Canım sıkıldı gece gece merak ettim :)
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :)
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :)
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet yaşadım. İlk olarak yıl 2005...
Denizli PAÜ mezunuyum. 2 yıl KYK da kaldım. Her katta bir adet misafirhane vardı. Yani yedek olanların asil kaydı çıkana kadar bekledikleri oda. 8 kişilikti bu odalar. Bizim sınıftaki elemanlardan biri de en son asil olmuş anahtarın da yedeğini yaptırdığı için istediği gibi girip çıkabiliyordu. Biz de orayı kendi özel mekanımız gibi kullandık. Bazen batak oynadık bazen muhabbet ettik vs. Güz döneminin sonları final haftasıydı. Pazartesi sabah bir sınav vardı. Arkadaşlarımın çoğu etüt salonuna gittiler ben ve bir arkadaşım kaldık odada. Öbür adamın pek dersle alakası yoktu tamamen vakit öldürmek için o bölümü seçmiş. Ben uykum geldiğinden etüte gitmemiştim. O zamanın en meşhur telefonu 1100 vardı hani şu el feneri olan ufak telefondan. Işığı açtım yattığım yerden notları okuyordum. Sabaha karşı uyuyup kalmışım. Oda zifiri karanlıktı sadece telefonun ışığı vardı. Arkadaşım da uyuyormuş derken birden uyanmış ben duvar dibinde ranzanın altında yaıyorum arkadaşım karşı ranzanın üzerine yani beni görebiliyor. Bana seslenmiş bir kaç defa duymamışım. Sonradan anlattığına göre ayak ucumda simsiyah bir karatının olduğunu söyledi. Görür görmez bana seslenmiş ben de uyanmamışım tam o esnada sabah ezanı okunuyor ve gördüğü şey kayboluyor birden. Pek üzerinde durmadım malum biz milletçe birbirimizi bu tür şeylerle korkutmayı severiz. Hatta anlattıklarımıza kendimiz de inanırız.
Yıl 2008 oldu benim okul bitti. Askerlik celbim geldi. 2008 aralık ayında Askere gittim. Acemilik Samsun 2009 Şubat ayında da dağıtımım Edirneye çıktı. 3. Hudut Taburu 1. Hudut bölüğüne gönderildim. Yunanistan sınırında bağımsız bir hudut bölüğü idi burası. Merkez ile pek alakamız yoktu. Askerliğin son dört ayında gececiydim. Gece onbaşılığı silahlık ve koğuş sorumlusuydum aynı zamanda. Gececi olduğm için doğal olarak gündüzleri uyuyordum. Bizde iki adet 48er kişilik koğuş vardı. Biri biz bölük personelinin kaldığı öbürü de misafir kadro dediğimiz karakol...
... ya da dış birlikten gelen askerlerin geçici bir süre kaldığı misafir koğuşu. Koğuş sorumlusu olduğumdan anahtarın yedeği bende vardı. Özellikle hafa sonları çarşı falan olduğundan sabah koğuşa giren çıkan askerler çok gürültü çıkarır diye misafir koğuşuna geçip kapıyı da kiler uyurdum. O gün gece mangasından devrem geldi hatun konuşucam falan dedi. kapıyı kilitledik. Ben bir ranzaya yattım devrem karşı duvar dibinde aynı hizada başka ranzaya yattı. Kafayı soktu yorganın içine konuşmaya başladı sevgilisiyle. Ben de zaten gecenin uykusuzluğu yatar yatmaz uyudum. Saatler geçmiş kış günü olduğundan akşam ezanı erken okundu uyandık devremin anlattığına göre bana defalarca seslenmiş duymamışım. Ayak ucumda yine bir karartı gördüğünü ve ezan sesini duyduğunda kaybolduğunu söyledi. İşte o an ürperdim. Sonuçta iki farklı mekan ve zaman. Olayın şahitleri birbirini hiç görmedi ve ben bu olayı hiç kimseye anlatmamıştım. Çok büyük bir doğa üstülük olmasa da hatırlayınca ürperdiğim bir olaydı.
Geçmiş olsun
Çocukken bir keresinde şöyle bir şey yaşamıştım, hala hatırlarım. O zamanlar izlediğim korku filmlerinin etkisinde çok kalırdım. Bir sabah uyandım, çok fena çişim gelmişti. Çocuk odasından salona, oradan da lavaboya geçmem gerekiyordu. Parmak uçlarında sessizce salona gittim, koridora açılan kapıyı açar açmaz yere düşmüştüm. Sanki bir şey itmiş gibiydi. Sonra koşarak odama geri döndüm, bizimkilerin uyanmasını bekledim.
Geçmiş olsun :)
Bir ara ailem ve benim bir arkadaşımla birlikte piknik gitmiştik. Orada köşk gibi bir yer vardı. Penceresi açıktı benim arkadaşı soktu ablamlar anahtarları aldırdılar. Sonra kapıyı açıp içeri girdiler ablamlar bizde arkadaşımla bekledik. Sonra onlar çıktı biz gezmek için içeri girdik. Neyse odalara falan baktık. Bir oda kilitliydi. Deliğinden baktık iki insan ayağı gördük döşeğin üstünde. Ayakların üstüne de çarşaf örtülmüş neyse indik aşağı anlattık. Ablamlar anahtarı alın gidin bakın dedi. Bizde gittik kapıyı açtık. Ve karşımızda döşeğin üstünde yatan iki insan gördüğümüzü sandık (ki ben hala orada insan olduğunu düşünüyorum) üstlerinde beyaz örtü vardı ama belliydi sanki vücut hatlarından insan olduğu. Çığlık atarak aşağı indik. Ablam ve arkadaşım çıktılar yukarı. Arkadaşım merdivenlerin orada beklemiş ablamda bakmış sözde. Aşağı indiler ablam halıydı onlar dedi. Ama daha sonra anlattığında örtüyü açmadım sadece kapının girişinden baktım dedi. 3-4 sene oldu olayın üstünden geçeli şimdiki aklım olsa 1 saniye düşünmeden içeriye girip örtüyü kaldırırdım. En çok pişmanlık duyduğum şeylerden biri sanırım bu.
Geçmiş olsun.
Cevap
1Cevap
hayır yaşamadım hayatım çok sıkıcı :'(
Olsun daha iyi
yinede yaşamak isterdim
Olmaz mi
Anlat o zaman
Hangi birisini
Fark etmez :)
Ama hepsini bence :)
Evet yaşadım. :)
Anlat o zaman :)
Metroyla giderken 12 de gece mezarlıkta bembeyaz giyimli bir amca gördüm.
Evet
hemde çok
Anlat hadi :)
bu yıl 1 mayısda arazi gezimiz oldu akarologlara yardımcı olmak için projelerine bizde gittik malum bitirme tezim akarolojiydi dolayısıyla bizde gitmek zorunda kaldık. neyse istikamet artvin karagöldü. sabahın 4ünde buluştuk bir yerde ve üniversitenin kiraladığı küçük otobüs bizi aldı.
Evet... :)
akşamdı artvin karagöle az kalmıştı artvin yolundan gidiyorduk. sonra bir ev gördüm ışık yanıyordu içi boştu dışarıda bir grup cemaat imamlarıyla beraber namaz kılıyordu ve oturmuşlardı daha sonra imam bana baktı. üstleri çok parklaktı. ben o imamın bakışından ürktüm. sonra arkadaşımı uyandırayım görsün derken adamlar kaybolmuştu
Hmmm... evet
orda sadece 1 gün kaldık sabah olunca yola koyulduk aynı yerden geçince ordaki ev yıkıktı ve birkaç mezar vardı. o günden sonra o imam ikidir rüyamda beni çanakale de bir dağdaki mezara götürüyor ve etrafı yeşilliğin bulunguğu akarsuyun yanına getiriyor. daha sonra ben koşarken çamura giriyor ve o da suda temizlen diyordu bende onu dinleyip temizleniyordum sonra aniden uyanıyordum.
uyanışım farklı önce ayak kısmından sonra baş kısmından uyanmıştım 2 defa yaşadım bunu
1 tane daha var ister misin
Anladım. Hayırlısı.
Ne gibi
Herşey olabilir.
hayır. :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar