ben müslümanım 19 yaşındayım fakat kafam çok karıştı.. Hristiyanlık dinine ilgi duyuyorum ilahilerini dinleyince kiliseye gidince huzur buluyorum bu günah mı bilmiyorum ama yardım edin.
Cevabın nedir?
dinimizde bocalama normal sonucta allah sana akil vermis arasitirmasi sorgulamasi senin ellinde. Ben islam dinindeki huzuru hicbir dinde bulabilecegimi düsünemiyorum, cünki dinimizde hersey kanitli, mantikli vs. Ben almanyada yasiyorum hiristiyanlarin arasindayim ve suna emin olabilirsinki simdiye kadar gercekten dinine bagli hicbir hiristiyan görmedim, yani demek oluyorki hiristiyan dininde demekki bi acik varki bukadar hiristiyanim diyip dinini uygulamiyolar. Hem kurani kerimde hiristiyanlar "kafasi karisik" gibi tabirle tanitiliyolar, cünki onlara göre üc cesit tanri var (tanri diyorum cünki putperest olduklari icin) bu nur olan bir tanri, isa tanrinin oglu olan tanri vede yukarda olan bir tanri var. Bence senin hiristiyan ilahileride buldugun huzur kötü birsey degil ama o huzuru islami ilahilerde gayet rahat bulabilirsin, cünki peygamerbimizin bizlere verdikleri hicbir dinde yoktur, islam her sekliyle huzur verir. Hiristiyanlar ise yüzyilardir hep bir karmasiklik icerisindeler, kendileri dahil bi huzur bulamamistir, cünki herzaman bi zorlama icerisindeler, en basidi onlara göre bi kilisedeki papaz asla evlenemez, veya cinsel iliski sadece cocuk üretmek icin. Ama islam dininde böylesi insanlarin istekleri önemsenmistir ve serbestir. Umarim verdigim örnekler icini rahatlatir...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
arkadasim sunuda belirteyim yok dinden cikarsin vs. laflara kulak asma, arasitr iyce ve dua et allah sana isik acacaktir. Ve kimse seni suclayamaz! sen bir insansin katil degilsin tecavüzcü degilsin sadece ilahilerde huzur buldum diyosun belki o an sana huzur gelmistir melekler tarafindan yani kafanin karisik olmasi gayet normal. Dinimizdeki güzelikleride göz önünde bulundurmani tavsiye ederim, kadin haklari vs. Burdaki sana kafir, günah cehenemliksin diyen hödüklere kulak asma zaten senin süpeye düsmen belkide böylesi ön yargili müselamanlardandir. Sen müslümanlarin yaptiklarindan islamiyete sigin.. yaradan sana yollun en güzelini acacaktir buna inan :)
00 Yorumla
+1 yılbu durumu ben de bi dönem yaşadım kardeşim. ama biraz uzak kalıp objektif bakmaya çalış hristiyanlığa. anlatırken hep tanrı sevgidir, biz sevmeyi öğretiyoruz gibi insana hoş gelen şeyler söylenir. bir de islamın ne kadar vahşi ölümü emreden bir din olduğu falan anlatılır. dinlerken uyuşur kalır insan, haklılar yahu dersin. ama yakın tarihe bir bak. yakın derken son iki bin yıla. hristiyanlık tarihi tam bir katliamlar tarihidir. bosnadan başla. sonra hocalı katliamı yaz google a. mezhep savaşlarında avrupanın nasıl birbirini kestiğine bak, hem de din adamlarının önderliğinde. ispanyolların yerlilere çiçek mikroplu battaniye vermelerine bak. kudüsü alan haçlıların bir mülüman ve yahudi bırakmamacasına yaptıkları katliama bak. endülüsü alan ispanyolların katliamı. sonra afrikadaki köle ticaretini ve sömürgeciliği incele. gelip nasıl zorla köle ve hristiyan yapıldıklarını. gerekince nasıl yüz binlercesinin katledildiğini...ve kardeşim bir de şöyle bak olaya. yemek yiyen, tuvalete giden, bir kadınla beraber olan tanrı olur mu, olsa olsa peygamber olur değil mi? sevgiler, Allah'a emanet ol.
00 Yorumla
+1 yılBana göre değil. Eğer 4 büyük din (Hristiyanlık,Müslümanlık,Yahudilik,Musevilik) Allah tarafından gönderilmişse,bence hepsi aynı şey. Şöyle düşün, sen 4 tane robot yapıyorsun. Bu 4 robot da mesela temizlik robotu olsun. Robotların yapılma amacı insanların hayatını kolaylaştırmak. Bu 4 robot da insanların hayatını kolaylaştırıyor. O zaman ne fark var ? Araştır ve karar verdiğin dini seç. Umarım yardımcı olmuşumdur :)
415 Yorumla
Soran+1 yılkeşke herkes senin kadar kibar olabilse, yorum için teşekkürler :)
- +1 yıl
Ben de teşekkür ederim :)
- +1 yıl
buda bilmiyor.
Kur'an-ı Azimüşşan Hepsini kapsar...Saygılar. - +1 yıl
yanlış biliyorsun,incil kaybolmuş ve havariler yazmış,bildiğim kadarıyla 7 kitap olarak yazılmış ve dolasıyla değiştirilmiş,bitanesi digerini tutmaz.. 7 tane değişik kuran var mı ? Olsaydı biz hangisine inanacağız diye ikilemde kalırdık değil mi ? Kuran'ın içindede yazıyor,okuyun anlarsınız,kuran kıyamete kadar korunacaktır,kimse onun benzerini yazamaz..
- +1 yıl
Ben sizin gibi dindar değilim maalesef. Ben iyi bir insansam eğer,dinim çok önemli değil. Hırsızlık yapan Müslümanla,harama el değdirmemiş,dürüst bir ateistin bir olamayacağı gibi.
- +1 yıl
İslamiyetten önce gelen dinlerde hak din idi. fakat kitapları zamanla değiştirlmiştir. İslam dininin kitabı Kur'an-ı Kerim ise yeryüziüne indirildiği zamandan beri en ufak bir değişikliğe uğramamıştır. bahsettiğin gibi hepsini Allah göndermiştir ama islam hariç diğerleri bozulmuştur.Hak din islamdır.Bazı şeyleri genel olarak söylüyorum bilip bilmeden konuşmayalım.başka birinin dinden çıkmasına sebep olabilir ve olabiliriz.İslam dini kolaylık dinidir.Peygamberimiz zorlaştırmayınız kolaylaşdırınız
- +1 yıl
Müslümanlık güzel bir din fakat dini sömürenler yüzünden dindeki bu batılılaşma normal. Yorumlara bakarsanız anlarsınız. İşte geri dönüşü yok filan diyorlar. İslam hoşgörü diniyse,Müslümanların da buna örnek olmaları gerek.
- +1 yıl
Sen benim hırsızlık yaptığımı nerden biliyorsun ? işte müslümanla ateisti ayıran gerçekte bu,müslüman hoşgörülüdür,ateist iftiracı :)
- +1 yıl
Sen benim sana hırsız dediğimi nerden çıkardın ? :) Müslüman hoşgörülüyse,bütün dinlere saygılı olmalı. Biz neden bunu göremiyoruz ? Elhamdülillah ben de Müslümanım fakat en azından saygı duyuyorum.
- +1 yıl
(Ben sizin gibi dindar değilim maalesef. Ben iyi bir insansam eğer,dinim çok önemli değil. Hırsızlık yapan Müslümanla,harama el değdirmemiş,dürüst bir ateistin bir olamayacağı gibi.)
Yukarıdaki yorum ne anlam taşıyor açıklar mısın ve sen bu yorumu bana yaptın.!
Ben kimseyi yargılamıyorum sadece okuduklarımı yazıyorum,anlayıp anlamamak size kalmış..
Kör olan birine güneş var desen,görmüyorum inanmam der,o görmediği için güneş yoktur diyemem ben,anlata bildim mi ? Benim üzerime güneş doğuyor şükür - +1 yıl
bu söylediklerinizin gerçekle bağdaşır bir tarafı yoktur. müslümanlık öncesi dinler hukmünü yitirmiştir. '' kim islamdan başka bir din ararsa o ondan kabul edilmiyecek ve ahirette hüsrana uğrayanlarda olacaktır'' dolayısıyla islam kendisine inanların tamamnıı bir kategoride değerlendirir
- +1 yıl
Tamir ederim :)
- +1 yıl
ergen ama kafası çalışıyor.
düşün ki dört tane robot yaptın ama hiçbiri bi boka yaramıyor ne yaparsın .hepsini ziktiredersin.ilahi adalet budur.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
27Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılEvet günah Hristiyanlık değiştirilmiştir. Aslında hepsi bir dindir lakin değiştirildiği için maalesef günah. Hz. İsa için Allah'ın oğlu derler bilirsin. Bunla alakalı ayetler var lanet olsun diye biten internetten bakabilirsin en kolayı. Yani günah değil diyenlere aldırma. Sen onların yaşam tarzına özendiğinden bu şekilde düşünüyorsun sanırım. Huzuru yanlış yerlerde arıyorsun benden sadece söylemesi gerisi sana kalmış kardeşim. Onların dua ediş tarzları kilisenin o mistik havası falan din adamları seni etkilemiş belli.
00 Yorumla Robotçu arkadaş şöyle düşün birde.
Evet elimizde aynı amaca yönelik 4 tane temizlik robotu var, bunlardan birisi hariç diğerlerine çeşitli aksamlar takıyorsun mesala küçük bir tabanca montaj ediyorsun ve bunların yapılış amaçlarının dışarısına çıkarıyorsun. Şimdi biz diyebilirmiyizki o 3 robotun kullanım amacı değişmedi diye ama o kalan tek bir robatta hiçbir değişiklik yok hala yapıldığı amaçla kullanılıyor. İşte sen o robottlardan 3nu kafana göre değiştirirsen aynı amaca hizmet etmemiş olursun bilmem anlatabildim mi?
Allah Hidayet etsin...00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Şekil" ile ilgileniyorsan zaten tartışacak birşey yoktur. Bence dinin temellerini baz alarak değerlendirmelisin.
Ne yalan söylim, zamanında birçok dini değerlendirdim. En yakını da Hristiyanlıktı ama peygamberi öldükten 329 yıl sonra havarilerinin söyledikleri tartışılarak kabul edilen bir din bana uygun gelmedi. Daha birçok da nedeni var... (Kendi adıma konuşuyorum, sözlerimi oldukça uygun seçmeye çalışıyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen, kimsenin dinine karışmıyorum ve kötü söz söylemiyorum. Bunlar herkes tarafından kabul edilen gerçekler ve bana mantıklı gelmedi sadece) Sonraları zeitgeist'i izleyince etkilenmedim desem yalan olur ama sonuçta inandığım kitapta yaşadığı bildirildiği için Hz.İsa'nın yaşamış olduğuna inanıyorum.10 Yorumla
+1 yılİslam dini bütün " Allah birdir eşi ve benzeri yoktur,O doğurulmadı ve doğmadı O'nun bir ortağo yoktur " diyor..
Hristiyanlıkta,Allah vardır derler inkar etmezler ama meryem Allah'ın ortağı,isa'da oğludur derler ( haşa ) Sen islamı okudun mu ? Okusan anlasan diyer dinlere merak bile duymazsın,eminim.
Kuran'ın mealini aç oku derim,Rahman ve kıyamet süresini oku !12 Yorumla
Soran+1 yılkuranı okudum ve ailem dinine çok bağlıdır o denli yetiştim
- +1 yıl
O zaman hak dinin islam olduğunuda biliyorsun ? kimse seni yargılamıyor burda,karar senin kararın biz sadece dinimizi anlatıyoruz sana..
+1 yılİşte burada hani çok özendiğimiz batı dünyasının Dinine ne kadar bağlı olduğu ortaya çıkıyor. Baksana ilahileri bile fılarmoni orkestrası gibi özenle yapılıyor ve ne söylediklerini anlamasan bile müziğin tınısı cezbediyor. Sana tavsiyem önce Kuran-ı Kerim 'i oku sonra karar ver. Hem ayrıca unutma hristiyan olursan okuduğun incile göre kavramlar değişiyor. Matta , Markos, Yuhanna incilleri var dikkat et.
02 Yorumla
Soran+1 yılben türkçe ilahiler dinliyorum kafam çok karışık
- +1 yıl
Kafan karışmasın. Önce bir Kuran-ı Kerim al ve onu sakin kafayla oku. Anlamaya çalış. Sonra İncil 'i oku. ona göre karar ver. Ama hangi dini seçersen seç Allah 'ın birliği tektir. Bunu aklından çıkarma.
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle şekli hoşuna gidiyor diye oraya gitmen mantıksız. Sana tavsiyem al dinleri araştır hepsini ne olmuş ne yaşanmış nasıl gelişmiş vb konuları. Ondan sonra eğer sağlam bir araştırma yaparsan dinsel dogmaların hepsinin gereksiz olduğunu göreceksin.
30 Yorumla
+1 yılbenim tercihim başka dini seçmeyi tercih etmem ama seçeceğin din monoteist bir din olursa iyi olur hristiyanlık monoteist değildir. Üçleme monoteisttir çünkü hristiyanlıkta 3 kişi kavramı var. Ben Müslümanım ve ara sıra din karmaşası olmuyor değil (çok oluyor). Eğer Seçeceksen Şunları Seç yine de islam'dan çıkmanı tavsiye etmem. (Yahudilik, Bahailik, Zerdüştlük vb.) Tavsiye etmem çünkü insan seçtiği dine uzun süre sonra alışıyor ve bırakmak zor geliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslama göre müslüman olmayan cennete gitmez kanıt: link
Bence en güzeli ateistlik ya :D ateistim rahatım abicim.Bir mürtedim tek silahım gerçekler ve fikirler00 Yorumlakaç kere camiye gittin? Yada bizim ilahilerimizi dinledinki huzur bulasın. Yapma bence. Öbür dünyanını yakma. Biran önce tövbe et ve bu düşünceyi at kafandan
01 Yorumla
Soran+1 yıl5 kere camiye gittim ve sürekli ilahi dinleyen bir insanım bilmeden yargılamayın lütfen
ilahi falan dinleme...camiye git..bi namaz kılan birisini izle..abdest almayı içinden iste..içinde huşu duygunu kaybetme..eğer müslümansan islam çervesinde yaşamalısın.. çok fazla dua et..rabbim saptırmasın seni.. selametle kardeşim
00 Yorumlahiç bir şeyden korkma, aklına takılan her şeyi araştır. 3. kişiden bilgilere kanma, asıl kaynaklarına inmeye çalış. üstünde oluşan baskılara aldırış etme.
00 Yorumlabaşka dinleri araştırana kadar kendi dinini araştırsan zaten içinde şüphe bile uyanmazdı.
24 Yorumla
Soran+1 yılben kendi dinimide diğer dinleride araştırdım
Soran+1 yılkaynağım kuranı kerim :)
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=9mrVZHPikqM
Allahsızlar müzikten anlıyor.20 YorumlaDiyanet İşlerinin açıklaması link
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. İSlam çok incedir.Aklın kaydığı anda dinden çıkarsın buna göre kararını ver.İslamiyeti seçeceksen tövbeni tekrarla.Ama bir an önce kararını ver.
10 YorumlaBunu oku link
10 Yorumlapapa senı kutsamıs zaten sen yakında vatıkana da gıdersın papanı gormeye
10 Yorumlaben hristiyanım soruların olursa ekle cevaplarım hristiyanlık hakkında burda herkes sana alim kesilmiş atıp tutmşlar yok incil değişmiş incilin hükmü kalkmış hepsi yalan seni aydınlatırım eklersen sorularını beklerim
00 Yorumlaeyer alcaksan cennete benim arsa var 4 donum sağda george kulini solda will smith
12 Yorumla
Soran+1 yıldiğer dinlerle dalga geçmeyi kes hristiyanlıkta cennetten yer almak yok
+1 yılSeytan seni oraya cekiyor. Bende arastiriyorum hristiyan dini nasil diye. su anda arastirma asamasindayim.
00 Yorumlalink
açıklayıcı olur sanırım00 Yorumla
+1 yılhak din islamdır sakın ayrılma islamdan diğer türlü Allah korusun geri dönüş yok
20 YorumlaEskiden bende öyleydim de kiliselere gidince papazların tavırları beni soğuttu.
10 Yorumlakendi tercihindir. aslında a dini b dini değil onun içerikleriyle huzur buluyorsun. bu hristiyanlığa özgü bir şey deği.
10 Yorumlacanın neye istiyorsa ona inan ama gittiğin yol biraz kaygan haberin ola :(
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. biraz İslami şeylerle ilgilensen ona da ilgi duyarsın
00 Yorumla
+1 yılYanlıs düşünceler,yanlıs çevre,yanlıs bilgiler.Gel seni doğru yola sokayım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTüm dinler insan uydurmasıdır..Sevgi ve bilim tek gerçeğin olsun..
00 Yorumlabence biraz aklın karışmış
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle
ALLAH sana akıl fikir versin.
44 Yorumla
Soran+1 yılNeden dinlerin hepsine kötü bakılıyor direk dışlanma.
- +1 yıl
Katılıyorum size,cahillekten kaynaklanıyor bu konular okumadığı için anlamıyor ve bilmiyor tabiki..
- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBatı filmlerinin etkisidir o
00 Yorumla Kendini huzurlu hissediyorsan ona yonel.
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
bence günah birini seç
00 Yorumla
+1 yılFark etmez, hepsi aynı, takıl kafana göre.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkaça çıkartıyorlar günahlarını
10 Yorumlayolu seçecek olan sensin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkararsızlık kötüdür
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılseni gidi SINDIK
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzınnnnndıkkkkk
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında