Ben bipolar bozukluğu yaşıyorum 🤣 hasta biri de olabilirim bilmiyorum ama ölmek çoğu zaman istesem de çok korkarım nefessiz kalınca gücüm yetmeyince aşırı korkarım... peki siz?
Her canlı ölümü tadacaktır ayetini bilen bir Müslüman ölümden korkmaz eninde sonunda ölüm gerçeğini kabullenir ve ecel gelene kadar insan nefsini öldürürse ölümden korkmaz ölüm korkusu şeytandandır nefistendir şeytan bu fani dünya hiç bitmeyecek gibi düşündürmektedir insanlara
Hastalığın için Allah şifa versin maneviyatını güçlendir ölümden korkmazsın sana tavsiyem bu olsun son olarak 😊
Biz yaşama iç güdüsü ile hayatta kalırız. Bu yüzden doğal bir süreçtir ölümden korkmak peki aslında neden korkuyoruz. Çünkü büyük bir belirsizlik durumu ölünce ne oluyor? İnançlı biriysen bir nebze olsun bu belirsizlik durumuna çare buluyorsun ama insanoğlu şahitlik etmediği hiç bir şeye yüzde yüz emin olmaz bu yüzden hepimiz bu belirsizlikten korkarız yanı aslında korkutan şey ölüm değil de belirsizlik sonrasında ne olacağı nereye gideceğin veya canın çok yanacak mi korkutucu bir şey veya bir yer mi.. büyük bir belirsizlik. Ama bu belirsizlik bizi hayatta tutan şey aslında çünkü eğer bilseydik ki hepimiz güzel bir yere gideceğiz kimse bu hayatta çabalamaz nasıl olsa gideceğimiz yer belli diye düşünürdü ya da herkes bir an önce hayatına son verir, en ufak şeyde giderdi veya bilseydik ki kötü bir yer ölümle ilgili büyük bir travma içinde yaşayamazdık, bu durumda da işlevsel veya huzurlu bir hayat geçirmek imkansız olurdu veya kimse iyi bir şey yapmak için uğraşmadı nasıl olsa gideceğimiz yer belli diyerek..
Mesela doktora gitsem ve doktor hastalık her yerine yayılmış en fazla 10 ay yaşarsın derse azalan her bir gün korkuyu artttırır tabiki. Fakat sağlıklı ise ve zamanı belirsiz ise korkulmaz tabiki. Ve hiç hasta olmayıp yaşlanmış olan kişide de o tür korkular ortaya çıkması normaldir.