Arkadaşlar son bir yıldır din hakkında sürekli düşünüyorum ve araştırıyorum, islam dininde açıklayamadığım bazı noktalar var. Ateistlik ve müslümanlık arasında kafam çok karmaşık bir durumda. Turan dursun'u biliyosunuzdur bir çoğunuz bilmeyenler için, kendisi müftüdür arapçayı ana dili kadar iyi bilir ve daha sonra ateist olmuştur, sizce kitaplarını alıp okumakı mıyım? Kafam iyice karışır mı?
Cevabın nedir?
arkadaşım ben saa şunu söyliyeyim bir yazıyı ya da bir cümleyi okuduğunda çok farklı bakış açılarıyla bakabilirsin ve bu bakış açılarından dolayı çıkarttığın anlamalar birbirine tamamen zıt olup yanlış anlayabilirsin , sen şimdi islamiyeti doğru bir bakış açısıyla anlamak istiyorsan önce yaşaman lazım , yaşamadan sadece mantık çerçevesinde düşünceyle doğru bakış açısına sahip olamazsın , ayrıca din mantık çerçevesinde her yönüyle irdeleyemezsin bunu yapabilmek için dünya üzerindeki bütün beşeri ilimleri vakıf olup sonra tartman lazım ki buda imkansız ama naparsın atıyorum Peygamber efendimiz oturarak su için demiş sen bunu uygulamadan düşünürsen ne alaka dersin ben ayaktada içiyorum birşey olmuyor , fakat bugün yurtdışındaki bilim adamından tut spor salaonundaki eğitimciye kadar bunun ne denli zararlı birşey olduğunu birçok kimse biliyor sen bunu anca uygulayarak yararını görebilirsin ve şuda var sen islamiyeti tam yaşayamamışsın ki o içindeki boşluğu dolduracak cevaplar arıyorsun , bir doktor bile bir ilaç verdiğinde şu kadar zaman kullanacaksın diyor neden o miligramları toplayıp bir anda vermiyor , sende islamiyeti iyice yaşa hem kalben hem mantıken bilinçli olarak ibadetlerini yap sünneti seniyye ye uy ve devam et , islamiyetten başka dine geçenlerin oranı %2 ise diğer dinlerden islamiyete geçenlerin oranı %30-40 , ayrıca şu ateistlik meselesi sadece son zamanların milletin çıkardığı moda dini , amaç türkleri islamiyetten uzaklaştırmak bunlar hep birer oyun , zaten kendi toplumunda kendi dinini sorgulanacak bir seviyeye getiren diğer toplumlara göre sadece biz varız hinduizm de adam neden bir sürü tanrı var len deyip yaygara yapmıyor gidiyor kendi araştırıp isterse dinini değiştiriyor ama bizimkiler direk öncesinde doğru düzgün yaşayamadığı dinini değiştirdikten sonra kötülüyor ve düşman kesiliyor lütfen spkın kimselerin sözlerin kanmayınız... iyi araştırın her kişinin yazdıkları doğru değildir...
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBirincisi kafanın karışmasından niye bu kadar korkuyorsun ki. Zaten üzerindeki korkuyla mantıklı düşünemezsin de doğru karar veremezsin de. Tabiki Turan Dursun'u oku, Kuran'ın ya da Diğer dinlerin kitaplarını da oku. Ama şunu unutma hiç bir zaman. Madem ki mükemmel bir varlık (Tanrı) söz konusu ve mükemmel herkesin okuyunca kötü bir anlam çıkarmaması gereken evrensel bir kitap (Kuran) söz konusu, tek bir hataya ya da günaha meyil verebilecek bir hata payının olmaması gerekir. İkincisi yaptığın seçim senin mantığındır. Sonuçta üstüne düşeni yapmışsın. Ben şuyum diyip geçmemişsin. Eğer şayet Tanrı varsa seni görüyordur ve içini biliyordur. Birilerinin seni korkutmasına izin verme. Şayet Tanrı varsa söylenene göre senin Annenden Babandan daha merhametli ve daha çok seni tanıyan birisi. Bence önemli olan neye mensup olduğun değil. Erdemli, İyi ve Dürüst bir insan olmandır. Gerisi seçimdir.
15 Yorumla- +1 yıl
Çıkmaza girilir ama sonuca da ulaşılır sonunda. Bence bildiğin yolda kimseye kulak asmadan devam et. Yanlış bir şey yapmıyorsun sonuçta
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
bak kardeşim. Bu dünya da herşeyin cevabı yotur. bende böyle düşünüyordum. birgün babama sordum. dedim yeryüzünde herşeyin bir cevabı var mı dedim, özellikle din konusunda babam dedi ki.(babam hafız) oğlum dedi. bunu şöyle bir örnekle açıklıyayım dedi. bir arkadaşını düşün dedi, sana her zaman doğruyu söyleyen, seni kandırmayan, bir bilgi verdiğinde kanıtlarıyla ve mantıklı bir şekilde anlatan bir araladaşını. o birgün dese ki sana falanca yerde yangın var dese. sen ona inanır mısın dedi. bende evet dedim. neden dedi çünkü bana her zaman doğruyu söyledi dedim, ona artık güveniyorum dedim. tüm mesele bu dedi. Allah yeryüzündeki kendisi ve islam ile ilgili soruların %99 unu cevaplamıştır dedi.%1i için kendisine güvenmemizi istiyor dedi. samimi bi güven, kalpten gelen bir güven. o gün bu gündür. kafa soru takıldığında ya kendi cahilliğimden ya da Alllah'ın hikmetinden der geçerim.
Herkesin kafasını kurcalayan bir şeydir hiç tanımadığın birine inanmak ve onu sevmek. Sonuçta biz düşünebilen varlıklarız hepimiz o yollardan geçiyoruz. Ama şöyle düşün doğuyoruz büyüyoruz ve tekrar ölüyoruz sence bunda ki amaç nedir? Allah demiyor mu açıkça bizi sınamak için dünya denen yere gönderdiğini ve yaptığımız herşeyden bizzati sorumlu olduğumuzu yaşamımız boşa değil bunun bir açıklaması olmalı. Her şey mükemmel bir düzen içerisinde kurulu herşey bir birini inanılmaz ve akıl almaz bir şekilde tamamlıyor. Sana demem oki evrende kusursuz bir denge var ve bu kendiliğinden olabilecek bir şey değil. Açıklayamadığımız ve bu dünyada açıklayamayacağımız bir çok şey var bu bir gerçek. Ama alnını secdeye dayadığında hissettiğin o huzur ramazanda tuttuğun orucun verdiği sabır açtıktan sonra bulduğun huzur işte gerçek olan budur... Sana tavsiyem fazla derin düşünme zira o düşüncelerin içinde kaybolursun... Böyle bir çelişki içindeysen inanç yönün ağır basan fakat bazı caydırıcı kuvvetler tarafından kayboluş yoluna çekilmek isteyen birisi olan kendimi hatırlattın bana ama ben doğru yolu buldum umarım sende bulursun :)
00 Yorumla
Bütün ayetler ayni gün inmemistir arkadasim. Bir günde dört mevsim yaşanmaz. Bir yil değil belki on yil daha anlamiycaksin zaten aklin her seye ermez. Süper bilgisi olan başka insanlardan yardim iste git cami hocasina sor kim seni geri cevirir ki. Amacim musluman kalmani saglamak değil ama boyle bir sansin varken bunu değerlendir. Al kurani oku ilk başta. Defalarca oku. Avusturyalı gencin müslüman olusunu izle bir hem gulecek hem de etkileneceksin allah var simdi :)) öyle yani bir yilda asilacak mesele değil din. Çok kutsal çok değerli iki kere bile az bayagi düşün sen :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
81Cevap
+1 yılArapçayı anadili gibi bilmek ölçü değildir zira arap olup yani ana dili arapça olup hristiyan olan %10 un üstünde bir kesim vardır. Zaten ateist olması da muhtemelen arapçayı iyi biliyorum diyerek Kurani Kerimi kendi aklına göre açıklamaya kalkıştığı içindir.
Kurani kerimi anlayabilmek için arapça bilmek yetmez. Ayeti kerimelerin ne zaman indiğini, hangi sebeple indiğini, daha sonra bu ayetle ilgili başka bir ayet inip inmediğini. ayet ile ilgili hadisi şerifleri ve hadisi şeriflerin rivayet edenlerini. Usul, kelam, fıkıh, hadis gibi ana ilimleri be bu ilimlerin ayrıldığı ara ilimleri bilmek gerekir. Daha da uzatılabilir ama sıkmak istemiyorum. Kitap tavsiyesi isterseniz Tam ilmihal Seadetyi ebediyye kitabı her türlü sorularınıza ilaç olacaktır.27 Yorumla- +1 yıl
İki gün önce kayıt oldum ya yeniyim zaten :) . meslektaş olduğum için gurur duyuyorum O da kimyacı :)
- +1 yıl
Siz buraya yazmadan önce bende sizin hesaba baktım takip etmek için ama kapalıydı şimdi açılmış takip etme kısmı :)
islamı karalamak için gösterişler içerisinde o müftü ateistliğini açıkladı zaten ezelden beri ateist arapçayı ana dili gibi bilmeside müslüman olduğunu simgelemez çoğu islam dışı inanışlar islam dinini bir çok müslümandan daha iyi bilirler nedeni ise onlar kendi inançlarını bizim dinimizde boşluk bularak o boşluklarıda müslümanlara sunarak beyinlere hükmederler çoğu okullardaki din öğretmenleri felsefeci fakat bunlarla başa çıkılamaz buda üzerimizde oynanan bir takım oyunlardır...''beyin bedava lütfen kullanın''
20 YorumlaBak kardeşim biz ta ortaokuldayken, imam hatipteki abilerimiz bu tip uhrevi konular üzerinde fazla düşünmemizi tavsiye etmişlerdi. Bizim kapasitemizi aşan metafizik (fizik ötesi) kavramlar mevcut. Turan Dursun'u ben de görmüştüm. Malumunuz ateistler Kur'an-ı Kerim'i biz normal seviye müslümanlardan daha çok irdeliyorlar. Eski müftümüz de bazı konularda çıkmazlara girmiş ve yolunu sapıtmıştır. Olabilir. Şeytan bu tip konularda bazı insanlarla hususi uğraşır. Bir ara ben de Allah'ın sonsuzluğu, evvel ve ahir gibi kavramlarda sıkıntı yaşamıştım. Sofi arkadaşıma durumu paylaştığımda, şeytanın imanı sağlam kişileri saptırma gayretleridir diyerek içimi rahatlatmıştı.
En güzeli al bir abdest, La havle çek bol bol + Nas + Felak. Kışt de şeytana. Huzur bulacaksın.
(ekstra: Beyoğlundaki kiliseye girdiğimde ruhum daralmıştı. Kasvetli gelmişti. Özellikle tarihi camiler bana huzur verir. Bunlar iman ile doğru orantılı olabilir. Bunu deneyebilir ve kendini bulabilirsin)12 Yorumla- +1 yıl
İnternetin güvenilirliğini tartışmaya açarım bu önerme karşılığında. Ben özellikle sofi diye arkadaşıma sormadım, arkadaşım olduğu için arkadaşıma sordum. Namazında niyazında ve ek olarak sofi olmasıyla alakalı bir durumdu. Çok takılmamak lazım buna ;)
Kılı kırk yarmak çok yoruyor insanı güzel kardeşim. Hele ki din konusunda çok tehlikeli bir hal alıyor. Ateizmin boşluğu seni korkutmuyorsa oraya yönlenirsin. Beni korkutur, açık ve net. Hala daha ciddiye alıp ta sorunu cevaplamam güzel islam ahlakındandır kardeşim. Allah yar ve yardımcın olsun ve seni yolundan ayırmasın.
+1 yılO dediğin Kişi kafanı karıstırmıs olabılır ama Bu sıte Baya bır kafanı karıstırmıstır Ya düşünsene Hangisi Daha Mantıklı? Atesit Olmakmı Allaha İnanmak mı? Bu yer yüzü İnsanlar dağlar taşlar hayvanlar vs. vs. Hepsi Onların Tabırıyle Tesaduf mu? Bu sıtedekıler Kafanı karıstırmasınlar burada adreina lima Olurlar gerçekte kazım amca Kayseride erciyes Dağında Her İlk baharda Arapça ile Allah Yazısı Çıkar Ben orda yaşıyorum İstersen Resım atabılırım Lutfen Kendını Yakma Israr etmıyorum Ama büyük bir sevgiyle davet edıyorum son Olarak Bı namaz Kıl Veya anlını secdeye Daya O huzuru tat Ama Onları Yaparken İnan..
02 Yorumla- +1 yıl
Size ne anlatsak boş.. İnanmıyorsan Gir bak? O tesaduf olabılır sızın zekanızca ama bu dunyadakı hersey tesaduf olamaz ALLAHla kendı aranızda Artık, Ben karısmam İyigünler..
+1 yılŞimdi insan aklının herşeyi anlaması beklenemez benim düşüncem. Kaldı ki Müslümanlık da ya da Kuran-ı Kerim de herşey tas tamam açıkça yazılsaydı eminim şurda 1 tane gayrimüslim olmazdı. İllaki bazı boşluklar olacakki bunun adı sınav olsun. Tavsiyem bu konular üstüne fazla düşme ibadetlerini pekiştir rahatlarsın en azından. Çünkü şeytan rahat durmuyor sen bir sorunun cevabını bulsan diğerine kafan takılır öyle gider vesveseler içinde koşuşturursun. Ateistliğe gelirsek bence en saçma inançlardan birisi evrende muazzam bir sanat var bunu inkar edemeyiz ve illaki bunun yaratıcısı da vardır oda Allah dır. Ha burada soruyu soran arkadaşı yargılamak da bize düşmez açıkçası. Velevki ateist olmuş ama yarın birgün bir tövbe eder kabul olur tövbesi senden benden cennetde makamı mevkisi yüksek olur bilemeyiz. Rabbim azabdan cümlemizi korusun.
10 Yorumla
+1 yılBu sitede ki ateist insanlar fikirlerini empoze edip insanların kafasini karistirip Allah i sürekli bir cezalandirici gibi gösteriyorlar. Din ile ilgili sorular hemen popüler olup xper kazanma aracı olarak kullanılmaya başladı. Sende okuyup kafani karistiriyorsun. Şüpheye düşüyorsun. Sorguluyorsun. Sorgulanan şüphe etmen güzel bu senin bağnazca körü körüne inanmadigini gösterir. Ama anlayamadigim nokta şu. İnsan bütün bu sorulari sorarken nasil olurda bu kadar delile rağmen Allah'in varligindan şüpheye düşer?
10 YorumlaSeni kaybettik sonun ateizm olacak artik bu kaygilara kapilanlarin sonu bu oldu artik haddin olmayan sorgulamalar icinde bogulacaksin ama bir gun basina cok kotu bisey geldi mi tipki sıkıştıgnda anneeee diye bagirirsin ya bu kez de Allah'im neden beni buluyo diyeceksin ama o sorguladigin Yaradan'a sigindigini o an ki aciyla gec farkedeceksin eger icinde ateist olmama duygusu ve fikri daha agir basiyorsa hic bulasma beyin yikayicilari unut gitsin. ALLAH yoksa bile (HAŞA) var desen de bisey kaybetmeyeceksin ki
05 YorumlaTuran dursun şuraya yazdığım ELMA kelimesinin 29 harf içinden en uygun 4 harfin kendiliğinden ard arda gelip tesadüfen ELMA kelimesini oluşturacağına inanmayacak kadar akılcı ama ELMA meyvesinin bir nimet olarak tadı kokusu rengi ve lezzetiyle tesadüfen oluştuğuna inanacak kadar aptal bir adamdır
30 Yorumla
+1 yıl50 60 yıllık bir dünya hayatı için sonsuz hayatınızı berbat etmeyiniz bayım.. DNA ve RNA yı da açıklayamıyoruz beynide açıklayamıyoruz.. biz kimiz ki herşeyi bilelim mutlak bilgi sahibi olalım.. İbni Sina gibi zeka abidesi ki gecede kitapbı ezberleyip o kitabı yırtıp tekrar aynını yazacak kadar zeki diyor ki ; Kader akli değil naklidir.. b ubize kuranda böyle anlatılır ve biz buna inanırız.. herşeyi sorgulayarak bir yere varılmaz.. paranoyak olursunuz.. islam yüz çevirdikten sonra iflah olmazsınız zira siz en iyi olanı terk ediyorsunuz en iyiyi arıyorsunuz ama aslında vazgeçtiğiniz sey zaten en iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=76YfgwOMHXU
Bu videyu izlemeni tavsiye ederim. İslam dinindeki çelişkileri iyi özetleyen derine inen çok güzek bir video.
Profiline mesajlarına biraz baktım araştırma aşkın var, bu tarz kişiliklerin inançlı kalması imkansız gibidir bir örnekte benim bu konuda. Bundan 5 yıl önce bende seninle aynı pozisyondaydım, araştırdıkça ateist oldum. İslamdaki tanrının var olabilmesi mantıken imkansız araştirdikça bunu göreceksin...05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMüslüman değilim ateistim zaten :))
- +1 yıl
ateist oldum diyor zaten
Cevap sahibi+1 yılAteizm ve muslumanlik arasında kafam çok karışık yazmıs o nedenle paylaştım @sdasdasdadsa
- +1 yıl
ha afedersin o bölümü kaçırmışım
Aile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. Güzel kardeşim, ön yargı ile yaklaşmadan sonuna kadar şunu dikkatlice dinleyip izlersen. Problem kalmaz ;)
https://www.youtube.com/watch?v=ukjhA_TD2Ug&feature=youtu.be
Farklı aklına takılan bir şeyler varsa söyle kardeşim10 Yorumla
+1 yılSakın yapma. Senin Turan dursun dediğin adam şeytanın dostu. Onun islamı terk etmesi çok saçma nedenlerden dolayıdır. Ayrıca sen diyorsun ki Arapçayı ana dili gibi biliyor ama doğru durust turkçe konuşamaz ve ayrıca ilkolu bile kaç yaşında dışardan bitirmiştir
10 Yorumlabak kardeşim. Çoğumuz biliyoruz ki, dünyanın dört bir yanında nice insanlar İslam'a giriyor. mesela bir kafir vardı adını hatırlayamadım. Adam islamiyet'e ve müslümanlara öyle düşmandı ki. Sırf karalamak için kitaplar ve yazılar yazmaya karar verdi. bunun için derin araştırmaya girdi. islamiyetin (haşa) açığını aramaya başladı. baya bi araştırdı, İslamiyetten öyle bir etkilendi ki. Allah'ın rahmeti nazil oldu. Ve adam müslüman oldu. Allah'tan hidayet isteyin, merhamet etmesini isteyin. O müftü gibi nasipsiz olmamak için isteyin. Allah'ın rahmeti üzerinize olsun.
00 YorumlaÖnce Kuranı Kerimi oku. Daha da kararsız kalırsan bu konuda yetkin kişilerden bilgi al. Dinden çıkmak basit bir konu değil. En azından ibadetleri vs. yapmasan bile imanlı git diğer tarafa. İslam dininin bizden yaşamamızı istediği hayat çok da zor değil, kötü birşey de emretmiyor ; aksine dini gerektiği gibi yaşayan insanlar daha da mutlu oluyor. Müslüman olarak yaşayıp ölürsen diğer tarafta ahiret yoksa bile birşey kaybetmessin. AMA YA VARSA?*? işte o zaman helak olursun iyice düşün taşın ateist olmanın sana hiçbir faydası yok ama zerre kadar da imanın olsa çok faydası var.
00 Yorumlabence onları okursan kafan daha da karışabilir veya yanlış bir karar da verebilirsin istersen önce sadeleştirilmş risaleler okuyabilirsin sarı olanlarından ondan sonra yine istersen turan dursun oku çünkü dinimizi tam olarak öğrenemezsek haklı olarak içimizde kuşkular olacaktır canım :)
00 YorumlaTuran DURSUN üstadı mutlaka okumalısın. Ve Muazzez İlmiye ÇIĞ'ın Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sümer'deki Kökeni kitabını okuyun derim. Bunun dışında bilimsel anlamda araştırmalar yap, kitaplar oku. Sonra dini eleştirel biçimde sorgula bunu inanmamak için değil sadece objektifçe yap. Okumadıysan Kur'an'ı oku ve sorgula. Muhtemelen din prangasından kurtulacaksın ama Ateizm konusunda bir şey diyemem o sana kalmış bir durum. (:
00 Yorumla
+1 yılsorgulamanız çok güzel.
Nnesnellik,
çokyönlülük
peşinhükümsüzlük
bu üçüne dikkat ederek ilerleyebilirsiniz
amamalum hayat kısa, ama bilgi sınırsız
bu yüzden yardımlaşmak, yükümüzü çokluğumuz oranında azaltacaktır
dilerseniz arkadaş olalım bilikte sorgulayıp arayalım...00 Yorumla
+1 yılKafanın netliğini sağlamak istiyorsan kutsal kitap ları oku sonra din denen şeyi bırakacaksın zaten. çok sevdiğim bir söz vardır"insanlar kendınden güçlülere sığınıp itaat ederler. Bu yüzden krallar oldu ve bu yüzden tanrı doğdu". insan her zaman kendisinden güçlü bir varlıga iman etme istegi duyar fakat bence din sacmalıktır
10 Yorumla
+1 yılEğer inanmakla inanmamak arasındaysan alıp okuyacağın kitaplar seni etkiler ve yönlendirir ve bence doğru karar vermezsin.
Mesela ben olsaydım önce dini araştırırdım sonra ateistliği ya da o ateistin kitabını incelerdim. Çünkü eğer gerçekten din diye bir şey varsa ve sen ateistliği seçtiysen günahı büyük olur. Ama tersine din yoksa ve sen bir dine inanmışsan herhanği bir günahın olmayacak riski yok yani.11 YorumlaBildigim kadariyla yardimci olayim muhkem ve müteşabih ayet kavramlari gercek kaynaklardan arastirirsan dogru bilgiler edinebilirsin ayetlerin ne uzerine indigini temsil veya benzetme var mi bazi temel kaideleri bilmemiz lazim yoksa yanlis anlamlar cikarabiliriz. anlamadigin bir yer cikarsa en dogrusunu Allah bilir demeliyiz Bence
00 Yorumla
+1 yılBen de sorguluyorum ama sadece ateistlerin kitabını alıp okursan gerçek bir sorgulama olmaz sorularını belirle ve gerçekten yanıtlıcak insanları bulup onlara sır bu aşamada da o kitapları okuyabilirsin. Çünkü sadece ateistin kitaplarını okursak bu sorgulamadan çıkıp yargılama veya çürütmeye dönüşebilir.
00 YorumlaDüşünmemen, araştırmaman gerektiğini söyleyenlere aldırış etme. Kur'an baştan sonra insana aklını kullanmasını öğütler. Şunu da unutma ki Kur'an'da aklı aşan hakikatler olabilir ama akla aykırı hiç bir şey yoktur. Bunu görmen için de okumalısın tabi ki.
Ayrıca herhangi bir yazarın kitaplarını okumadan önce ilk okuman gereken kitap Kur'an'dır. Tanışmak istediğin biriyle doğrudan gidip konuşmak mı daha iyi yoksa başkalarına sormak mı? Böyle düşün.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Dinlerin alayı saçmalıktır, domadır, korkutucudur, eşit değildir. Şu anda işid dediğimiz terör örgütü tam olarak islamı uygulamaktadır ama bunu kimse açık şekilde ifade etmez, etmeyecektir de. Muhtemelen bu mesajıma bile 10 eksi gelecektir ama gerçekler budur. Zaten dinde Allah'ı sorgulama şirk olur diyori çünkü sorgulanırsa dinden çıkarsınız kesinlikle.
25 Yorumla- +1 yıl
Işıdın kuruluş amacı Müslüman lığı bu şekilde lanse etmek zaten. Ben vaktinde böyle salakça şeylere kim inanır bizim özümüz belli diyordum ama demekki varmış
- +1 yıl
Işidin tam olarak islamı uyguladığını düşünerek yanılıyorsunuz. Mantıkları "Allaha karşı olana karşı koymak" olan bir örgüt önce Mescid-i Aksa'yı basan İsrail'e saldırsın. Adamların kimin ürünü olduğu aşikar. Bunu görmek çok zor olmamalı. Ayrıca Peygamberimizin ahlakı ve sünnetleri merhamet ve iyilik üzerine kuruludur. Bağnaz kaynaklardan uzak durmanızı tavsiye ederim.
- +1 yıl
Başlık biraz kabaca kusura bakma. www.dunyabirmasaldir.com/.../
Aile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı. Bir ayet vardır kuranda aşırıya gitmek felakettir diye müftü de sanirim öyle yapmış. Ve bunu her yerde söyleyip insanların kafasınıda karıştırma git biraz hoca dinle adam mezarda kadının sesini duyup açmış mefta simsiyah çığlıklarını duymuş dinle bunları
00 Yorumla
+1 yılwww.kizlarsoruyor.com/.../q2035048-ciddi-anlamda-ateistler-islama-inanmayanlar-bakabilirler-mi-size
bunu ateistlere okutsana. hep artist artist herşeyi biliyormuş gibi dolanan ateistler benim sorumu görünce kayboldular ortadan.. senden de cevap bekliyorum04 Yorumla- +1 yıl
hangi sayfa? hem zaten cinlere inanmama durumlarını da göze aldım ona göre yazdım :)
- +1 yıl
evet haklısın
+1 yılderinlemesine inmene gerek yok. cok bunaldiysan zamana birak. ayni zamanda yasin cok genc baska seylere kafa yorsan iyi edersin.
ama inanmak insana iyi gelir, inanmak guzel seydir. rahatlatir. kafan karismis olabilir, zamana biraksan iyi edersin. inanmanin zarari yok, faydasi cok..00 YorumlaOkumaktan zarar gelmez.. Sonuçta ne okursan oku kendi akıl süzgecinden geçirdikten sonra inanır veya inanmazın.. açıklayamadığın Konuları da illa ki Turan dursun dan Öğrenmek zorunda değilsin başka yazarlardan da okuyabilirsin.. bir değerlendir bence...
00 YorumlaKnkm ateist oluncada bir suru sey aciklanamaz kalmiyacakmi su evrenin ne kadaribi aciklayaviliyorsunki bununla birlikte dini konular daha spyutsal kaliyor asil mesela ininc tir dinde her seyi anlamayi bekleme zaten din disindada her seyi anlayamayacaksin
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 691 cevap paylaştı.
+1 yılSana tavsiyem ilk önce kendi kafanda bir belirle ne istediğini dini herkez kendi kafasına göre yorumluyor kisilere takılmamak lazım bence. Kendi mantık ve düşüncenle doğruyu bulursun benim anladigim kadarıyla sen ateist olamazssın onlar daha katıdır sanırım deistlik diyebiliriz senin düşüncene. İnanıp inanmamak sizin kişisel tercihiniz ama mantıklı hareket edip karar ver derim.
00 Yorumla
+1 yılİslam dini çok ince bir dindir çizgi cok önemlidir. Aslında tek sorun nedir biliyomusun İslam dinini diğer dinlerle bir tutmulmamasıdır simdi sen İslam topraklarndasin diğer dinlere din inanış adı altında çok rahat inanıyosun ama islama gelince kutsal kitaptan kendine bütün herşeyi en ince ayrntsna kadar anlatmasını istyosun anlatıyor elbette ama bizim gibi sade bir üslupla değil işte senn kafa bursa gidiyor senin bir kaynağın yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://www.dailymotion.com/video/x1lrx4g_amerika-nin-yeni-malcom-x-i-ortaya-cikti_news
Bu video çok hoşuma gidiyor00 Yorumla
+1 yılbirader islam dininde belli başlı büyük insan kendi evlerine çekilerek düşünmek istemişlerdir. ve kur-an ın bir çok yerinde anlayamadığın şeylerin olacağını ve onlara Allaha tevekkül ederek koşulsuz inanarak geçmenden bahseder. yoksa kafayı yersin. Kur-an ı anlamak öyle her kula nasip olmaz ve her insan da cevap veremez. farklı konularda örnekler veren islam alimlerinin örnekleri çağa göre olduğundan bir çok insan da çıkamamaktadır işin içinden...
00 YorumlaKusura bakma ama kendim içinde söylüyorum namaz yok niyaz yok dinden uzak yaşıyoruz sonra işte takım tutar gibi seçeekler arıyoruz gerçi ben dinimde hiç ikileme yaşamadım ama uzağızya işte şeytan daha çok ilişiyor bazen sorguluyorum neden diye ama çok yanlış söyleyim bir damla kuşku bile imansızlığa sürükler tövbe et bence kur-an ı oku belki aydınlanırsın.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle alıp okumalısın. Daha sonra ise İncil, Tevrat. Bunları okumanı tavsiye ederim. Bende bu evrelerden geçtim. İslamiyet ne benim yaşamıma nede Türklüğe uyuyor bana göre. Bir oku hiçbir şey kaybetmez hatta kazanırsın
12 Yorumla- +1 yıl
Evet, bu konuda da yeteri kadar araştırma yaptım. İnan bana inançsız olduğun zaman daha mutlu olacaksın. İnsanların dediğini düşünme sakın! Hiç bir kişinin kurandan uzaya gittiği yok ama bilim götürür. Olmayan bir şeye inanmak çok saçmadır. Sırf aileleri müslüman diye müslüman olan insanlar tarafından çok laf yiyeceksin ama tatlı su müslümanlarına inanma derim. Ne hikmetse Arap yarımadası doğru yaşamıyor ama biz doğru (!) yaşıyoruz. Öyle bir şey yok
Şu kıyaslamayı yap. Kaç Müslüman din değiştirmiş? Ve kaç Müslüman olmayan Müslüman olmuş. İşte o zaman anlarsın doğru yolu
22 Yorumla- +1 yıl
Her insan Müslüman sıfatı ile doğar. Kafası olan düşünür, niye müslümanım diye. Senin gibi. Sonra bakar açığı olmayan ve 1,5 milyar insanı aynı çatı altında toplayan bu din bunu nasıl yapıyor diye. Allah hayvanlardan ayrı akıl vermiş ki düşün diye. Müslümanlığı seçmemişse de düşünsün hak mı değil mi diyr
- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlaya şöyle bakarsan Ateist olupta müsülman olanda bir çok kişi var o zamanda Kuran-ı Kerim okumalsın bir tek kişi üzerinden bir yargıya varamalısın senin inancın doğrultusunda gerçekleşmeli her şey
01 Yorumla bak sana şunu söyliyim dinde sorgulayamazsın senin önüne bişey koymuştur sen buna inanmak zorundasın evet düşününce bazı çelişkili durumlar var ama işte düşünmicek islam dini bunu söyler işte düşünürsün zaten yakayı bir kere kaptırdın demektir din denilen kavram mantık sonucu çıkmış bir yargı değildir düşünmiceksin sadece inanıcaksın
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle Kuran Arapça değildir Arapça Kuran dan gramer almış bir dildir. Ayrıca dini araştırmak için sadece Kuran i okumanız yeterli çünkü Kuran da ucu acık hiç bir şey yoktur. Kendinize ve beyninize hakim olun son Zaman'ların modası olan ateistlik ve yaverlerine kulak asmayın.
00 Yorumladininden çıkmaktan korkuyorsan önce kuran oku mealini tefsirlerini bitir aklında kalan anlayamadığın konuları 2-3 yerden araştır ki tam emin olmaya çalış (bazısı kestirip atıyor o öyledir deyip geçiyor çünkü) ondan sonrada iddiaları incele
01 Yorumla
+1 yılsana gerçek doruyu veriyimi canım bir çok kitap okuyip kafanı karıştırmaya gerek yok 3 tane kitap oku 1 kuran 2 valhalla 3 incil bunları okuyup anladıktan sonra bana gelipte ben hala müslümanım dersen senin yüzüne tükürürüm :)
10 Yorumlabazı şeyleri açıklayamazsın insan aklı iradesi yetmez inanacaksın kapatacaksın konuyu beyni yakarsın zorlarsan idrak-i meal-i bu küçük akla gerekmez, zira bu terazi o kadar sikleti çekmez.
00 Yorumlaben agnostik bir birey olarak sana bunu tavsiye etmem kardeşim. öncelikle kendi dinine hakim ol islamı çok iyi şekilde araştır sana dr zakir naik'i öneririm youtubeda çok fazla videosu vardır. daha sonra ateizmi de araştırırsın ;)
04 Yorumla- +1 yıl
hmm merak ettim bu zakir naik i neden onu önerdin.
+1 yılbir gram şüphen var ise kafir olursu Allah ' ım gerekirse herşeyimi al ama imanımı alma amin.. <3 Allah c. c
42 Yorumla- +1 yıl
ben çırpındım doğru yolu buldum şüphesiz bir şekilde aradım asla çelişki yok rabbimin kuran - ı keriminde rabbim içime şüphe girecekse canımı girmeden önce alsın gerekirse her yerim ezilsin ama şüphem olmasınn
Bak akıl bazı şeyleri anlamakta acizdir. Bu yüzden çok derine inme. Tabii kafan karışır. Başka şeylere kafa yor :)
00 Yorumla
+1 yılHER NEFS OLUMU TADACAKTIR.
hala bu ayet yikilamadi hepimiz ölüp gorucez02 Yorumla- +1 yıl
Kaynak bol sevgili soran kaynak bolda gidenin geri gelmesine musade yok :) yoksa giden gelseydi de goreydik hallerini
kuran ve hadis yeterince kaynaktir
Aile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı. Dinde kararsizliktan ziyade tanrinin varligini sorgula bastan daha makbul olur. ateistim ama turhan dursun'u sevmiyorum niyeyse.
00 Yorumla
+1 yılher insan o kargaşaları yaşıyo hemde uzunn yıllar sonra bir kaç şey olur ya o inanç gelir ya zaten soğursun iyice
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnun kitabını okuyabilirsin tabi :) ama bir yandan da ateizim den islama dönenleri oku bak bakalım hangisi daha mantıklı konuşuyor. Kafana takılan şeyler olursa sorabilirsin bana da uzun süre medrese eğitimi aldım.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDr. Laurance Brown var ama ingilizce okumuştum Türkçeye çevrilmiştir belki. Kitabini bulamasan bile turkce altyazili videolarini bulabilirsin youtube da :)
+1 yılİşte zaten iş orada karışıyor. Ne kadar karıştırırsann o kadar çok kafan karışıyor. Bana da olmuştu daha önce. Çok takılma bence.
00 Yorumla
+1 yılarkadasım din öyle çılgınca araştırmaların içine girip açıklama bulmaya çalışarak bağlanabileceğin bir olgu değil. yani bana göre sadece hisset Allah'ın varlığını hissedemeyeceğin bir durum olmayacaktır. hisset...
00 Yorumladinde bazı şeyleri düşünmeyin delirirsiniz işin içinden çıkamazsınız diyorlar. Sende fazla düşünme varsa kafanda bir soru iyi bilen bir müslüman hocaya sor
00 Yorumla
+1 yıl1400 yildir durmadan akan zemzem suyunu açıklayan olursa bende ateist olucam .
50 Yorumlabunlar sana şeytan ve cinlerin verdigi veaveselerdor sakinn kanma şu an nefsinlede savastasin yüce Allaha yönel ve többe et kelimei şehadet getir
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yılAyetler ey inananlar ey iman edenler dye başlıyor. Eger sen bu ikisinden biri değisen kur an sana fayda veermez.
04 Yorumla- +1 yıl
Davet edeceksin tabiki ama ayetlere inanacak anlayacak ve uygulayacak yoksa faysai olmaz ona
- +1 yıl
Paranoyak hastası mısın? Herşeyde bir yanlıs arıyorsunuz? Altın oranı açıkla o zaman
kafanda soru işareti varsa oku tabi. okumaktan zarar gelmez. o kitabı okuduğun için illa onun görüşlerini benimseyeceksin diye bir şey de yok.
00 YorumlaDinden çıkınca ateist olacaksın diye bir kaide yok.
Deist olursun ya da agnostik olursun. Teizm felsefesini her kosulda yaşarsın00 YorumlaAile & Toplum konusunda 500 cevap paylaştı. tek bir soru soracağım bunun cevabını verebilirsin ateist ol ama veremezsen islamı daha çok araştır anlaştıysak sorum gelsin mi?
04 Yorumla- +1 yıl
"Gökleri yedi tabaka (7 kat) olarak yaratan O'dur" hz muhammed 600 yıllarda elinde herhangi bir teknoloji mevcut değilken bu bilgiyi nasıl insanlara bildirdi , bu soruya hiç bir ateist daha mantıklı cevap veremedi hatta cevap veremedi bile yani demem o ki bu sana apaçık bir delildir allah vardır hak dini islamdır
Bu ülkede Yaşar Nuri, Zekeriya Beyaz gerçeği varken müftünün ateist olmasıda normal. Çünkü müftülerde ilahiyat mezunu. Asıl din hocaları dergahlardan çıkar. Onların kitaplarını oku. ;)
20 YorumlaAgnostik olsanda anlarım ama ateistlere saygı duymuyorum çünkü bir insan bu kadar kör bu kadar cahil olmamalı bunu kabul edemiyorum
26 Yorumla
+1 yılKafana takılan nedir güzel kardeşim?
bir an önce alalım seni bizim safa...00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım