Sizce psikolojik destek almalı mıyım?

Son birkaç ay içinde hayatımın en kötü günlerini geçirdim..Dert, acı ne demekmiş öğrendim. Yalnızlık duygusu o kadar derinlerime işledi ki artık, evden dışarı bile çıkmak istemiyorum. Biliyorum, depresyondayım. Ama psikoloğa gitme fikri beni daha da kötü yapıyor. Hem bütün bu sorunları önce kendi içimde çözmem gerektiğini biliyorum, psikolog fikri saçma geliyor. Çok çok değer verdiğim ve dosttan öte gördüğüm bir arkadaşım vardı. Yakın bir zamanda onunla aramız bozuldu, ama bütün hayatım da ona bağlıymış meğer. O gittikten sonra kimsesiz kaldım. Artık görüşmüyoruz ve bir daha da görüşmemiz imkansız. Ama size anlatamam, çok renkli o hayatım 1 ayda evde yalnız geçirdiğim günlere döndü. Ben hayatı yaşamak isteyen bir insanım, ama artık evden çıkmak bile istemiyorum. Çok yoruldum, okuldan, derslerden, insanlardan, herşeyden kaçıyorum ama nereye kadar gider böyle bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım bu durumdan çıkmak için? Psikoloğa gitmeli miyim ve bu dönemi biraz kafamı dinleyip yalnız kalarak mı yoksa unutmaya çalışıp sosyalleşerek mi geçirmeliyim?
Sizce psikolojik destek almalı mıyım?