Çekinmeden dürüstçe sorun, yargılamam ve anlamaya çalışırım.
10 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yalnızlık, panik atak, ve adı konulmamış depresyonla uğraşıyorum. Lakin hiç kimse haberdar değil. Yine gülüp eğleniyorum ama eğlendiğim her anın içinde ö! üm düşüncesi var. Beynim, Her şeyin boş ve geçici olduğuna ikna edilmiş gibi. Ailemle bir şey paylaşamıyorum. Çok sevdiğim abim bile beni iplemiyor. Geçenlerde arkadaşım bize geldi, kaç seferdir titrediğimi görüyor fakat ben farkında değildim. Bu durumu abime söyledi hiç umrunda olmadı. Ben ona öyle yapmazdım diyip üzülüyorum. Annemse her şeyi kabullen hayatına devam et kafasında, antidepresan etkisi onunkide. Babama gelirsek akşamları sadece on dakika yüzünü görüyorum o kadar. Önceden benimle konuşup ilgilenirdi, hiç sevmezdim bu ilgisini çünkü çok geç kaldığını düşünürdüm bu sebepten tiksinirdim. Şimdi daha çok uzaklaştık. Ne yapsa yaranamicak bana galiba ama geçenlerde dolabımı toplarken bana aldığı oyuncağı göründe hüngür hüngür ağladım. Halbuki sıcak bi sarılma istiyordum kızım demesi bile mutlu ederdi. Onun verdiği boşluğu çok sevdiğim dedemle doldurmaya çalıştım. Onunla gülüp, ona sarıldım. Ne garipki bir zamanlar babasının narsistliğine ve umursamazlığına uğrayan kişi de babamdı.. dedem yaşı başı ağarınca değişmişti.
Ayrıca Hep yaşı büyük erkeklerden hoşlanıyorum, bu sebepten küçüklük aklıyla çok oyuna getirildim. Kendimi o… gibi hissettiğim dönemler oldu. Ben öyle olmazdımda işte..
Şimdi ise hayatıma zor devam ediyorum. Belirli bir hedefim, isteğim ve en önemlisi hevesim yok. Daha çok gencim ama bu kadar yaşlı hissetmek neyin nesi
Düzeliceğimi düşünüyordum ama umudum yok artık. Ayrıca çok fazla duygu değişim durumum var bunu neye bağlamalıyım bilmiyorum. Psikoloğa gitmeyi çok düşündüm ama umursamazlar diye gitmedim. Direkt psikiyatriye gitmek istedim, memur olma düşüncem olduğu için gidemedim. Ve şimdi ilk defa uzun uzun bir şey yazıyorum bu platformda
Sana duygusal olarak destek olacak bir arkadaş ya da sevgili edinmelisin
Sağolun psikolog hanımdan daha iyi akıl verdiniz
Rica ederim tecrübeler diyelim
İkinci evre karacieger yağlanması varmış üzgünüm 2 yaşında bebeğim var eşim anlasyissiz çocuk gibi bir karakter ona en ufak kisti mi söyledim doktor iyi huylu kaybolur dediği halde eşim kansersin diye yargılayan kişi eşimden habersiz tek başıma şu ikinci evreyi sadce ailem ile yenmeye çalışıyorum doğumdan sonra kalan kiloları ver geçer dedi gençsin dedi diyetisyen iki aydır diyetteyim zorlanıyorum hem eşim anlayışsız ve 2 yaşındaki bebeğimi düşünüyorum iyileşmeyi bekliyorum bir yandan bazen iyilesemicem diye korkuyorum kendimi motive de edemiyorum yaşadığım yerdede arkadaşım yok derdimi anlatmaya tek ailem var böyle kafamı dagitmayada ihtiyacım var aslında isterdim anlayışlı eş maalesef öyle değil kendimi motive etmeye yer arıyorum üzgünüm bulamıyorum
Bir danışanda yoğun kaygı, kaçınma davranışları, tekrarlayan güvence arama ve belirsizliğe karşı belirgin tahammülsüzlük bulunduğunu varsayalım. Bu belirtiler hem yaygın anksiyete bozukluğu hem obsesif-kompulsif bozukluk hem de bazı kişilik yapılanmalarıyla kesişebilir. Ayırıcı değerlendirme yaparken hangi ölçütleri ve klinik göstergeleri dikkate alırsınız? Özellikle obsesyon-kompulsiyon ile yalnızca kaygıyı azaltmaya yönelik güvence arama davranışını nasıl birbirinden ayırırsınız?
Ayırıcı değerlendirmede kaygının içeriği süresi davranışın işlevini değerlendiririm once. Sonra genel anksiyetede kaygı genelde daha geniş alana yayılır kontrol edilmesi zor bir kaygı türü. Güvence aramak direkt kompulsiyon demek değil, onemli olan kısım davranısın şüpheyi azaltmak icin düzenli ritüel seklinde devam edip etmediğine bakarım. Bu kısa süreli rahatlatıyorsa ve sonra tekrar olusuyorsa , okb düsündürür bize. Kisilik yapılanması zaten cok daha ayrı, orada cocukluktan gelmesi uzun süredir kökleşmiş olması farklı insan iliskilerine yayılmıs olması önemli. Ve elbette dsm-5 kitabından da yararlanırım.
Çevremde karşılaştığım bir konuya istinaden sorum olacak. Genelde bir çok kişi psikiyatriye kendini her kötü hissedişinde soluğu orada alıyor. Neye göre bu kararı veriyorsun dediğimde sosyal medya üzerinden gördüğü bir konuyla ilgili gittiğini doktorun kendisini ilaca başlattığını söylüyorlar. Bu konuyu bir klinik psikoloğun aracılığıyla yönlendirimesiyle gidilmesi daha sağlıklı olmaz mı. Ve tam olarak bu süreç nasıl ele alınması gerekir. Nelere dikkat edip nasıl yok izlenmesi en sağlıklısı olur. Şimdiden teşekkür ederim.
Elbette öncelikle psikolog desteği gerekli ve eğer psikolog gerek görürse zaten hekime yönlendiririr. Direkt doktora gitmeyi ben de doğru bulmuyorum çünkü ne yazık ki ilaca ihtiyacı olmayan danışanlara bile ilacı verip uyuşturuyorlar
Peki son olarak psikoloğun öncelikli olmasını söylediğimde maddiyatı hep öne sürüyor çoğu kişi. Bu konuda ben İstanbul da oturan biri olarak çevremdeki insanları ücretsiz olarak psikolog hizmetini alabilecekleri bir kurum ismi sorsam bu konuda yönlendire bileceğiniz kurumlar var mıdır.
Ne yazık ki ücretsiz çoğu yerde süre sorunu oluyor.. özel sektör tavsiye ederim ne yazık ki..
Bilmiyorum, ücretsiz mhrs'den alınabilir belki
Bildiğim kadarıyla ibb nin böyle bir hizmetinin olduğu aklımda kalmış. Tabi sizin direkt yönlendirmeniz daha sağlıklı olur diyerekten yinede size sormak istedim. Neyse artık böyle durumlar için en azından bu konuyu araştırır öyle yönlendirmeye çalışırım. İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
Mesleki birikimi insanlarla karşılıksız paylaşma isteğin çok ince bir düşünce 🧠 İnsanların yargılanma korkusu duymadan içlerini dökebilecekleri güvenli bir alan sunman harika. Yine de dijital dünyada sınırları korumak ve klinik yönlendirmelerden kaçınmak oldukça kritik 🔍 Bazen tek bir doğru soru bile bir insanın farkındalık kazanmasına yetebiliyor. Peki, sana gelen sorularda en çok hangi psikolojik savunma mekanizmasıyla karşılaşıyorsun? ☕
Cevap
33Cevap
Sen anlat, ben sana seans vereyim. Bu sitede yıllardır gördüklerimden sonra fahri psikolog sayılırım artık. 🤣
Psikologlar neden başka psikologlara giderler gadası
Bunun tek bir nedeni yok. İlk sebep kendi terapi süreçlerinden geçmek için daha huzurlu olmak farkındalık sahibi olmak adına yani, diğeri de danışanları için süpervizyon alabilir, ve danışan koltuğunu deneyimlemek önemli
Aradığım cevap değildi ama teşekkürler yine de
Ne beklemiştin gadası
sorum yok.
Eskiden travma yaşamak isterdim üzülürdüm ama bu yetmez üzülmek için kötü bir şey yaşamalıyım diye düşünürdüm. Sonra yaşadım daha doğrusu ailem yaşadı ama üzülmüyorum hatta takmıyorum gibi. Hala büyük bir travma istiyorum ama aslında bu çok büyük
Bunun sebebi nedir neden yapay bir hüzün arayışım var?
Acı çekmek mi istiyorsunuz?
Evet kötü bir şeyler yaşamak ne bileyim annem babam ölsün tecavüz edileyim evsiz kalayım zorbalanayım. Niye bilmiyorum. Ki bunlardan biri oldu da daha sonra ama yine üzülemedim
Hatta birden fazla
Yakın bir psikolog arkadaşım vardı bana mmpi testi yapmıştı. Benimle o süreçlerde ilgilendi sağolsun. Histeri ve psikopatik sapma 80 üstü çıkmıştı. Haricinde de bir iki 72-75 falan vardı hatırlamıyorum. Ve geçmişimle alakalı bazı şeyleri anlattırdığımda yaşadığım şeyin paranoya olduğunu söylemişti. Eskiye nazaran daha iyiyim ama sandığım kadar iyi değilmişim dedim bu test hâla 80 üstü gösterdiğine göre... Antidepresan kullanmak da istemiyorum alternatif bir öneri var mı?
Psikolog kalkıp da burada hesap açarak soru başlığı altında hizmet sunmaz, bunlar özel konular herkes içinde konuşulacak şeyler değil. Benim travmam varsa mesela bunu ulu orta anlatmam nasıl beklenebilir? Bana biraz sazan avı gibi geldi.
Özelden yazıyorlar
Ama mesajların kapalı ve sen de kimseyi takip etmiyorsun nasıl yazıyorlar?
Onlat takip ediyolar
Essitalopram, paroksetin, sertlarin aralarındaki farklar nelerdir. Hepsi aynı görevi görüyorsa neden farklı etken maddelerde ilaçlar üretiliyor.
Aralarındaki farklar özellikle yan etkiler, metabolizma, ilaç etkileşimleri, ve bazı bozukluklarda kullanım tercihleri açısından önemli. Dozdan doza etkileri de değişiyor aslında benzer görev ama hepsinin yan etkileri çok farklı
Ahaha bu da psikoloji aslında bir nevi kimse ücretsiz gördüğü bir şeyde çok açılmaz. :D Standup a gidip para verdi diye sonuna kadar gülmeye çalışan insan gibi düşün.
Bir psikolog ile arkadaşlık olsun ilişki olsun çok zor djdjjdjd
Yok aslında son derece kolay
Etik değil ki, sorduğumu yüzlerce adam görcek hocam
Dm den yazıyorlwr
Psikolojik bir sorunum olup olmadığını nasıl anlarım?
Çok geniş bir soru ama bu. Genel anlamda huzursuz hissediyorsan olanilir
Huzursuz değilim genel olarak.. bazen her insan gibi daraliyorum ki buna da hastalık denmez bence
Sorun yok o zaman, haklısın
Psikolog musun yoksa psikoloji öğrencisi mi?
Psikoloğum.
Haddim değil ama bir psikolog danışamlarının dertlerini herkesin önünde dinlemez ki. Bunlar özel konular.
Özelden yazıyorlar
mesaj kutun kapalı nasıl yazıyorlar onu anlayamadım
Benim sorunum için biraz uzun konuşmamız gerekebilir.
Merhaba. Ateizm, Deizm ve Panteizm hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce bu 3 felsefi görüşten hangisi insanı zihinsel olarak daha güçlü tutar?
Kişiden kişiye değişir ama bu. Kimine göre deizm daha tatmin edicidir kimine göre agnostisizm...
Anlıyorum, görüşünüz için teşekkürler.
Cotard sendromu olan birine ne tavsiye edersiniz mesela birinde bu sendrom varsa ve size danisiyorsa siz onun için gaipten bir sesmi oluyorsunuz
Nihilistik saneılar var mı yokmu gibisinden ön değerlendirmeler yaparım ve bu inancın bilişsel olarak gerçekliği konusunda danışana farkındalık kazandırmaya çalışırım
Sana ruhtan soruyorlar onu ancak Allah bilir diyor Kuran
Yani siz o işi çözemezsiniz
Ruhun tam olarak ne olduğu bilim camiasında bile çözülmüş değil. Ayrıca bir ruh çözücü değiliz.
Bu dalda bi noktada ruhsal bir bunalımdır
Elbette ruhsal psikolojik ancak biz bilimsel temellerle ele alıyoruz. Beyin ve aile gibi
Borsada Co zarardayim. devlet sağ olsun bütün borsaya çöktü zararım 500 bin napicam. asiri. kotutum oynamaydin gibi şeyler söyleyecekde söyleme hiç
Bu bir bağımlılık olabilir mi? Ne zamandır var bu?
Ben yatırımciyim. kumar gibi oynamam üzün yıllardır yaparım
Mesleğinizle ilgili yeterli bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyor musunuz?
şu an ki durum devletin işin içine girmesi ile oluşan bir durum evet yeterli bilgim var
Seni psikolog olmaya yönelten hangi travmandı?
Çocukluğuma inecek misin doktor
Doktor değiliz, tıp fak. mezunu değiliz. Gerekmedikçe inmeyiz
Sonra palyaço demiş ki "işte o benim"
Hayat bizede güler mi?
Geleceği bilmek mümkün mü?
nereden soruyoruz?
Buradan İŞTE yorum atarak
o halde benim sorum: sence insanların psikolojik sorunlarını ulu orta yerde sorması normal mi?
teşekkürler, şimdilik bir ihtiyacım yok.
Staj yeri mi burası :D
Burada neden tüm ruh hastalıklarımi dokeyeyim
yere düşen yeşil reçeteli ilaçları ne yapıyorsunuz
Mazot 100 tl çıldırmadık
dert çokkkk 😔😀 böyle olmaz ama
Çocuktan anlarmısın
Evet
Bunu yapma amacın ne
Staj
burada diyemem.
Merhaba nasılsın
Bende psikoloğum