+1 yılBudizm kutsal kitabından bazı bölümler paylaşacam
Dhammapada
212- Zevkten acı ortaya çıkar, zevkten korku ortaya çıkar;zevkten kurtulan kişi ne acı bilir ne korku.
215- Aşktan keder doğar, aşktan korku doğar;aşktan kurtulan kişi, ne keder bilir ne korku.
147- Bu vücut boştur, hastalıklı ve zayıftır; bu fersah yığını parçalanır gider, çünkü yaşam ölümle biter.
Tüm dunyanın zevklerinden uzaklaşma vardır.
183- Hiç kötülük işleme, iyilik yap ve kendi düşünceni temizle; işle bunlar bütün buddhaların öğretisidir.
Budizm humanistir. Bu budizmin en iyi yönüdür.
Budizmle ilgili paylaşılacak çok kutsal metin vardır.
Kısaca budizmi özetlemek gerekirse. Bu dünyanın tüm zevklerinde ve acılardan uzaklaşma vardır. Dünyadan tamamen kendini soyutlama vardır.30 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. https://turkcaps.com/cdn/images/351623.jpg bu soruyu kendine sor
00 Yorumla
bende uzun zamandır ateistlik ile pandeizm arasındayım ama budizm çok mantıklı geliyor ve budist olmak istiyorum ama mantıksız gelen bir noktası var budist rahipler para kullanmaz ve yemeklerini dilenerek kazanırlar yani para kullanmak tamam ama ben hep dilenciliğe karşı olmuşumdur manastırlarda kendi yiyeceklerini üretmeleri daha mantıklı olmaz mıydı
budist olan ya da olmak isteyen varsa benimle iletişime geçebilir mi30 Yorumla
+1 yılNeden istiyosun
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
La ilâhe Buda falan olur herhalde :D Tövbe Tövbe günaha sokuyun bizi :)
11 Yorumla
Soran+1 yılGdjdkfhdjd
https://i.hizliresim.com/WZ25Mm.jpg merhaba. 8-)
12 Yorumla
Soran+1 yılNamaste 👍
+1 yılMerhaba ben de bu konuyla ilgileniyorum da bu dine bahlandiysaniz nasil yaptığınızı ve kimle görüştüğünüzü size yardımcı olması için söyleyebilirseniz çok sevinirim :)
10 Yorumla
+1 yılÖküze tapan bir din sanırım yanılmıyorsam. Peki niye budistlik * madem kesin cehenneme gideyim diyorsun yahudi ol belki parayı bulursun.
03 Yorumla- +1 yıl
kızma ama, biraz daha saygılı olsan dinler konusunda? :) Yanlış anlama fakat yahudi olması için aileden birinin yahudi olması gerektiğini bilmiyordun sanırım. Ayrıca budistlik güzel bir din bence. Çok öğütleyici bir din. Bunun yanısıra bende bir budistim. Sen nasıl ki müslümansan ve biri senin dinine laf edince üzülüyorsan, ben de budizme laf ettiğin için üzüldüm şahsen. Eminim ki bu sorusuna cevap verdiğin arkadaşta üzülmüştür. İnsanlar kendi iradeleriyle kendi dinlerini seçerler. Benim küçücük bir islam fobim var. Ama abartılı değil ve kimseye de önyargılı yaklaşmam. Bir sürü de müslüman arkadaşım var. Yalnızca bazen şu tamamen her yerini siyah örtüyle örten kişilerde tedirgin oluyorum azıcık. Fakat senin dinlere karşı bir fobin olmadığını düşünüyorum ve ben bile önyargılı yaklaşmazken sen de önyargılı yaklaşmamalısın. Umarım yanlış anlamazsın ! :)
- +1 yıl
Merhaba! İlk önce hatalarını düzeltmek istiyorum. Budizm ineklere tapmayan, kutsal sayan bir din değildir. Hinduizm inekleri kutsal sayan dindir. Peki niye budistlik diye sorarsan onun cevabını soruyu soran arkadaşımız bilir. Ayrıca cehenneme gideceğinden bu kadar emin olman beni şaşırttı. Kimin cehenneme gidip gitmeyeceğini Allah belirlemiyormuydu? 🤔 Bu arada yahudi olmak için yahudi bir anneden doğmak gerekir. Herkes yahudi oluşta parayı bulamıyormuş meğerse (!). 🤗
+1 yılEvet 10 kere ben malim diceksin sokağa cikip 30 kişiyle birlikte olacaksın sonra Ohh be diyip camdan aşağı atlicaksin en az 5. Kat olmasi lazim eğer burnun dahi kanamazsa Tebrikler budistsin
10 YorumlaEn yanlış yere sordun. Buradaki süslümanlardan görüş bekleyerek.
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılbısey yapmana gerek yok öyle de böyle de yanacaksın çok şappma sen
12 Yorumla
Soran+1 yılHe he
- +1 yıl
yol al
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBaştan aşağı traş olacaksın birde turuncu boydan takım giyin 😉
01 Yorumla- 7 ay
sizde takke cübbe giyip tayyip dedenizle cennete gitmeyi dusunuyorsunuz😂
+1 yılYanı kurban bayramında et yeme yeter ineklere saygı filan
00 YorumlaBuda’ya sığınırım, Dhamma’ya sığınırım, Sangha’ya sığınırım demen gerekir ve Budizm hakkında araştırma yapman gerekir
00 YorumlaBence siz inandığınız için değil, sıkıldığınız için Budist olmak istiyorsunuz.
12 Yorumla
Soran+1 yılHayir en mutlu edeni o
Budha mi gelecekti basimiza
31 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılHissetmek oldukça önemli. . .
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltebrikler çatal bıçak seti kazandın
10 YorumlaHadi hayırlısı eski mübarek din kardeşim.
01 Yorumla- 7 ay
sayın arap din kardeşleriniz türkiyeyi soyup soğana çeviriyo😂
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 541 cevap paylaştı. buda gelir buda geçer boşver olma sen budist :D
00 YorumlaBud lardan iyi snlaman lazim :D
00 Yorumlaşu an mı karar verdin :)
00 YorumlaHisset yeter budi kardeşim
00 YorumlaHepsi islamiyetten iyidir seç birini ;))
20 Yorumla
+1 yılgel beraber olak
10 YorumlaHayırlı olsun :)))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbudaya selam
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım