Soruyu düzgün okuyun da cevaplayın.
Teşekkürler😕

çok korkuyorum. siz zifiri karanlık nedir bilir misiniz? sıfır ışık. bu gözleri kapatmak gibi bir şey değil. o karanlıkta ayakta bile duramazsın düşecekmiş gibi olursun. çömelsen bile hala düşecekmiş gibi hissedersin. ayrıca askerdeyken de ölüm korkusu yaşadım. düşününce de ölümü, korkuyorum ama amelde ise ahesteyim belki de korkum bu yüzden.
ölünce artık geri dönüşü olmayacak yaptığın bütün yanlışlar hiç mi hiç düzeltilemiyecek. bu hesabını dondurup bir müddet sonra geri açmak gibi birşey değil. siz evden çıkarken yanınıza birşeyler almadan çıkabilir misiniz? en azından ceptelefonu ya da birkaç bozukluk bari alırsınız hiç olmadı ev anahtarınızı alırsınız. bu sefer hiçbir şey alamayacaksınız. sizin eşyalarınızı toplayacaklar belki bir kutuya koyacaklar siz onları artık hiç kullanamayacaksınız. siz mezarda yatarken insanlar yanıbaşınızdaki sokaklardan yürüyerek geçecekler, arabalarıyla gezecekler. ve onlar akşam olunca evlerine gidecekler sokaklar yine ıssız olacak. ama siz artık o yanıbaşınızdaki sokakları yaşayamacaksınız. ölüm belki karabasanın üzerinize çökmesi gibi herşeyden haberiniz olacak ama kıpırdayamacaksınız.
evet ben ölümden korkuyorum. ama korkum beni ölümden kurtaramaz bunu da biliyorum.
Zerre.. ikim de diil. Bir imamla pamuk ritüeli canımı sıkıyor onda da müftülüke dilekçeyle hallediliyormuş.
😂😂😂
Ölmekten korkmuyorum geride biraktiklqrimin nasıl olmadıklarını mutlu mutsuz mu bana ihtiyaçları var mı annem nasıl iyimi anneme nasıl davranıyorlar annem mutlu mu yigenlerim nasil bir eksikleri var mı mutlularmi ne bilim benim hayatimin tek amaci annem abim ablam ve yigenlerim kocam mutlu olsun onlarin hic borseyi eeksik olmasin alamadiklarini yapamadiklarini yapayim hep iyi olsunlar diye dua etmek çabalara bazen onları düşünmekten gece uykusuz kalmak işte buyuzden önce ölmek istemezdim ve sadece tek korkacagim şey gözüm arkada kalırdı ya benden varya çocuğuna deli olan bir anne olurdu ha kendimden korkuyorum bazen bu annelik işinierteledi m o yuzden
Valla korkmuyorum sonucta hepimiz gebercez yani pamugu tikayacaklar
benimde canimi yaktı başka cani yanan varsa beri gelsin
Benim yanmadı gebersin
Cevap
282Cevap
Ne ölmekten ne ölümden korkarım ölüden korkmam diriden korktuğum kadar
@mMaxcodeRİMm :)
Bu yol nereye gider
Bir kuğunun boynuna dokunurken...
Yol bir yere gitmez
İçerde
Düz saçlara uğrar
Ayak üstü bir akşamüstü
Her plansız ürperişin sonu
Hüsran
Ve hüsran
Çok sanat müziği bir kelimedir
Yol bîr yere gitmez
O bir durma biçimidir
Yoi yoluyla gidebilir yare
Yoldan çıkabilir apansız
Ve ömür bitebilir yoldan önce
Ama yoi bir yere gitmez
O bir durma biçimidir
Yaşamak
Hızlı bir ölme biçimidir
Düşünce ışıktan yavaşsa
Erken gidilmelidir
Gerdan sözcüğüne
Bir kuyumcuda da rastlayabilirsin
Bir kasapta da
Kalbin sızlamaz
Bir kuzu yüreğini vitrinde görünce
O bir beslenme biçimidir
Ama korkarsın
Kurdun sevdiği havadan
Ayakkabı yaparsın yılandan
Yol bir yere gitmez
O bir durma biçimidir
Her garantiyi istersin hayattan
Oysa ölümle yaşam arası
Uzun malum ince bir yol
Bir yere gitmez
O bir ölme biçimidir
İyi yolculuklar denmez bir gidene
Yapılamaz çünkü
Çok yolculuk bir seferde
Yoku denmez her gidene
Herkes o yolun taraftarı olmayabilir
Hiçbir sürgün
Gittiği yolu sevmez mesela
Yol bir yere gitmez
O bir susma biçimidir
Soğuk bir taşıtın uğultusunda
Baba sen pilotsuz uçuyosun :D Helall
ölüm hissi nasıl ve öldükten sonra neler olacak bunları çok merak ediyorum. dediğin gibi karanlık ve soğuk mu olacak yoksa ışıl ışıl güllük gülistanlık mı :D Kimler geldi geçti. yüz binlerce yıl önce dünyadan göçen insanların şimdi ruhları hangi alemde. cennet cehennem var mı? reenkarnasyon var mı? olması saçma olur. bu adaletsiz dünyadan kurtuluş yok demektir. ölmekten korkuyor muyum? ölmek için biraz erken gibi. aslında korkmuyorum. ölümcül hastalığa yakalandığımı bilsem çok kötü olurum. en çok geride bırakacağım ailemi düşünürüm. zaten hastalık takıntım var.
Bu sorularının cevabı için Hakikat Kitabevi Yayınları 6 numaralı kitap. KIYAMET VE AHİRET kitabını öneririm. Bütün sorularının cevabı yazıyor.
Ölüm güzel şey budur perde altından haber
Hem güzel olmasa ölür müydü Peygamber? Demiş üstad Necip Fazıl.
Hem ölüm bir terhis tezkeresidir. Nasıl ki askerlik biter o teskereyi almadan kışladan çıkamazsın ölümsüz de bu dünya askerliğinden çıkamazsın.
Hem ölüm bir davetiyedir. Nasıl ki güzel günlerine davet edersin arkadaşlarını sevdiklerini işte ölüm davetiyesi de Rabbin den sana gönderilmiştir.
Hem ölüm bir uçak biletidir. Nasıl ki biletsiz uçağa binemez yolculuk edemezsin, ölümsüz de diğer tarafa yolculuk edemezsin.
Hem ölüm dünya bozkırlarından, cennetin uçsuz bucaksız bahçelerine geçiştir.
Hem dünya da seni kimler bekliyor? Ailen arkadaşların vs ama diğer tarafta parişahlarından, sahabelere, halifelere, Peygamber'lere kadar hepsi hatta ve hatta Allah bekliyor. Hem zaten sevdiklerimizde Oray'a gelmeyecek mi?
Mevlana nın bayram saydığı ölümden niçin korkar insan? Demek ki kusuru çoktur.
ölümden pek korkulmaz çünkü bir bitim değildir ama bağzıları için eğlenceli ve sorumsuz geçen bir hayatın bitimi olabilir ama iyi olan için başlangıçtır bunlar biyana ölümün vereceği acıyı düşünmemiz gerekir yaşarken tatığımız hiçbir acı ile kıyaslanamaz ama şunu iyi bilmemiz gerekir Allah ın sevdiği bir kul olarak yaşarsak yaşayacağımız ölüm acısının %99.99 u hissetmeyeceğimizdir...
Haklısın 😶
Ölüm korkusu tüm canlılarda vardır bir sineği bile öldürmeye kalkarsanız o bile ölmemek için direnir her nasıl olursa olsun yaşamak direnmektir. Tıpkı bir kablodan geçen akımın kablosunun elektronlara karşı gösteridği direnç gibidir. Ondan ben ölümden korkmuyorum demeyin Azrail sizi ziyaret gelmesini asla istemszsiniz. Sonuçta o geldiğinde boş gitmeyeceğni herkes bilir. Ondan bana ölümden korkmuyorum demeyin. Fakat ölümden korkma derecesi vardır. Siz ya çok korkarsınız ya da çok az korkarsınız. Bu ölçüt sizin Dünyada ne kadar iyilik ve kötülük yaptıklarınız ölçütür. Ne kadar haram yersiniz, yoksuların, yetimlerin hakkını alırsanız ve tüm insanlığa ve yaşama zulüm ve ölümden başka birşey getirmediyseniz sizin ölümden korkunuz çok olur. İşte böyle insan katında yaşamak. Ben ölümden çok az korkarım. Korkusuz bir adamdan uzaklaşın size zarar verebilir.
Aynen oyl. e bir sekilde ölücez arkamizdan biraz aglayacaklar sonra unutulacagiz. O sebepten gelecege bisey birakmak belki bir kesif belki bir söz belki bir hayrat ya da gelecege iyi bir insan birakmak ne bileyim bir nebze olsun hatirlatir belli zamanlarda bizi insanlara diye dusunmekteyim..
Bizi korkunç şeyler bekliyor zaten. Mesela günahlarımızdan dolayı azap çekeceğimizi biliyoruz.
Kim günahsız ki?
Hiç kimse bu açıdan düşünüyor mu hayır tabi.
Haklısın
Ölmekten değil, ölüm anından korkuyorum. Nasıl olacak ölümüm? Canım çıkarken çok acıyacak mı? Beni korkutan tarafı burası. Yoksa ölüm güzel bile olabilir.
Bende merak ediyorum orasını :/
Allah ölümün de hayırlısını nasip etsin.😌
Amin :/
Bıraksalar karanlıkta yaşarım, üşüsem bir şeyler bulurum, yalnız kalsam umursamam kış ayından daha soğuk bir hava var gibi içeride. Bende oralarda bir yerde. Ölümden korkacak kadar yeterince kişiyi sevmiyorum. ya da yeterince yeterli kişileri sevemiyorum, bilmiyorum.
Kafa karıştırıcısın😣
Maalesef :P
@sucuklusütlaç Aile peki? Onları düşünmüyor musun?
@hellobubble belki biraz daha dikkatli yaşamamısın tek nedenirdir onlar.. İmimi bilen son kişi ölse ne edicemki sanki yaşayıp
O zaman iz bırak dünyaya.. Kitap çıkar beste yap mesela.. İşinde en iyi ol..
Ya da muhtaçlara el uzat.. Bir yetimi giydir ona yemek ver.. İyilikler her ne kadar unutulur gibi görünse de unutulmaz..
Yaşama gayem yok değil, inancım bile tam. Bunlar ayrı şeyler. Sadece yaşamıyor olsaydımda sorun olmazdı yaşıyor olsaydımda emin olmazdım :) @hellobubble ve dediğin o iyileklerden daha büyüklerine ev sahipliği yapıyorum, emin olabilirsin :)
Azgın ve kâfir kula gelince kabir ona şöyle seslenir: "Sana ne merhaba ne hoş geldin ne safa geldin! Çünkü sen üzerimde yürüyen en nefret ettiğim kişiydin. Şimdi bana geldin sana yapacaklarımı göreceksin."
Ondan sonra üzerine abanacak sıkacak sıkacak kaburgaları birbirine girecek. Ona doksandokuz tane büyük yılan sataşacak. Onlardan birisi yere üfürse yerde hiçbir şey bitmez ve dünyada hayat da kalmaz. Hesap vermek için dirilinceye kadar onun etinden koparacak onu sokacaklar.
Kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçedir ya da cehennem çukurlarından bir çukurdur.
aksam.medyator.com/images/2010/10/31/ceset.jpg
Hepinizin sonu böyle olacak desem yanılmış olur muyum?
Hayır😱😱🙈
Bundan önceki 13.5 milyar yıl nasıl gectiyse öyle geçecek zaman denen göreceli kavram. Ailem üzülür diye üzülüyorum yoksa arkamdan başka üzulcek pek kimse de yok zaten hiç var olmamış gibi giderim ben 😞
Ben üzülürüm pırasa😔😔😒
Eminim sen insanların hayatında büyük değişiklikler yapıcaksın😇
Birde sen varsın iste ördek 😞 İnsanların umurunda olmayan birimi yapacak bunu ☺
İnsanlar senin umrunda 😠
Evet insanlar benim umurumda 😑
Yani şey demek istedim sen insanların umrumdasın😖
Niye bozuyon ki🙍
Anladim ben anladim ☺☺
Ölümden korkmamak elde değil. Aslolan imansız ölmekten korkmaktır. Bu korku insanda yoksa 1000 yıl yaşamanın değeri, anlamı yok.
Bence En İyi Görüş bu. +1000 Tebrik edeerim
Amaan boşverin bunları ölünce hepsi geçecek sonuçta :) bence ölüm korkulacak bir şey değil ve kimse de ölümsüzlüğü bulmadığına göre size ait olan süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışın. Keşkeler değil iyi ki ler olsun hayatınızda. Hepinize acısız ölümler dilerim :D
Yok bende korkmamda mesele o kıldan ince köprü. Bariyerde yok çevresinde. Bu dünyadan patlak lastikle gidersek o köprüde kaza olasılığımız yüksek. Köprüden sonraki durağa erişeceğimi bilsem bir dakika kalır mıyım bu dünyada. Ama ya köprüyü geçemeden aşağı uçarsak. İşte sıkıntı orda.
Nasıl öleceğimi düşünürken bir ürperiyorum sadece. Kurban mı gideceğim bir cinayete yoksa trafik kazası mı yoksa boğulacak mıyım yanarak mı öleceğim... Kafamda deli sorular
Aynen 😳
Korkmuyorum ama ölmeyi de istemem, daha yaşanacak çok şey var.
Bence de
Öleceğiz evet ama yaşadık mı? Yoksa sadece hayatta mıyız? Hayatta olupta yaşamayan o kadar kişi varken biz mi öleceğiz? Ben hayattayım ve yaşıyorum ama hayatta olan ve aynı zamanda ölen çok kişi tanıdım.
Haklısın 👏😇👍
şu an ölsem "daha yapılacaklar / söylenecekler" vardı diye düşünmem.. Çünkü ölüler düşünemez.
Güzelmiş😄
Ölmekten korkmuyorum korktuğum şey günahlarım çok mu az mı onu bilmemek 😃😂😂😂
Benim kesin çok😂
Benden sana hediye olsun. (kulaklikla tavsiye edilir)
Teşekkür ederim iyiymiş 😇
Hatırlatma için teşekkür ederim 😄
En cok aci cekerek olmekten korkuyorum aslinda. Allah kimseye yasatmasin. Kimse kimseye muhtac olmadan yatalak olmadan sicacik yataginda mutlu mesut olmeyi nasip etsin Allah hepimize :)
Evet korkuyorum. Daha yaşamam gerektiğini düşündüğüm şeyleri yaşamadım. Hayallerimi gerçekleştiremedim 😔😔
Benim hayallerim gerçekleşmiyor o yüzden sorun yok 😕
Belki gerçekleşir ay deme öyle 😖
Her nerede olursanız olun ölüm size yetişir, son derece sağlam kaleler içinde de bulunsanız yine kurtulamazsınız. Onlara bir iyilik erişirse "Bu, Allahtandır" derler, bir kötülüğe uğrarlarsa, "Bu, senin yüzündendir." derler. Ey Muhammed! De ki: "Hepsi Allah'tandır." Bu topluma ne oluyor ki, hiç söz anlamaya yanaşmıyorlar? (NİSA/78)
ölmekten kormuyorum desem yalan olucak fakat tam olarak ölmek değil benım korkum karşıma cıkıcak olan hak hukuk konuları vermek zorunda olduğum hesap kitap...
Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir. Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir). (Asr 103/1-3)
Belki olum herkesin hissettigi dusundugu kadar. karanlik ve soguk degildir, bunu bilemeyizki.. bana gelince, ben korkmuorum Sanırım evet belki sütten çıkmış ak kaşık değilim hic olmadım ama öyle veya böyle bigun herkes ölümü tadicak buna kaçınılmaz son
Üstüne bastığın bu toprağın altında binlerce yıl önce ölen insanlar vardı hepsinin bir hayatı bir hikayesi bir hayali ve anıların vardı. Ama toprağa hepsiyle birlikte gömüldüler. Sen de yok olacaksın ve tamamen toprak olduktan sonra seni kimse hatırlamayacak.
'SENİ TANIYAN SON İNSAN DA ÖLDÜĞÜNDE HİÇ DOĞMAMIŞ OLACAKSIN'
Asıl ben keyfinizi kaçırdığım için özür dilerim
Eiglik bir cevaptı teşekkür ederim 😣
Korkmuyorum. Bizden önce yaşayan insanlar nasıl olduysa bizden sonra yaşayan insanlar da olacaklar. Hemde bizim ölü bedenlerimiz sayemizde hayat döngüsü devam edecek.. Normal normal.
ölmekten zerre korkum yok.. her nefis olumu tadacak.. azraıl bıle! hergun paralel bır sekılde yanı basımda geziyor zaten.. benım korkum toprağın altı:(
Ölümün bucağından döndüm ama hayatta bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Ölümden tamamen iman ile alakalı bir şey imanının çok sağlam olması gerek ki korkmayasın.
Hayat bir paragraf ölümde bir parantez değil.. korkutmuyor boğularak ölmek isterdim
😇👏👍
:)))
Her canlı ölümü tadıcak öldükten sonra bakalım böyle dalga mı geçiceksin dalga mı gecileceksin bakim :) herşeyle dalga geçmeyi marifet saniyorsunuz ölüm her an kapını çalabilir siz dünyanın boş zevkleryle takilmaya devam edin öldükten sonra pişmanlık kurtarmayacak sizi.
Ruh hastası mısın, dalga mı geçtim ben?
Eig verdiğin adamın yorumuna bak dalga değil de ne?
Belki o yorum hoşuma gitti sanane
ölüncede hoşuna gidicek mi bunlar bakalım böle dalga alay
çok afedersin özelden mesaj almadığın için bu gereksiz ayrıntıyı burada soruyorum özür dilerim ama profil fotondaki çoraplara hayran kaldım bilmiyorum kız arkadaşımdada böyle dururmu ama bunu denemek istiyorum bu çorapı nasıl tarif edicem ismi cinsi türü nedir bunun
Yıldızlar silindiği zaman, gök yarıldığı zaman, dağlar ufalanıp savrulduğu zaman, peygamberlere vakit bildirildiği zaman; ertelendikleri gün için; yani hüküm günü için, -ki hüküm gününün ne olduğunu sen nereden bileceksin?- Yalanlayanların vay haline o gün! Mürselat 8-15 Bu sana ve onlara yeter ve artar.
evet bende öyle hissediyorum ve korkuyorum aslında ölmekten toprağın altına girmek orda kalmak ve varolmamıs gibi herkes hayatına devam etmesi mutlular eğleniyorlar :/ moralim bozuldu :/
Hannibalın dediği gibi Ölüm fikrini rahatlatıcı bulmuşumdur, bu bana sahip olduğum şeylerin kıymetini anlamamı sağlıyor
Ölmekten şu durum için korkuyorum; Henüz 18 aylık bir kızım var ve onu annesiz bırakmaktan, çirkin insanlara yem olmasından, hayat kavgasından... Yani kızımı yalnız bırakacağım için ölmek istemiyorum...
Kendi ölümümden çok sevdiğim insanların ölümü korkutuyor beni. Hazmedebileceğim bir şey değil. Öyle bir şey olsa herhalde tüm yaşama sevincimi kaybederdim.
Ölmekten korkmuyorum sadece arkamdan kim üzülür merak ediyorum
Bende :(
ölmekten korkmuyorum sadece toprağın altındaki böceklerden tiksiniyom gerçi onları hissetmicez bile
Onu mu düşündün😄😱🙈
olumun kendisinden degil de , curumekten korkuyom ben.
kurtcuklar falan. ay bir fena oldum l*n ...
Hayır, korkmuyorum. Tezer Özlü'nün de dediği gibi:
"Aslında her varoluş beraberinde ölümü de getirmiyor mu?"
Ölmekten korkmuyorum zaten korkulacak bir şey değil. Eğer bu düşünce hayatını fazla etkiliyorsa psikolojik yardım alabilirsin. Arkadaşım da bu probleminden dolayı yardım alıyor
Sadece soru olsun diye sordum 😣
ben arabistanda bir gasilhaneye girdim yemin ediyorum ölüleri oto yıkamada araba yıkar yıkıyorlar resmen bizde halen geleneksel yönetemle yıkıyoruz şahit oldum o pamuğa evet resmen o bölgeye pamuk tıkıyorlar
Beni ürkütüyor, açıkçası o toprağın altında cansız olarak yatmayı düşünmek bile zor geliyor.
"Diyorlar ki; Korkar mısın ölümden?
-İnsan hiç korkar mı?
Koskoca yalan bir ömrün ardından, tadacağı tek gerçekten!"
Şuanlık korkuyorum. Çünkü Allah için yapacaklarım bitmedi hala eksiklerim var. İnşallah ilerde namazım oruç zaten varda. İşte şu namazda bir eksiklik bitsin. Ozman inşallah seve seve ölmeyi bekleyecem !!!
Ruyadan uyanip gercek alemin kapisini aralamak... Korkuyorum ama korktuğum sey ne mezar ne karanlık. korkum oraya hazırlıksız imansiz gitmek. Rabbim imansiz ölüm vermesin
Amin
çünkü öyle. dünya ve bizim algıladığımız şekli ile hiç doğmamış olmayan bir bedenle cansız ve çürümeye gönderilen bir beden aynıdır. ruh, beynin yorumlayabileceği bir varlık değildir. yani uzun lafın kısası: doğmayan da ölen de dünya gözüyle bakılınca "yok"tur
ölmeden yaşayacağın çok güzel günlerin olucak daha... karamsar düşünmemelisin... hem ölümde bir başlangıç yani... çok kafaya takarsan depresif olursun...
Tek gerçekçilik bu hayatta ölüm dibimizde belkide şu saniye ama korkmuyorum sadece geride kalan ailem en güzel yere gideceğiz en azından acıda çeksek adalet var..
Ehh korkarım ama ölmekten değil yapamadıklarımdan pişmanlıklarımdan ve af dilemediğim için.
hiç korkmuyorum. ne olursa olsun ve ben kolay kolay birşeyden korkmam. ne kaybetme korkum var, ne ben varım, nede ölüm korkum var. ama illa birşeyden korkuyorum dersem kuştan korkarım acayip derecede
ölmek istemek ya da ölümden korkmak kaybedecek nekadar çok şeyiniz olduğuna göre değişebilecek bir durum yaşamak ne kadar güzelse ölmekte o kadar anlamlı.
Belki öldüğümüzü hissetmeyeceğiz bile..
Belkide diğer taraf daha güzeldir... Bilmediğimizden korkmak güzeldir ama çocukken yüzmektende korkardık, ama yüzmek güzeldi :)
bu soru eli yil önce sorulsaydi cogu ölmek istemiyorum korkuyorum diyecekti
hayati öyle zehir ettilerki genclere yasamak bile ölümde zor geliyo yazik okudum üzüldüm gencecik cocuklar hayatta bikmis
ölüm geldiğinde, şu bol keseden sallayan herkes gibi bir tarafımdan soluyor olacağım ama ölümü de hep seveceğim. burası benim hapishanem. gitmem lazım
karanlık soguk severim bide sessizligi ama hayallaerim yarım kalmamalı yani gerçekleştirmeliyim içimde kalmasın ne biliym korku yokta dedigim gibi gün görmemiş geline döneriz sora :D
Davy Jones'a selamlar. ^^
😁😁😁
şu an kimse evinde işinde geziyorsa falan kimse korkmaz, ne biliyim bir hastaneye acil genel cerrahiye falan girseniz ağır hasta olan korkar durduk yere kimse korkmaz, bunu aslında sende biliyorsun da işte
Aman be
Düzgün konuş, soruyu oku, hala tam anlamadıysan güncellemeyi oku. Saçma sapan yorum yapıyosunuz, anca laf kalabalığı
Hayır korkanlar var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar