Sizin için bir anlam ifade ediyor mu?
Etkilenir misiniz yoksa alıştım artık okunduğunu bile farketmiyorum mu diyorsunuz?
Etkilenir misiniz yoksa alıştım artık okunduğunu bile farketmiyorum mu diyorsunuz?
Ezan Huzurdur. Ezan; ibadete davettir. İbadet eden Allahın adaletini de bilir; koruyuculuğunuda bilir, siz gibi bölücüleri de bilir, pislikleride. İbadet eden bilir Allahın neden hakedenlere hemen cezasını vermediğini ve neden mühlet verdiğini.. İbadet eden bilir o EZAN sesinin Dinmeyeceğini.
@Dreizelxiks denen cahil. Sana + veren yavşak yalakalarında çıksın ortaya. Her müslümanı öyle görmek adetiniz olmuş neye sığındığınızı kendiniz bile bilmiyorsunuz. Sorudaki tema ne sizin çektiğiniz yer ne; o. çocukları yüzünden müslümanlığa bakış açınız özentilikten başka bişey değil.
İslamı kalben anlayamamışlar ne yazık ki...
Olurmu öyle saçmalık, tv radyo mp3 ne varsa kapanır ezan okunurken. Uzanıyorsan doğrulunur, ayak ayak üstünde oturulmaz, küfür edilmez daha var da siz bunları yapın yeter..
Katılıyorum. Onlardan ziyade insan daha çok ezana o çağırıya kulak asabilmeli.
Olsun sıkma canını haftaya gidersin inşallah.
Yurt dışındayken ezan sesinin yokluğunu çok çektim. Bir ülkede duymuştum ve gözlerimin dolduğunu hatırlıyorum.
Ben de yurtdışındayım. Ezan sesine hasret kalmak nedir çok iyi bilirim...
Üzüldüm. :/
Üzülme yakinda geliyorum 😊😊
O zama sevindim senin adina. :) Degerini anlaman cok guzel bir sey ezan sesinin. Cogu insan umursamaz. :/
Icime titreme geliyor nedenini dusunuyorum bulamayinca kotu hissediyorum :(
Bazen bende de öyle oluyor...
Cevap
32Cevap
ortamdaki müziği kapatır düzgün oturur 3 dakikayı beklerim. iyi okuyan müezzin olursa etkilenmemek elde değil
Katılıyorum kesinlikle.
İçime bir huzur koşa koşa camiye gitmek geliyor ama malum iş :( şefim
Sana şu soruyu sormak isterdim;
Şefin mi Allah mı?
Allah tabiki şefi hitap şeklinde kullandım cümlemde
😃 anladım tamam pardon. İşyerinde kılma imkanı yok mu
yokk iş pis şefim
Allah kolaylık versin. Olsun kazasını kılarsın..
Duyunca ne dert ne stres ne baska bise sanki bir ilac cok guzel anlatilmaz o kadar huzur veriyor ki bambaska bisey
Anlatılmaz yaşanır değil mi :)
😃😃 artiyi kaptin benden, olsun. Eksilesinler, ellerinden baska ne gelebilir ki? sen dogru yoldan yılmadığın sürece n'apabilirler ki başka?
Şüphesiz.
sabah ezanında uyanırsanız ve okuyan kişide iyi okuyursa ezanı ''essalatu hayrun minen nevm'' cümlesi insanda bir irkilme ve hafif bir (hafif dediysem öyle böyle değil) tırsma durumu oluşturabilir.
Biraz daha netleştir?
Doğrudur. Gecenin karanlığında insanın tüylerini diken diken eder. Öyle bir müezzinler vardır ki, okuduğunda duygulanmamak elde değildir. korku sevinç huzur üzüntü sarar insanı.. Bazen duyunca da içim ürperir ve korkarım.
Sabah ezanını duyunca ezan sesiyle müslüman olan yabancılar gibi hissediyorum kendimi.
Müslüman olan yabancılar kısmını anlayamadım? Açar mısın biraz?
Ne güzel 😊
Bu ezanlar ki şahadetleri dini temeli... Ebedi yurdumun üstüne benim inlemeli..
şu alttaki Yahudi'yi artılayanlar da neyse kufur etmiyeceğim.
Aklı sıra kışkırtacak işte...
TÜM işimi bırakıp o sesi dinlerim bacak bacak üstüneyse indiririm şarkı çalıyorsa kaparım ezanın sesini dinleyerek ALLAH'A ulaşmayı dilerim ve sonunda DUA ederim.
Çok şükür duyabilmek için yaradan bir gün daha nasip etti diyip arda kalanı yapmak lazım.😉
Güzel bir düşünce.. Ben de her alnımı secdeye koyduğumda şükür ediyorum. Her ne kadar 5 vakit kılmasamda... 😕
Anlayabilene işte...
Ezan dinmez. .
Bayrak inmez. .
Vatan bölünmez. ..
O kadar...
Yorumumu beğenmeyen fani şüphen mi var
Ben beğendim :)
Dinlemeni tavsiye ederim...
https://m.youtube.com/watch?v=LHZJjCg1hwMbir huzur doğuyor boyle. Ve insanlara 1-2 dakikada olsa saygıyı ogretip, hatırlatıyor çok hoşş.
Kesinlikle... :)
Sabah ezanı çok korkutur beni. Öbürküler pek etki etmiyor açıkçası.
Namaz vaktinin girdiğini her şeyi bırakıp namazımı kılmam gerektiğini.
Yine davet edildigim icin şükrediyorum. davete icabet ediyorum :)
Ne güzel 😊
teşekkür ederim :)
Eskiden çok dindardım, bayağı ibadet ederdim, ezan sesini dinleyince gözlerim dolardı ama şimdi mantıken acıklı bir şarkıdan başka bir şey değil benim için, büyüsü aslında arapça olup anlamamızdan da kaynaklanıyor...
Bu değişimin nedeni sebebi nedir peki?
bu değişimin sebebi tanrıdan istediğim yardımı göremedim ve çoğu müslümanın cahil oluşu, müslüman ülkelerin bulunduğu kötü durumlar (savaşlar, cehalet) ABD nin dünyayı yönetmesi, elin gavurunun araba, uçak, bilgisayar üretip zengin olması, elin gavuru bilime değer verirken müslümanların bu dünya boştur, önemli olan ahiret deyip tembellik yapması, sadece ibadetlere, dini, fıkhi şeylere önem vermesi. İslamın en zor din olması, çoğu şeyi yasaklaması, tüm bunları düşününce insanın mantıken inancı pek kalmıyor. Tanrının egoist olduğunu düşünüyorum. Herkesi cennete atsa ya. Bizimle eğleniyor, oyuncağıyız heralde...
İhtiyacın olmadığında ellerini açıp dua ettin mi peki? Zor gününde duaların kabul olunmasını istiyorsan iyi gününde de dua edeceksin... Haşa Allah egoist değildir! Olsaydı emin ol sen gibi O'na inanmayanlara direkt cezasını verirdi dünyada olsun ahirette olsun alırdınız cezanızı... Ahmaklık edip bu dünyaya kapılıp ebedi olan ahiretten vazgeçme... Eğer gerçekten dini ve müslümanları araştırsaydın, biçok başarıya imza attığımızı da bilirdin. Herneyse, umarım yakın bir zamanda bu düşüncen değişir... Kendine yazık etme.
herkes cennete girse herkes istediği kötülükleri yapardı nasıl olsa herkes cennete gidecek cehennem varken bile insanlar böyle karaktersiz şuursuzca birbirine zarart verirken bir de olamsa bu dünyada yaşamak imkansız hal olurdu yaşamanın br anlamı olmazdı intihar eden de zaten cennete giderdi o yüzden herkes intihar eder ya da birbirini öldürürdü
saçma saçma konuşma @CemKaradag
İnsanın içi huzur doluyor. özellikle sabah ezanı etkilenmemek elde değil
ölüm ve ahiret gelir aklıma
Hem korku hem huzur..
Allah'ın varlığını daha çok hissediyorsun sanki
Geçen gün alrabamın mekanına gelip ses desibeli yüksek diye ceza yazanların yaptığı adaletsizlik duygusunu hissederim.
birşey hissetmiyorum.
hergün duyduğumuz için sanırım.
(aslında çok az duyduğunu farket)
Canlı okunan ezanları hiç duyamıyorum ne yazık ki. Değerini bilin ve kulak asın...
Sabah ezanı çok etkiliyor beni...
Ne hissediyorsun?
Huzur oluyor cidden. Sadece sabah ezanında oluyor ama :/ İşte içim bir ürperiyor kalk ela namaz kıl diyorum. Öyle :)
Ne güzel 😊 Ben sizler gibi şanslı değilim. Tabletteki uygulamalarla idare ediyorum. Çağırıya ayrıyetten kulak asmana çok sevindim. Rabbim kabul eder inşaAllah.
İnşAllah :)
Sabah ezanini dinlemek apayrı bir huzur
İnanılmaz bir duygu gerçekten..
Doğru dinle dünyaya gelmişim diyorum
Doğmatik olmasaydı peki, yine de İslam dinine yönelir miydin?
Çok samimi bir şekilde hayır diyebilirim. neden mi dinime çok bağlıyım belki ibatidetlerimi yapamada asla başka bir dine yonelmem.
Hayır soruyu anlamadın sanırım. Yahudi olarak doğsan mesela müslüman olur muydun yine de?
Bu soruya bu durumda cevap veremem
sabah namazı beni çok etkiliyor
aynı şekilde benide
Beni de. Heryer sessiz sakinken herkes uyuyorken ezanı dinlemek ve namaz kılmak bambaşka bir his..
Sabah ezanını çok severim.
Aynen
her okundagunda saygı gösteriyorum
Ne güzel..
Namazi bekledigim için önem teşkil ediyo
Ne güzel
Her duyduğumda saygi gösterir im
Her konuda eksilere acigim fakat söz konusu bu olunca kimse kusura bakmasin lugatimi bozarim eksi veren ibn@ totona lunapark kurar herkeze bedava yaparim daha fazla sini yapardimda olmayan dinine saygim var... neyse bu soruya uğramam bidaha
Boşveeer takma. İnadına yapıyolar.
Benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Teknoloji çağında herkesin saat kurma imkanı varken daha hava aydınlanmadan bangır bangır bağırmanın hiçbir anlamı yok.
Keşke sağır olsaydın. Sağır ve körsün bir nevi zaten. Üç maymunu oynuyorsun.
Senin düşüncelerini saytan bucalamis
@tolgaydogan şeytan sizin masal kahramanınız. Ben inanmıyorum ona.
Snin suçun yok ey fani suç hastası olduğun teknoloji de ;) Allah isla eylesin
Duyduğun halde, huzura çağırıldığını hakikate çağırıldığını duymayacak kadar sağırsın. Bu ne saygısızlık? Bangır bangır bağırmak ta nedir?
Bak kardeşim! Benim durumumu seninkisiyle karşılaştırayım; Ben yurtdışında yaşıyorum. Bangır bangır diye adlandırdığın asıl burada var!
15. dakikada bir kez
30. Dakikada iki kez
45. dakikada üç kez
Ve saat tam dolunca çıldırırcasına "bangır bangır" kilisede çalan çanlarımız var! Ve biz hiçbir zaman kalkıp saygısızlık etmiyoruz sen gibi. Şimdi soruyorum sana; Her 5-6 Saatte bir çalınan Ezan mı kabulündür yoksa her 15 dakikada bi' kafa şişiren çan sesleri mi?
Ateistim. İkisi de kabulum değil. Sen kilise çanından çekiyorsun ben de ezandan. Halimi anlayacağını düşünüyorum :) İnancıma göre saygısızlık değil bu aksine inanmadığım bir görüşün beni rahatsız etmesi. Ezan okunmasa namaz kılınmayacak mı? Ezan da tıpkı kilise çanı gibi sembolik bir durumdur olmazsa olmaz değildir.
Ateist olduğunu böbürlene böbürlene anlatmana gerek yoktu. Yaptığın yorumla fazlasıyla kendini belli ettin zaten. İnsan nasıl inancı olmadan sap gibi yaşayabilir ki, gerçekten aklım almıyor ve hiç almadıda...
Çamurdan yaratıldığını, insanların bir elma yüzünden dünyada bulunduğunu, bakirenden bir çocuk meydana geldiğini aklın alıyor bunu mu aklın almıyor. Aklının çalışma sistemini çok merak ettim. Ayrıca sadece dini inancım yok onun haricinde inandığım çok şey var :)
Senin Ateistliğin bir uçak sallanmasına bakar. Bak gör sonra Allah'a dua ediyor musun etmiyor musun! Ne demişler;
"Feminizm kocayı buluncaya,
Kominizm parayı buluncaya,
Ateizm uçak sallanıncaya kadardır."
Başına bir bela bir musibet gelince Allah'a yönelirsen hiç şaşma. Ateistim dersin sonra 😃😃
Cahillerin ateistlere karşı söylediği ucuz popülist söylemlere sığınmanı yaşına veriyorum. Birçok kez ölüm tehlikesi geçirdim ama 1 kere olsun allah demek aklıma gelmedi.
Ağır cahilsin o vakit :)
Haklısın ateist olup 5 vakit Allah demem gerekiyordu. Hakerete başladığımıza göre söyleyecek sözün kalmadı :)
Senle laf münakaşına girip sinirimi mi zıplatayım? Değişmeyecek görüşün, boşuna vakit kaybı. Akıllıca davranıyorum bak yormuyorum ikimizi de. Sen insanlara cahil diyince hakaret olmuyor da ben diyince mi hakaret oluyor? Komiksin gerçekten.
Düşüncemi değiştirmek çapını aşan bir durum olurdu zaten :)
Saygı Hörmet
#;JuSt
eskiden işimi gücümü bırakır oturur dinlerdim şimdilerde hiç tepki vermiyorum hatta bazen kızıyorum sanki
Kalbin katılaşmış olabilir mi?
Kalp katılaşmış ise, günahlar gölünde boğulursun, hiç umrunda olmaz... Herşey kalpten gelir, kalp bozuksa vücutda bozuktur.. İnsanın her işlediği günah kalpte bir siyah leke bırakırmış, taa ki kalp günahlardan iyice siyahlaşıp taş olana kadar... Musallatı geç, sen kalbinin durumunu yokla bence :)
Allah islah etsin ne diyeyim.
Hiçbir şey hissetmiyorum açıkçası arapça okunmasının hiçbir mantığını göremiyorum. Birlik beraberliği bu şekilde sağlanabileceğine de inanmıyorum.
Tek rahatsız olduğun konu arapça olması mı?
Ezanı okuyanı okuma şeklini nedenleri niyeleri geçelim; çağırıya kulak asıyor musun peki?
Soruyu sormamda büyük ahmaklık hani :) bu yorum anca bir ateiste yakışabilir...
İçime bir huzur doluyor :)
Huzur verir tabiki
Kesinlikle :)
Huzur doluyor mübarek
Huzur buluyorum
Aynen :)
Onceden etkilenirdim ama alistim zon zamanlarda
Etkilenirsin umarım yakın bir zamanda yine:) ben hiç duymuyorum maalesef, değerini bilin.
çocukken huzur bulurdum şimdi rahatsız ediyor
deistim ben
Ne değişti peki? Neden çocukken öyleydin de şimdi değil?
küçükken allah sevgisi ile buyutuldum ve ezan sesini allahin sesi sanırdım ve beni korudugunu düşünürdüm o yüzden her ezan okunusunda kendimi daha güvende hissederdim içim huzurr bulurdu büyüdükçe bu mutluluk azaldı hiç bişi ifade etmemeye başladı sonra ben deist oldum 5 6 ay önce. şimdi ise ezan sesi rahatsız ediyor baslayinca ezan bitmesini diliyorum (RUHUMU ŞEYTAN ELE GEÇİRDİ HERALDE ) 😄 cehennemde yanacegim 😈😈
önce deistligi bir arastir kardeşim ateist demiyorum deist diyorum
uydurulmuş din oldugu ıcın allah ısmıne saygı duyuyyorum gerisi onemlı degıl.
Allah''ın tek gerçek kıldığı dine saygısızlık ettikten sonra inkar ettikten sonra Allah'a saygı duysan ne yazar?
allahın tek gerçek dini kurandır meshepler hadisler sünnetler bunlar degıldır allah kuranda derki
mescitler sadece bana aittir o yüzden allahtan başka isim çağırmayın
suanki ezanda muhammedın ısmı vadır allahın yanında muhammed peygamber putlaştırılmıştır
mescitler sadece allaha aittir ben allaha ortak insanın hiç birşeyine saygı duymam sadece allah ısmı geciyorsa orada dururum. laf sokmaya çalışma git dinini ogren uydurulmuş dınlerını degıl.
Bizim dinimizmi uydurulmus
ben sadece kurana ıman edıyoru mesheplere sünnetlere hadislere iman etmıyorum
allah nedıyor size indirdiğim kitap size yetmiyormu
allah nedıyor tek sorumlu oludugunuz kitap kuran diyor
siz ne yapıyorsunuz mesheplere uyuyorsunuz meshepler peygamber oldukden sonra cıkılan gruplar ki
hadislerde peygamber oldukden sonra 200 300 sene sonra onun sozlerı diye uydurulan şeyler kuranla hepsi celısırler
ki allah meshepleri yasaklar kuranda
+ casiye suresi 6 ayeti okursan nedemek istediğini anlarsın
+ maide suuresi 6 okursan abdest nasıl alınıyor allahtan ogrenırsın hadis kitaplarından degıl
saygılar.
İslam mı uydurulmuş din güldürme kardeş farkında olmadan küfüre giriyorsun.
islam ilk peygamber zamanında en dogru sekılde uygulanıyordu gunumuzde uydurulmus dıne ınanıyorsunuz. biri cıkar televızyona hikaye anlatır birisi peygamberin şefaat vricegni soyler. ohooo
Varligimiza şükür
Huzur buluyorum
vicdan azabı..
Ezan güzel birşey
Huzur veriyor
Hic bir sey hissetmiyorum.
Kalbini yokla
Sanane.
Aaa ayıp sana nesi mi olur, saygısız insan :)
bişe hissetmiyorum
Pek ilgimi çekmiyor böyle şeyler..
Çünkü terliksi hayvandan daha hayvansin
Ya arkadaşlar ben yanlıs soruya cevabı vermisimmm.
Ezanı duyunca toparlanarim saygı duyarim namaz kilarim elbette
Sorun değil 😅😅
cami kapıyom müziğin sesini açıyom
Gerçekten mi?
evet
Kafirmisin
kafir olmak için önce allahlara inanmak lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar