AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
221Cevap
herkes doğmalı demiş. Aynı kişilere kürtajı sorsak (engelsiz bir bebek için) inanıyorum ki kendi bedeni kendi kararı derlerdi...
Hamile değilim.
Olamam da
Ama eşim hamile olsa
Çocuğum özürlü olacak olsa
Aldırmasına izin vermezdim sanırım...
Tabi büyük konuşmamak gerekir...
Allah ın imtihanıdır cevabını burada bulamazsın gonul gozu bide sanırım annesiniz gonul gozu ile Kuranda arıyacaksınız burada değiil
İnsanlar, inandığı değerlere inandığı oranda hizmet eder, hizmet ettiği oranda da bedelini öderler. Rabbim kimseye taşıyamayacağı yükü bağlamaz tabiki doğsun isterim...
Aldırmak günah ama aldırmazsam ömürboyu yatakta hayatı geçecek belki oda bu halde yaşamak istemezdi. Aldırma ihtimalim varsa aldırırdım onun içinde bu hayat eziyetten baska bişey olmasını istemezdim.
bana da öyle demişler eğer çocuk kız ise çişini böbreğine kaçırabilirmiş ve engelli olarak gözükebilirmiş bir daha ki gidişinde bir daha sor
Sanırım bunu ona yaşatamam. Zihinsel mi bedensel mi olduğu da önemli.
Karar veremedim ama yaşamaya da hakkı var. Zor bir karar.
Rabbim böle bir sınavla sınamasın doktorla görüşürüm aldırılabilirse aldıralım derim. Yok çok geçse kadere rıza göstermek icap eder.
Aldırırım. Özürlü çocuğu ne demek iyi biliyorum. Şahit olduğum özürlü çocukların annelere üzülüyorum.
Bubi annelik duygusudur. Bunu anne olmadan ne ben nede sen anlayabilirsin cevaplayabilirsin fakat yüreği olan hiçbir anne karnında çocuguna her ne olursa olsun kıyamaz.
Aldırmam cana kıyamam ama çok cabalarım zaman gelipte bensiz kalacağı zaman kimseye muhtaç olmamasına özen gösteririm.
Allah böyle hayırlı görmüş. Canımdan can der elimden geldiğince iyi bir hayat sürmesini tedavi imkanı varsa tedavisi için elimden geleni yaparım.
herşeyin sınav olduğu şu tiyatro da onun da bir sınav olduğunu ve Cenab-ı ALLAH ın sana bir hediyesi olduğu ve yine onun da senin kanından bir can olduğu bilincinde olduğunda ben olsam CANIMDAN ÇOK SEVERDİM EVLADIMI...
İlahi takdire isyan veya şirk koşamassın o da bir can ve böyle olmasını kimse istemezdi bunu böyle istersen satırlar halinde cevaplar olsun yaşayamadan bilemessin ki anne olmak bu dünyada en güzel şey..:)
bilemiyorum eger özürü hayatını cok etkilicek bir şekildeyse dogmasına izin vermem. eziyet cekmeyip direk cennete gitsin orda mutlu olsun. bu sacma dünyada bir de o dertle yasatmam cocugumu. buna mecbur degil
Aldırırdım böyle bir ortamda engelli bir çocuk büyütmek çok zor kimse bizim gibi görmüyor düşünmüyor sonuçta ben cocuğumu dışlansın üzülsün kırılsın diye getiremem bu dünyaya hak etmediği tepkilerle karşılaşmasını istemediğimden aldırırdım
Allah göstermesin başıma böyle birşey gelirse ben doğmasından yanayım
Allah kahretsin ya Allah kahretsin hep beni bulur zaten kırk yılın başı bir çocuk yapyım dedim gitti özürlü oldu Allah kahretsin :'(((
Acikcasi hicbir fikrim yok Allah kimsenin basina getirmesin buyuk konusmak istemiyorum ve korkuyorum :'((
bazıları gibi sırf anne ya da baba olma aşkıyla çocuğun gelecegini, hayatını düşünmemezlik etmem ben. yani mümkünse aldırrm.
Zor bir karar. Sadece benim değil onun için de zor.. Eğer aldırırsam ömür boyu vicdan azabıyla yaşarım o ayrı bir konu..
Allah yardımcım olsun derdim doğurur sonuna kadar bakardım ama aldırılması gerekiyorsa aldırırdım sonuçta o da bir birey hayatını zindan etmek istemem
Aldırmam. Onunda yaşamaya hakkı var ve en başta evlat, anne karnına düştüğü an vicdansız değilsen kıyamazsın ona.
Yine de büyük konuşmıyım ama aldımazdım diye düşünüyorum. Çünkü o isteyerek öyle olmadı sonuçta. O da Allah'ın verdiği bir can sonuçta.
Çocuğum değil ki sonuçta? Ne olup ne olmadığı umrumda olmaz sonuçta benim bir parçamsa kesinlikle ona kıyamam
Asla aldırmamak gerekir Rabbimin verdiği hersey kabulumdur bu yüzden böyle saçma bir sebepten çocuk falan aldirilmaz ben olsam da asla aldirmazdim çünkü onun da yaşamaya hakkı var
Bence sacma soru Allahın verdiği canı alamam ozurlu olsun olmasin evladim o benim Allah senin istedigin kisileri degil sana ve senin ihtiyacin oldgu kisileri onune cikarir verir
Ben aldırılmasını tercih ederdim çünkü o çocukta zor bir hayat yaşayacak aile açısındanda zor olucak (erken) farkedilirse alınmasında fayda var burada öyle allah verdi canını diye şekil yapmaya gerek yok. Herkezin kendi seçimi ;)
Benim tercihim hamileliğin sonlandırılması yönünde olur lakin son sözü anası söyler.
Allahin verdigi cani Allahtan baska kimse alamaz, o bana bir lutuftur dogurturum benim canimdan kanimdan sonucta
Aldırırım çocuğumun hayatının sonuna kadar acı çekmesini seyredemem
bir arkadaşımın kardeşi için de sorunlu demişler annesi aldırmamış
kardeşi tam tersi oldu süper ötesi zeki bir çocuk
Allah sınamasın. çok zor bir durum. ama aldırmazdım. hepimiz bir özürlü adayıyız. Allah sınamasın. Amin.
Oncelikle Rabbim saglikli ve hayirli evlatlar versin. Fakat boyle bir durumda kalsam cok zor bir kararda olsa dogururdum.
Yeni nesil in çoğu aldırır. Zaten annelige yakışmıyor çoğu. Huyu düşünceleri ahlagi. Allah kimseyi sinamasin yinede :/
ben doğururdum çünkü onun verdiğini almak benim haddime değil
doğururdum ama duruma alışana kadar inançlı bir doktordan psikolojik destek alırdım
imkanı yok öyle bir şey yapmazdım ama insan hiçbir zaman büyük konuşmamalı.
kesinlikle düşünmezdim benim downlu bir kız kardeşim va onlar melek ve meleklerin canına kiyilmaz ilerde başıma gelsede dogrurum çünkü onlar herşey aşk ya
Kendi çocuğuma nasıl kıyarım.. Hem Allah'ın verdiği Canı almaya nasıl cesaret ederim. Allah göstermesin, hissettirmesin bu Duyguları
O bana sefatci olcak rabbim beni onun sefatinden mahrum etmesin tabikide dogururum bu soru sacma :)
seve seve doğurur bakarım ona özürlü demek bile hakaret olur bence
doğurur paşalar gibi bvüyütürdüm çocuğumu Allah öyle nasip etmiştir
Buda Allah'ın bir imtihanı dmkki der seve seve dunyaya getirim, evlat ya can sonucta bu insan kıymamalı...
doğur.. allah vermiş vardır bir sebebi hem belki sağlam doğucak herseyi allah bilir. onun işine karışma
Bana verilen bir can kıymam, kıyamam! Benim kuzenimin de 2 kızı özürlü ve gerçekten bir çok insandan daha sıcak daha insan. Ne olursa olsun benim çocuğum benim canım kendi isteğimle öldüremem onu...
Tabiki dogururum allahin verdigi can o benm emanetim o bnden br parca
Allah'ın taktirine karşı çıkamam.
Doğmamış olması canlı olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğinden çocuğumun katili olmam.
aldırmak mantıklı çünkü çocuk eziyetle büyücek konuşabilse emin ol ki keşke yaşamasaydım b acıları cekmeseydim diyecek. biz bile ufak bir sıkıntı gördüğümüzde keşke hiç doğmasaydım diyoruz
Allahın verdiği candır o.. engellide doğsa ona o hayat verilmiş. yaşam hakkını almamanız gerekir. anne sağlığını tehdit eden bir durum yoksa o çocuk kesinlikle dünyaya gelmelidir.
Rabbim kimseye vermesin çok zor
O çocuğu aldırınca ya bir daha çocuğun olmazsa ya da diğerleride sakat olursa nolucak.
Çok ince düşünülmesi gereken bir durum , sabretmek en iyisi belkide.
Yaşayacağım sıkıntıları geçtim de bir insanın bir ömür engelli liğin verdiği sıkıntılar ile mücade etmesi çok zor ben ölünce napacak kim bakacak? Aldırırdım heralde :(
Ruhun cenine üflenmesi 120. gününde gerçekleşir dolayısıyla 120 günü doldurmamış bir cenin henüz canlı sayılmaz. ama bu süreden sonra aldırmak dünyadaki yaşıyan bir insanı öldürmekle eşdeğerdir.
Bir özel egitim ögretmeni olarak boyle bir sey yasasam dusunurdum belki de. Zorluklari biliyorum, yasiyorum. Tabiki de kiymak istemez kimse ama bu cok farkli, zor bir durum. Allah kimseye yasatmasin.
Cani veren de allah alan da allah. Aksini aklinin ucundan bile gecme. Ahirette o cocuk ozursuz yasayacak ve sn de biliyorsun ki gunahsiz yasayacak. Simdi bir dha dusun
Geçenlerde komşuyada öyle dediler Sapasağlam bebek dünyaya geldi bir acayip durum
O Artık Bir Canlı Ruhu var Ve Yaşaması Gerekiyor Görevim Ona Bakmak
kesinlikle doğururm... ilerde bir çocuğunuz bir kaza geçirip felç falan olsa ondan vazgeçer misiniz... ence hiç bir farkı yok
Allah'tan gelene razıyız, o mutlaka herşeyin en iyisini ve en hayırlısını bilir. Biz kimiz ki ondan gelene razı olmayalım. Allah herşeyin, hayırlısını, sağlıklısını nasip etsin. Aile için zor bir durum gerçekten ama yukarıda dediğim gibi.
ben dogururum, o masum bebegin sucu yok asla. Allahin yazgisi der devam ederim yoluma.