merak etme kardeşim yalnız değilsin. seninle aynı kaderi paylaşan bir sürü insan var emin ol. kaldı ki iş bulan da kendi işinde çalışıyor. misal altta kpss denilmiş. onlar bile zoraki bir şekilde girmiş. istedikleri yer değil yani anladın.
burada kimi suçlamalıyız?tabiki devletin kurumlarını. devletin kurumları üzerlerine düşen planlama görevini iyi yapmıyorlar ki bunlar oluyor. Mesela bilmem ne mezunu devlet sektöründe çalışıyor. Birincisi burada çalışan adamdan tam verim alman herkes için geçerli olmaz. ikincisi de devletin öğrencileri özel sektöre teşvik etmesi lazım. özel sektördeki firmalarla anlaşma yapması lazım. Eğitim planı olmadığı için öğrencileri durumu bu.
diyelim iş buldun o da seni tam tatmin etmez. istanbuldan örnek verelim. sen 17 yıl oku et sonra da iş başvurusuna git. adamın sana önerdiği para 800 lira.. şaka gibi.. sen gık desen sana kapıyı gösteriyor. bazı firmalar geç saatlere kadar çalıştırıyor. kabul etmezsen kapı orada...
şimdi anladın di mi sistemi? şirketler bile sömürüyor insanları. halbuki o adam bunların olacağını bilse okur muydu?
diğer yandan tecrübeli olmayan adamlara iş vermiyorlar. adamın üniv yeni bitrimş nerede tecrübe yapsın lan! ne kadar ifrit oluyorum buna anlatamam. firmalar da bir yandan haklı... bak devletin ekonomik hareketlemeyi sağlaması lazım ki firmaların eleman arama sayısı artsın.
tüm bunların sonucunda ne oluyor? başbakan hala 3 çocuk diyor. yahu zaten nüfusumuz kalabalık olduğu için bu kadar zam yapılıyor bu kadar işsiz var. kısacası ben sabaha kadar bunları yazarım ama neye yarayacak! bir boka yaramicak11 Yorumla
Soran+1 yılaltına imzamı attım. +1
+1 yılVAR :) şuan filmlerde yardımcı oyunculuk yapıyorum iş bulana kadar aynı sorun bende de mevcut iş buluyorum askeri ücretin biraz üstü örnek: 850.tl ne iş yapacağımı adam anlatıyor araç kullanmaktan pazarlamaya kadar olmadı geri kalan zamanda ofis içinde çalışacak sayıyor işi esnek saatlerde uyum sağlaya bilecek geriye saymadığım bir şey kaldı mı! bilmiyorum sayıyor da sayıyor ok diyorum olmaz neden? ( birde üniversite mezunu arıyor ) şimdi sen olsan ne dersin :D adam yada bayan 4 yıl okusun o kadar emek versin karşılığı ne bir dünya iş yükü aldığı ücret 800-850.tl eee ben lise mezunuyum yoook biz üniversite mezunu arıyoruz eee oda bu maaşa bu işe çalışmıyor İŞ DE İŞSİZLİK BURADA BAŞLIYOR umarım biraz olsun sıkıntıyı dile getirmişimdir saygılar :)
12 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız
- +1 yıl
teşekkür ederim gelecek günler daha güzel olur hepimiz için inşallah ;)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,9b cevap paylaştı. Ben 14 sene önce fabrika iscisi olarak baslamistim simdi üretim müdürüyüm 4 sene kurslar yaptim, 3-4 ülkede kaldim mutluyum ! Bir yerlere gelmek icin üniversite okumak gerekmiyor diye düsünüyorum
24 Yorumla
Soran+1 yıldoğru
- +1 yıl
Yaşınızı merak ettim sorabilir miyim ?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılEndüstri mühendisi işsiz kalmaz diye bilirdim genelde:S
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
+1 yılArkadaşım senin durumunda olanlardan biri de benim. Piyasa bozuk ya yavaştan beğenmediğin işlerde başlıycan ya da eksik gördüğün yönlerini dil,bilgisayar falan geliştirip önünü aççaksın. Kpss yle seni ölçmeye çalışan dangalaklara bakma ha kpss tercihin olur çalışırsın ayrı düşünmüyorsan da kariye 5 sene önce başlamakla 5 sonra başlamak arasında pek bir fark yok. Millet böyle kendini bir cacık zannediyor bunlar hep kompleksten onlar hayatlarında o kompleks yaptıklara şeylere hiç bir zaman ulaşamıycak ama sen eksik olan iş konunda üniversite okuyarak bir kilit açmışsın devamı başlangıçta biraz zor olsa da o beğenmediğin işlerden başlamak ve ya kendini donatmak. Bu arada başka yeteneklerin varsa onları da keşfetmeye çalış. Moralini de yüksek tut işsizim diye bırakma hiçbir şey yoksa ilgi alanlarına,hobilerine yönel.
11 Yorumla
Soran+1 yılsağolun öneriler için.
+1 yılNereden mezun olduğunu da yazsaydın keşke. Özele yatkın olup, olmadığını anlayabilirdik böylece.
''Kpss'den kaç puan aldın?'' demiştim sana. Sanırım düşük bir puan geldi.
Herkes devletteki kurum ve kuruluşlarda çalışacak diye bir şey yok.
Eğer mezun olduğun alan özelde kendini geliştirmeye yönelik bir alansa, hiç durma özel bir sektörde başla işe.
Tamam kabul ediyorum. Türkiye şartlarında üni. mezunu bile olsan lise mezunundan bir farkın olmuyor özel sektörde. Ama sadece en başta bu böyle.
Kendini geliştirerek özel sektörde işe başlarsan, bir zaman sonra devlete bile bakmazsın artık.
Ama biraz sabır. Özel sektörde her şey kendini geliştirmeye bakar. Kendini geliştirerek çalışırsan, istediğin mevkiye ulaşırsın.00 Yorumlabu konuyu hiç açmasaydık ya :( küçümsemek değil, sen emek etmişsin dirsek çürütmüşsün, senin fabrikada çalışacağın yer yöneticilik konumudur. gel gelelim ülkemiz koşulları böyle değil adam mühendise asgari ücret teklif ediyor. nasolsa millet mecbur iş bulamıyor paşa paşa çalışır bir kaç ay sonra da o gider başka bir enayi gelir. durum böyle yapacak tek bişey var o da girişimci olmak, kendimize bişeyler katmak, yapabiliyosak kendi işimizi kendimiz kurmak en iyisi ufak da olsa.
00 Yorumla
+1 yıl1- Meslegin ne ki? Hangi okuldan hangi bolumden mezun oldun?
2- Tahsilin ne olursa olsun, ekmegine bakacaksin... Disarida limon satan doktor da var, simit satip milyoner olanda... Ekmegin iyisi kotusu olmaz. Sadece helal i karam i olur. Oyle burnu havada davranip da enaniyet yapmanin alemi yok.00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 395 cevap paylaştı. Güzelim bence iş küçümseme. Hiçbirşeyin gelmemesindense az gelmesi daha iyidir. Ya da en azından istediğin gibi bir iş bulana kadar elindeki ile yetinir, basamak ve araç olarak kullanır, bir yandan kendini idame ettirecek kadar para kazanırken diğer yandan istediğin iş için arayışlara devam edebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılbu yastan sonra senı kpss paklar...baska yolun yok..
15 Yorumla- +1 yıl
bende senın durumundayım ınan kpss den paska bır cıkıs yolu görmuyorum kendımde paraya ıhtıyacın varsa gecıcı sure bır yerde takıl evde derslerıne calıs karsılıgını alırsın ınsallah..ınsan onca yıl okuduktn sonra kendıne bazı seylerı yakıstıramıyor.ama suda bır gercek kı unıversıte mezunlarını bıle begenmeyen bır toplumda yasıyoruz.
Soran+1 yılboşuna okumuşum ben. onca yıl dile kolay 17 yıl... zamanım param gitti saçım ağrıdı be. neye yaradı! yok sisteme mi küfr edeyim kendime mi bilemedim
- +1 yıl
sisteme tabiki.ama inan senişn düşündüklerini çok iyi anlıyorum bende aynı şeyleri düşünüyorum okumsayadım da bir kaportaqcıda çalışsaydım şimdi ye dükkanım bile olmuştu herhalde..okuduguma bir askerlik için sevindm kısa dönem diye :D bir hedefin varmıydı aslında bunuda sormak lazım? uzmanlar hedef belrlemek dogru birşey diyor.bende hedef yoktu derdim uniyi bitirtmekti ama ögle degilmiş işte..sende kendinebr hedef koy bence..o hedef için yavaş yavaş adım at zaman ve emek olmadan hiçbirşey olmyor
Soran+1 yılson cümlene kadar aynen katılıyorum. hedef vardı da başka bölümde vardı. şimdi o bölüme yeniden okumaya kalksam düşün 5 yılım gidecek. yaşım 30 a gelecek. 30 geldiğimde de hala sap gibi ünivesite öğrenci mi olacağım. 18 yaşındaki öğrencinin yanında küçük düşüyorum. kaldı ki mezn olsam o da meçhul. iş bulma durumu vs...
senin anlayacağın sele kapılmışım.- +1 yıl
anlıyorum seni.ama hiçbirşey bitmiş değil.sonuçta üni mezunusun.hayata yeni atılıyor olabilirsin ama fırsatlar çıkacaktır karşına...bayan olman bir avantaj öyle pes etme..ayrıca türkiyede yatta dünyada kimse isteidiği işi yapmıyor.sen kendini geliştirmeye bak..allahın izni ile güzel şeyler olur..
+1 yılnerden başlasak ki... sistem öyle acımasız ki az girdiyle çok çıktı istiyor özel sektörün insancıl yanı yok benim gibi yap devlete kapak at rahat rahat yaşa kpss diyorum ben
10 Yorumla
+1 yılÇok zor durumdasın ailenle de yaşıyorsan kendini fazlalık gibi hissediyorsundur bilirim yada geçmişi düşünüyorsundur kararlarını falan .//
22 Yorumla
Soran+1 yılhem de nasıl. gece gece ağlicam halime
- +1 yıl
Ağla ağla açılırsın bende ağlıyorum arada ... Bu arada dertleşmek istersen buralardayım
"tahsilli birinin fabrikada çalışması da abes olmaz mı " helal olduktan sonra neden abes olsun ki belki ciddiye almayacaksınız şu dünyada saygı duyduğum bir meslek var "o****puluk" insanlar ekmek paraları için kendi bedenlerini satarken tahilli birinin fabrikada çalışması inan hiç abes olmaz...
00 Yorumla
+1 yılSoru değil sorun demeliyiz bence çok detaylı bir konu sabaha kadar konusabilirim bu konu hakkında ama şimdi gerek yok zengin bir aile nin çocuğu olmayan veya üniversite'de yanlıs tercih yapan herkesin belirli dönemlerde başına gelen bir durum diye düşünüyorum. Bence hedefsizlikten ve yanlıs tercihlerden kaynaklanıyor bence . Senin içinde hiç bir şey için geç değil bence kendi kendine iyi düşünüp değerlendirip yeni doğru kararlar verebilirsin diye düşünüyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılaynen yanlış tercih kurbanlığı... suçlu hem ben hem de ailem. çünkü ben tercih yaparken kimse ilgilenmedi. neyse geçmiş geçmişte kaldı.
- +1 yıl
Aynen öyle geçmiş geçmişte kalır önündeki maçlara bakacaksın ağzın yanmıs bir kere aynı hatayı bir daha yapmassın ama hiç bir zaman umutsuzluğa kapılma yeni kararlar al kendi kendine bir hedef belirle düzelirsin bende aynı dönemden geçiyorum bazı şeylerin farkına vardım artık.
ben de öyleyim canım aöf işletme 4'üm 2.5 sene mağazada çalıştım 7 aydır işsizim ve ben hala arıyorum bulamıyorum 100den fazla başvuru yaptım ama bildiğin amele arıyorlar zaten bir de düz tabanım daha da vuruyor ayağıma ağrı :( ama sende problem yok ama tutupta işin teoriğini öğrenip sonra gidipte tecrüben olmadan(staj hariç) 2000lira maaş bekleme sen bi gir o artacak zaten sabır önemli tecrübe ilk planda :) sen bölümünü yaz da bi ona göre cevap verelim ;)
00 YorumlaHer şeyi anladım ama üni. bitirip elinde meslek olmaması çok garip, hangi bölümü okudun ne yaptın yani anlatsana.
00 Yorumlaanlıyorum seni. Allah hayırlı bir kapı açsın umarım. ne diyeyim. azınlık sayılacak bir çoğunluk değilsiniz:) cümle güzel oldu ya:D
01 Yorumla
Soran+1 yılsağol
biyerden başlayıp deneyim yapıcan ki hem sigortan başlasın hemde istediğin hedefe ulaşabilir yoksa bu mantıkla işin zor :S
00 Yorumlakpss çalış bence ne kadar çalışırsan o kadar yüksek alırsın kardeşim umudunu yitirme
önemli olan huzurlu olman10 YorumlaBen varim ev kizi oldum bildigin ama ben is begenmedim biraktim
00 Yorumla
+1 yılFabrika derken ? Tahsilli adamı makina tezgahında çalıştırmazlar zaten.. :)
08 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani? beni almazlar mı istesem de
- +1 yıl
Tamamda çok saçma senin yazdıgın.Tahsiliyyim diyosunda ne mezunusun cok merak ettim?
Soran+1 yılendüstri mühendisi
- +1 yıl
Sen endüstri alanında birşeyler üreten bir yerde çalışmalısın.Mesela makina üreten bir firma olabilir.Bunlarıda zaten fabrikalar yapıyor.Fabrikalarda çalışacaksın.Gidip muhasbecide çalışamazsın degilmi? :)
Soran+1 yılben zaten o dediğin firmalara başvuru yaptım. fabrikada makina başında çalışan işçiden bahsetmiştim. yanlış anladınız
- +1 yıl
Anladım.. Nerde oturuyorsun ya merak ettim?
Soran+1 yılistanbul.
- +1 yıl
Hmm :/ Kendi yaşadıgım sehirde olsydın sana yardımcı olabilirdim.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı. Universitede is imkani dusuk bi bolum secmissen bundan kaynaklanabilir
00 Yorumladüşüncelerin doğru o konuda haklısın saygı duyuyorum ama öyle bir ülkede yaşıyoruzki üniversite mezunu çöpçüler var
00 Yorumla
+1 yılHangi konuda beceriklisin? Ayrıca hangi bölümden mezunusun?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılüniversite mezunu olarak işe yeleşemeyenlerdenim.yanlız değilsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılüzgünüm ama şartlar bu hepimiz bu haldeyiz... ;) üniversitye mezunuyuz ama iş yok ne yapalım
00 Yorumla
+1 yılKpss'den kaç puan aldın ondan haber ve bana?
04 Yorumla- +1 yıl
Kpss'den kaç puan aldın ondan haber ver bana?
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
ne alaka lan sorduğu soruyla
- +1 yıl
benjaminbuttonx anandan babandan terbiye almadın mı da ''lanlı lunlu'' konuşuyorsun?
Zorla adamı kötü yazdırıyorsunuz. Gerçi onlarda haklıdır, senin gibi bir dallamayı terbiye etsen de boş.
Deşme yaramı, ağlıcam şimdi :(
00 Yorumla
+1 yıllotto oyna kesin tutar ;)
00 Yorumla
+1 yılPeşinde koşmak gerek
00 Yorumla
+1 yılaçıktan oku 2. üni
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem