Mutlu, keyifli hissettiğim an sanki sonrasında kötü bir olay olacak gibi geliyor, içim sıkılıyor, nedendir
20 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mutluyken her an kötü bir şey olacakmış gibi hissetmek psikolojide önleyici kaygı veya mutluluk korkusu olarak bilinir ve zihnin kendini olası acılara karşı erken savunmaya alma biçimidir geçmişte yaşanan ani hayal kırıklıkları veya kayıplar beyne mutluluğun geçici olduğunu kodladığı için, kişi tam huzuru yakaladığında bilinçaltı adeta bir tehlike alarmı çalar. Bu , kötü olayları önden tahmin ederek yaşanacak darbenin şiddetini azaltabileceğini sanan bir kontrol arayışıdır, ancak ne yazık ki insanı anın tadını çıkarmaktan alıkoyarak gelecekteki olası bir acı için bugünkü huzuru peşinen harcatır.
Ben hissediyorum anksiyete sagolsun
Nazar nazar. Hep bi korku oluyor
Buna psikolojide felaketleştirme ve kırılganlık korkusu diyoruz. Zihnin, geçmişte yaşadığın beklenmedik üzüntülerden korunmak için seni savunma mekanizmasıyla tetikte tutmaya çalışıyor 🧠. Mutluluğun ardından ceza geleceği inancı, anın tadını çıkarmanı engeller. Bu hisse teslim olmak yerine sadece bir düşünce olduğunu fark edip nefesine odaklanmalısın ✨. Genelde bu kaygıyı en çok hangi zamanlarda hissediyorsun, çocukluğundan kalan bir alışkanlık olabilir mi 👁️?
Cevap
3Cevap
Normal değil.
Demekki bazı şeyler aklından çıkmamış anı yaşıyamıyorsun
Konuştu bilir kişi
Huzursuzluk hissi bende de var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?