Kendimi ifade edemiyorum, nasıl kurtulurum bu problemden?

Şu an kendimi nasıl hissettiğime dair birşeyler yazmak isterdim , ama kelime seçemiyorum daha doğrusu aklıma hiç birşey gelmiyor cümle kuramıyorum... Kurduklarım ise çok basit cümleler... Derin uzun cümleler ya da bir konu hakkında fikir belirtme vs imkansız gibi geliyor... Belki var olan problemlerimi çok kafa taktığımdan başka bir şeye konsantre olamamaktan kaynaklanıyor... Ama bıktım bu durumdan... Kıpır kıpır olmak canlanmak istiyorum... Ne olmuş yani dünyanın sonu değil ya herkeslerin problemi var... Her şeye rağmen geleceğimi düşünmek istiyorum güzel bir gelecek için ne kadar problem çıkarsa çıksın çabalamak istiyorum ama gelin görün ki kendimi çok güçsüz hissediyorum...

Hem değiştirmek istiyorum hem de yapmaya gelince bir yorgunluk basıyor beni kolumu zor kıpırdatıyorum... Nedir bu böyle? 1 sene kendime zaman ayırıp bu halimden kurtulmak istiyorum. Bugünden itibaren spora ve kitap okumaya başlayacağım. Başka ne gibi şeyler yapabilirim?

Bu arada bilginize sosyal biri değilim, insanlardan kaçıyoruta degm çünkü onlara kendimden bahsetmek istemiyorum beni tanısalar onlar benden kaçacak gibi geliyor o yüzden ben daha başından uzak duruyorum... Ne yapaçağım bilmiyırum? Hayat böyle yalnız yaşanılmaz ki? sevgilimde yok doğru dürüst bir ilişkim oldu da diyemem... anlıcağınız batmış balık yan gider ama yine de vardır di mi her şeyin bir çözümü?

30 yaşımı doldurmama 1 sene kala herşey tersine dönebilir mi bir senede? Pozitif motivasyonum tam kendimi seven insanların ne dediğine ne düşündüğüne aldırmadan gülerek gülümseyerek eh bazen de problemlerle uğraşarak ama yinede enerji dolu mutlu kendime güvenen bir olabilir miyim sizce? Sadece fiziksel değişim değil aynı zamanda karakter olarak da değişmek istiyorum... Çoğu yaşadığım problemler ve basarısızlıklar zaten utangaçlığımdan dolayı geldi başıma... ve belki de bu kadar karamsar olmamın nedeni kendimi, yani görünüşümü sevmememden kaynaklı... Her şeyi, herkesi çok fazla kafaya takmamla...
Kendimi ifade edemiyorum, nasıl kurtulurum bu problemden?