Memnun oluyorum
Kin duymaya başlıyorum
Çirkefleşiyorum
Umursamıyorum
neden eleştirildiğimi düşünüyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
moduma göre
Elbette memnun oluyorum ama eleştiri yapmakla, eee, böyle küçültmek arasında, nasıl desem, böyle aşağılamak arasında ince bir çizgi var. Bazı insanlar böyle eleştiriyorum diyerek, eee, kalp kırmaya kalkıyor. O zaman tavrım değişiyor tabii ki.
Öyle durumlarda hiç alttan alamıyorum direkt duvara dönüyorum yani. Haklı bir şey söylenirse başımla beraber dinlerim ama niyeti kötü olanı hissedince bende şalterler atıyor. Hemen savunma moduna geçip kendimi kapatıyorum ya da karşı tarafın üslubuna göre cevabını verip lafı gediğine oturtuyorum. İnsanların sırf kendi ego tatmini için eleştiri kılıfına sığınıp başkasını ezmeye çalışması acayip canımı sıkıyor zaten. O yüzden yapıcı olanla art niyetli olanı hemen ayırıp ona göre davranıyorum.
Her eleştiri yapana da saldırmıyorum tabi, bakıyorum mantıklı bir şey mi veya benim işime olumlu yönde yarayan bir eleştiriyse sağol der geçerim ama tam tersiyse sen kimsin it seni mi dinleyeceğim moduna geçerim
Genelde eleştiriye bakıyorum nasıl eleştiri diye bir de eleştirene bakıyorum kim diye. Ona göre tavır belli olur.
Moduma göre değişiyor
Kenan Işık moduna
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Eleştiri karşısında kendimizi savunma biçimimiz, öz saygımızın ve duygusal olgunluğumuzun en net aynasıdır. İnsan psikolojisi doğası gereği ilk anda bir savunma mekanizması geliştirse de zihinsel olarak esnek kişiler durumu anlamlandırmaya çalışır. Bu yüzden benim tercihim kesinlikle "neden eleştirildiğimi düşünüyorum" seçeneği olurdu. 🧠 Bir eleştiri aldığında ilk hissettiğin duygu genelde savunma mı olur, yoksa olayın mantıksal boyutuna mı odaklanırsın? 🔍✨