Hayatta başınıza ne gelirse gelsin. Hatta yıllar geçse bile, intikam almak sizce doğru mu?
Evet, doğru.
Hayır, doğru değil.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Doğru nedir diye sormak lazım önce. Neye göre veya kime göre doğru. İntikam bireysel bakımdan kendisine zarar vereceği için yanlıştır diyorum. İnsana hala "o"nu hatırlatır ve içten içten nefretin/öfkenin kendisini ele geçirmesine izin verir ve bunu sürdürür. Bilinçaltı öfkeyle meşgul olur ve kişinin bu süreç içerisinde benliğini çıkarmasını engelleyebilir.
Senin görüşün saygı duyarım.
Ama zaten bir insanın, sana yaptıkları onu affettim desen bile geçmiyor.
Yani evet artık özgür bırakıyorum onu, ruhu bende hapsolmasin dediğim gün. Iyi oluyorum.
Ve bu uzun sürmüyor. Çünkü onun mutlu olarak gülümsemesi canını acıtıyor. Evet o an benliğini zaten sende olmuyor.
Onu hatırlamak için intikam planına gerek yok.
Özgür bırakamıyorsun demek oluyor bu zaten :) Gerçek anlamda bırakabilseydin canını acıtmazdı, emin ol. Tabi bunlar için ruhsal bir olgunluğu/dinginliğe ulaşmak lazım, falan filan. Ben yapabiliyorum , sanma fakat zor. Önemli olan da zoru başarmak. Önceki dediklerimi de tekrardan hatırlatıyorum, çalış en azından.
Insan tabiki yapabilir bu hayatta her şeyi.
Ama boşluğa düştüğü zaman. Yani hayatta her şeyi yaptığı zaman, bir boşluk oluyor. Tarifi zor, biraz değişik bir durum. Iste öyle durumlarda, ona acı vermek daha mutlu edecek gibi geliyor.
Mesela şiir yazıyorsun, ya da bir iki kelam bir şey karaliyorsun. Bakıyorsun ki her konu, mutsuzluk. Iste o zaman tekrar yemin ediyorsun. Ben değil bir kerede o, gözümün önünde acı bir gülümseme yaşayacak.
O zaman mutlu olacağını düşünüyor insan.
Ruhsal dinginliğe ya da olgunluğa ulasmis durumda olmakla alakası yok bana göre.
Çünkü kimsenin ruhsal yapısı inan bana düzgün değil. Sadece iyi bir kamufle edici o kadar
En sevdiğim söz "ihanet intikamsız kalmaz".
Hatta dur söz tam olarak böyleydi "soğuk yenir kim ve ihanet intikamsız kalmaz".
😄👍🏻
İlk unutan herzaman daha mutludur. Bu her konuda geçerli. Bence uğraşılmamalı , zorlamamalı.
Ödeşmek adettendir ama başıma öyle bir durum gelmedi
Cevap
6Cevap
Kin besleme kimseye gülümse geç. En kötü bişi olsa bile " buna rağmen bile yıkılmadım" diyerek kendine gülüp geç ayrıca en iyi intikam umursamayıp gülüp geçmektir😏
Yorumunu Radyoda okudum :)
https://matradyo.listen2myradio.com/ dinlemek istersen :)
İsteğin olursa tweet at #MATradyo diye başlayan
Hangi sosyal medyayı kullanıyorsun peki 😄
Facebook adresin ne peki😊
Gururum incindiyse asla soğutmam o intikamı. Bir şekilde alırım.
Kesinlikle.
Ben intikamımı alırım bırakmam yani. Acele de etmem, maksimum süre maksimum zarar.
İlahi adalete birakiyorum ben
Eger ortada hak varsa elbet cikiyo sen kendi capinda biseyler yapip olayi aleyhine cevirebilirsin ama ilahi adalet hic sasmiyo tam incindigin yerden aliyo intikamini tecrubeyle sabittir.
Doğru yıllar geçsede alınacak intikamlarım var.
İntikam alınacak arkadaş!
Coqayip intikam falan 😄
Bncede:)
Müslümanlıkta intikam almak diye birşey yoktur
Allah a havale etmek en güzeli.. Emin ol bir gün bir yerde o kişi sana yaptıgının cezasını Allah verecektir zaten.. içini böyle ferahlat
Allah ceza vermekte acele etmez.
Mâneviyat büyüklerinden biri, bir yolda giderken, devrin zaliminin atını koşturarak arkadan geldiğini görmüş, fakat ona saygı için yoldan kenara çekilerek, başını yerlere doğru eğmemiş. Buna hiddetlenen zalim, Allah adamının yanından geçerken, elindeki kamçısıyla ona insafsızcasına vurmuş ve atını mahmuzlayarak hızla ilerlemiş.
Zalimin kamçısı canını yakmış olan mazlum:
Seni Allaha havale ediyorum. O bana yeter, demekle iktifa etmiş.
Biraz ileriye varınca, zalimin atının, bir kuştan ürkerek üzerindekini yere çarpıp kaburga kemiklerini kırdığını, hayretle görmüş.
Yerde inleyerek yatan zalim:
Sana ettiğim zulmün cezası olarak, Allah beni yere çarptı, görüyor musun? demiş.
Fakat Allah adamı itiraz etmiş:
Hayır, hayır senin kaburga kemiklerinin kırılışı bana ettiğin zulümden dolayı değildir. Çünkü Allah bir zulmün cezasını, böyle acele vermez. Olsa olsa, senin bu cezan, çok evvel âhını aldığın bir başka mazlumun bedduasındandır. Bana vurduğun kamçının cezası, ilerde verilecektir,
işte ama bu yazdıklarımı yapabilenler de eninde sonunda kazanır.. sabretmesini bilebilene
Al bence içinde kalmasın. Bir kez yaşıyoz sadece
Bazen gerekir.
Evet alıp rahatlamak lazım ama hiç almadım asdff 😂😂
Ne gerek var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar