benim çocukluk arkadaşım kankam, benim için en değerli insanlardan biri..memlekettten aradı bana işe ihtiyacı olduğunu söyledi varsa benim burda onu işe almamı istiyo.. benim çekindiğim iş ilişkimiz arkadaşlığımıza zarar verirmi ? yani benim bazı durumlarda ona direktifler vermem gerekecek, bu onu kırarmı.. siz ne diyosunuz. onun burda çalışmasına sağlamalımıyım ?
Cevabın nedir?
dostum eger arkadaşın hareketli bi yapısı varsa bnce hiç durma işe al eger çok böyle hantal sa hiç alma derim niye dersen çunku hantal kişiye şurayı temizle sunları getir gçtür gbi emirler verirsin vermekte zorundasın hantalsa arkadaşının zoruna gidecektir ve sana tavır koyacaktır
eger ama eli her işe yatkınsa al bnce hiç bekleme ihtiyacıda varmıs
ama işe basladıgı ilk gun sunları söyle yada işe almadan önce söyle bak bn burda sana emirler verebilirim sakın yanlıs anlama işyerinde benim mevkim senden buyuk bu yuzden sana emir vermek zorundayım mesai saatleri dışında beraber takılırız gibisinden vb.
saygılar00 Yorumla
şimdi tabiki yakınına, canın kadar sevdiğin insanlara iyilik yapmak güzel bir şey. Ama senin durumun biraz farklı, ben yerinde olsam almam ahni departmanlarınız farklı olsa, ne biliyim senin onla direktiflik gibi bir pozisyonun olmasa tabiki yardımcı ol derim ama şimdi şu şekilde düşün en yakın olduğun arkadaşına ne kadar yapabilirsin ki. Ama başka bir iş için yardımcı olabiliyosan elinden geleni yap. İş hayatı ile arkadaşlık olsun akrabalık olsun apayrı bir durum. Yerinde olsam dediğim gibi davranırdım.
10 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 857 cevap paylaştı. eğer işe alırsan ve ona direktifler vermen gerekebileceğini baştan anlatmazsan ya da anlattığın halde o arkadaşlığınızı kullanarak senin otoriteni sarsabilecek bir tavra girişirse ilişkiniz bozulabilir.
ancak açıkça senden iş isteyen arkadaşına yardım etmezsen kesinlikle bozulur. bir yandan olasılıklar diğer yanda değişmez gerçekler var, seçimini ona göre yap bence.05 Yorumla- +1 yıl
bi tarfta olasıklıklar diğer tarafta değişmez gerçekler değil.. iki tarafta da olasılıklar var, onu işe almamam kesin aramızın bozulacağı anlamına gelmez..bi şekilde bunu halledebilirim, onu bi bahane bulup işe almayabilrim.. ama benin istediğim onun yanımda olması.. o benim için değerli her zaman yanımda olmasını isterimm.ama işte hep yanımda olsun ve sorun olmasın istiyorum. bakalım yaa kafam çok karışık..
- +1 yıl
en azından senin sorun oluşması ile ilgili bazı kaygıların olduğunu bilir ve ileride buna göre tavır alabilir ya da bir sıkıntıyla karşılaştığınızda çekindiğinizin bu olduğunu anlatabilirsin. erkek arkadaşlıkları ile kadınlarınki farklı oluyor; ben böyle bir durumda tüm detayları ile olası senaryoları anlatır ve alabildiğim kadar çok köşeyi sağlama alırdım sanırım:)
İyi iken kötü olmak var bunu sakın unutmayın.Yaşadım ve gördüm 21 yıllık dostum dediğim şimdi bana düşman tek suçum darda kaldığı zamanda ricasını kırmayım işe almam ve yapması gerekenleri yapmayıp ense yaptığında tatlı dille uyarmamdı.
Kankanıza başka bir yol ile yardımcı olmanızı öneririm.02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİstediğiniz kadar yakın arkadaş olun iş ayrıdır arkadaşlık ayrıdır. Eğer bu ayrımı yapabilirseniz onu işe al. Ama bu ayrımı yapamayacağınızdan eminim nasıl mı ? Bizzat kendim yaşadım ve onlarcasına şahit oldum. Arkadaşla ticaret yapılmaz.
00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=GkdRVjK4QrQal bunu bi izle istersen...
11 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3,1b cevap paylaştı. Sen detaya takılıyorsun ama ona bu durumu uygun bir şekilde izah edersen aranızda belli bir seviye olduğu sürece arkadaşlığınıza zarar gelmez.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu zmanda iş bulmak zor.. Ona yardım et ve baştan bu sıkıntılarını onada söyle... İşssiz kalmasın arkadaşın ..
00 Yorumla
+1 yılİş ile arkdaşlık yürümez emin olabilirsin.. büyüklerine sor onlar daha iyi anlatır.. Bence alma ama hemen de yardım edebilmek iş bul..
00 Yorumlaiş dünyasında arkadaşlık olmaz. farklı bir yere yönlendir ve arkadaşlığınız bozulmasın.
00 Yorumlayok panpa hiç bulaşma boku çıkıyoo valla ben yandım sen yanma ...
00 Yorumla
+1 yılBiz aldıkta noldu, gevşek adam butun gun yan gelip yattı sonra arkadaşlıkta bozuldu iştende kovuldu.
00 Yorumlaiş ver ama işte arkadaşlıkla işi karıştırma
05 Yorumla- +1 yıl
aslında onunda derdi benim yanımda olmak, aslında onun işlettiği bi çaybahçesi var, çokta işe ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum orayı kapatıcam beni yanına al dedi.. yani başkasının yanında iş bulsamda gelmez buraya..yani aynı yerde değiliz. o trabzonda ben ankarada, yani tahminim o burda benim yanımda olmak için işi bırakıcak..
Bence ona başka bir iş bulmasında yardımcı ol.
00 Yorumlaişe al bence
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Arkadaşla çalışmak doğru mu? Arkadaşımı işe almalı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne