Tavsiyelerinize ihtiyacım var?

Ciddi bir sorunum var, 23 yaşındayım 18 yaşımdan 21 yaşıma kadar biriyle beraberdim. Mutlu ve özgür olmadığımı düşünerek ayrılmıştım, öyle bir noktaya gelmiştim ki kendimden, bedenimden ve hayatımdan nefret ediyordum. Bir süre sonra biriyle tanıştım onunla 7 ay beraber yaşadık, psikolojik, fiziksel ve maddi şiddetin her türlüsünü yaşadım ve bu adamdan kurtulmak gerçekten çok zordu, benden ayrılmayı da evimden gitmeyi de kabul etmiyordu. Arkadaşlarımın haber vermesi üzerine 21 yaşında ayrıldığım eski sevgilim bana çok yardımcı oldu, o dönem bir bağımlıydım ve her şeyden onun sayesinde kurtuldum, olayların üzerinden 8 9 ay kadar geçti. İlk zamanlar her şey çok zordu, eski sevgilime tekrar bir ilişki istemediğimi iyi olmadığımı söyledim. Her şeyden önce biz arkadaşız dedi ama öyle olmadı tabi, hatta bana evlilik teklifi bile etti. Başka şehirlerde yaşıyoruz, görüştüğümüz günler her saat benim için eziyet gibi, konuşamıyoruz eğlenemiyoruz, öncesinde yaşadığım şeyler yüzünden fiziksel yakınlığına aşırı tepki veriyorum. Bu sadece erkek arkadaşımla mı ilgili bilmiyorum ama neredeyse iğreniyorum, bazen şansını deniyor ama olmayınca bana küsüyor, son 1 aydır terapi almaya başladım bir psikolog ile görüşüyorum, ama iyiye gitmiyorum. Ayrılık fikri ciddi şekilde aklımda ama korkuyorum, bir daha kimsenin beni bu kadar sevmeyeceğini de ayrılırsam onda çok derin izler bırakacağımı da biliyorum ama yapamıyorum, kendimi çok çaresiz hissediyorum.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var?