? Hırsızlık yapıyorum ve vazgeçemiyorum çünkü ihtiyacım var. Asgari ücretle çalışıyorum ve yetmiyor. Aileme aldığım maaşın yarısından fazlasını veriyorum. Ayda bir kere gezmeye gidebiliyorum. Kendime bir şey alacak olsam hep tereddütte kalıyorum. Ama almayınca üzülüyorum çünkü çalışıyorum ve doğru düzgün kıyafetim yok. Ben de gencim gezmek tozmak istiyorum arkadaşlarımla yeğenlerimle ama hep para sıkıntım oluyor. Ailemden istiyorum arada ama o da yetmiyor. İş yerim uzak. Bir de yol parası derdi var. Ay başından yol parasını ayırıyorum ama sonra bir şey görünce dayanamayıp alıyorum. Bıktım para savaşından. Evet aileme veriyorum isteme hakkım var ama verdiğimi geri almak gibi geliyor. Ne yazık ki hırsızlık yapıyorum hem de çalıştığım yerde. Diğer kızlar da yapıyor biliyorum hatta onlardan öğrendim bu yöntemi. Kasadaki açıkları kapatmak için. Ama benimki haddini aştı artık. Fakat vazgeçemiyorum da. Çünkü şu an cebimde 6 liram var. Başka yok :( yürüyerek gidip gelince çok yoruluyorum. Yine de yürümeye çalışıyorum ama daha maaşa 2 hafta var her gün yürümek olmuyor. 6 lirayla da her gün binilmiyor hem bir şey almak istediğimde de alamıyorum. Acıktığımda mecburen bir şey alıyorum. İnternetten ek işe baktım ama bulamadım bir şey.. Ne yapıyım ben yardım edin bana :(( ben çok huzursuzum. Vicdanım hiç rahat değil.
Cevabın nedir?
Alışınca bir kere daha önüne geçemezsin bir de yakalandıktan sonra yaşayacağın rezillik var bende zamanında çok hırsızlık yaptım belli bir süre sonra aşşağlık kompleksine giriyor insan, yaptıklarının yükü ağır geliyor bir süre sonra ayrıca senin yaptığın şey daha çok güveni kötüye kullanma gibi. Paran yoksa evlenene kadar yaparsın gibime geliyor sen bu işi. Yapacaksan da kimseyi mağdur edicek zor durumda bırakacak şekilde yapma işte o zaman kendini asla affedemezin...
10 Yorumla
+1 yılKleptomani diye bir hastalık bu, buradan sana kimse yardım edemez ablası aksine yargılayıp ahlaksız diye yaftalarlar, gidip profesyonel destek alıp tedavi olabilirsin, bunun haricinde utanmana çekinmene gerek yok sonuçta hastalık.
11 Yorumla
Soran+1 yılpsikiyatriste gideyim yani. Gideyim ama utanıyorum :(
+1 yılBende se in gibiyim bırakamıyorum agır depresyona girdim napıcağımı bilmiyorum ailem bana güvenmiyor bana telefon numaranı verirmisin neolur dertleşelim burada ben kızım merak etme sadece bende se in gibiyim
00 Yorumla
anllıyorum.. paraya ihtiyacın var. hırsızlık yapma sakın.. bir gün yakalanıran çok kötü olur.. rica etsem bana yazar mısın
04 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum hatta müdürler toplantı için falan odaya çağırsalar acaba farkettiler mi diye ödüm patlıyor hep
Soran+1 yılNe için yazmalıyım sana
- +1 yıl
Banada yardım eder isiniz bende aynıyım yalvarırım yardım edin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8Cevap
+1 yılKimse baştan rahat içinde başlamaz iş hayatına. İnsan işinde başarılı oldukça yükselir. Lakin sen hem çok çalışıp hem bu şekilde bir yanlış yaparsan çalışmanın karşılığını süpürmüş olursun. Bir şey almak ne? Gezmek tozmak ne? Hayatın tadının buralarda olmadığını anla. Bunları en azından şu aralar yapmak mecburiyetinde değilsin. Başta ne kadar sıkıntı çekersen ileride o kadar rahat edersin. 1 lira ile 1000 liranın hiç bir farkı yok. O paralar sana ne kazandırdı? Bir kaç kıyafet, ıvır zıvır. Ama yapmamış olsaydın ne kazanmış olacaktın? Tertemiz bir vicdan. Hangisi ağır basıyorsa onun için savaş. Sen dünyanın en iyi imkanlarına da sahip olsan vicdanın temiz olmadıkça rahat yüzü görmen zorlaşır.
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 13b cevap paylaştı.
+1 yılALLAH'a kulluk et ey müslüman kardeşim..
ŞEYTAN nefsini ele geçirmiş yaptığın her kötülük iyilik olarak sanıyorsun ama yanılıyorsun HIRSIZLIK yapma ALLAH seni yoklukla sınıyor GÖNLÜN hoş olsun GÖNLÜN zengin olsun ALLAH senin gönlüne göre verir zaten AKILLI OL.20 Yorumla Vicdanın rahat değilmiş bence bu kötü alışkanlığından vazgeç kendine maaşı daha iyi olan mesaili bir is arastir
11 Yorumla
Soran+1 yılAraştırıyorum ama ya geri dönmüyolar ya da bir şey çıkıyor. Yine de bakmaya devam ediyorum
+1 yıl2 hafta 450 lirayı nasıl bitirdin de 6 liran kaldı ayağını yorganına göre uzat demişler boşuna değil. hırsızlıkta en iğrenç suçlardan biridir.
06 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin. Ne 450 lirası. Sorumu düzgün okur musun. Aileme 700 lira verirken bana nasıl 450 kalsın. 300 kalıyor onunda 120 lirası yola gidiyor.
- +1 yıl
yarısında fazlası demişsin ne bileyim hepsini verdiğini. verme kızım niye veriyorsun nasıl aile bu.
Soran+1 yılNasıl verme. Nasıl vermiyim ne yapayım. Sonra başımın etini yiyorlar. Yetmiyor deyince anlamıyorlar ki ne yaptı o kadar parayı diyorlar ama bende bir şeyler almak istiyorum kendime mesela gönül rahatlığıyla gezemem alışverişe çıkamam
- +1 yıl
100 lira yol parası 150 lira yeme içme 100 lira gezme 150 lira da giyim kuşan al gerisini ver. demiyorum ki hiç verme sende onlarda biraz tutarlı tutumlu olsun durumun kesinlikle yaptığını haklı çıkarmaz.
Soran+1 yılHaklısın ama 700den az verince doymuyor gözleri
- +1 yıl
Boşver sen onları farkedilsen daha mı iyi? bir süre sonra vicdanın da susar yadırgadığın insanlardan olursun. Kendine hakim ol.
+1 yılbu hastalık birdurum olabilirmi ben ce önce bir doktora başvur.
çok fazla birşey gelmez elimden ama 1 aylık yol paranı yollayım eğer kendine engel olabileceksen?06 Yorumla
Soran+1 yılHayır ben para istemek için yazmadm
- +1 yıl
biliyorum fakat buradan nasıl yardımcı olabilirim ki sana bence kleptomani rahatsızlığı olabilir sende bir uzmana danışmak istedin mi?
veya ne biliyim hangi şehirdesin ek iş falan bulalım sana ya da daha iyi maaşlı bir iş?
Soran+1 yılİstanbul Avrupa yakası
- +1 yıl
valla ben ankaradayım burada olsaydın yardımcı olmak isterdim fakat bilemiyorum nasıl yardımcı olabilirim ki?
ne iş yapıyorsun peki?
Soran+1 yılKasiyerim
- +1 yıl
daha iyi maaşlı bir iş bulmaya çalış bence ama para bu ne kazanırsan kazan yetmez bence sen bu huyundan vazgeçmelisin.
+1 yılailene neden veriyorsun?
03 Yorumla
Soran+1 yılNe demek neden. Bu sorulmaz bile bence. Evdekiler ne yapacak parasız acaba
- +1 yıl
Ben baban falan çalışıyor diye düşünmüştüm
Soran+1 yılBabam çalşmyor. Abim çalışıyor o da kendine hayrı dokunuyor ara sıra para veriyor eve her ay değil
ne olursa olsun hırsızlık yapmamalısın
02 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 374 cevap paylaştı. yazık sana
00 YorumlaEvde otursan daha karlı olur senin için
04 Yorumla
Soran+1 yılYorum yapmayın
Soran+1 yılSen gibilerin cevaplaması için yazmadm
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Hırsızlık yapıyorum ve vazgeçemiyorum ne yapabilirim? sadece yardım edecekler cevaplasın lütfen?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat