herkese merabaa. ben şu anda meslek lisesinde çocuk gelişimi bölümünde okuyorum. nedeni daha çok ailemin istemesi ama başta bende kabul ettim ama yıllardır okuyorum kreşlere gittim ama bu bölümü sevemedim.sevmeye çalıştım ama içimden gelmiyor. fakat babam bu bölümü okumamda ısrar ediyor sanki zorla da bu bölümde beni okutacak gibime geliyor.yok 3 ay tatili varmış çalışma saatleri daha azmış falan filan diyor.ama benim aklımda bi kaç sevdiğim meslek var bunlarda tv-radyo gazetecilik ve psikolog ama ailem bu meslekleri inatıma kötülüyor. ne yapacağım ben? şimdiden herkese teşekkür ederim .iyi günler..
Cevabın nedir?
+1 yılo durumun benzerini yaşamıştım orta okulum bitmiş artık bi lise şeçme zamanlarımdı 8 9 yaşlarında ik bilgisayarımla tanışıp meslek seçimimi yapmıştım aslında =) o zamanlar anadolu lisesi muhabbetleri vardı işte meslek anadolu düz gibisinden anadolu liselerine puanım yetıyordu benim puanım ama ben bilgisayar okumak istiyordum bulunduğum şehirdede kendi meslek lisemin anadolu bölümü vardı ve ailemin çok diretmesine karşın kendi bölümümü yazdım ve yıllar geçtikçe yazılım sektöründeki gelişmeyi gören ailem bana hak vermişti ama onlarla baya bi oturup konuştum kendi istediğim mesleği yapacagım die tavsıyem sende otur konuş ve şuan hiç pişman değilim =) hoş bu seferde memur olmam için diretiyolarya ama bi yandanda real sektörün bir patrona ve microsoft firmasının rakibe ihtiyacı var =) yani kısa lafın özü ailenle aran bozulma derecesine gelsede kendi istediğin bölüme git sevmediğin bir işte ne iyi bir yere ne iyi bir maddiyata nede mutlu olmayacağını anlat ailene
12 Yorumla- +1 yıl
tamam teşekkür ederim..öyle yapıcam:)
- +1 yıl
=)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 320 cevap paylaştı. ben ailene katılıorm senin okumak istediğin bölüm maallesef tv de görüdğün kadar parıltılı değil,benim radyo tv den mezun arkadaşlarım güvenlik görevlisi olarak çalışıor çünkü çalışma alanı dar
yine de sen bilirsin ama ileride memnun olursun tatili bol olan ve sağlam bir iş olduğu için11 Yorumla- +1 yıl
psikolok bölümünü istiyorum daha çok aslında
bende bu yollardan geçtim ama ailem bana baskı yapmamıştı.meslek lisesin de bilişim teknolojileri bölümü mezunuyum alan dışı tercih edince puanım düşüyordu ama ben bu adaletsiz sisteme boyun eğmedim ve sevdiğim mesleği(Tarih) yapmaya karar verdim.. çokta mutluyum akıl hocamda bana hangi mesleği istiyorsam onu yapmamı söyledi..açıkcası eğer baban senin kısa yoldan maaşa bağlanmanı istiyorsa temizlikçide olabilirsin ne güzel kısa yoldan maaş..haksızmıyım Gerçekten maaşının dolgun olması için bu bölüme gittiysen kendi çukurunu kazıyorsun demektir,insanlar sevmediği mesleklerde kanser bile olabiliyorlar.Benim sana tavsiyem parası az olsa bile mutlaka kendi sevdiğin mesleği yapmalısın! geç olsun ama güç olmasın.. zararın neresinden dönersen kardır..hem artık sistem de değişti.. nihayet!
01 Yorumla- +1 yıl
haklısın .teşekkür ederim
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 383 cevap paylaştı. Benim ailemde (özellikle annem) meslek lisesinde okumamı çok istedi. Ancak ben düz liseye gitmek istediğimi söyledim. Çünkü meslek liselerinde istediğim bölümler yoktu düz liseye gitmem şarttı.Ben ya hukukçu ya da gazetecilik okumak istiyordum. Annem bana darılmıştı. Ancak anneme evladının mutlu olmasını isteyip istemediğini sordum... O da tabiki istemez miyim dedi. Kızım sanırım haklısın deyip sarılmıştı bana şu an hukuk okuyorum... Ve o da bundan çok mutlu :)) İyiki bu bölümü okuduğumu söylüyor :)) Savcı kızım savcı kızım filan :D:D::D Umarım senin ailende seni anlar ve mutlu bir sonuca ulaşırsın...
04 Yorumla- +1 yıl
anlayacaklarını düşünüyorum biraz çabalarsam ikna olurlar ..teşekkürler güzel cevabın için:))
- +1 yıl
haklısın canım.destekleyeceklerinden eminim..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
+1 yılKesinlikle neyi seviyorsan onu yapmalısın. Onlara sakin ve tatlı bir dille bölümü sevmediğini anlat ve mutlu olacağını hissettiğin mesleği seç. Bu biraz zor ben başarabildim mi açıkçası hayır ben de tamamen zıt bir bölümde okuyorum şuan. O yüzden sana kesinlikle sevdiğin bölümde okuyabilmek için mücadele et diyorum. Kendi verdiğin karardan dolayı huzurlu olmak mı yoksa başkalarının kararına uyup mutsuz olmak mı bunu iyi düşün.
03 Yorumla- +1 yıl
evet .ok haklısın..kendi istediğim bölümde okuyacağım :)
- +1 yıl
İyice düşün ve karar ver bizle de paylaş bu kararı =)
- +1 yıl
tamam:)
+1 yılısrar etmelisin. gelecekte mutsuz olmak istemiyorsan durumu güzelce açıkla ve diren. sen karar ver direnip birkaç ay mı mutsuz olmak istersin yoksa ömrünün geri kalanında mı?
11 Yorumla- +1 yıl
ewt doğru söylüyosun istediğim yere gidicem ..tesekkürler ceap için:)
banada öyle baskı uygulamışlardı :) bende inadına amerikaya kaçtım okumak için. ondan sonra sustular kaldılar :)
03 Yorumla- +1 yıl
okudun yani amerikada ..hangi bölüm
- +1 yıl
hmm güzelmiş
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 987 cevap paylaştı.
+1 yılistediğin bölümü oku ancak ilk önce memur olmaya bak o zaman istediğin yere geçersin kafan rahat ne olsa
01 Yorumla- +1 yıl
olabilir
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Kendi sevdiğim bölümü okumak istiyorum, ailem izin vermiyor, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat