en büyük şirketleri hep ailelerini çalıştırır yönetim kurulunda .. o adamlar zaten en iyi üniveristelerden mezun .. senin gibi adamı ne yapsın ... türkiyede üçüncü sınıf bir eğitim alıp iki sene amerikada kalıp kendini bir halt sanan tipler işte ... adamlar orda okuyor herşeyi .. tabiki kendi çocuklarını patron yapıcak .. neyin ahyrı sayılıyor sende memursun işte orda
Soran+1 yılboşver hayatım sen bir temizlikçi tutarsın zaten binlerce lira kazanıyorsun sonuçta ... tut bir hizmetçi koçlara komşu ol o maaşınla ..odtü den mezun mühendis abim var adam 5 bin lira kazanıyor be sen ne diorsun sen nereyi bitirdin boğazçi mezunu inşaat nühendisi senelerce bedavadan çalışıyor oda arkadaşımın abisi
- +1 yıl
Hiçte bahsettiğin gibi değil. Ne maaşlar ne yan haklar. Mühendisin maaşı belli değildir. Kendini ne kadar iyi geliştirdiğinle ve yetkinliklerinle değişir bir tavanı yoktur şirketteki işe ne kadar uygun olduğuna göre ve şirketin seni ne kadar elde etmek istediğine göre değişir bu maaş. Vizyonsun vasıfsız kişliler ancak gider ve çalışır bir kaç bin tl ye bilinmedik şirketlerde sonrada çalışma hayatından yakınırlar.
Soran+1 yıladam odtüden mezun bee abim kendisi .. 5 bin lira alıyor ankarada .. sen nerden mezunsun ... amerikada yüksek yaptı .. onun kadar eğitimli olduğunu sanmam .. bitirdiğin üniveristeye göre alır zaten kurumsal dediğin o firmalar .. boğaziçi odtü dışındakilerle çalışmaz ..istediği kadar kendini geliştirsin .. bir mühendis 10 liranın üzerinde kazanamaz .. kazanıyroum dersen yalan söylüorsun
- +1 yıl
Ayda bir mesaj yazarken ben nickime nasıl sürekli denk geliyorsun çok ilginç :)) inanmak istediğine inanabilirsin :) Benim yurtdışında bulunmadığımı nereden biliyorsun? Bir konuda haklısın eğer bir şekilde yurtdışı deneyimin yoksa çok zor büyük bir yere gelmen ve yükselmen, ama şuan bir çok şriketin ortaklık yapısında yabancılar var ve de bir çok kilit noktada yine yabancılar var işler sistematik ilerliyor o yüzden. Şirket sahipleri tam olarak söz sahibi değiller :)
Soran+1 yılahaha tabi değiller ... adamın kendi şirketi sana versin hisselerini hatta .nerden mezunsun odtü mü ... benim abimde ordan aldığı para belli ... ayda bir yazsan dikkatimi çekmezsin .. nickini hatılıyorum
- +1 yıl
5 bin tl çok bir para değil ki günümüz koşullarında. Bu kadar okudu etti diyorsun bu para için mi :) Hiç amerikaya falan gitmeseydi ozaman, kendini iyi pazarlayamamış abin. Ya da orada kalsaydı daha iyi kazanırdı çok büyük bir vatan sevdası yoksa. Yetenekli bir mühendis zaten çok kısa sürede kariyer basamaklarını tırmanıyor mühendislikten mühendisliğe değişir :)
Soran+1 yılahaha evet .. benim abim inşaat mühendisi .. sende o civarda kazanıyorsun ..nerden mezunsun anlamadım .. sölede bizde gidelim o okula .. 5 bin lirayı beğenmiorsun okadar kazanamıyrosundur bile ... bana laf anlatma .. yalanlarına karınımız tok ..piyasayı biliorum ben .. elimi çaprpsam mühendis zaten
- +1 yıl
Bana ozaman sık gördüğün yazılarımın linkini ver ben de hatırlayayım ;) herhalde ks de profil bilgilerim beni yanıltıyor yanlış bilgi gösteriyor bana. Sermaye piyasası, şirket ortaklıkları, joint venture vs gibi kavramları biraz incelemelisin. Şirketi şirket sahipleri değil stakeholder lar yönetir, board of directors 'lar :) şirket sahibi ben böyle yapacağım diyemez kendi kendisine.
Soran+1 yılahaha tabi siz köle gibi çalışırsın onlarda yer ... haklısın siz yönetiorsunuz .. patronların karşıında el pençe divan durmak ezilip büzülmekle şirket yönetiliorsa yönetiorsunuz maşallah
- +1 yıl
O mühendislerden biride sensin sanırım :) yetersiz bir para, farklı alanlarda üniversite okumamış kişilerde rahatlıkla 3-4 bin tl kazanabiliyor bir mühendis için çok az. Yeri geliyor bir çok mühendis bedavaya çalışıyor ki bu da son dönemler moda oldu deneyim kazanmak için uzun dönemli stajer. İnsanlar daha fazlasını istemediler mi bu böyle gidecek çoğunluk komik rakamlarla çalışırken azınlıkta iyi ücretler kazanacak.
- +1 yıl
Yıllar sonra bu başlıkta tekrar görüşelim :) Sonuçlarını merak ediyorum :)
- +1 yıl
gizli kullanıcı arkadaş breakthroughu 7senedir tanıyorum ailesinin bazı bireyleriylede tanıştım gayet iyi yelerde yönetim kadrosunda çalışan bir ailenin çocuğu mezun olduğu üniversitede ülkenin sayılı ünivrsitelerinden yurtdışındada okudu ve yaşadı aynı zamanda tartıştığın kişi öyle sıradan mühendislerden değil detay istersen bana nickinle mesaj at seni bilgilendiririm hiçte küçümseecek bir arkadaş değil arkadaş olursanda çok şey kazanırsın tabi o senınle arkadaş olmak ister mi billemem
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen işi bilmiyosun bak ben sana bi taktik veriyim, zor olduğunu belirttiğin bir işte çalışacaksın iyide maaş aldını söyleyeceksin, düğüne 1 ay kala ayrılacaksın işten çok ağır geliyor düğün bitisn çalışmaya başlarım tekrar diye sonra iş bulamadım diyeceksin işsizlik var vs. vs. Abimin karısı ole yaptı :D
02 Yorumla
Soran+1 yılyok ya ölede istemem .. nasıl biriysem kabul etmeli baştan yoksa sorun çıkar
- +1 yıl
wayy uyanık karı :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
33Cevap
+1 yılErkeğin ve kadının belirli görevleri yok işte. Çocuklara bakmak, ev işi yapmak, yemek yapmak, temizlik yapmak, ütü yapmak kadınların görevi değildir. Para kazanmak ve kendi ihtiyaçlarını karşılamak ve kendi işlerini yapmak kadın/erkek herkesin görevidir. Hayat müşterek. Kadın yapacak bu kadının görevi diye birşey yok. İş dağılımıyla sorumluluklar paylaştırılır.
20 YorumlaAslında yanlış olan senin düşüncelerin değil, yanlış olan karşına çıkan kişilerin kendilerine olan güvenlerini maddi yönden yitirmeleri, eşi olacak kişinin düşüncelerini önemsemeyen, gönlünü uçurum kenarında bulması gibidir.. :)
22 Yorumla
Soran+1 yılevet aynen .. valla gönlüne göre versin allah herkesin
+1 yıllink sorunu okuyunca direk şu yazı geldi aklıma okuyup ne gülmüştüm , senlede paylaşayım.
:D12 Yorumla
Soran+1 yılbu yazıyı koca bulamayanlar yazıyor malum dertleri belli ... ben evimde otrmak istiyorum alan alır almayan almaz ..çalışıcaksam zaten çalışıyorum şu an
- +1 yıl
bu yazıyı koca bulmayanlar mı yazıyor ? bi gazetecinin yazısı şekerim :)
iyi bişi demedim ki kendi hayatın... ama yazıdaki otları hatırlattın bana ondan oku dedim :*
Kurallarını biraz esnetmelisin, nitekim hayat müşterek felsefesi herdaim gerçekliğini korur, günümüz insanlarının çoğunda derin bir gelecek kaygısı var haliyle maddi sorunlar herşeyin üstünde yer alıyor.
08 Yorumla
Soran+1 yılneyse yaa ben evlemiorum banane ..
Soran+1 yılyok bilmiorum ben pes ettim istemiorum birşey .. namuslu olmak ahlaklı olmak hiç bu ülkede .. tamam canım çalışırım zaten çalışıyorum kendim kazanır kendim yerim hiç bir erkeği istemiorum
Soran+1 yılya çok gördüm ben ... bilmiorum istemiorum istediğim gibi biri çıkmazsa zaten evde kalırım çok mu dert
Soran+1 yılay birşey hayal etmiorum valla nasip neyse o olur zaten
Kendi adıma ev hanımı istemem. Yok ev işleriymiş bilmem neymiş, bana göre değil. O da çalışacak. Ben bütün gün el alemle uğraşıcam, o evde kadın programlarıyla meşgul olucak. Bana ters.
02 Yorumla
Soran+1 yılsende kadıngillerdesin
zor tabi çift maaş varken neden tek maaşla zorlanalım ki yani hiç bi erkek ev erkeği olamıyor diğilmi direk paramıza bakılıor öyle işte
18 Yorumla
Soran+1 yılev erkeği die birşey olamaz .. erkeğn görevi belli kadının bellidir .. sen kadınla kendini bir tutuyorsna git etek giy dolan
Soran+1 yılpuahaha ... ben evde beklerim kapıda beklerim istersem sanane .. senin gibi erkek demeye bin şahit eteklilere karı olmaktansa evde kalırım ... kendime bakarım aileme bakarım ... benide alan insan evladı vardır merak etme ... ben bana yeterim .. sürdüğüm rujun nosunu vereyim emrak etmişsindir şekerim
Soran+1 yılbelli oldun meloş
Soran+1 yılmeloşş
kim çalışan isityormuş bende ev hanımı istiyorum eve gelince onu göreyim yine kurslara gitmek istiyorsa gitsin mesela benim yerime programlar yapsın hafta sonu suraya gidiyoz desin
31 Yorumla
Soran+1 yılne güzel
Maddi durumu çok iyi olan bir eş bulursan bu sıkıntı olmaz. Sende ne yapmak istiyorsan onu yaparsın. Ama orta halli birisine denk gelince işler değişiyor. Hayat şartları zor olduğu için, karşı taraf yükünün hafiflemesini istiyor. Bu yüzden senden böyle bir şey bekliyorlar.
00 Yorumlavallahi iyi düşünüyon... en güzeli öyle birini bulsam alacağım bende... yemek yapsın çoçuk baksın.. bana baksın... oohhhh çok güzel böyle biriyle umarım tanışırım...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl15 yaslarındayken otobüste yanıma bi kadın oturdu telle knusuodu askım ben işten cıktım sen yemekleri hazırladınmı dedi ozamndan beri okumak istiorum :)
09 Yorumla
Soran+1 yılbenim kadar okudun mu acaba
Cevap sahibi+1 yılokumaya devm ediorum daha basndayım ama olsun bnden ev kızı olmaz orasını bliorum
Soran+1 yılsen bitir okulunu bir çalış sonra gel konuş minik kuş
Cevap sahibi+1 yılsen bi ev kızı olda gel konus canım bonyonun delinden bikere temzle elalemn kılını tüyünü ondan snra ağlarsın clscm die
Soran+1 yılbelkide öyle .. ama denemek istiyorum .
Cevap sahibi+1 yılsen bilrsin canım hele mutfak of anen seni hiç temzlk yaptırmams beliki
Soran+1 yılyok yaptrımadı
Cevap sahibi+1 yılbelli 1 gün işini bırakmadan dene snra kararını ver ha bde koca eline bakmak var kolay gbi gelioda zor canım 100 tlik canta alıosan ozmn 10 tleliye talip olcksn
Soran+1 yılyoo benim yaşam kalitem düşmez .. zataen o dediği çantalardan bende dolap dolusu var ben doydum herşeye
+1 yılniye zor olsun. eğer kuracağınız aile olarak ekonomik durumunuz elveriyorsa hatun nasıl mutluysa öyle olmalı. zorla işe gidip bir de akşamları işle ilgili mutsuzluklarını vb dinlemektense
09 Yorumla
Soran+1 yılyani ende öyle düşünüorum ama herkes rahata alışmış .. tek maaşla geçindirmektense oda alsın 5 kuruş derdindeler
- +1 yıl
yani sen de iyi diyorsun ama belki adamın geliri yetersiz kalacak, onlar da o bakımdan haklı. gelir yeterliyse sorun yok
Soran+1 yılhayır geliri yeterliysede aynı .. mesela adam doktor ben mühendisim ...bana soruyor kaç para alıyorsun .ben çalışan eş istiyorum vss .
- +1 yıl
ahaha o zaman bence gereksiz. ben valla gölge etmesin başka ihsan istemez diyenlerdenim. zorla çalışıp da akşam afedersin dır dır kafamızı ütüleyecekse evde takılsın. üstelik ev hanımlarının emeği de artık yasayla bile tanındı, yaptıkları işler hesaplanıyor aileye katkı olarak
Soran+1 yıle heralde ev hanımıda evde oturmuyor bütün gün ... sabah programı izliormuş bilmem ne .. izlesin ne olucak ..çalışan evli kadınların iş yerlerinde adamlarla fingirdemesinden iyidir dimi ... iş yerimde hep öyle tipler var çalışmak kadına özgüven getiriyor bu gerçek ama çoğuda bunu yanlış kullanıyor .. sınırsız yaşamak istiyolar herşeyi bende çalışıyorum oda aldatıyor bende aldatırım mantığındalar ..
- +1 yıl
yani fingirdeme kısmını bilemem. fingirdeyecek çalışsa da fingirder çalışmasa da. bilemeyiz bunu. birey bazında değerlendirmek gerek.
Soran+1 yılyok yaa öyle ... biraz böle oluyor ... evde oturup fingirdemesi çok zor ..çok çok azdır .. ev hanımı zihniyeti bellidir zaten çoğu ilk sevgilisinle yada ilk isteyeniyle evlenior
- +1 yıl
Soran+1 yılolan şeyi sölüorum ben
bir ev hanımı olmak istiyorum dedim yaa ..şunlara bak çingeneler ... pardon ama bu neydi şimdi
02 Yorumla
Soran+1 yılbaksana nasıl saldırıyolar ..sanki birşey dedim kötü .. hay allahım yaa . anlamadım ben bu işi
+1 yılEdebim El Vermez Edepsizlik Edene...
Susmak En Güzel Cevap, Edebi Elden Gidene...!22 Yorumla
Soran+1 yılpuahaha gitmior yapıtştı
+1 yılO zaman zengin bir herif bulacan tabi o seni alırsa
ozaman evin kadını olursun akşama kadar gaynanan la yaprak sararsın :D20 YorumlaBnce arkadaım yanlış anlama ama ev kadını olma.neden dersen Allah gostermesin ayrıldıgın zmn cocugun varsa ona(lara)kim bakıcak sana kim bakıcak.nafakaylada gecinemezsin heralde.bnce calısırsan daha ii olur hm ısın cok zor değilse ve işini sevıyorsan
01 Yorumla
Soran+1 yılayrılırsam çocuklara kocam bakıcak ..ben kendime bakarım ..babamdan getirmedim heralde
+1 yılben istemem ev kadını paradan dolayı değil onlar bakımsız oluyorlar 2aya götü göbeği salarlar.
23 Yorumla
Soran+1 yılsen öyle san
- +1 yıl
çoğu öyle değilmi ? istisnalar tabi vardır.
Soran+1 yılyoo asıl çalıştığıım dönemlerde kendime bakamıyorum yorgun argın geliorum .. bir ay açlışmadım sporumuda yaptım misti valla .. bence çalışan kadınlar bakımsız
+1 yılayrıca herkes güzel cevap vermiş neyini beğenmedin anlamıyrm hem sen bu yaştan sonra koca seçme yoksa tamamen evde kalacaksın gibi geldi bana
15 Yorumla- +1 yıl
:D hahahaha haklısın cok cırkınım canım sen o kadar guzelsın pembe bır tablodan ıbaretsın kendıne guvenıosan resmını yayınla evde kalmıssın ıste bellı ev hanımı olmana kım karsı herkes olumlu cevap vermıs neyın trıbını atıyorsun anlamadım kı
Soran+1 yılvalla senden güzelim ..27 yaş evde kalma yaşı değil ... karşıma adam gibi adam çıkmadı ne yapayım .seçiciyim senin gbi her önüme gelene iş atmıyorum karı
- +1 yıl
he ben cahılım sen bılgı kupusun mubarek
Soran+1 yılöle
- +1 yıl
bellı canım bellı konusmasını bılmeyen kara cahıl bu yasa gelmıs bır baltaya sap olamamıssın sansını bırıyle evlenıp beles yasamaktan yana kullanmak ıstıyorsun ama o kadar sanslısın kı bu hayallerın br turlu gerceklesmıyor ;)))
tamam dügünden sonra biraz calismasina izin verirdim hani kendimizi toparlayalim diye ama uzun süre izin asla vermem..hatda bu is yüzünden 6 senelik iliskimi bitirdim
00 Yorumla
+1 yılmıllet hem seks ıhtıyacını karsılayacak hemde yuk olmayacak bırını ıstıyor sende ne yapacaksn kendıne gore bırını bulacaksın
38 Yorumla
Soran+1 yılevliğie bakışa bak ..neyse ben almayayım .. erkeklerden soğudum bee sayenizde
- +1 yıl
sen sabahtan mı baslıyorsun ıcmeye? benım bakıs acım mı bu? erkeklerın senden neden uzaklastıkları da bellı oldu kusura bakma ama haklılar belkı de bu sundukları bahane senden kurtulmaları ıcındır
Soran+1 yılayy senin gibi adama sümüğümü atmam bee çirkin
- +1 yıl
ayy ıgrencsın ya :D sumuk dıyor pıs kadın senı
Soran+1 yılpuahahaha
- +1 yıl
gulmeye bak :D cok ıtıcısın ya
Soran+1 yılsen çok çekicisin mahalle tipi ucuz apaçi
- +1 yıl
:D ben mıyım apacı sen de varos kızı ama guzelı degıl
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kendini biken olgun karaktere sahip erkegin
istedigi bayansın
bosver kalbine göre bi çıkar bi gun ansızın13 Yorumla
Soran+1 yılinşş ... ya ben çok şey istemiorum ki ... herdakika tatillere gidelim bana ev alsın araba alsın demiorum .. sadece evimizi geçindirsin benim ailemde yardım yapar zaten maddi konularda .. evine sahip çıksın ekmeğini getirsin yeter ... ama anlamıyor insanlar daha fazlası olsun derdindeler .. bunlara erkek demeye dilim varmıyor
Soran+1 yılevet yaa aynen ..ben erkek demiyorum bunlara ki ..kim diyorsa aklını şaşarım zaten
harbi tam benim kafadasın sende.çalısmak erkegin işi.kadının evde cocukları büyütmesi daha mantıklı geliyor bana
01 Yorumla
Soran+1 yılbanada
erkek her zaman kadına bakmak zorundadır kadını çalıştıramaz zaten dogru degıldır dinimizdede böyledir zaten
12 Yorumla
Soran+1 yılböledir ama işte baksana günümüz erkeği iyice kadınlaştı
+1 yılHiç korkmuyor musun eşinle kavga edince kapıyı çarpıp gidememekten?
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıliyi ol olmak için yapman gereken bir şey yok yani bizene
00 Yorumla Maas soran senle para icin evleniyor ev hanimi daha cazip bencee
06 Yorumla
Soran+1 yılevet para için resmen .. ama hepsi böle çıktı ..bide doktor falan yani düşün ... erkeklerden soğudum valla
Soran+1 yılbende öyle düşünüorum .. istemiorum öyle adamları yaa ... insan der ister çalış ister çalışma ... kadın çocuk doğurucak bilmem ne erkek gibi nasıl çalışsın sürekli
Soran+1 yılutanmadan para soranlarla iişim olmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizim gelinlerde öyle yaptı ama evde oturmak çalışma hayatına alışkın bir kadın için sıkıcı gelir
00 Yorumla
+1 yıltek maaş evi zor geçindirir onun için kaçıyorlardır
10 Yorumla
+1 yılbende çalışmak istemiyorum ikimiz evlenelim komşular baksın bize nasıl fikir.
34 Yorumla
Soran+1 yılkarı gibi evde oturmak istiorsan banane
- +1 yıl
'karı' mı? koşarak uzaklaşıyorum burdan.cevap yazdığıma üzüldüm yahu.
Soran+1 yılgit uza tutan yok ...
Nilgun86
Asksanabenzer in selami var:)12 Yorumla
Soran+1 yılne diorsun anlamadım
+1 yılZor değil çalışmak istemiyorsan çalışmazsın..
09 Yorumla
Soran+1 yılayy herkes da aynı soru ama bıktım yaa . hangimiz kadınız hangimiz erkeğiz belli değil .. tuturmuşlar eşitlik eşitlik ... maaşımı soruyolar yaa .. ama hepsi böle doktordan tut mühendise kadar ..
- +1 yıl
Takma gülüm sen yaa, Bir çoğuda çalışmayan bayan ister. Tüm enerjisini eşine versin ister aslında işi bilenler böle =))
Soran+1 yılya hiçde değil o eskidendi ..baksana yorumlara hep aynı .. zaten benimde başıma çok geldi .. resmen maaş gözüyle bakıyolar kadına ..bazı hemcinslerimizde ıhhi ihii benim kariyerimle gurur duyuyor diye salaklık yapıyolar .. adamların gözü hep dışarda sonra .. evdekini sevmior ki parası için almış
- +1 yıl
Sıkıntın ne senin tam olarak yani neden dert ettin ki, elbet bir gün çalışmayan bir eşim olsun diyen çıkar karşına üzme kendini bu kadar..
- +1 yıl
Sakin ol gülüm ya başkasının düşünlerine neden bu kadar önem veriyorsun ki ?
Soran+1 yılhaklısın bize ne dimi .. burda soru açmam bile hata
- +1 yıl
Burda yazılanlara inanma gerçek hayatta işler böle değil..Bozma moralini..
Soran+1 yılay açtığıma pişman oldum soruyu
- +1 yıl
Pişman olmana gerek yok rahat ol.. (eklersen beni muhabbet edebiliriz)
Kaçmayan hödükte bulunur .
11 Yorumla
Soran+1 yılasıl kaçanlar hödük
+1 yılsairessama katılıyorum :)
01 Yorumla
Soran+1 yılbende
Çalışan bi eşim oLsun istemem
00 Yorumlabende ev kadını arıyorum;)
00 Yorumlazor değil canım istiyim mi seni babandan
05 Yorumla- +1 yıl
alay etme kızla ya :)
Soran+1 yılo kendinle alay etsinnn
Soran+1 yılmühendisim
ne güzel ışte benim karim da böyle olsun istiyorum
00 YorumlaKidendi o ekmek elden su golden.
00 Yorumlahayır güzel tabiki
00 Yorumla
+1 yılevlenek mii?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem