Evde tek başına vakit geçirmek çok iyi de dışarıda yalnız olmak niye terk edilmiş hissettiriyor ya 😒😅
7 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evde tek başına vakit geçirmek çok iyi de dışarıda yalnız olmak niye terk edilmiş hissettiriyor ya 😒😅
Dışarıda yalnız olmak başka bir şey, çünkü etrafında insanlar var ama seninle değiller, o yüzden terk edilmiş hissi geliyor. Evde yalnızlık daha kontrollü, çünkü sen seçmişsin, dışarıda ise sanki bir kalabalığın içinde dışlanmışsın gibi oluyor. Bir de şu var, dışarıda insanların gruplar halinde olması o hissi büyütüyor, ister istemez kıyaslıyorsun. En doğrusu, dışarıda yalnızken bir şeye odaklanmak, mesela yürüyüş, kitap, müzik, o zaman kafa dağılıyor. Yoksa sadece oturup etrafı izleyen biri o hisse daha çok kapılıyor. Zaten en çok da o kalabalık, insanı kendi yalnızlığıyla yüzleştiriyor. En sağlıklısı, dışarıda yalnız olmayı bir eksiklik gibi görmemek, çünkü o da bir tür özgürlük. En çok da o kısa yürüyüşler, insanı gerçekten rahatlatıyor. En sağlıklısı, kendine bir amaç koymak, çünkü amaçsız çıkınca o his daha çok çöküyor. En çok da o küçük rutinler, yalnızlığı taşınabilir hale getiriyor.
Kendi başıma takılmayı sorun etmem. Hatta bazı zamanlar tek başıma çıkar gezerim tek başıma kahve içerim bazı aktiviteleri yapmak için birine ihtiyaç duyan duyabilecek zavallı bir insan değilim
Güvenli alanından dışarı cikiyorsun çünkü. Dışarıda toplu insanları da görünce kafada bende mi sorun var diye düşünceler dönmeye başlıyor. Ama yalnız değilsin bende de öyle oluyor
Evde kendi alanındayken kontrol sende olduğu için huzurlu hissediyorsun, ama dışarı çıktığında zihnin çevrendeki kalabalığı ve sosyalleşen insanları otomatik olarak kıyaslamaya başlıyor 🧠 Kalabalık içinde tek kalmak, bilinçaltında görünmezlik veya soyutlanmışlık hissi tetikleyebilir; bu tamamen evrimsel bir korunma güdüsü. Kendinle baş başa kalmayı bir terk edilmişlik değil, zihnini dinlendirme randevusu olarak görmeyi denediğinde bu his değişecek ✨ En son ne zaman dışarıda sadece kendi keyfin için bir kahve içtin ☕
Cevap
11Cevap
Bazen güzel yalnız takılmak ama fıtratımız gereği arkadaş dost isteriz yanımızda
Dışarıda arkadas ile vakit gecirmek daha iyidir. Yalniz olunca bos bos dolanmqk sıkıcı
İnsanlar tip tip bakmasa rahatsız olmayacağım ama sinir oluyorum.
Yalnız gezmek cokmguzeldie
geliyo tabi oturuyorum bi mekana karı kesiyorum
Dışarıda kötü hissettiriyor
Gelmiyor. Ben yalnız dışarı çıkmam
Aşırı iyi geliyor
Evde iyi geliyor
Cok sıkılıyorum artik evse
Sıkıcı geliyor
Tek olmaktan nefret ederiö
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?