peki ömür alanlara ne oldu..
Ömrünü verecekmiş gibi hayatınıza girenler sonra ömrünüzden ömür alır giderler, peki siz ömür alan mı oldunuz ömür veren mi?
peki ömür alanlara ne oldu..
Ömür veren olmaya çalıştım. Aşk, arkadaşlık inan ne olduğu fark etmez. Bazen faydam olmadı belki ama zararım da olmadı hiçbirine. Yaşatmaya çalıştım hep, arkadaşlıklar aşklar kurduğum tüm bağları yaşatmaya çalıştım. Bitirmek çok kolay abi, devam ettirmek emek ister bunu yaptım, yetebildiğim yere kadar. Işık olduğu müddetçe koştum, ne zaman ki ışığı göremez oldum, bende o zaman ellerimi çektim üstlerinden.
Gördüğüm anlayışın sevginin fedakarlıkların hep fazlasını vermeye çalıştım, ne kazandım? benliklerin nasıl ellerimin arasından kum taneleri gibi kayıp gittiğini gördüm, verdiklerimin iyi ellerde olmadığını gördüm. Canım acıdıkça güçlendim, zayıf anlarım çok oldu -duygusal olarak- hayal kırıklıkları aldım tepe tepe biriktirdim bir kenarda. Canım acıdıkça güçlendim, her darbeden sonra sanki biri tuttu elimden kaldırdı ayağa. 'Değmez, kalkacaksın ayağa yıkılmak bu kadar basit değil!' dedi bir gölge oradan usul usul.. Dinledim onu.
Bunlara rağmen değişmedim. Hala ömür verenim evet, salaklığıma doymayayım.. can çıkar huy çıkmaz derler ya öyle. Belki yeni hayal kırıklıkları yoldadır kapıma yanaşıyordur, ama biliyorum ki ben yine, yeniden kendimi kaybetmeden, tekrar ayağa kalkarım, şerefimi onurumu yitirmeden.
Ne yazmışsın harbi eline sağlık duygulandim @bluelady
Çok fedakarlık ettim ve en son sevgilisi olduğunu demişti bu zamana kadar asla bir insanın ilişkisini bozmadim fakat okadar çok canımı yaktı ah ettim sonra hersey bir yalanmis bunu anladim herif tum sevgililer bana yolladi okadar laf yedim aslında planlayan çıktığım kisiymis ve çıktığı kız bana ulaştı ne yaptım tabiki sevgilim var dediği kızı guya parası için seviyormus ve kıza ulaştım ne mal olduğunu ispatladım çıktığım kişiyide işletip kıza herseyi yolladım sonuç evleneceği kızla arasını bozdum yine olsa yine yaparım havada yapacam kimsenin kimseyi üzere hakkı yok kısaca ipini çekeceksin bileti kesecek sin ve eski çıktığım hala bilmiyor bunları daha çok canını yakacam👌
Omur almak insanlarin isi aslinda belki bir baskasininkini oburu onunki bir baskasinindiye bu zincirleme devam ediyo belkide. Ama bu konuda tek bir dusuncem var ne otesi ne berisi. Hic kimse fedakar degil herkes bencil. Baska bir aciklamasi yok. Sen hayatini adarsin o da senin hayatina atarlansin. Devir sacma bir devir bencil olan kazaniyo. En cokta bu yoruyo insani. Ben hayatimi adadim peki sonuc? Sinir stres bikkinlik hissi. Peki vazgectim mi hayir asil salaklik bu yapanda iste. Ben ne diyorum ya nasil bir soru sordun allak bullak ettin beni bir de sinirlendim ustune. Cik git l*n burdan
Açıkçası umrumda değil. Ben sadece tabiattaki görevimi ifa ederim. Aslında ben hep ömür veren, iylilik uğrunda ömür tüketen oldum. Elde avuçta pek bir şeyler olmasa da boşa gitmiz sayılmaz bu ömür. Elbet birgün kaderin adaleti tecelli edecektir, inanıyorum.
Cevap
61Cevap
Ömür alacak kadar kimsrnin olmamıştım ve kimseyi ömrümü alacak kadar cok hak vermemiştim. O gelene kadar...
Hiç olmadığı birine aşık etti beni keşke sadece ömrümü alsaydı ben kimsenin yasını tutmam diye orta da tin tin dolaşırken bir baktım ömrümü hayallerimi güvenimi geleceğimi umutlarımı hepsini alıp gittmiş cok inandım ya bildiğin gibi değil cok kaybettim kalbimi sevgi kontrolümü nası cok inanmışım şimdi daha iyi anlıyorm. Şimdi azımdan cıkam tek bir cümle var onunla ilgili...
"Allah'a havale ediyorum"
Ağzımdan*
Ask hevesten ibarettir ama sevmek senin bile karsi koyamicagin bir duygudur.. Bu yuzden ask hemen biter deniyo.. Omur alamk ve veren. olmak esit olmali iki taraf icinde cunki alirsan cani yanar cok veren olursan omrnden senin cann yanar. Sana bir tavsiyem var bence sevgisinden emim olana kadar cok guvenme:)
bazen gitmek gerekir oyle lafla olmuyor bu is bazen gercekten gitmek gerekir. geride kalanin yarasi sarilr bir sure sonra ya gidenin, karsi tarafinda cok sevdigini bile bile aradiginda seni seviyorum duyacagini bile bile araamamak ya. biliyorum cogu kisi der ki ask cin savasmali. varliginiz onu olduruyorsa ya. yasasin diye gitmek gerekir bazen
Fani bir bedene ömrümü vermem hiç bir faniye bağlanmam. Neden değerli ömrümü ahiretim için değilde et ve kemik'den oluşan fani bir cesede vereyim? Akıl sizin kafa tasınınız içinde değil '' Sizin aklınız nefsinizde. Hiç bir canlıya ömrümü veya kalbimi vermem versem ben ALLAH'ı c. c sevmiyorum manasına gelir. Ne olmuşta bana ALLAH'dan daha çok birini anıyormuşum? o kadar o kadar aşşadasınızki
Yorumlara bakdımda herkes ömür vermiş. Nerde bu alanlar?
Bilemedim :)
Bence burdaki kime sorsan omur veren veya ikisinide yapmayan halbuki insanoglu cogu zaman yanlis seyler yapar kisacasi burada omur verenim veya ikisinide yapmadim diyen insanlarin bazilari omur almistir bende yapmisimdir sen de yapmissindir
m.youtube.com/results
Bence ömür aldığım söylenemez pek...
ömrümden ömür alabilen olmadı. olumsuzluk hissetiğim anda uzaklaştım. kasıtlı değil ama üzdüğüm adamlar oldu. sevmeyi, güvenmeyi öğrenirim elbet bir gün.
Ömür alan oldum.
Doymadım buna ve doymayacağım da.
ilginc bir yaklaşım
Bir kere aldılar ömrümü aldılar, nefesimi, umutlarımı, hayallerimi, sevgimi. sonra ben birine ömür vermeye çalıştım, olmadı, aldım sanırım. Şu an hayatla eşitim.
Ömür vermeye tek bir kez yeltendim ama vermedim, vazgeçtim.
Ömür aldım mı bilmiyorum bunu karşı taraflara sormak lazım. Insanlar seninle aynı fikirde olamıyor çoğu zaman.
2 seneden fazla hep kavga ettik onunla. hem o beni yıprattı hem ben onu. oy oy çok özledim o kavgaları bile özledim. nerdesin benim güzel minik civcivim.
Alanda oldum, verende Aşk yolunda..
*Hiç bir hesap gütmeksizin, karşılıksız sunduk varlığımızı, alan aldı hakkına düşeni..
Kaldık yarım, kaldık eksik..
Ne alan mutlu oldu, ne de kalan...
Önce omur verdim ama gerçekten verdim baktım degmiyo arka mi döndüm boşverdim unuttum simdi de omur alıyorum pesimde es.. gibi
Ömür veren oldum. Belki hayatımın geri kalanını benden almadı ama yaşayacağım tüm mutlulukları da alıp gitti
Sadece şunu söyleyeyim siz anlayın. Sanatçı Çelik'in Benim ki de Kalp diye bir parçası var tam 4 yılım gitti bu şarkı anlattı beni anlatmaya.
Bu yuzden neymiş askin bir ilizyon oldugunu. Havada ucan kisilerin ipe bagli olduğunu unutmamak gerekmis
ömrümü aldı götürdü ,, ne dostum arkadaşım kaldı ne okulum ,,, ailemle aram zaten bozuktu iyicce bozuldu ,,, odamın duvarı ile basbasa kaldık ,,, onun da niyeti iyi mi değil mi bilmiyorum ,,, her an kafamı kendisine vura vura kırmamı bekliyor gibi...
Kendini bilen insanlara hayranım :) Genele bakarsan herkes kendinden vermiştir ama hep bir iyi görünme telaşı içindeyiz.
bilmem
al ömrümü koy ömrünün üstüne sarkisiyla hep duygulanmisimdir
Ne veren ne de alan olmadım. İnsallah öyle bir şeyi ne yaşarım ne de yaşatırım. :)
Adamina göre muhammele. Yerine gore veririm ya da alirim.
Benim karşımdaki kişinin hayatini calmaya hakkim yok ama ona birseyler kazandiririm. Yani ömür veririm.
Omur veren. Buyuk fedakarlik yaptm. Sonunda ne oldu. Ben seninle bir yere kadr devam edicem dedi bana serefsiz. Utanmadn aeiyor hala yaptigi serefsizligin farknda değil .
Benimde bugün bu konuyla alakali ilişkim bitti beni çok istedi çok uğraştı aşık gibiydi resmen 2 ay uğraştı pas vermedim sonra bende sevmeye başlayınca aradan 4 5 gün geçti birbirimizi oyaliyoruz konuşmayalım dedi amacı neydi
Ömür alıyorum ben genelde verdiği sözü tutamayana ömür emanet edilmez..
Ilk defa ömür alan daha çok bir ömür paylaşacagim biri var :)
ömrümü adayan ama ömrümü veremeyen yarı yolda kalan oldum.
bu hayattta birine ömrünü verirsin ama ömrünü verdiğin ömründen ömür alır başka bilmem.
Birini ömrümü verecek kadar sevdim, gelecekteki bütün günlerime ipotek koyup gitti. Geride kalanlar için benim ne ifade ettiğimin bir önemi kalmadı...
hep ömrümü verdim ne yazık ki hiç değmeyeceklere :(
Ömürverenin verdigi ömrü ömür alan alarak esitledi durum 0-0.
Ömrüveren oldum. Bir bakışına bir konuşmasına bir haberine öldüğüm. Gerçi hiç sevmedi ama olsun.
Artık Allah canımı alsın benım canımı onun canına katsın ama benım gıbı sürünmesın..
Hiç sormadım. Belki bazısına göre ömrünü almışımdır bazısına da ömrümü vermişimdir. O konular da hep suskunum.
kime omur verdiysem. omrumu. mutlulugumu caldi. simdi ben calmak icin savasiyorum.
Ne büyük zarar verdim ne de zarar gördüm. Kafam raad :))
Valla master ömür verende oldum alanda oldum napıyım hayat alışverişten ibaret 🙈
Kestiremiyorum bir yandan düşününce. Yarı yarıya herhalde.
kimseye ömür vermedim ,) kimseden de gönüllü ömür almadım kendileri düştü bende guldum 'kendi kendine düşene gulunur'
Ömrümü aldı sevdiğim için çok ağır bedeller ödedim ama sıra onda ne kadar ağladıysam o kadar ağlayacak belki daha fazlası
Ömür veren oldum, vermeye de devam ediyorum.
Sadece ömür vermekle de kalmiyoruz beraberinde tum safligimizi kaybediyoruz
Bir ömür vazgeçemem diyenler bir yıl geçmeden unutur... ve siz ben kimse gibi değilim diyenlerin aslında herkez gibi olduğunu anlarsınız.
-insanlara karşı güvensizliģiniz böyle başlar.!
En güzel sevgi abiciğim kavuşamadığın bence, yıpranmıyor.
tamamını olmasada bir kısmını verirler, sağolsunlar.
ben hiç istemeyerek ömür veren oldum ben ama karsı taraf ömüralan oldu.. ne yazıkki.
ömür verenlerden olurum ben hep ama asla alan olmam
Ve sonra anlarsin dünyanın merkezi yaptığın insanın, zerre değer hak etmediğini
Ömür verdik her zaman karşılığında bir şey almadık alamadık.
Omrunu omursuzlerin ugruna bir omru feda edenlerden olduk.
Ömür alan benim sanırsam :/ yok ya ikiside değilim ben
Değecek biriyse ömür veren olurum karşılık da beklemem
Öyle insanlar hep olmuştur. .
mümkün olduğunca toparlanmak gerekir..
Gılgamış destanı gibi edebiyat parçalamaya hiç gerek yok. Çok basit.
Ne ömür alan olurum , ne de ömür veren.
İkiside olmadım daha ama veren olurum büyük ihtimal
Aynen öyle yahu :) Halbuki ne de yakışıklı sevmiştim demek sadece sevmek yetmiyor..
Ömür almaya çalışan çok kişi tanıdım. Sadece çalıştılar ama olmadı.
Ömüralır gibi gittim ondan
Ama giden benim degil onun yüreğiydi
Yok ya ne ben kimseyi o kadar üzmedim ne de kimse beni.
ömür veren oldum ama artık ne ömür verenim ne ömür alan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar