Merhabalar, psikoloji alanında bir öğrenci olarak yanıtlandırabildiğim soruları yanıtlandıracağım.
(Not:Kişisel ciddi ve ağır sorularla ilgilenmiyorum.) Genel sorular sorabilirsiniz teşekkürler.
(Not:Kişisel ciddi ve ağır sorularla ilgilenmiyorum.) Genel sorular sorabilirsiniz teşekkürler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Psikopatlik ve sosyopatlik arasındaki çizgi zevk duygusu hariç nedir.
Beyindeki serotonin yetmezliği temelinde bağırsak sorunumudur
2. sorunuz psikiyatristlerin yani Tıp alanında uzmanlaşmış insanları ilgilendirir.
1. sorunuzu yanıtlandırabilirsem eğer biraz daha sorunuzu açabilir misiniz size daha iyi yardımcı olmak adına?
Psikopatik kışlık bozukluğu ile sosyopatik kişilik bozukluğu arasında öldürmekten zevk alma dışında bir fark var mı
Sosyopat ve psikopat ayrı antisosyal kişilik bozukluklarında yer almaktadır. Sosyopat, psikopata göre daha manipüle yanı ağır bastığından mental olarak daha tehlikeli bir kişilik bozukluğu olduğu gösterebilir. Psikopat olanların mental olarak çok fazla önemsizliğinden ziyade sosyopatlar insanların zihnine ve aklına hitap eder.
Mesela direk tanıştığı insanları etkilemeye çalışmak empati kuramamak mitomani olmak öldürülen insanlara dair hicbirsey hissetmemek antisosyal kişilik bozuklugumu yok sa sosyopatik birşey mi?
Sosyopatlıktır.
Sosyopat psikopat antisosyal kişilik bozukluğuna girmektedir.
Peki hissiyat spektrumu nasıl oluyor sosyopatlarin
Yani duygu spektrumu
Sosyopat olan bireyler duygu ve düşüncelerini zihinlerinde bastırmış bireylerdir. Bu insanlarına an temeli “ben”dir. Kendilerinden ve çıkarlarından başka olan bir durumu düşünmezler. Sevmek ve aşık olmak onlar için neredeyse imkansızdır. Sevmezler, takıntılı ve bağımlı olurlar. Bağımlı olan bireylerde genel olarak kendi çıkar ve menfaatleri yatar. Örnek olarak bir cümleyle açık edebilirsem.
“Sana bağımlıyım, çünkü iyi geliyorsun.”
Bu cümle birebir Sosyopat bir bireyin cümlesidir.
Bu insanlar kişisel tercihlere saygı duymazlar. İçten içe insanları manipüle etmek ve kendi içsel dünyalarına yani “can”larını yükseltmek adına bu durumlara başvururlar.
Peki genetik mi yoksa çevresel şartlar gereği mi bu duruma geliniyor tedavisi veya bu insanları nasıl tespit edebiliriz
Tanı ve tedavi çokça zordur. Bu insanlar genellikle bir maskeden ibarettirler. Fakat bir kaç detay verecek olursam gerektiğinden fazla harika birini tanıyorsanız Örneğin sizin her durumunuza uyarlar. Fakat hareketleri ve düşünce yapıları genellikle kendilerine ait değildir. Psikopatlık genellikle kalıtımsaldır. Sosyopatlar genellikle travma sonrası TSSB (travma sonrası stres bozukluğu) olarak bir hasar olarak kişi hayatına devam eder. Bu insanlar kendilerini çok iyi gizlerler. Tedavileri psikoterapidir. Fakat düzelme oranları çokça düşüktür.
Sayfamda sormuştum bugün psikopatlar aşik olabiliyor mu empati kurabiliyor mu
Bunu size sormak istiyorum. Sizce antisosyal kişilik bozukluğu bir birey aşık olabilir mi?
İdk
Anlamadım?
Bilmiyorum
sürekli düşünen kafasında kuran takıntılı birinin durumu şizofreniye kadar gidebilir mi
OKB (Obsesif Kompulsif) olan bireylerin takıntı ve düşüncelerin sürekli dönmesi ve Obsesyon geçirme durumudur. Obsesyon bir çok çeşitlere ayrılabilir. Temizlik Obsesyon, Dini Obsesyon, Cinsel Obsesyon, İstifçi (gazete, kağıt parçaları) Obsesyon gibi çeşitli düşüncelerle kendilerine içsel huzursuzluk yaratmaktadırlar. Obsesif olan bir insan gerçekleşmeyen veya gerçek olmayan bir durumu gerçekten olmuş gibi yaşarlar, takıntılıdırlar ve her ince detaya kadar düşünebilirler. Şizofreni farklı bir durumdan ibarettir. Sizin dile getirdiğiniz paranoid şizofreni yani Obsesif Kompulsif in daha farklı bir boyutudur. Sizin ki hangi durum?
bilmiyorum herhangi bir teşhis koyulmadi dediklerim bende olan şeyler en ufak şeyi büyütüp sinirlenen kafamda kuran biriyim aynı zamanda ara sıra temizlik konusunda da takıntılarım oluyor ve her şeyin kusursuz olmasını istiyorum
Yaşınız kaç?
19 yaşındayım
mutsuz olunca daha çok uyuduğumuz doğru mu
Evet, genellikle kişi yaşadığı olay ve durumlardan soyutlanmak adına çeşitli rahatlama yöntemleri bulmak isteyebilir. Bu genellikle madde kullanımı veyahut uyuma ile mümkündür.